mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Kvinkunxy - v nativu, v tranzitech, v synastrii

neznámy
neznámy | 16.5.2014 08:27
Tak mě napadlo založit tohle téma. Jedno téma už tu je, ale je více specifické a já bych ráda tohle téma rozvedla trochu obecněji.
Jak vnímáte kvinkunxy v nativu a jak v tranzitech?

K nahlédnutí diskuze Kvinkunx v synastrii:
http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/kvinkunx/
neznámy
neznámy | 16.5.2014 09:11
Kvinkunxy v tranzitoch cítim vždy ako naliehavosť.
Pokiaľ nesledujem tranzity, iba spätne, väčšinou zistím, že počas období, keď v tranzitoch prevládali kvinkunxy, sa niečo zomlelo. Niečo sa zrealizovalo na fyzickej rovine.

V natíve mám dosť významé kvinkunxy od Marsa na moju konjunkciu Slnko - Saturn, ktorá je zrejme ohniskom môjho "draka" .
Toto je dosť ťažké opísať, ale súvisí to zrejme s mojou uzavretosťou - introvertnosťou, keď to dosť často vnímam ako niečo, čo musím prekonávať.
Keby tam nebol ten kvinkunx od Marsa, je dosť možné, že necítim nijaké nutkanie opustiť svoju vnútornú jaskyňu a vyjsť medzi ľudí.
Mám ešte kvinkunx medzi južným uzlom a Lilith. Tak to viem presne.
Ťahá ma to k južnému uzlu, ktorý je v ôsmom dome a v Škorpiónovi. Lilith a Pluto majú veľa spoločného. Tam to cítim naozaj výrazne, tú tendenciu vracať sa späť.

Ešte mám aj skúsenosť zo synastriou, v ktorej je kvinkunxov šesť.
Tam sa to prejavuje ako neustály pohyb, stále sa čosi deje, je to ako beh cez prekážky, nie jednotvárny krok po rovnej ceste.

Keď to zhrniem, kvinkunxy vnímam ako veľmi aktívny aspekt, naliehavý, produktívny.
Niekde som našla prirovnanie k hojdačke. Je ťažké nájsť rovnováhu a stred, keď lietaš hore dolu. :)
neznámy
neznámy | 16.5.2014 09:47
pravdupovediac, zatial som kvinkunxy zaregistroval hlavne v synastriach....mozno je to preto, lebo uz poriadne davno som nemal v tranzitoch nejaky poriadny kvinkunx (alebo sa mi prekryval s inymi dolezitejsimi tranzitmi) a priznam sa, ze tieto aspekty sledujem len poslednym par rokov... a tiez ze v radixe nemam ziadny kvinkunx asi tiez zohrava rolu... kazdopadne, keby som mal dat akysi rebricek sily/intenzity, tak kvinkunx by som zaradil az po seskvikvadratoch/trioktiloch a polokvadratoch/oktiloch...dokonca si myslim, respektive viac vnimam najma v tranzitoch oktily a trioktily ako sextily...a to je uz co povedat...
inak teraz mi bude tvorit neptun kvinkunx na dvojicku merkur/venusa, tak ak nieco zbadat, tak dam vediet:)
neznámy
neznámy | 16.5.2014 09:57
Super, první příspěvek :-)-THUMBSUP- Jsem doufala, že přispěješ ;-)

Já mám teď dlouhodobé kvinkunxy: Pluto-Luna, Uran-Venuše, Uran-Mars.
Krátkodobé Venuše-Venuše, Venuše-Mars, dále od zítřka postupně 5 kvinkunxů na stélium Merkur-Pluto-Slunce-Saturn + na Neptuna. Jak těch pár dnů přežiju bez úhony, bude to dobré :D (hlavně aby to lidi kolem mě přežili bez úhony -LOL-)

Naléhavost! To je přesné slovo. Cítím akutní potřebu vnitřní proměny a proměny ve fyzickém světě. Je mi, ale jasné že hlavně s kvinkunxem Uran-Mars je třeba pomalu, vyhnout se zbrklosti.
Poměrně často se teď cítím ve velkém napětí, že MUSÍM NĚCO DĚLAT, ale sakryš nejde to tak rychle jak bych chtěla :D

V nativu kvinkunxy pokud vím nemám.

V synastrii s partnerem tam je kvinkunx můj Uran jeho Venuše. Což je zajímavé, protože zrovna tenhle aspekt mám tranzitně, ale opačně. A vážně to vnímám tak, že já se občas musím vzdát části mé svobody vůči jeho a hodnotám. Ale jelikož si svou vlastní svobodu umím ustát a dopřávám si jí dost, tak mi to nepřijde povětšinu času jako oběť. Občas jako omezení v rámci dobra vztahu.
neznámy
neznámy | 16.5.2014 10:10
No vida, dobré téma ve správný čas!
Určitě dej vědět. Zajímá mě, jestli budeš zpětně schopen rozluštit zrovna aspekt Neptuna, protože to je pro mě dost velká neznámá!
:-)
neznámy
neznámy | 16.5.2014 12:34
V radixu mám kvinkunxy dva. Uran váhy v 7d kvink. asc ryby, ani nevím jak ho vnímám, ale asi bych to popsala tak, že se fakt nenudím......:D a druhý je Sev.uzel ve vodnáři ve 12d kvink. venuše v raku v 5d, to si neumím vůbec nějak vysvětlit asi něco z minula co se týká lásky a dětí......
Jinak mi jde tranzitně už nějakou dobu pluto kvink. měsíc....
neznámy
neznámy | 16.5.2014 15:27
S tými seskvikvadrátmi môžem len potvrdiť, mala som tranzity Pluta a Uránu v seskvikvadrátoch na midpoint Slnko/Luna.
To obdobie by som vedela zachytiť a vymedziť aj bez toho, aby som vedela, kedy prebehlo. Bolo to silné.
Ja by som to za seba zhrnula tak.
Ani tak extra nezáleží od typu aspektu ako na tom ČO tranzituje.
Pokiaľ to je Pluto, Urán a Lilith, tak to vždy cítim.
V inej diskusii si spomínal, že kvinnkunxy v synastriách sú významné aspekty.
Predpokladám, a moja vlastná skúsenosť hovorí, že rozhodne aj pri tranzitoch.
neznámy
neznámy | 16.5.2014 16:28
Přečetla jsem letmo pár příspěvků v odkazované diskuzi, zaujala mě charakteristika vztahu, ve kterém jsou kvinkunxy. Měla jsem s bývalým mužem jeho Neptun v těsném kvinkunxu na mojí Venuši, Slunce a Lilith, a jeho Pluto na mojí Lilith. Úplně sedí to, že jsem byli úplně odlišní lidé z jiných prostředí, které svedl "osud" dohromady. Já jsem snad nikdy s nikým necítila tak silně ruku osudu nad sebou, jako s ním, napsala bych karma, kdybych si tím mohla být jistá. Bylo to opravdu zvláštní, měla jsem zpětně pocit, že všechno bylo připraveno přesně tak, abychom se potkali a změnili si totálně své životy.

Jinak mám tři kvinkunxy v nativu, jen jeden s osobní planetou, mezi Merkurem a Uranem a vlastně nevím, samotnou by mě zajímalo, co to vlastně znamená.
neznámy
neznámy | 16.5.2014 18:24
tak ja si myslim, ze velmi dolezite su aj aspekty....najma sextily a ine makke aspekty ani zdaleka tak nepocitujem ako aspekty tvrde (vratane oktilu a trioktilu)... a je jedno, ci sa jedna o pluto, lilith, ci uran...:)
neznámy
neznámy | 16.5.2014 19:57
ano, ano, ano, daju sa opisat ako tlaky, tlaky, tlaky

v native ich citim dooost, ale zas mozno kvoli tomu, ze ich mam na 0°, oktily a trioktily mam na 1° a citim ich myslim rovnako, ale zas sextily a septily napr. pomenej aj ked mam septily uplne tesne

no a v tranzitoch to citim najma ked mi "kafru" do neuplneho dvojiteho bozieho prstu, ktoremu chyba jeden aspekt, samo o sebe aj mimo konfiguracii mi pripadaju dost vyznamne ale mozno to bude skutocne hlavne o stupni a ci zabrdaju do osobnych planet
Dogi
Dogi | 17.5.2014 16:49
Sledujem kvinkuxi len posledny pol rok. Urcite citim silnejsie seskvikvadratury.
Doteraz vsetky kvinkunxy sa tykali partnerských vztahov a vyskytol sa aj Uran-Venusa, pokial si spominam. Nejake veci sme s partnerom riesili, ale ziadna "drama". Skor by som to nazvala dozrievanim vztahu v dobrom slova zmysle.
Osobne mam par kvonkunxov aj v radixe.
neznámy
neznámy | 18.5.2014 12:29
Dekuju vsem za prispevky :-)

Jinak opravuju info ohledne nativu.
Kvinkunxy:
- Lilith-Bod stesti
- Neptun-Bod stesti
- Neptun-Vertex
- Chiron-Slunce

Zatim nevim co s tim :D
Ten bod stesti asi neni moc dulezity. Kazdopadne me velmi zaujal ten Chiron-Slunce.
Nasla jsem zajimavy popis a byt je myslen obecne jako spojeni techto dvou planet pri jakemkoliv aspektu, citim ze je v nem hodne pravdy v souvislosti s mym zivotem:

Chiron-Sun: the native struggles to rebuild his identity, as the sense of self is impaired or wounded. It will take time to feel real again. By helping others, the native is better able to understand his own pain. This aspect is affected by the expression of individual power potential and will show how and where the native makes his mark through the creative expression and application of his will. It gives a dynamic attitude toward life and challenges fate. One receives as one gives. This is a superior position, is likely to give assistance to others.
neznámy
neznámy | 18.5.2014 12:53
Áno, mám pocit, že to je naozaj výstižné. :)

Moje Slnko je v konjunkcii s Chironom, aj so Saturnom aj zo Selenou - Bielou lunou
a v prvom dome.
neznámy
neznámy | 1.12.2017 15:50
Vytahuju jedno starší téma.
Můžeš, pls, sdílet zkušenost v rámci sebereflexe v nativu a tématu kvinkunxů?
Kterých života sfér se týkají?
Díky moc za sdílení.

P.S. Řeším své další života nasměrování. Mám Saturn 9.D. Vodnář kvin Luna v Panně 4.D.
A hlavně mě zaujal Merkur hrot 3.D ve Lvu kvin Chiron v Rybách 10. D. (Po mozkové nevyhledávám komunikaci face to face, ale písmo tvorbu miluji).
Děkuji za jakýkoukoli podnětnou informaci.

:)
neznámy
neznámy | 4.12.2017 07:24
Ahoj, přiznám se, že mám v astru vážně dlouhou pauzu, jde to časově už do let a abych pravdu řekla, když čtu některé diskuze tak zjišťuju, že vlastně nevím často kde jsem přišla na to, na co jsem přišla. A jelikož kvinkunxy nesleduju vůbec tak ti asi moc nepomůžu. Každopádně ti posílám diskuzi nahoru :D
neznámy
neznámy | 4.12.2017 08:09
v natíve mám tieto :Aspekty
Čierna Luna kvinkunx Ascendent (1°28’, Separační)
Čierna Luna kvinkunx Luna (1°01’, Separační)

ale ozaj neviem čo to znamená .. vie niekto ? :)
neznámy
neznámy | 4.12.2017 08:42
Priznám sa, že čiernej lune celkom nerozumiem, aj ked sa o to opakovane pokúšam.

Kvinkunx je aspekt, ktorý vyjadruje nezlučiteľnosť princípov, energií, ktoré symbolizujú zúčastnené planéty, resp. body. Podľa tradičnej astrologie planéty v kvinkunxe na seba " nevidia".
Napr. kvinkunx asc - čierna luna môže znamenať asi toľko, že tvoj osobnostný prejav nezahrňa tvoju čiernu lunu, to, čo je jej obsahom (čo to je, na to prídeš najlepšie sama).
V prípade kvinkunxu s lunou je čierna luna nezlučiteľná alebo ťažko zlučiteľná s tvojou emocionálnou stránkou, materskou rolou atd.
(Ja mám lunu a čiernu lunu v konjunkcii a som z toho jeleň. )

Ale to je len taký nástrel. :)
neznámy
neznámy | 4.12.2017 08:59
Lilith s Lunou - našla som toto :

Konjunkce – Silné vyzařování, vliv na lidi, davy. Při špatném ozáření konjunkce, může žena nebo matka narušovat klid domova, rodiny, snad svým povoláním nebo nepřítomností.



Kvinkunx – Může přinést obsedantní poruchy – nucení vše několikrát kontrolovat. U žen může být problém s kojením, případně dítě z nějakého důvodu opouští domov. Problematický může být vztah k matce.
neznámy
neznámy | 4.12.2017 09:02
ja by som u lilith bral len velke aspekty, kedze to je uz sekunadrny prvok v horoskope.... a lilith ascendent by som vobec neuvazoval, kedze ascendent je fiktivny bod tak ako lilith...
neznámy
neznámy | 4.12.2017 09:11
Inak, práve som si uvedomila, že okrem konjunkcie s lunou mám aj kvinkunx čierna luna-asc.

Táto téma je vlastne synchronicita pre mňa, tento víkend som sa v nej trochu vrtala. Pozerala som aj dávne tranzity a revidujem svoj postoj, že na mna tranzity ČL nemajú vplyv. V mladosti to tak asi nebolo. Teraz žijem hlavne lunárny princíp, ČL nemá veľký priestor.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...