mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

ktore 3 planety mam dominatne ?

ballin
ballin | 17.3.2011 13:43
chcel by som sa spytat ze ktore su to pretoze vsade mi ukazuje ine planety ako dominatne...dak.
neznámy
neznámy » ballin | 17.3.2011 21:00
pravdupovediac neviem čo znamená pojem dominantné planéty, pretože dominantné telesá a body v horoskope sú slnko, mesiac, ascendent, potom vládca ascendentu (horoskopu) a severný uzol. každá planéta má svoju funkciu a jej postavenie (v znamení, dome a aspektácii na iné planéty) hovorí o tom ako sa konkrétna vlastnosť bude prejavovať. o povahových rysoch a schopnostiach hovoria ascendent, slnko, luna a planéty po mars. ak vieš anglicky, pozri si ich prejavy na stránkach čo som už spomínal astrologycafe a astrology-numerology. o našich výnimočnejších schopnostiach hovorí spojenie spomenutých planét a bodov s planétami urán, neptún, pluto. pokiaľ ide o geniálne vlastnosti, tak treba počítať aj s minoritnými aspektami ako je septil, kvintil a podobne. tam ide už o vyššie vybrácie samotného aspektu medzi planétami. tie isté planéty sa totiž môžu kombinovať na nižších aj vyšších vibráciách. védska astrológia používa aspekty ako numerológiu v astrológii, ktorá v podstate funguje v každej astrológii. ide o aspekty ako keď rozdelíme kruh na pravidelné diely ako tortu. môžme ho rozdeliť od čísel 1 až 9, pričom "1" je konjunkcia a tá svojou kvalitou naozaj vystihuje prejavy konjunkcie - jednoty, kedy nám povahy planét splynú. "2" je opozícia a tá sa v horoskope skoro vždy týka vzťahov. takto sa na aspekty pozerá védska astrológia a čím vyššie číslo, tým vyššia vibrácia. to ako my vnímame jednotlivé aspekty nemusí hneď vystihovať ich skutočnú vibráciu, alebo nemusíme chápať ich skutočnú funkciu. podľa mňa je veľmi dôležité na akom stupni vývoja sme. pretože ak sa nám narodí hovädo, alebo nejaký potkan môže mať vysokých vibrácii vo svojom horoskope jak nasekaných, vždy to bude len hovädo, alebo krysa. (nájdi na nete horoskop Alberta Einsteina a pridaj kľúčové slovo septil)

takže ak máme vo svojej povahe niečo výnimočné - dominantné, treba brať do úvahy viac vecí
neznámy
neznámy | 17.3.2011 21:19

podľa mňa je veľmi dôležité na akom stupni vývoja sme. pretože ak sa nám narodí hovädo, alebo nejaký potkan môže mať vysokých vibrácii vo svojom horoskope jak nasekaných, vždy to bude len hovädo, alebo krysa.


Toto by ma zaujímalo.
Nakoľko je platný horoskop ak človek vezme do rúk svoj sebavývoj a začne sa vedome snažiť pomocou vôle prekonávať svoje zlé stránky.
Veď astrológia ukazuje súbor našich psychických vlastností, ale neznamená to, že musíme ostať takí istí. I keď mnohí ľudia sa od 8 rokov do 80 rokov ani veľmi neposunú, to je fakt. Ale ak človek má cieľ, má aj silu za ním kráčať a tak
sa spod síl astrológie - psychológie postupne vymaniť.
neznámy
neznámy | 18.3.2011 11:44
Zuzana astrológia alebo psychológia popisujú psýché a procesy, ktoré v nej prebiehajú. Sú to mapy, ktoré ti môžu pomôcť zorientovať sa v danom teréne. Ako sa chceš vymaniť spod mapy, ktorá popisuje nejakú krajinu? S mapou môžeš urobiť čokoľvek, nemusíš ju vôbec ani používať, no krajinu, či terén to nijako neovplyvní.
neznámy
neznámy | 18.3.2011 14:51
Áno, máš pravdu, vymaniť sa nebolo to správne slovíčko.
Ale tá krajina nie je taká fixná a nemenná ako hmotný svet, sami si ju pretvárame
tým čo a ako konáme.
Astrológia je pre mňa mapa, nemusím kráčať ako slepec, keď mám mapu, viem či príde kopec, na ktorý treba vystúpať.
Ale môžem na ten kopec liezť štvornožky, pohľad dolu, celá od blata, alebo si pri tom ešte tisnem dohora aj hovienkovú guľu ako skarabeus, takže zakaždým pred vrcholom spadnem aj s ňou a začínam znovu.
Alebo pozbieram všetko dobré, čo som počas dlhej cesty k tomu kopcu dostala ako odmenu za dobrý skutok, podobne ako kráľovič v rozprávke, a pomocou toho si vysekám schodíky.
Čo je to, ak cítim tendenciu k nejakému druhu konania, ale cez svoje vedomé JA, to zhodnotím ako nesprávne a vyhnem sa tomu. Neurobím niečo, aj keď cítim vnútorný ťahanie k tomu, aby sa tak stalo. Mením seba a mením aj túto svoju vnútornú krajinu a mením aj mapu.
Možno aj každý deň. Veď načo by bol taký stratený čas, keby som z tohto života odchádzala napokon taká istá aká som do neho vošla?
Len to som tým chcela povedať, že to čo bolo pri narodení, môže byť úplne odlišné od toho, čo bude na konci a ďalšom začiatku.
neznámy
neznámy | 18.3.2011 20:22
Zuzana o žiadne pretváranie nejde, ide o spoznávanie a stávanie sa tou krajinou. Každý má tú svoju krajinu od začiatku k dispozícii, problém je v tom, že ju z väčšej časti nepozná. Niet kam ísť, cieľ je totožný s cestou, ak tak si treba prejsť celú krajinu, spoznať ju a stať sa ňou.
Ak meníš postoje a začínaš sa riadiť hlasom zvnútra, nemeníš krajinu, ona sa pred tebou iba otvára, ty ju postupne spoznávaš a stávaš sa ňou. Zlé vlastnosti sú blbosť, to je iba neznalosť krajiny spojená s blúdením v nej.
My ľudia sme takí nezmyselní nafúkanci, ktorí nevedia poriadne kým sú a už by sa chceli meniť na niekoho iného. Ísť proti sebe neprináša nič dobré, vždy to končí problémami.
neznámy
neznámy | 18.3.2011 20:31
My ľudia sme takí nezmyselní nafúkanci, ktorí nevedia poriadne kým sú a už by sa chceli meniť na niekoho iného. Ísť proti sebe neprináša nič dobré, vždy to končí problémami.

Čo znamená chcieť sa meniť na niekoho iného? Čo znamená ísť proti sebe?
neznámy
neznámy | 18.3.2011 21:17
Môžeš sa zmeniť na seba? To je nezmysel, sebou sa môžeš iba stať. Ísť proti sebe znamená nebyť tým, kým v skutočnosti a v najhlbšej podstate človek je, ale hrať sa na niečo, čo sa mu z rôznych dôvodov (väčšinou zištných) hodí...
neznámy
neznámy | 18.3.2011 21:42
Chceš tým povedať, že človek nemôže meniť sám seba, pretože tým popiera vlastnú podstatu a stáva sa pretvárkou?
Lebo to som určite nechcela povedať.
Napíšem to prirovnaním, a keď sme už dnes večer písali o kameňoch, tak prirovnaním uhlia a diamantu. Oboje je uhlík a aký to rozdiel.
Diamant vzniká z uhlia za prítomnosti vysokých teplôt a vysokého tlaku.
Tak ako aj človek musí prechádzať v živote skúškami, ťažkosťami, aby niečo z neho bolo. Veď aj telesne je to tak, ak človek trochu necvičí a nepracuje na sebe, zmení sa na amorfnú beztvarú hmotu. Tak keď dokážeme formovať svoje najhrubšie hmotné telo, prečo by sme nedokázali formovať dušu a ducha?
neznámy
neznámy | 18.3.2011 21:58
Diamant je v tom uhlíku od začiatku, treba ho iba oslobodiť odstránením vrchnej vrstvy.
Duša je vo svojej podstate taká aká má byť, treba ju len vyslobodiť spod masky a dovoliť jej nech sa prejaví...
V horoskope je všetko tak ako má byť, a žiť svoj horoskop neznamená byť pod vplyvom niečoho cudzieho...
neznámy
neznámy | 18.3.2011 22:06
Myslím, že v podstate hovoríme úplne o tom istom, pretože "vyslobodiť dušu spod masky" to je práve tá práca, ktorú treba urobiť, aby sa vedomie vyčistilo. :)
neznámy
neznámy | 18.3.2011 23:08
siritelia teorii o cistej rase by sa tejto teorii potesili:
podľa mňa je veľmi dôležité na akom stupni vývoja sme. pretože ak sa nám narodí hovädo, alebo nejaký potkan môže mať vysokých vibrácii vo svojom horoskope jak nasekaných, vždy to bude len hovädo, alebo krysa.

a mozno ani Darwinovo oko by do stastia nezostalo suche, no na mna tato veta popri vsetkej kvetnatosti a zvukomalebnosti, ci lahodnej a prijemnej dynamike reci zaposobila ako odpalena ping-pongova lopticka rutiaca sa sialenou a zurivou rychlostou rovno do stredu spojnice mojich dvoch ocu...este stastie ze nie som nielenze krysou ci hovadom, no nie som ani kyklopom, chvala...uz by mi oko roztekalo po zvysku tvare, teda to moje tretie...stredne...
Ved aj Carl Linne zakladatel binomickej nomenklatury,uz ucil O NAZVOSLOVI druhov, no neopomenul s laskou podotknut, ze Videl som prechadzat vecneho a vsemohoceho Boha a onemel som uzasom....aj ked Darwin by predsa k tomu povodu mal co podtknut, hadam..
kyklop by vsak uz oslepol, na jedno oko....
z map sa da vycitat kaceco, napriklad takych genetickych map, vselijake chromozomalne anomalie, aberacie...alebo zakony genetickych predispozicii, vselijakych modifikacii, zmiesanin...
no moze sa aj hadam nieco take stat, ze velmi presne stanovenou genetickou metodou zistia narodenie babetka, ktoreby malo byt tazko postihnute a matka by sa mala na konci siesteho mesiaca tehotenstva rozhodnut, ze si da babetko vziat alebo nie, a potom sa narodi uplne zdrave babetko..pocula som uz o tom...-LOL-
neviem, ci by som takymto mapam verila...
aj Popolvar najvacsi na svete bol pecival...mozno by mal v sucastnosti lahsiu mentalnu retardaciu, mozno ADHD syndrom, vari by bol aj autista, alebo postihnuty stredne tazkou svalovou dystrofiou, a predsa by tomu tak nebolo....
neznámy
neznámy | 18.3.2011 23:17
sorac, som ja ale neznala, kyklopske oko sice lezi na spojnici dvoch pomyselnych oci, ale je iba jedine,
keby som bola teda tym kyklopom, a pinpongova lopticka by zasiahla stred mojho cela, odpalila by mi moje jedine oko, takze by som oslepla uplne...
ballin
ballin | 19.3.2011 20:20
fuuha, o com je vlastna tato diskusia asi nie o dominatnych planetach :D niekto by to mal premenovat
neznámy
neznámy » ballin | 19.3.2011 21:13
No vieš, ono sa to niekedy tak zvrhne, čo už. :D
neznámy
neznámy » ballin | 20.3.2011 00:31
tak co sa tyka tvaru horoskopu, tak je to Mars (tvar horoskopu Marsovske vedro), kedze ten stoji osamoteny oproti zvysku planet, cize tvori takzvanu ohniskovu planetu...a co sa tyka angluarneho postavenia, tak je to duo Slnko-Merkur...takze tvoje najdominantnejsie planety su Merkur, Mars, Slnko a mozno Saturn, kedze tiez kulminuje a nachadza sa vo svojom domicile;)
neznámy
neznámy | 20.3.2011 00:47
pojem dominantnej planety znamena, ze tak ako v tebe alebo v niekom inom prevlada urcite znamenie a jeho charakteristiky, tak moze to byt tak aj s urcitou planetou...a o tej hovorime, ze je dominantna...ano, slnko, luna ci ascendent patria medzi najdolezitejsie prvky horoskopu, ale urcite nie su u kazdeho dominantne, teda ze sa neprajavuju silnu svojou charakteristikou...
suhlasim, septily a kvintily a drobnejsie aspekty netreba tiez zanedbavat (mozno casom ich na stranku priadame), ale napriklad taky horoskop A.Einsteina a jeho genialita, sa da velmi dobre rozsifrovat aj bez septilov a kvintilov (uranske vedro s uranom v 3.dome)...
neznámy
neznámy | 20.3.2011 12:48
-BOW-
neznámy
neznámy | 20.3.2011 13:01
Vanda prepáč, ak som ťa náhodou zasiahol svojimi slovami. ospravedlňujem sa. ale aj svetoznámy psychologický astrológ Stephen Arroyo tvrdí, že z horoskopu nevie vyčítať duchovnú vyspelosť. a o tom som hovoril v súvislosti s tými zvieratkami. zvieratám väčšinou dosť dlho trvá kým sa duchovne prebudia a začnu sa správať a myslieť ako ľudia
ballin
ballin | 20.3.2011 13:39
wow super diky aspon nieco som sa dozvedel :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...