mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Komplikované Tranzity (Neptun kvadratura Saturn/ Jupiter kvadratura Pluto)

neznámy
neznámy | 4.8.2014 19:21
Aby som bol presnejsi:

Tranzit Neptún v kvadratúre so Saturnom (mam retro neptun 11 dom kozoroh a retro saturn 9 dom strelec) - tento tranzit uz bude iba slabnut a dovolim si ho nazvat "za mnou"

a

Tranzit Jupiter kvadratura Pluto (mam Jupiter 1 dom Ryby a retro pluto 8 dom skorpion) - tento ma onedlho caka, resp. nabera na sile.

Slnko mam v zn. Byk v 2 dome.
---

Moja skusenost s tym prvym je dost negativna a to najma z hladiska psychiky. Velmi neprijemne deziluzne stavy, deptajuce predstavy, vseobnecna stagnacia a neschopnost mat jasno kam kracam a co tu vlastne robim. No a aby som nezabudol perlicku neustale nepodlozene obavy a vnutorny atak na sebavedomie plus pocit odcudzenia od spoločnosti. Nikdy by ma nenapadlo, ze sa da prezivat taka neprijemna kombinacia pocitov v pomerne kratkom casovom useku (tranzit trva(l) myslim od aprila/maja). Osobne som taketo neiste a citovo rozladene obdobie (ak sa to da takto nazvat) este nezazil a to som si presiel teda kadecim.
Na druhu stranu, vsetky tie prejavy ma nutili pomerne intenzivne skumat sameho seba a testovat vydrz, co myslim bude mat pozitivny do buducnosti, teraz to este neviem celkom objektivne vyhodnotit.

Ten druhy tranzit by mal byt kratsi (teda v jeho najintenzivnejsom prejave) a co som sa zatial docital, tiez to psychike moc nepraje.

Mate niekto podobne skusenosti? Moje vnimanie pocas tranzitu je vysoko subjektivne, takze objektivnejsi pohlad by sa hodil ;)

Carpe diem
neznámy
neznámy | 4.8.2014 19:37
Dlhodobé kvadráty neptúna čakám až na budúci rok,takže neviem posúdiť,teraz ma navštevuje svojou krajšou tvárou.....a jupiter nepociťujem ani priaznivé,ani nepriaznivé aspekty,aspom nie tak tragicky ako tranzity pluta,uránu,alebo saturnu.....-COOL-
neznámy
neznámy | 4.8.2014 19:38
Ja mám za sebou tranzitnú konjunkciu saturna na natívny neptún v deviatom dome v škorpíkovi.
Pocity v začiatkoch boli veľmi podobné tvojim. Kľudne sa pod to, čo si napísal, môžem podpísať.
Teraz je saturn asi retro a vráti sa na neptún niekedy na jeseň. Takže to tu bude znovu.

A ešte jedna dosť dôležitá vec.
Dosť v poslednej dobe prežívam návrat k pôvodným duchovným hodnotám svojej kultúry a tradície /saturn/ , keďže sa to všetko deje v deviatom dome, je to prirodzené.
Cítim sa viac upevnená, zakorenená a paradoxne viac v spojení zo základnými jednoduchými pravidlami obyčajného života v jeho duchovnej podstate.

Takže začiatky sú asi najhoršie, pretože vtedy sú to skutočne dosť silné nápory na psychiku.
Až neskôr sa ukáže výsledok.
neznámy
neznámy | 4.8.2014 19:56
Ano, nept kvádr saturn znám a lze si při něm zadělat na úzkostech a hodně ovlivňuje psychiku.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 22:52
Ten Jupiter sam neviem, potom dam vediet ako to prebiehalo (ci sa nieco zmenilo oproti sucasnemu stavu)
neznámy
neznámy | 5.8.2014 23:10
Na ten vysledok som zvedavy ;)
To upevnenie pocitujem v ramci svojej vytycenej cesty - kazde trapenie ma k nej viac a viac viaze. Zaroven, ta enormna chut po sebapoznani a skumanie ako take tie neprijemne dopady na psychiku zlahcuje.
Na tu jesen drzim palce!
neznámy
neznámy | 5.8.2014 23:14
V akom dome mas neptun a saturn? Mal si nejake specificke uzkosti? zaujima hlavne take, ktore su mimo objektivny zaklad. Napr. potapac bude mat hrozu z vody, alebo horolezec z vysok a podobne...jednoducho uz na prvy pohlad jasny nezmysel.

Tiez som rozmyslal, ci tie uzkosti nemaju podobnu symboliku ako sny. Davalo by to vacsi zmysel.
neznámy
neznámy | 6.8.2014 08:08
Saturn není retro. Začne být až v 3/2015 ale to bude ve Střelci.;) Do Štíra se pak sice ještě jedou vrátí, ale jen na 28 stupeň (do 8/2015) a v 9/2015 pak už definitivně zůstává ve Střelci -YES-:)
neznámy
neznámy | 6.8.2014 09:25
sice este som nemal tranzit neptuna na saturna v kvadrate, ale tento aspekt mam v radixe, takze viem asi o com su tieto tranzity... uzkosti a leptajuce stavy su vacsinou sposobovane rozporom medzi snami, ci idealmi (neptun) a realitou (saturn)... kazdodenna realita nie je taka aku si ju clovek vysnival... a tiez tento tranzit moze prinasat rozpustanie (neptun) starych struktur, ci istot (saturn)...z toho mozu byt tiez celkom dobre depky:)
a tranzit jupitera v kvadre na pluto asi nebude nejako dolezity, jedine ak by sa tam jupiter zastavil na mesiac...
neznámy
neznámy | 6.8.2014 10:36
Pozerám si to na Najdise.cz v tranzitoch a vidím tam spätný chod ešte aj tento mesiac. Až od septembra sa začína hýbať dopredu.
Tak ako je to?
neznámy
neznámy | 6.8.2014 10:54
-NOOO- Saturn ukončil retrográdní pohyb 20.7.2014. Na Najdise - pokud to tak mají, tak to mají blblě . Na druhou stranu tady na Zverokruhu je taky měsíc už pěěěkně dlouho v Rybách.:D
neznámy
neznámy | 6.8.2014 11:09
jo :D
neznámy
neznámy | 6.8.2014 20:17
Mám tento aspekt v radixu ale v opozici, neptun střelec v 8d /saturn v blížencívh v 2d.

Když mi nedávno tranzitoval neptun 12d v kv. na saturna do 2d, tak jsem dostala výpovědˇ- firma zanikla, tento apekt měla i má kolegyně neptun kv. saturn do 10d.

Jinak jen potvrzuji co jsi napsal.......mne čeká ještě tranzitní saturn v 8d konj. neptun do 8d + saturnská opozice -ROLL-
neznámy
neznámy | 6.8.2014 23:27
já osobně to nemám, ale jedná se o úzkost třeba ze změn.. a stačí když se změní podnebí, někde je velkej dav lidí.. nebo se člověk sám vystresuje strachem z nějaký události a tak :) během tohoto tranzitu se Ti tyhle pocity mohou rozjet..Saturn v 1.domě.. (konec 12.domu) Neptun je nyní v Rybách.

Vztahuji to tedy k tranzitu Nept kvadratura Sat ale taky tranzit Sat kvadratura Uran! - můžou to být ale pocity, depky různého typu... :) možná maji podobnou symboliku v tom, že zrcadlí co se Ti to dané období děje... do těhlech stavů se nedostaneš jen tak pro nic za nic :) a sny se nám zdají taky z nějakého důvodu.... třeba noční můry a nebo opakující se sny..
neznámy
neznámy | 7.8.2014 22:42
dakujem za nazor...este jedna zaujimava vec, pocas toho obdobia a s urcitymi dozvukmi sa na pretras (a silny) dostali urcite vztahy - priatelske, obchodne, pracovne.

Ten stret jupiter/pluto, by v plnej intenzite mali zotrvat do 10 dni a nasledne slabnuť. Ak by sa stalo nieco zaujímave pocas toho obdobia (prakticky uz aj nabieha) dam vediet. Kazdopadne Saturn/Neptun mi bohate stacili, nehovoriac o inych aspektoch, ktore sli zrovna okolo.
neznámy
neznámy | 7.8.2014 22:44
no potes panbuh...tak to drzim palce
neznámy
neznámy | 7.8.2014 22:56
zmeny to urcite budu, asi mesiac alebo dva pred tymto tranzitom som menil pracu, a s tym sa do pohybu dalo dost vela noviniek, akurat, ze to bolo ocakavane a chcene, takze ziadne strasiaky v skrini.

Tie pocity su mi dost zahada, niekedy mi pridu ako keby neboli ani moje vlastne.
Inak ziadne nocne mory ani extra zvlastne sny, neprijemne stavy su resp. boli za plneho vedomia.

Este drobnost, pri stanoveni svojho nativu so vychadzal zo systemu domov Placidus. Spravne pouzivat a interpretovat odchylky u ostatnych neviem a pre istotu ich ani neskumam, na podrobne skumanie nemam cas a povrchne by ma iba domylilo.
neznámy
neznámy | 8.8.2014 01:07
já používám Campanus.. věřím mu víc.. většinu planet mám v Placidu v 10.domě... ale to nesedí.. v Camp. mám Slunce v 10.domě a to sedí.. a merkur, venuši i mars v 11.domě :) to sedí mnohem lépe než v Placidu... :)

možná to že cejtíš "jakoby nebyly pocity Tvoje" má v rukou Neptun.. že Tě mate... každý tranzit skončí a já se z těch kvadratur snažím vytřískat to nejlepší ...

nevím co Tě obklopuje... vyjádření těch emocí může být mnoho... držím palec, aby Ti ty nový dojmy byly přínosem ;)
neznámy
neznámy | 8.8.2014 15:25
Děkuji-FLOWER-, přežili jiní, musím i já.....:)
neznámy
neznámy | 25.10.2014 18:01
zdravím,
netuším kde "neznámá" na najdise.cz viděla, že Saturn byl v té době retrográdní ... tak pro pořádek uvádím, jak to na najdise opravdu je -PUH-

http://astrologie.najdise.cz/rocni-pohyb-planet

Saturn - Retrográdní
02.03.2014, 17:19 (Štír 23°19’) - 20.07.2014, 22:35 (Štír 16°38’)
===
případně pro rok 2015:
http://astrologie.najdise.cz/rocni-pohyb-planet/2015

Saturn - Retrográdní
14.03.2015, 16:02 (Střelec 4°55’) - 02.08.2015, 07:53 (Štír 28°16’)
===

(a cca 1 den je kolem těchto hraničních časů nastavená stacionární fáze)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...