mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Laska v horoskope

neznámy
neznámy | 26.8.2011 08:10
Vie niekto ako je vyznaceny v horoskope zaciatok nejakeho vyznamneho vztahu? Pripadne ako je v horoskope vyznacena laska na prvy pohlad? :)
neznámy
neznámy | 26.8.2011 12:21
to je velmi individualne...zalezi na pocitoch tych ludi a presne to bude aj v horoskope...niektore zaciatky vztahov su rozpacite a az neskor sa rozbehnu, tak aj presne tak bude vyzerat aj horoskop...a laska na prvy pohlad? tak napriklad Bradley vo svojich solilunarnych revoluciach o tom pise, ze clovek sa so svojou velkou zivotnou laskou vacsinou stretne, ak ma vo svojom lunarnom horoskope (mesacnom, kedy sa luna dostava do rovnakej pozicie ako pri narodeni), ma konjukciu Venuse s Marsom s aspektom na Lunu, pricom jedna z tychto planet ma vztah k 7.domu....ale osobne si myslim, ze to nie je take jednoduche....variantov je ovela viac ;)
Ona
Ona | 28.8.2011 21:39
....... myslím si že láska na prvý pohľad by mohla byť spôsobená aj konjunkciou tranzitujúcej Venuše s Uránom v natálnom horoskope = je to "ako blesk z jasného neba" - hovorí sa ľudovo .....
....... taktiež aj konjunkcia tranzitujúcej Venuše s natálnym Plutom môže prebudiť veľmi silné pudy a spôsobiť fascinujúci a okúzľujúci nový vzťah ....
:-)
neznámy
neznámy » Ona | 29.8.2011 07:06
ja osobne ak mam byt uprimna, tak mam rada lasku nielen v horoskope, ale vseobecne jej odtiene v beznom zivote, najma vtedy, ked cloveka nieco dorazi, ze si mysli, ze uz nic nema vyznam, vtedy casto prichadza laska, taka obycajna, casto prehliadnutelna, ale citatelna v ludskych tvarach, gestach, posunkoch, rozhodnutiach a reakciach, pocitoch, ale aj uvedomeni si, ze nasa terajsia situacia je naozaj len docasna, presna natolko, ako si to sami pripustime...:)
Ona
Ona | 29.8.2011 12:43
Ja som odpovedala na jednu z otázok engina - rudi mu odpovedal na prvú časť a ja som si dovolila doplniť druhú časť enginovej otázky.
:)
neznámy
neznámy | 17.9.2011 00:59
Spatne som si pozrela postavenie planet, ked som sa stretla prvy raz s jednym chalanom (teraz manzelom) a boli vtedy v harmonii Venusa a Jupiter (presne v trigone), Jupiter v 7. dome a Venusa v 11. dome u mna a vtedy som ho brala za fajn kamosa, on mal Jupiter v 5. dome a Venusu v 8.dome,...Severny uzol prechadzal vtedy cez moj Mars v 7.dome a cez jeho Saturn v 4.dome,...neskor ma poziadal u ruku - Saturn bol v konjukcii na Mars u mna (v 7.dome) a u neho na Saturn (v 4.dome) a celkovo prevazovali pozitivne aspekty v oboch horoskopoch - tazke planety Uran, Neptun, Pluto.
neznámy
neznámy | 17.9.2011 15:34
diki vlnka :)
neznámy
neznámy | 18.9.2011 16:51
hmmm, neviem ci som to dobre pochopil...ak pises, ze Jupiter tvoril trigon na Venusu, tak mas na mysli, ze tranzitujuci Jupiter prechadzal tvojim 7.domom a tranzitujuca Venusa tvojim 11.domom?
neznámy
neznámy | 19.9.2011 10:49
Ahoj, tak tak, tranzity boli vtedy (celkom) pekne...kiezby aj teraz boli :)
neznámy
neznámy | 26.9.2011 09:36
Ahoj rudi, musim sa ti takto verejne podakovat, vdaka za cas a odborny vyklad k horoskopom :) spominal si dost casto direkcie (ja som pozerala vzdy len tranzity) a som prekvapena, ze z nich sa da tiez vela vycitat, uz som si precitala vysvetlivky k tomu v lexikone,...cize direkcie su progresie,...to pouzivas aj pri vykladoch do buducnosti? Lebo vsade su predpovede zalozene na tranzitoch. Co pouzit - tranzity, ci direkcie pri predpovedi do buducnosti? Ci pouzivas oboje?
neznámy
neznámy | 26.9.2011 11:27
tak buducnost sa dost tazko predpoveda, teda na mysli mam konkretne udalosti...skor sa pomocou astrologie daju predpovedat pocity z udalosti, ci emocionalne zafarbenie daneho casoveho useku...napriklad ta tvoja kriza suvisela s kvadratom direkcneho ASC/DESC na Pluto, cize z kozmickej reci prelozene do ludskej, to znamenolo nejaku radikalnu zmenu vo vztahoch alebo v chapani partnera...mohlo sa kludne jednat jak o rozvod, ci rozchod, ale "len" o radikalnu zmenu pohladu na vztah, tak ako to bolo u teba...no ked su vsade predpovede zalozene iba na tranzitoch, tak to aj tak vypada:) aj ked samozrejme, tranzity su asi najdolezitejsie pri prognozach, lenze urcite nezachytia vsetko...ano, pouzivam sucastne tranzity a aj direkcie a plus aj solarne a lunarne horoskopy...treba sa na to globalne pozerat a hlavne nevytrhavat jednotlivosti z celeho kontextu...casto ukazuju tieto metody dost protichodne vysledky, lenze niekedy podivuhodne ukazuju podobne konstelacie a vtedy je velka pravdepodobnost, ze sa v predpovedani pocitov nezmylis... a vlastne aj tranzity a aj direkcie ukazuju nieco ine...tranzity skor objektivny cyklus, zasahy spolocnosti (okolia) do tvojho zivota, direkcie zas subjektivny, vnutorny rytmus.;)
83mirka
83mirka | 17.10.2011 00:14
Ahoj, podla mojich skusenosti, zaciatok vztahu resp. zalubenie sa je spojene s aspektami tranzitujuceho Jupitera na Venusu (u mna konjunkcia - 2x sa mi to stalo co si pamätam), Saturna na Venusu (trigon, sextil) - ten Saturn moze znamenat ze je medzi partnermi väcsi vekovy rozdiel, ked nie fyzicky, tak psychologicky.. alebo tranzity Urana alebo Neptuna na Venusu.. tieto aspekty nemusia automaticky znamenat zaciatok noveho vztahu (ten moze nasledovat niekolko o mesiacov neskor), tieto tranzity skor naznacuju pocity z udalosti ako napisal Rudi. cize moze dojst k zalubeniu sa.. a ci to bude na prvy pohlad, to zalezi na postaveni Venuse v osobnom hor. daneho jednotlivca, myslim ze väcsiu tendenciu k tomu maju ti, co ju maju v ohnivych znameniach (najmä v Baranovi) a v aspekte na Mars.
neznámy
neznámy » 83mirka | 17.10.2011 07:33
vdaka mirka ;)
neznámy
neznámy | 6.4.2014 15:18
Ahojte.Chcem sa spytat,či si niekto pamätáte vaše tranzity, ked ste s niekým začínali vážnejší vzťah, prípadne ste sa do niekoho zalubili a vznikol z toho neskôr vztah?Spominal sa tu hlavne tranzit Jupiter trigon Venuša a súvislosť so 7. domom, avšak rada by som vedela vaše osobne skúsenosti.Dlhší čas som sama a uz mi to začína liezť na mozog,tak by som tiez rada vedela kedy take niečo ako vážnejší vzťah s niekým mozem z hľadiska astrologie očakávať?dik za názory ;)...
neznámy
neznámy | 6.4.2014 20:38
jupiter cez descendent a urán cez venušu
neznámy
neznámy | 6.4.2014 21:11
v 7dome som mala tranz neptun robil trigon na moje pluto ktore mam konj exzakt s ex venusou a na tam si hovela lilith ...neviem ci som pomohla
martinbd
martinbd | 6.4.2014 21:22
Pokiaľ viem, tak je potrebné vychádzať z radixu. Ak má napríklad niekto v radixe Venušu v 7. dome. Tak môžeš očakávať vzťah aj pri tranzite Jupiter Venuša. Tranzity Jupitera však nemožno preceňovať, na vážnejší vzťah sami o sebe asi nestačia.
Ak má ale niekto napríklad Saturna v 7. dome, tak si asi počká. Ide o to, že taký človek berie vzťahy vážnejšie a nevrhne sa na každú príležitosť.
Takže zohľadniť radix. Teda 7. dom, vládcov, aspekty na nich, Venuša - znamenie, pozícia, aspekty a vlastne celý horoskop ...

Je dobré, ako už bolo asi spomenuté, sledovať direkcie. Napríklad direkcie na Venušu alebo od Venuše, alebo dobrodej na vládcu 7. domu a podobne ...

Čo sa týka tranzitov, tak Urán harmonicky na Venušu alebo vládcu 7. domu celkom dobre funguje ako pozorujem (samozrejme závisí od radixu), náhle, nečakané,, otázka je ale, či to aj vydrží.
Saturn Venuša môže byť naopak láska nenaplnená, aj v harmonickom tranzite, v tom harmonickom možno ale nie až tak útrpná, poznal som dievčinu, ktorá bola stále s niekým, ale keď jej tranzitoval Saturn sextil Venuša bola chvíľu sama a keď odoznel, potom zasa s niekým :). Viem si ale predstaviť, keby sa podaril vzťah pri tranzite Saturna na Venušu, tak by bola si trvalý, stabilný, hlboký ... Harmonicky od Pluta, neviem, Pluto je trochu zradné aj v harmonických väzbách. No a Neptún s Venušou, to môže byť aj nereálna, platonická láska, klam. Ale poznám prípad, keď Neptún trigon Venuša zafungoval a bol z toho vzťah, tam bola ale Venuša vládkyňa 7. domu a Neptún vládca 5. domu, takže dosť pravdepodobné ...

U mňa je v 7. dome Mars, Saturn, Pluto a Jupiter a až keď sa Saturn dostal do sextilu k Saturnu, Pluto do sextilu k Plutu a Jupiter do konjukcie s Jupiterom, direkčne Mesiac konjukcia Slnko, som mal vzťah, pred tým nič, potom nič. Ani direkcie to nespravili Venuša konjuckia Slnko, Slnko sextil Venuša, len som sa zaľúbil a nič z toho, pri mojom horoskope budem musieť počkať na niečo silnejšie ... :)
neznámy
neznámy » martinbd | 7.4.2014 07:01
no tak potom môj jupiter cez dsc mohol byť, lebo môjmu siedmemu domu vládne venuša. ?? , ale v siedmom dome mám aj saturn...
neznámy
neznámy » martinbd | 7.4.2014 08:51
Ďakujem za podrobné vysvetlenie. Hmm, no to s tým Saturnom v natíve bude asi tak ako vravíš, keď je v 7. dome, tak človek si počká na to pravé orechové a nevrhá sa nezmyselne do kadejakých vzťahov s krátkym trvaním...

Mne sa tranzitujúci Saturn usadil dlhodobo v 7. dome a o chvíľu by mi mal prejsť v konj. s Venušou. Takže mali by sa mi vykryštalyzovať vzťahy a ostať len tie s pevným základom. Neviem, čo presne znamená ten tranzit, ale pripadá mi to tak, že Saturn mi v tom 7. dome všetko brzdí a ak bude v konj. s Venušou, tak jej zrejme bude dodávať vážnosť, trvácnosť a stabilitu. Okrem toho tam mám prepojenie tranzitujúceho Pluta z 10. domu na Saturn v 7. dome, čo dáva do súvisu pracovnú oblasť s oblasťou mojich partnerských vzťahov, to aj sedí. No som zvedavá, čo z toho bude, mám totiž isté očakávania... :)

Inak, s tými direkciami je to zaujímavé. Tie som doposiaľ nesledovala, len tranzity. Neviem si totiž veľmi dobre prepájať tie direkcie s tranzitmi ešte. Ale inak, ja mám všetky direkcie planét takmer v konjukcii, napr. direkcie Jupiter, Venuša v konj. s Venušou v natíve a v 7. dome mám až 3 planéty (Pluto, Saturn, Mars) v rámci direkcií a prepájajú sa mi 7., 9. a 10. dom, rovnako ako v natíve, tak neviem čo to značí.
martinbd
martinbd | 7.4.2014 10:55
Tak Saturn v 7. dome, ..., k tomu mám jednu príhodu, jeden chalan sa v tom období zaľúbil do jednej dievčiny, samozrejme z toho nič nebolo, mohol byť len jej kamarát, bola tam teda aj láska aj hranice ...
Saturn cez Venušu, hmm, to bude asi náročné, ale krásne ..., mne keď prechádzal cez Venušu, tak som bol tak melancholicky zaľúbený, samozrejme bolo tam to ohraničenie, tá samota, nemožnosť byť s ňou, ale zároveň tá hĺbka, krása ...

Ak máš sextil od Pluta na Saturn, tak ten princíp ohraničenia môže zmiznúť, vlastne ten Pluto-Hádes z mytológie sa zjavil s zmizol, tak môže aj tranzitujúce Pluto niečo nechať zmiznúť...

Ty máš direkciu Venuša konjukcie Venuša? A Jupiter konjukcie Venuša?
V sekundárnych direkciách sa sledujú hlavne rýchle planéty ... Pluto, ..., Saturn vlastne väčšinou stoja ...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...