mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

ktory kvadrant je váš ?

ballin
ballin | 9.2.2013 16:12
Osy Ascendent - Descendent a Medium Coeli - Imum Coeli tvoří v horoskopu čtyři základní kvadranty. Tyto kvadranty se rovněž číslují od Ascendentu proti směru hodinových ručiček.
- První kvadrant ukazuje na fyzické tělo. Říkáme mu také "fyzický kvadrant". Ego.
- Druhý kvadrant je "emocionální" a vypovídá o tom, jaké budou naše emoce, poměrně do velikých detailů.
- Třetí kvadrant je duchovním kvadrantem a vypovídá o způsobu, jakým v sobě budeme objevovat kosmického ducha, jak budeme v sobě vyvíjet duchovno. Alterego.
- Čtvrtý kvadrant se nazývá "persona" a někteří psychologové ho také nazývají kvadrantem "nadjá", neboli superego. Popisuje, jakým způsobem se zařazujeme do řádu světa a jakým způsobem jsme schopni se z něho vymanit.
zdroj:oranzovestranky.cz

Ja mam Alteregový :)
neznámy
neznámy » ballin | 10.2.2013 15:08
Já mám 6 planet (Merkur, Pluto, Slunce, Saturn, Uran a Jupiter) ve 4.kvadrantu - takže "nadjá". Podle mě je to takový kvadrant svobody, nevím, možná více orientace ven než vně. Což podporuje Luna v Blížencích na hrotě 7d. Myslím, že v budoucnu ještě bude hrát tenhle kvadrant velkou roli.
Nevím jestli chceš vědět jen jaký kvadrant komu vládne anebo máš ještě nějakou konkrétní otázku. Kdyžtak ji napiš a pokusím se odpovědět detailněji pokud budu vědět jak a co odpovědět.
neznámy
neznámy » ballin | 10.2.2013 15:20
U mne to je také 4. kvadrant, kde mám slunce (12), merkur, venuši (na MC), jupiter, uran, neptun,...
neznámy
neznámy » ballin | 10.2.2013 19:06
astrológovia si v tomto smere nejak odporujú.. jedni vravia, že tretí je duchovný, druhí, že štvrtý. no ja by som povedal, že ani jeden nie je úplne duchovný. podľa mňa je problém v tom, že zverokruh treba najprv rozdeliť na tretiny a až potomm na štvrtiny, pretože v tretinách je ďaleko jasnejšie o čom je ktorá časť. ja to vidím tak, že kruh sa delí na tri základné úrovne, ale len na symbolickej rovine, nie na skutočnej hierarchickej. duchovné stupne vývoja sú symbolicky naznačené v kruhu.

Rozdelenie na tretiny
Zverokruh rozdelený na tretiny predstavuje zase nie absolútne, ale relatívne, alebo symbolicky živočíšnu, ľudskú a božskú rovinu. Vodné znamenia predstavujú akoby prechod z jednej úrovne do nasledujúcej. Znamenia od Barana po Raka, prvý až štvrtý dom predstavujú živočíšnu ríšu a Rak so svojim lunárnym princípom predstavuje prechod zo živočíšnej ríše do ľudskej roviny. Živočíšna časť je charakteristická inštinktívnym chovaním. Lunárny princíp je prechodom zo živočíšnej ríše prostredníctvom citov ako základ ľudského vedomia do ľudskej roviny. Živočíšna ríša začína baraním vládcom Marsom, ktorí je agresívny, útočný a čisto inštinktívny. Ľudská rovina začína Slnkom, ktoré je charakteristické schopnosťou uvedomovania. Znamenia a domy od tohto bodu charakterizujú uvedomelejšie chovanie individuality. V škorpiónovi a ôsmom dome sa ľudské kvality posledný krát stretávajú so zbytkami živočíšnych, ktoré boli hlboko potlačené. Tu musia vyjsť na povrch a pretaviť sa aby sa úplne očistili. Tento kritický stupeň uvedomenia existuje aj na úrovni čakier, kde sa v manipura čakre pália živočíšne kvality spodných dvoch čakier aby sa mohlo vedomie očistiť a vstúpiť do chrámu srdca so svojimi božskými kvalitami. manipura čakra je ohnivého živlu a jej funkcia je v tomto smere podobná škorpiónovi a ôsmemu domu, ktorý je síce vodný, ale zo všetkých vodných znamení najohnivejší. Po tomto znamení nasleduje znamenie strelca, alebo Jupiter, ktorý je tretí ohnivý živel v horoskope a jeho štartom je duchovná filozofia a poznávací rozlet, ktorým sa chce vydať na duchovnú cestu poslednou tretinou.
neznámy
neznámy » ballin | 10.2.2013 20:07
neviem ci som slepa, ale ja to tam nikde neviem najst :D
ale ta definica rybieho ascendentu na mna sedí az moc :D

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...