mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Konjunkcie planét na Midpoint Slnko/Luna.

neznámy
neznámy | 8.6.2014 11:28
Máte nejaké skúsenosti?
neznámy
neznámy | 8.6.2014 12:12
S midpointy jsem nikdy nepracoval. Co to značí? Je to střední vzdálenost mezi sluncem a lunou? Matematická tedy úhová?
neznámy
neznámy | 8.6.2014 12:46
Áno, je to polovičná vzdialenosť medzi dvomi planétami, príp. stredobod. Hovorí sa, že to je kľúčový bod horoskopu alebo citlivý stupeň. Tiež tomu nevenujem veľkú pozornosť, ale za chvíľku ma čaká Saturn v konjunkcii s Midpointom Slnko/Luna a chcela by o tom niečo viac vedieť :D.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 13:22
Aha. No já nechci nijak zpochybňovat zažité tradiční astrologické postupy, ale přijde mi ten bod coby poloviční vzdálenost jako celkem nelogický. Protože sečte aritmeticky úhel slunce s úhlem luny a vydělí dvěma. Jenomže vypovídací hodnota slunce není rovna hodnotě luny, tudíž proč by mněl být nějaký významný bod v tomto aritmetickém středu.. nemluvím ani o gravitační síle obou planet která je velmi nepoměrná. Čímže nechci říci že je tato metoda mylná. Jen ji osobně z důvodů nedostatku víry v ni neužívám.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 13:59
lilith taktiez nema po astronomickej stranke, a to uz nehovorim o jej tradicii, silne podhubie...ved preco by sme nepouzivali aj ine ohniska planet, ked existuju? vsakze...napriek tomu ju pouzivas:)
navyse midpointy nie su ziadno novodoba technika...pouzival ju uz klasik Guido Bonatti niekde v 13.storoci...Ebertin a Habsburska skola ju len v minulom storoci znovuobjavili a zdokonalili.
navyse tuto techniku pouzival aj tvoj oblubenec Jan Tomas (vid vyklad horoskopu K.Minarika). on napriklad hojne pouzival aj podla tena dalsiu nelogicku techniku: arabske citlive body...to je tiez aritmeticky priemer roznych astrologickych prvkov...
podla mna jedina pricina, ze preco nepouziva kazdy astrolog midpointy v praxi je jednoducha. su strasne narocne na vypocty a bez slusneho astrologickeho programu sa neda s nimi dobre pracovat...bohuzial vo free astro programoch, ktore 90% astrologov pouziva, tak ani v jednom nie su na dostatocnej urovni spracovane....
ale aj tak, existuje velmi pocetna astrologicka skupina, ktora minimalne zakladne midpointy pouziva a stale sa rozrasta...a nejedna autorita oznacila znovuobjavenie midpointov za naj vec, ktoru minule storocie do astrologie prinieslo...-PUH-
neznámy
neznámy | 8.6.2014 14:01
mam. u mna je tento midpoint dolezity pre posudzovanie mojho zdravia...ak som mal oproti nemu opoziciu saturna, tak som bol prvy a zatial chvalabohu aj posledny krat v nemocnici na operacii... a dalsich prechod saturna cez tento midpoint sposobil, ze som sa distancoval od mnohych medziludskych vztahoch a silno som vyhladaval samotu....
neznámy
neznámy | 8.6.2014 14:27
A prečo si myslíš, že práve tento midpoint je pre teba dôležitý? Takže sa mám načo tešiť -NOSMILE-.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 14:31
jednak podla skusenosti z praxe, jednak zo skusenosti druhych astrologov z praxe a jednak je aj povazovany za najdolezitejsi midpoint co existuje (snad popri midpointu asc/mc, ale ten sa tak nepouziva, lebo malokto pozna svoj cas narodenia na minutu presne)...vseobecne, v astrologii mas vzdy najdolezitejsie prvky tie, kde sa nachadza slnko, luna, ascendent alebo mc alebo su ich odvodenim...to plati pri arabskych bodoch (napr. notoricky znami bod stastia = kombinacia slnka, luny a ascendentu)....lilith je ohnisko lunarnej drahy...atd atd...
neznámy
neznámy | 8.6.2014 14:35
Dobre vedieť, ďakujem za vysvetlenie.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 14:47
Ono ohnisko ze kterého vychází lilith je jiného druhu, není to aritmetika ale jsou to gravitační síly a ty ovlivňují pohyby planet. Ovšem mezi sluncem a lunou žádný takový přímý gravitační bod nenajdeš. Luna se otáčí kolem země a ta kolem slunce takže ta přímá spojitost gravitace mezi nima mi chybí. A pak ta aritmetika..proč vlastně? Mně to pŕijde tak nějak vymyšlené. Ale to jen můj pocit jistěže pokud existují lidé kterým to takto funguje tak to nikomu neberu. Je zvláštní, že kdykoli se vytvoří néjaký systém a lidé v něj začnou věřit, tak prosté funguje. Všechno funguje, v co věříme.
Tomáš můj oblíbenec zase nebyl mněli jsme mnoho odlišných náhledů ale co se týká astrologie mněl velmi hluboké znalosti a letité zkušenosti, praxi, k tomu i schopnosti pronikat hloubějš tedy určitou jasnozřivou schopnost což mu pomáhalo ve výkladech.
Ano to je důvod proč třeba například nepoužívám ani bod štéstí který se počítá podobným způsobem jako aritmetický součet rozdíl mezi lunou sluncem a asc.
Nechci tím nijak znevažovat výpovědní hodnotu midpointů a tuto metodu nějak shazovat, jen jsem nenalezl dostatek přesvědčení o tom že je reálná, výpovědní. Což je jen můj osobní posoj.
Mně přijde že je v klasickém horoskopu tolik výpovědních bodů, že mi úplně stačí, jelikož ve skutečnosti stále pochybuju o tom, jestli jim správně rozumím. Pochybuju jestli vím co ve skutečnosti znamená slunce a kam až sahá to co se za ním skrývá.
v principu bych musel umět znát své pravé já, abych to mohl tvrdit. Že vím co znamená slunce. Musel bych takzvaně oddělit oheň od země.
Proto zůstavám v astrologii na úrovní snahy o základní výklad, a složitosti typu midpointy vynechávám.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 15:05
ak by si chcel operovat s gravitaciou ako s dokazom na astrologiu, tak si na velmi tenkom lade (sysifovci by si brucha mastili ako by si na teba zgustli). ak astrologia nejako funguje, tak s fyzickymi silami, tak ako ich dnes pozname, nema pravdepodobne nic spolocne...
midpointy povujem za novy vztah medzi trojicou planet...vztahy to su aspekty... a ak aspekty funguju, tak preco by nemohli nejake nove vztahy medzi planetami fungovat... obrovskou vyhodou midpointov je to, ze u nich nepotrebujes vymyslat nove definicie ako napriklad pri lilith... ta sa tisicrocia v astrologii nepouzivala a to aj dovod, ze v kazdej knihe je o tomto prvku pisane nieco ine...
midpointy pracuju so tisicrocia, overnymi prvkami (10 planet, osy, uzly), tam netreba vymyslat nove definicie, klucky, vyznamy...tam staci kombinovat ako pri zdruzenych aspektoch... zakladny midpoint je napriklad polokriz (T-kvadrat)... a ten sa pouziva...tak preco ak ma vyznam polovicny bod na hrote tohoto zoskupenia, tak by nemal mat vyznam aj polovicny bod v inom zoskupeni?
kto nepouziva midpointy, tak urcite sa zaobide aj bez nich, ale dovolim si povedat, ze napriklad v medicinskej astrologii, ci prognostike, tak len velmi tazko bude hladat nejake suvislosti bez nich...specialne teraz hovorim o tych hlavnych (slnko/luna, asc/mc...)
neznámy
neznámy | 8.6.2014 15:24
ok, neoponuju.
gravitační zákon (a nemluvím jen o tom fyzikálně daném) je základním zákonem vesmíru. Naše chápání pojmu gravitace je vemi materialistická, ale například, vytvoří li jedinec v sobě silou koncentrace jistý jednobodový duševní stav po dostatečně dlouhou dobu, začne tento stav působit v prostoru jako gravitační centrum.
Kolem tohoto centra se pak začnou shlukovat všechna ostatní která jsou gravitačně slabší. Asi jako planety okolo slunce. To znamená v reálu že takovýto člověk dokáźe ve společnosti navodit stavy které pak převládnou jako nosné napětí v prostoru. Například pozitivní duševní stav který neumožňuje plošně šířit válečnou propagandu, jelikož takováto propaganda by nenašla díky tomu stavu v uších lidstva odezvu. A všichni ostatní se pak také tím napětím budou řídit ať chtějí anebo nechtějí.
Tak takto funguje zákon gravitace v psychologickém významu. Vždy se méně uvědomnělé (méně vyjádřené a slabší) orientuje podle toho více uvědomnělého a silnějšího což je ve skutečnosti důležitější zákon neź je zákon příčiny a následku. Jelikož zákon příčiny a následku platí jen v duální sféře. Gravitační zákon prolíná v tomto významu naprosto vše až do oblasti čistého vědomí kde je bod naprosté rovnováhy.
Takže jenom tak k mému vnímání gravitace.
Co se týká midpointů a jejich reálných hodnot tak fakt nevím neorientuju se v tom je to pro mně moc složité.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 15:36
To je například smyslem pozitivních manter jako óm mani padme hům, anebo ať jsou všechny bytosti šťastny.
Jelikož se takovýto stav (štěstí všech bytostí) stává při dlouhodobé recitaci mnoha mnichů a laiků po nějaké době což v tibetu byly stovky let..reálným a vnímatelným v prostoru. Jógické meditace fungují na podobném principu. Dělají z člověka, z jeho psychiky i těla gravitační centrum, magnet. Celý vesmír takto funguje, jako magnet.
Vztah magnetismu a gravitace je poměrně zajímavý.
http://casopis.vesmir.cz/clanek/gravitace-versus-magnetismus

Mysím si že by si sisifovci museli dát nejdříve práci s ověřením faktů což asi činit nebudou, takže se na ten bludný balvan těším. :)
neznámy
neznámy | 8.6.2014 18:19
Pluto v opozicii s Midpointom Slnko/Luna, Uran v kvadrature s Midpointom Slnko/Luna dva roky ma obtazovali naraz, ked neratam male prestavky... A skusenost? Ziadna nemocnica, ziadny uraz, nic fyzicke... Ale... Niektore veci, ktore sa udiali sa dost nezvratne podpisali na dusi... Popretrhala som par kontaktov a zacala som milovat samotu... Na druhu stranu musim povedat, ze vsetko zle je na nieco dobre...

Jupiter v konjunkcii s Midpointom Slnko/Luna som okrem toho vsetkeho tiez mala... Ziadna slava...
neznámy
neznámy | 8.6.2014 18:29
Môžeš mi pls vysvetliť, ako si myslela, že všetko zlé je na niečo dobré?
neznámy
neznámy | 8.6.2014 20:21
:)...nemusíš vedieť co ve skutečnosti znamená Slunce a kam až sahá-LOL-stačí že... a to dúfam vidíš aj sám, že ti spálilo tvoj Merkúr;)... ty náš dvorní astrologu:D
neznámy
neznámy | 8.6.2014 20:54
ano? a proč myslíš?
neznámy
neznámy | 8.6.2014 22:39
Ja mám v natíve konjunkciu Venuše s midpointom Slnko/Luna, ale čo to znamená by som sa rada opýtala, či už nevie niekto ďalší. :)
neznámy
neznámy | 8.6.2014 23:03
tie planety su zakladom osobnosti a teda aj tento midpoint je o akomsi jadre individuality...ak ti na nom sedi venusa, tak to tvoje jadro osobnosti je vyrazne spojene prave s venusskymi kvalitami... inak tento midpoint je okrem toho casto spajany so vztahmi...partnerskymi, priatelskymi, medzi muzom a zenou alebo ked budes starsia, tak medzi manzelom a manzelkou, cize tebou...a venusa tomu dava tuzbu take vztahy harmonizovat...tuzbu po pokojnych, venusou podfarbenych vztahoch... mozno inklinovanie k venuskym ludom a podobne....
neznámy
neznámy | 8.6.2014 23:08
rudi a ty to umíš spočítat ty midpointy přesně?
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...