mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Lilith a její význam pro život v horoskopu

neznámy
neznámy | 22.5.2015 22:21
predovsetkym, psychologizovanie a kultivacia neplati, tak ako poznamenal Argyll, mozno sa prizerat a skumat, pretoze socializacia v ramci prirody je konstrukt, ktory ona neakceptuje a akekolvek snahy o ovladnutie zfukne lavou zadnou. Inac som laik ako vysity, ale co ma napadlo, vzhladom na mna, tak to jej prejav, ktory nevytahujem nejakym specialnym pristupom, ale prichadza sam, ako sucast prirody, aj jej cyklov. Neviem preco si myslim, ze to nezalezi od pohlavia, pretoze podla mna aj muzi tu cyklickost vnimat mozu. Do dalsich detailov, traviacich procesov, a inych kvalit uz asi nezajdem:)) Hawk.
neznámy
neznámy | 22.5.2015 22:23
Curry, hajounek, diké....čo som postrehla ja.

Takže zverokruháčky, ktoré ešte máte Lilith v 1. dome? :)
neznámy
neznámy | 22.5.2015 22:40
ja mam lili v dome -YES-
neznámy
neznámy | 22.5.2015 22:45
Je čarovná :)
neznámy
neznámy | 23.5.2015 00:08
Bohom a mužom bola zatratená,

tá prvá žena...

Lilith...tá pravá, prvá...

V každom z nás ukrytá.

V niekom len spí, v niekom prekvitá.

A nik nevie čo prapradávna minulosť,

nám pripravila za skúšky...

Kto povedal, či napísal že je zlá?

Hmm...naozaj je taká zlá?

Mýtus Lilith...verný obraz

Adamovho zrkadla.

:)
neznámy
neznámy | 23.5.2015 09:00
Taky začínám Lilit vnímat dost silně......mám ji ve ve znamení váhy v 7 domku;) v trinu na saturna a jupíka a konj. na urana. No a ted´mi právě tranzituje 7 domkem je to docela husté......
neznámy
neznámy » Argyll | 23.5.2015 10:54
Ad VZDOR
Nesouhlasím úplně...

A opravdu by mě zajímalo jestli mi tohle někdy někdo vysvětlí..

Vzdor versus co vlastně?
Myslím že je hodně! důležité proti čemu a jestli vůbec. Přičemž to jestli vůbec tam hraje svou roli.
Je tam víc rovin které stojí za to se nad nimi přinejmenším zamyslet.

Vzdor podle mě musí mít na druhé straně autoritu. To by tedy adam měl být pro lilith autoritou. O autoritách toho bylo také dost řečeno, ale i o falešných. Třeba o tom že falešná autorita spíš než žije svou sílu, tak o ni bojuje. Tady nedošlo k boji, ale k odmítnutí boje a konfrontace, takže jakoby pro nás tento konflikt zůstal ve vyhnanství. Na jedné straně je nekompromisní lilith, na druhé Adamovo prapodivné rozhodnutí získat nad lilith moc.
Ten mýtus nemá vysvetlivky jako třeba mýtus o Prometeovi(který je mimochodem klasickým příkladem vzdoru proti autoritě). Není vysvětleno proč a jak.

Myslím že podstatou mýtu o lilith je základní rozpor muže a ženy, tedy vznik duality.
Když to přeženu a budu-li na to nahlížet symbolicky, pak je tu muž jako světlo, nebesa, tedy nahoře. A žena jako tma, země-příroda, dole. To odmítnutí být nahoře nebo dole může být symbolicky odmítnutím duality a odchod do moře-oceánu jako odchod do kolektivního nevědomí. Obcování s demony může symbolizovat stín skrze který se připomíná.

Přeneseně cokoliv potlačené kolem sebe nadělá mnohem víc svinstva než když se s tím pracuje vědomě.

Napadá mě další charakteristické slovo, neslučitelnost. A prázdnota.

Příběh Evy je dokreslením. Eva je mnohem víc slučitelnějsí, je stvořená z muže, nelze ji oddělit. Ale přesto ten příběh přináší podobný výsledek. Protože tu už byla lilith první. A je to zase žena která "způsobila katastrofu" nebo ta která jen připomenula to co už bylo x)

Myslím že kdyby Bůh stvořil jen Adama, byl by klid :-D
neznámy
neznámy | 23.5.2015 11:07
Je ohromné ako ty vieš cez slová vyjadriť, to ako to vnímam celé ja.
Nuž, môj merkúr v rybách slovami veľmi nedisponuje, čo už, musím sa s tým zmieriť.
-FLOWER--BOW-

Kde máš Lilith, prosím ťa? Len nehovor, že v prvom dome. :D
granko
granko | 24.5.2015 10:48
no tak lilith nezatratil adam ani Boh.. ale ona samú seba.. a toto je a nosnou podstatou tej astrologickej --> človek si na sebe niečo odmieta pripustiť, odmieta pripustiť do svojho vedomia, tú časť svojej osobnosti zavrhuje, o to silnejšiu rolu potom má v nevedomí /napríklad lilith v baranovi vlastnú agresivitu/..

z adamovej strany je príbeh tiež určite zaujímavý.. u neho by som ešte v tedy toto odmietnutie vlastných temných stránok, pokrytectvo nehľadal /až po dedičnom hriechu, kedy nespravil "maturitu"/ je to vlastne, temá všeľudskej konfrontácia so zlom.. pretože zlo má v sebe vždy niečo fascinujúce, ide o prekračovanie hraníc.. adam si teda musel pripadať pri lilith ako naivný vidiečan pri svetáčke z veľkomesta.. ale ako ten, ktorý je za jedno.. ten ktorý v sebe cíti jednotu i cíti s druhým, mohol nanajvýš pociťovať smútok ale určite nie zlobu.. a jeho srdce bolo napokon odmenené, hoci s veľkými peripetiami - prežil s evou dlhý a plodný život.. lilith končí v pekle..

ostatne peklo vykladajú správne mystici - nejde o trest vyššej inštancie, ale o dôsledok vedomého rozhodnutia splynúť so stvorenstvom a jeho hlavným inkluzívnym princípom - zvyčajne dôsledok zneužitia slobody, pýchy a neprijatia, odmietnutia.. mýtická lilith si teda odmietala pripustiť svoju svetelnú podstatu a preto nemohla byť s adamom za jedno..
neznámy
neznámy » granko | 24.5.2015 11:54
Moja Lilith je v Baranovi a v prvom dome, je to tá téma, ktorú spomínaš.
A že je Lilith pravdivá mi len potvrdzuje, že tá téma sa mi premieta zo všetkých možných strán.
Nie je to ale agresivita ako píšeš. Je to energia, ktorá nesmeruje k sebarealizácii.
Tú potláčam veľmi úspešne celý život. Tak ako to býva, téma je viditelná z viacerých strán. To, čo mi hovorí Lilith, to mi hovorí aj môj retrográdny Mars v škorpiónovi v ôsmom dome, ktorý reprezentuje potlačené a vytesnené.
Ďalej je to Saturn v konjunkcii so Slnkom v prvom dome. Slnko ešte v Rybách a Saturn už v Baranovi. Opäť. Baran - Mars rovná sa potlačený prejav.
Ale tá energia sa nestráca, nestáva sa slabou, len je skrytá, neprejavená.
Toto je však len jedna tvár Lilith, ona ich má viac, dalo by sa pokračovať. :)
neznámy
neznámy » granko | 24.5.2015 13:12
stela som sa zdržať, ale nedám to...dočítala som sa, že boh stvoril adama a lilit rovnocenných. na koľko poznám lásku ja, domnievam sa že láska má byť bezpodmienečná. buď miluješ, alebo nemiluješ. takže ak od niekoho žiadaš, aby sa bol iný než je, tak ho nemiluješ, pretože miluješ toho, kto zodpovedá tvojej predstave. z tohto mi vyplýva, že adam stel evu a nie lilit, pretože lilit nebola oddaná. ďalej z toho vyplýva, že ten kto skutočne v dvojici adam a lilit miloval, bola lilit, lebo ona adama stela, takého aký bol. nenútila ho stať sa jej oddaným, čiže poddaným.
oddaný môže byť pes. milujem ťa pán môj, aj keď si ma nebol vyvenčiť a dávaš mi tie hnusné granule a už tri dni si mi nehodil loptičku. budem tu oddane čakať, kým sa na povrch prederie tvoja láska ku mne a pôjdeš so mnou von...
adam egoisticky žiadal splnenie vlastných predstáv a vôbec mu nešlo o lilit. bola to hnusná manipulácia. o ktorej on samozrejme ani netušil, veď aj on je nakoniec fasa človek, ktorý robí najlepšie ako vie. a o láske si myslel, že ak ma drahá lilit miluješ, budeš konať ako ja stem. z lásky.
ešte ma k tomu napadá, ako sa adam vôbec odvážil žiadať toto od lilit, keď boh ich určil rovnocennými.
všetko čo ťa teraz pobúrilo, je tvoja lilit, lebo to v sebe potláčaš, presne tak isto, ako ja nemám spracované zas to, čo ma donútilo napísať tieto riadky.
celý život som stretávala adamov, prvého môjho otca, naposledy môjho čerstvo ex manžela. myslela som si, že chyba je v nich. prd. oni mi len ukázali, aký adam je v mojom vnútri a preto som sa narodila tomu, komu som sa narodila, (moja mama je eva ako vyšitá a ja som dostala evine meno) a preto som si pritiahla do života takýchto chlapov, ešte aj v obchode ich stretávam.... teraz už však pomenej. pracujem na tom.

trochu astrologie: moja natívna lilith je v dvanástom dóme vo váhach. v konjukcii s uránom, v sextile s jupiterom a kvadratúre na lunu. tranzit, ktorú túto tému zaktivoval, bol prechod saturna v súčasne tranzitná lilith cez dsc.

pardon za formulácie, mám merkur v exile.
ps: nebola som tu registrovaná pár mesiacov, aj keď som bývalá skalná prispievateľka. táto diskusia ma pekne rozčúlila, ale to je môj problém, aspoň viem, čo riešiť na ďalších konšteláciách...
:)-LOL-
neznámy
neznámy | 24.5.2015 13:25
-THUMBSUP- súhlas, akurát si myslím, že oddanosť a poddanosť sú veľmi odlišné veci... I keď - nemožno ich požadovať
neznámy
neznámy | 24.5.2015 13:33
nemožno ich požadovať je skvelo naformulované. horeuvedený príklad o psovi, je samozrejme len to, čo tam vidím ja. možno by bolo fajn si definovať pojmy.definícia oddanosti by pomohla...díky
neznámy
neznámy | 24.5.2015 13:42
Oddanosť je pre mňa zmesou citovej angažovanosti,starostlivosti , vnímanie druhého ako rovnocenného partnera,rešpekt, prikladanie dôležitosti jeho potrebám v rovnakej miere ako tým mojim,taký spoločný rast ... Poddanosť začína v momente keď povýšim potreby druhého nad svoje vlastné a neprechovavam dostatočný rešpekt sama k sebe
oneday
oneday | 24.5.2015 13:59
Podľa ruskej astrologickej školy sa Čierna Luna prejavuje troma spôsobmi : najprv je to cesta tmy, potom cesta vykúpenia a nakoniec cesta svetla. Ako je to v praxi?
Napríklad človek kradne a celkom mu to ide - keď sa narodí v ďalšom živote - kradne buď ešte lepšie= prehĺbená minulá cesta tmy, alebo okradnú jeho - aby zistil aké to je
a prestal s tým. V ďalšom kole sa môže stať policajtom, ktorý zlodejov chytá - celým životom sa teda snaží zabrániť zlu, ktoré kedysi sám robil. Ide o vývoj, ktorý zaberie niekoľko životov, v rode sa týka niekoľkých generácií
Argyll
Argyll | 24.5.2015 13:59
Takže žena, která pod vlivem neshody uteče z lože, muže prokleje a spustí se se zástupem démonů nejedná na základě vzdoru?
Ujišťuji tě, že ke vzdoru žádnou autoritu nepotřebuješ, stačí jen blb, který ti pořádně nadzvedne mandle. :)
neznámy
neznámy » granko | 24.5.2015 14:01
Inak ten tvoj výklad významu Lilith je vážne srandovný. :D
Zlá, zlá, zlá, proste zlá. Chjo. -ROLL-
Argyll
Argyll » Argyll | 24.5.2015 14:35
Ještě mě napadlo, že mi přišel moc zajímavý a smysluplný ten výklad o Adamovi symbolizujícím princip "nahoře" a Lilith symbolizující princip "dole". Takto pojaté se oba stávají póly alchymistické vertikály, ve které právě to "horní" musí sestoupit k "dolnímu" a dolní vystoupit k "hornímu" obojí k místu, kde vertikálu protíná horizontála, kde se nachází SRDCE v němž se oba principy spojují.
neznámy
neznámy » Argyll | 24.5.2015 14:38
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy » granko | 24.5.2015 15:08
No ...tak mytologia hovori o tom,ze Adam "fnukal" ked Lilith utiekla....snazili sa ju spolu s bohom pomocou anjelov prinavratit naspat...ale neuspesne.
Preco sa asi nechcela vratit? Kto sa vrati odniekial kde mu je dobre?...kde je konecne sam sebou a nik mu nediktuje ako ma žiť? Lilith nasla tymto cinom samu seba.:)
Aj ked s jej konanim niesu ludia stotozneni...bolo to" jej "rozhodnutie... zit takymto spôsobom. Je toto podla teba zatratenie zo svojej strany?
A myslim, ze aj boh bol z tohto jej cinu mierne vedla, lebo v podstate ich oboch....Adama aj Lilith stvoril na svoj obraz...-PUH-
Co urobil?...velmi dobre vedel ze sa nevrati...tak dal Adamovi Evu....taku, aku si zazelal.
Povedal mu...neplac...dostanes inu...taku aku si zasluzis...;)
A hned aj vymyslel trik s jablkom...vedel, ze ho Eva navedie na to aby ho odtrhol...bol to bozi plan dostat ich z rajskej zahrady, lebo v nej mozu zit len ti pravi...Adam a Lilith.
Jedine Adam je schopny privolat Lilith naspat, jedine on...nedokaze to nik iny, preto ho boh vyhnal z raja...ale musi tu vonku najprv ustat pohlad do zrkadla, ktore mu Lilith nastavila...pochopit co je oddanost a bezpodmienecna laska...
A o tomto to cele je...Bohu sa len nevydaril plan:D
Vnutri kazdeho z nas je Lilith, a ked sa prebudi...treba ju prijat. Spolocenske vzorce rokmi a odmalicka tlacene do nasich hlav spolu s pocitom viny, ze sa toto ci hento nepatri nam len hatia cestu k sebaprijatiu a sebelaske.
:)-FLOWER-
Stránka:
2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...