mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Láska u vzdušných znamení ohovorená

neznámy
neznámy | 11.10.2014 19:38
Slnečné znamení síce nemusí byť rozhodujúce, ale aj tak pri ich opise sa mi nepáči ako je u vzdušných znamení poukázané na prelietavosť, nestálosť citov a dokonca v jednom opise Váh som videl čosi ako "nie sú schopné zviazať svoj osud s iným". Myslím si, že nie len zemskí si hľadajú partnera na celý život a zase ohniví sú oveľa nespoľahlivejší a nestáli. A zase u vody dochádza ľahšie ku kríze, takže tam je to tiež vratké. Ak niečo zaváži, tak že osobnosť a okrajové vlastnosti znamenia spôsobia, že to s partnerom prestane fungovať a nejak sa vzťah rozpadne, ale zase aj my si hľadáme niekoho, s kým bude životný príbeh tímová práca a skôr je to aj v povahe spoločenského vzduchu.
martinbd
martinbd | 11.10.2014 20:00
Ide o to, či ten vzduch je vo vzťahu k záležitostiam partnerstva.

Podľa mňa ale na potencionálnu nestálosť vo vzťahu poukazuje, Mesiac vo Váhach, alebo Mesiac v 7. dome. Mesiac je o zmenách a premenách. Alebo pohyblivé znamenie na DSC.
Potom Venuša v pohyblivých znameniach, môže svoju náklonnosť, lásku, smerovať voči viacerým ľuďom.
Na vernosť poukazuje vzťah Venuše so Saturnom, prípadne pevné znamenie na DSC.
neznámy
neznámy » martinbd | 11.10.2014 20:15
mam venusu v panne a lunu v skorpionovi... ako ano, je to individualne ale myslis, ze naozaj vplyv vzdusnych znameni je prelietavy? a myslim, ze horny mesacny uzol v kozorozcovi u mna poukazjue na ovod, preco zvladnem jedneho partnera raz a navzdy ak by nam to klapalo
martinbd
martinbd | 11.10.2014 21:07
Tak vzdušný živel robí človeka spoločenským. Prelietavosť by mohla byť jednou z prejavov vzduchu, ale nutne to tak byť nemusí. Ja mám napríklad vzdušnú dominantu, ale Saturna mám v 7. dome, takže som mal vlastne len jeden vzťah.
neznámy
neznámy » martinbd | 12.10.2014 12:13
Tak s týmto,co si tu napisal o tom Mesiaci a Desc. vo vzdusnom zivle rozhodne nesuhlasim a považujem to za veľmi subjektívny a nicim nepodloženy názor.Necjapem ako si na take čosi mohol vobec prist,ze Desc. a Mesiac vo vzdušnom zivle vedie k nestalosti a premenlivosti vo vzťahoch a inklinuje k nestál vzťahom?
Osobne sa ma to týka,keďže môj Mesiac je vo Váhach a rovno na Desc. tiež vo Váhach.Ze by som bola prelietava a neschopná hlbších a trvalých vzťahov,to sa o mne vôbec nedá povedať,praveze to je úplne naopak.Žiadne krátko trvajúce a povrchné vztahy pre mna nemajú ani najmenší vyznam,dalo by sa povedať,ze priam nimi pohrdam a tiež som absolútne proti nevere a je pre mna neakceptovatelna v akejkoľvek podobe.Vo vzťahoch som az priveľmi prispôsobovať kvôli t Vaham na Desc. a tiež Mesiacu a to často az na úkor seba.Jedinne co v ramci toho vzduchu vyžadujem vo vzťahu je moja osobná sloboda vo vzťahu a neznesiem pocit,ked ma chce partner vo vzťahu príliš sputat,lipne na mne al. je majetnicky priveľmi.S prelietavostou a nestalostou to vsak nema nič spoločne.
martinbd
martinbd | 12.10.2014 12:47
Ty máš predsa Saturna a Pluto v 7. dome. Nedá sa to posudzovať oddelene. Každopádne, z toho čo si už písala na fóre vyplýva, že vzťahov si mala viac a rôzneho charakteru. Takže je tam podľa mňa aj Mesiac aj Saturn, Pluto aj ostatné veci.
martinbd
martinbd | 12.10.2014 13:03
A ešte jedna vec
"Podľa mňa ale na potencionálnu nestálosť vo vzťahu poukazuje"
čítaj pozorne, skôr ako na niečo zareaguješ, lebo potom sa niekto zamyslí nad tým, prečo na to reaguješ.
neznámy
neznámy » martinbd | 12.10.2014 13:38
Ano,ale ty si to posúdil tiež vystrihnuté z kontextu,ze Mesiac a Desc. vo vzduchu inklinuje k nestálosti automaticky,to je len 1 z z mnohých faktorov,kt. vedú k nestálosti vo vztahoch,nemozes preto tvrdiť,ze práve Mesiac vo Váhach a Desc. vo Vahach su toho indikatorom,ze človek je vo vzťahoch povrchný a nestaly.
Okrem toho ja mam predsa 30 rokov,takže jasne,ze som mala vaznych vztahov viac ale,neboli to vsak žiadne povrchne a plytke vzťahy, s každým mojím priateľom sme mali obojstrannu dôveru vo vztahu.Asi by bolo fajn uviesť nejaký konkrétny príklad,kde Mesiac a Desc. vo Váhach zohrali v ramci nestalosti vo vzťahu hlavnú rolu.
Okrem toho k nestálosti vedie potreba vzduchu a voľnosti vo vzťahu,súvisí to vsak podľa môjho názoru hlavne s Venusou vo vzdušnom zivle,aj to veľa závisí na aspektoch a polohe planét v 7. dome.Veľmi verní vsak byvaju ľudia s Venusou vo vodných znameniach,ak ju nemajú nejako silné aspektovanu s Uránom.Fakt by som bola veľmi prekvapená,keby taká Venuša vo vode vyhľadávala plytke vztahy, bola prelietava al. podvádzala.-NOOO-
Gitus
Gitus » martinbd | 12.10.2014 13:51
ja mam mesiac v siedmom dome a som absolutne stala az moc.to nesedi.
neznámy
neznámy | 12.10.2014 13:51
Ja poznám ľudí, viacerých ľudí, ktorí v tridsiatke nemali ešte ani prvú sexuálnu skúsenosť.
A sú to všetko veľmi inteligentní, vzdelaní ľudia, aj zabezpečení materiálne. Samostatní.
Takisto poznám ľudí, ktorí v tridsiatke mali iba jedného partnera, sexuálneho a aj celkovo vo vzťahu.
A poznám minimálne jedného človeka, ktorý má Venušu vo vodnom znamení, do 35 verný (aj keď to slovo verný a neverný fakt nemám rada) a po 35 to išlo v striedaní partnerov ako na bežiacom páse.
Tož to je život, pestrý, farebný, krásny aj škaredý :)
A myslím, že si tu už každého presvedčila o tom, že Ty verná si ;)
martinbd
martinbd | 12.10.2014 14:32
Ja som to písal všeobecne a tomu, kto pravidelne chodí na toto fórum a dlhšie sa venuje astrológii musí byť jasné, ako som to myslel, že to je len jeden z indikátorov a že treba posudzovať celý horoskop. Ale aby som toto písal ku každému svojmu príspevku sa mi zdá trošku pritiahnuté za vlasy.

Okrem toho som napísal že DSC v pohyblivých znameniach nie vo vzduchu.

tiež to "automaticky" si si tam domyslela sama. Tiež na to čo píšeš by som mohol reagovať, že to píšeš ako že to tak je "automaticky" a vytiahlo by som kontrapriklad. Ale je mi jasné, že to myslíš presne tak, ako sa to bežne uvádza v astrologickej literatúre s tichým dôrazom na to, že treba brať celok horoskopu. Snáď sa tu nebudeme naťahovať o základné veci.

Len teraz by som ti hneď z fleku hodil 3 horoskopy, kde je Mesiac vo Váhach a tá nestálosť vo vzťahoch tam je. Tiež poznám horoskop Mesiac v 7. dome, kde je to podobné, to čo píšem, mám podložené praxou, ale kvôli diskrétnosti nemôžem uvádzať konkrétne horoskopy. Ale ako som už veľa krát písal že to vždy treba brať v kontexte celého horoskopu, pretože poznám jeden prípad, Mesiac vo Váhach, kde je ale Saturn trigon Venuša (to som tiež spomenul ako sklon k vernosti) a tá osoba má jeden celoživotný vzťah.

Ja mám 32 rokov a mal som za život len jeden vzťah. Mimochodom, mám Venušu v Blížencoch.
martinbd
martinbd » Gitus | 12.10.2014 14:33
Musel by som vidieť celý horoskop. Ak máš záujem, pošli mi na poštu svoje údaje.
Gitus
Gitus » martinbd | 12.10.2014 14:36
kludne ma prelustruj celu-SHINY-
neznámy
neznámy | 12.10.2014 14:56
Jasne,ze život a situácie su rôzne,pestré a nie čierno-biele...V tejto.diskusii som vsak musela reagovat na to,co uvádza martinbd,keďže sa má to postavenie planét osobne tykalo.
Ale inak zdá sa mi dosť cudne,ze niekto v 30-tke nemá ešte žiadnu sexualnu skúsenosť -WINKIE-... nebudem to.vsak riesit,to je každého osobná vec.
Inak, slová vernosť/nevera fakt vypustam zo svojho slovnika a života,lebo je to zbytočne riešiť a zaťažovať si tym hlavu,ked sa to človeka netýka.-YES-:)
neznámy
neznámy | 12.10.2014 15:13
Já musím taky reagovat...co by "vzdušňák" - trojnásobné zn. Vodnáře, navíc Luna v Blížencích, jsem nikdy neměla potřebu být přelétavá....mám Venuši ve vodním znamení (Ryby) v opozici na Uran a celý život jsem byla věrná........to však neznamená, že jsem se s nevěrou ve svém životě nesetkala, už jsem to zde i dříve psala. Pokud máme v radixu nějaký aspekt a ten nerealizujeme (u mne ta Venuše v opozici na Uran), tak nám jej zrealizuje partner, tzn., pokud jsem vzdušné znamení, mám Venuši aspektovanou Uranem a přesto zachovávám věrnost, setkám se s tím v podobě nevěry partnera.
neznámy
neznámy » martinbd | 12.10.2014 15:19
Ještě než budeš Gitus "lustrovat" -
je podstatný rozdíl brát vztahy jako záležitosti sedmého domu, nebo pátého.

V klasické astrologii se o 7 domě hovoří jako o domě manželství (smlouvy) - tedy vztahu kde je společná domácnost, společné finance atd. Potom tam platí především planety a jejich aspekty, Dsc. apod.

Oproti tomu pátý dům je mimo jiné o láskách a mám pocit, že probíráte záležitosti právě tohoto domu. Zde je potom nutné vyložit dům pátý, planety v něm a vládce tohoto domu a jejich aspekty.

Také záleží na postavení Venuše a Marsu - a opět jejich postavení v domě, znamení a vztahu k jiným planetám.

Jinak souhlasím s tishou.
martinbd
martinbd | 12.10.2014 15:32
S gitus sme si to už vyjasnili. Ak bude chcieť, odhalí, čo je vo veci ...

áno, 5. dom je tiež potrebné brať do úvahy a zasa, ako papagáj zopakujem, je potrebné brať celok horoskopu. To čo píšem mám viac násobne potvrdené praxou a má to logiku. Môžem sa mýliť, každopádne, fórum je aj o zdieľaní skúseností, názorov, informácií.
V dobe klasickej astrológie, v tej dobe, asi veľmi neexistovalo niečo ako "chodenie", že spolu dvaja ľudia chodia a nie sú zosobášený. Ale aj na tieto vzťahy, čo mi prax potvrdzuje, funguje 7. dom.
martinbd
martinbd | 12.10.2014 15:38
zaujímavé, ja som tiež vzdušák, tiež mám Venuša opozícia Urán na 1° presne a tiež sa mi to realizovalo cez partnerku.
neznámy
neznámy » martinbd | 12.10.2014 15:49
Martine, to není "zaujímavé", to je realita, konzultovaná s mými učiteli astrologie.:D Oni se ve své praxi s tímto aspektem setkávají poměrně často a poměrně často je to "prohozeno", tzn., že záletník je partner.-LOL-
neznámy
neznámy » martinbd | 12.10.2014 15:50
Jak to, že neexistovalo "chodenie"?:D To existuje snad co existuje lidstvo, akorát tomu možná říkali jinek. Podobně jako 7 dům v dnešní době už není jen manželství, ale protože se stále víc praktikuje žití "na psí knížku" tak i toto patří do 7.domu. Je to jen jiná forma manželství, ale funguje stejně.
Klasická astrologie se vyučuje stále a je základem současné astrologie, jen se upravuje na současné poměry.
S tím, že horoskop se musí brát jako celek souhlasím 100% -BOW--THUMBSUP-:)
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...