mesiac
Utorok, 16.4.2024
Meniny má Dana, Danica

Astrológia a horoskopy - 

Kozorožec, či vodnár

neznámy
neznámy | 6.1.2015 17:48
Nedal by sa môj Saturn na 0°12´ vodnára brať ešte ako kozorožec? Presnú minútu naordenia neviem. Len maminým odhadom. A vnieslo yb to možno nové svetlo do môjho nativu.
martinbd
martinbd | 6.1.2015 17:57
niekde som sa dočítal, že planéta na 30° znamenia sa berie do nasledujúceho, ale niekto to berie tak, že sa tam prejavujú už obe znamenia. Na prvom stupni by malo mať znamenie najväčší vplyv a potom by mal jeho vplyv postupne klesať, pravdepodobne to súvisí aj s tým, že prvých 10 stupňov znamenia je dekán toho istého znamenia a 1° stupňu znamenia vládne planéta, vládnúca v danom znamení.
neznámy
neznámy » martinbd | 6.1.2015 18:01
takže práve naopak, to mám brať veľmi vodnársky? Tak dobre. Aj tak, s mojou kvadratúrou Pluto v Šk. na Ascendent som mal podľa jedného popisu Saturnu v koz. už vykorisťovať ľudí na hranicu ich prežitia, takže ono to asi aj celkom bude viac dávať zmysel tak, ako je to v tom výpočte :D
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:06
Saturn sa pohybuje pomaly, tak tam nejaké hodiny ho ani neposunú, on na tom istom stupni mohol byť už aj predošlý a nasledujúci deň, najlepšie by bolo pozrieť si to.
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:09
to sa len istu dobu pohyboval retrogradne, inak je v znameni vodnara uz od februara toho roku-PUH-
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:19
Aha, no ešte mám riadne medzery v tom, že to je vlastne planéta určitej doby. A v znamení je aspoň dva roky, či dva a pol.
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:26
no....netreba sa tym nechat v zaciatkoch strhnut, citala som aj o tej lune v skorpionovi
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:35
a? k comu si dosla? :D
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:38
Saturn vstoupil do Vodnáře 6.2.1991 v 19 UT tak ho dost dobře jako by byl v Kozorohu brát nelze. Saturn nemá na obloze ani půl úhlové minuty.
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:38
ze ta astrologia nadchla :D
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:40
Áno nadchla, ale nemám konkrétne vedomosti, ako už vy :)
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:46
ani ich nepotrebujes:)
neznámy
neznámy » martinbd | 6.1.2015 18:51
Ja to tak mám, slnko v rybách na 29,51 stupni, ale predsa len, boli to ešte štyri hodiny do barana a jarného bodu.
U pomalých planét ten posledný stupeň trvá omnoho dlhšie.
Viac sa stotožňujem s rybami ako s baranom, ale určite nájdem u seba prejav oboch znamení.
neznámy
neznámy | 6.1.2015 18:55
No, ryba baran to ani snad neviem opisat. Mne to casto pride ako jedno znamenie v dvoch. tvrdohlavi su rovnako, len baran je ako ryby, ked im konecne tu naftu podpalis :D Ziarivejsi, ukricanejsi, detinskejsi, ale stale tvrdohlave a hadave ryby.
Ale ci ich milujes alebo nevies vystáť, jednoducho mám pocit, že pohľad aj myšlienky majú jedne a tie isté. To u týchto vidím viac ako u kohokoľvek iného.

Prepac Curry ak sa ta to dotklo :D
neznámy
neznámy | 6.1.2015 19:03
Zaujímavé akú jednotu v tom vidíš, hoci ryby sú chvost a baran hlava zverokruhu.
Koniec a začiatok jedno je. :D
neznámy
neznámy | 6.1.2015 19:08
No áno. Kždé znamenie si je trochu podobné s tými, ktoré predchádzajú a nasledujú. Ako farby na škále. Váhy sú trochu panna a trochu škoprión. Len čo sa týka poriadkumilovnosti a povrchného hodnotenia panny. A zase škorpiónovsk zameranie na potešenie a partnera je v nich tiež. Vodnár je trochu rybý humanista a trochu zaťažený na svoje zvyklosti ako kozorožec. S ním sú si ako dve strany starého čarodejníka s bradou.

Ale ryby a baran sú niečo iné. Tak ako som to už opísal. Aspoň pre mňa teda.
neznámy
neznámy | 6.1.2015 19:12
A čo Tvoje videnie Levov?
martinbd
martinbd | 6.1.2015 19:28
Podľa mňa je dobré pochopenie znamení o niečo oprieť. Každému znameniu je priradený živel. Ryby sú napríklad vodné znamenie a Baran ohnivé, teda Ryby sú citové a Baran vôľový, aktívny. Baran je základné znamenie a Ryby pohyblivé. Baran si ide za svojím cieľom, ale Ryby sa skôr prispôsobujú. Potom je možné porovnať vládnuce planéty, u Barana priebojný Mars, u Rýb dobrácky Jupiter a snivý Neptún. Takto sa ten rozdiel začína pekne črtať. A potom je možné porovnať napríklad priradenia k jednotlivým orgánom. Ryby sú chodidlá a lymfatický systém a Baran hlava. Alebo Ryby sú dvojité znamenie a Baran jednoduché, Ryby sa zameriavajú na iných, Baran na seba. Ten postupný prechod dáva zmysel, ale treba to asi uviesť na pravú mieru.
neznámy
neznámy | 6.1.2015 19:31
Tak s tymi vzdy po case stratim nervy :D


Vedia vypocut. Zabaviť sa. Nerušiť prostredie zbytočným krikom a výmyslami. Celkovo majú gráciu a skôr vystúpia veselo a komicky ako kriticky. Nie sú zaťažení vecami. Ak áno, tak len situáciou, ale nie presvedčením. Vcelku silné duše a optimisti. Hlavne ponosia si masku človeka na výslní a životného úspechu aj keď sa cítia na dne.

Ale tak neosobne sa snazia byt veeelmi nad vecou. Vzdy mat mudru odpoved a ospravedlnit sa tym, ze proste su aki su, ze to je ich zivot. Myslim, ze su stvoreni pre svoju rodinu skor ako pre partnera. Aj ked su blizko rakovi, nie su ale v postaveni matky, ktora ide do boja na zviot a na smrt, lebo ich dieta je v ohrozeni. Ale niekedy vedie byt i na mieste, kde je obycajne rak. Ale ta panna vedla im asi dava tu graciu a niekedy mozno rezervovanost.
Neviem, ale bud som ich musel nechat plavat v ich vlastnych predstavach, alebo neprijemne zautocili.
Ale lev nie je nikdy chladny. A boj nekonci zo zasady skaredo. Su to velke macky s pozlatenymi pazurmi. Vedia ybt nebezpecne, ale pazury nie su ostre. Len tam proste su.

Mal by som s nimi vychadzat ako vaha, ale nikdy nebolo dobre ak to bol prilis osobny vztah. Kamaratsvo, to je tam, kde to klapalo.

Ak by som skončil s levicou v manželstve, asi by som mal niekde inde nejakú býčicu aby som mal niekoho viac poruke :D
neznámy
neznámy » martinbd | 6.1.2015 19:35
Mne to vlastne sedí. Ta absolútna opačnosť. A potom ta linka, kde sú vlastne dve strany jednej mince. Veď horoskop asi bude len 12 kúskov dokonalého človeka. SnáĎ.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...