mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Karmická astrologie

neznámy
neznámy | 12.8.2013 13:44
Rozvažuju, zda má smysl se zabývat karmickou astrologií, to jest nakoupit nějaké známé knižní tituly.
Otázka je pokud ano, tak jaké, od koho....? Aby to mělo trochu hlavu a patu (nebylo to moc abstraktní, logická provázanost je nutná).
Otázka dvě je, zda karmická astrologie vůbec pojímá něco, co poskytuje nějaký nový náhled na využití astrologie, nový podněty ke zkoumání? Pomocí tradiční astrologie už se přeci jen dá leccos odvodit. Např. pokud mám poškozené ženské planety, tak je mi jasný, že jsem tyto energie nějak zneužívala. Poskytne mi nějaká knížka hlubší pochopení?

Nevím, zda by nebylo rychlejší a účinější zajít na regresi... ALe zase ráda se ve věcech štourám sama.

Nechci tu ani tak polemizovat o tom, zda jsou minulé životy blbost či ne. Sama jsem přesvědčená o tom, že to nesmysl není.
Budu ráda za každou zkušenost -FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.8.2013 19:34
autorita na karmicku astrologiu je Martin Schulman a jeho knizky...a v cesku uci tento druh astrologie Petr Rastokin:

http://www.volny.cz/rast-p/

mna osobne karmicka astrologia moc neoslovila...mozno je to preto, ze o existenciii reinkarnacii nie som prilis presvedceny...na druhu stranu treba vediet, ze v horoskope sa neda nic vycitat o tvojich minulych zivotoch...maximalne tak konstelacie mozu zobrazovat karmu, ci dharmu...skus si kupit jednu, ci dve knizky od martina schulmana a hned uvidis, ci ti je ten smer spriazneny alebo nie;)
neznámy
neznámy | 13.8.2013 10:28
Díky za tip :) To mi vlastně došlo, že ukázky z Schulmana jsou na netu k dispozici, jen mi tam chybí nějaký ucelený rámec (jak to vlastně autor myslí), takže zkusím něco přečíst.

Nikdo jinak nemá zkušenosti? -BIGEYE-
neznámy
neznámy | 13.8.2013 11:31
Ja mam od Schulmana knihu - Ascendent karmická brána duše..
Je to zaujímavé čítanie, dosť som sa tam našla ale zároveň mi veľa vecí bolo nejasných a nechápala som presne ako to autor myslí, takže som si to prispôsobila vlastnému chápaniu a svojej fantázii :D
neznámy
neznámy | 13.8.2013 11:45
Mne karmická astrológia hovorí veľa, je pre mňa určite zmysluplnejšia ako humanistická. Alebo inak, dobre sa mi to dpĺňa navzájom.
Schulmana treba brať tak trochu z rezervou, prípadne ísť na to intuitívne, nebrať to ako nejaké čisté fakty.
Napríklad moje postavenie uzlov v natíve je tak katastrofické, akoby som sem došla rovno z pekla. :D Južný uzol mám v Škorpiónovi, v 8.dome v konjunkcii s retro Marsom.
A pri tom v natíve mám pekný veľký vodný trigón medzi Chironom, Slnkom -Jupiterom, Lunou - Neptúnom.
Minimálne toto o mne vypovedá niečo iné a pozitívnejšie.
Ale i tak sa v tom južnom uzle spoznávam, lenže nie tak ako to opisuje Schulman. Skôr to cítim tak, že mi je známe prostredie, alebo energie, ktoré sa spájajú s prekračovaním hranice smrti, čohosi, čo bežných ľudí desí a držia sa od toho späť.
U mňa je to naopak, som tým akoby priťahovaná.
Takže Shulmana kľudne, ale len ako čistú inšpiráciu k vlastnej intuícii, inak to čo píše človeka skôr zmagorí ako osvieti. :)
neznámy
neznámy | 13.8.2013 11:53
-YES--THUMBSUP- lepšie sa to už napísať nedalo..
marcie
marcie | 13.8.2013 14:09
Mne sa Schulman páči, aj keď je podľa mňa abstraktný a ťažkýna pochopenie, ale beriem to tak, že nemám dosť vedomostí z astrológie, dúfam, že po nejakých rokoch štúdia astrológie mi to " docvakne ", inak ma fascinuje, neviem, odkiaľ to berie, je to niečo úplne iné ako v ostatných knihách, skús si nejaké prelistovať v kníhkupectve :)
neznámy
neznámy | 13.8.2013 21:27
ja som sa nedávno dostala ku knihe Minulé životy - vzorce duše / Martina Blažena Boháčová / v tej knihe som sa tak trochu našla a osvetlila mi určité udalosti a taktiež si myslím , že niečo o minulom živote hovorí severný a južný uzol.... ale ďalej pátram))
neznámy
neznámy » marcie | 13.8.2013 21:58
Ja som tak isto prelúskala Shulmana a nakoľko mi je myšlienka reinkarnácie blízka,pochopila som rýchlo .......celkom dobre sa to aj dá aplikovať na môj natív a aj životné skúsenosti:)-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 15.8.2013 10:57
Děkuji všem za příspěvky -FLOWER-

Alnilam, já jsem právě milovník tradiční astrologie, humanistická je na mě moc pozitivní, což v případě sebepoznání považuju za mínus (ale třeba i k té humanistické časem dospěju).
Projevuje se Ti ten jižní uzel nějak v praktickém životě, jakože Ti přináší i nějaká témata do realného života? Nebo jen pocitově ho vnímáš?
Já mám sest. uzel taky v 8. domě, v sextilu na Mars, což není takové maso, jako popisuješ Ty, ale jeho negativní "poselství" (a téma k řešení) vnímám.
neznámy
neznámy | 16.8.2013 01:54
Přidám ještě pár autorů:

Heidi Treier -Karmické horoskopy/karmická cesta vývoje ascendentů/=velmi dobrá

Judy Hallová -Karma vztahů,...na název druhé si ted nevzpomenu-obě jsou velmi dobré

Erich Bauer -Karma rodiny/síla předků/-jak mám Bauera ráda,tak toto mě nezaujalo

Vladimír Sládeček -Karmická astrologie/Vlado S. dokonale umí vypracovat náhled do časů minulých-ale zrovna tato kniha mě taky moc neoslovila,ale vzhledem k době-kdy vyšla-tak s touto tématikou byla ojedilá/...
neznámy
neznámy | 16.8.2013 10:01
Díky -FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.8.2013 14:37
humanistická astrologie nabízí přetavení karmy v dharmu

viz Astrologie transformace str. 112 -130 českého vydání

anebo jinak jak to říká oblíbenkyně některých z vás Teal Scott: karmu máte proto, že jste si nehlídali myšlenky
neznámy
neznámy | 16.8.2013 17:36
karmu máte proto, že jste si nehlídali myšlenky

To je veľmi čudná veta. Keby sa život človeka skladal iba z myšlienok a navyše plne kontrolovatelných a kontrolovaných, tak by sme boli ako počítače.
neznámy
neznámy | 16.8.2013 17:45
To znamena ze ked si nebudem nic mysliet, ani dobre, ani zle, udeje sa co? nic?
neznámy
neznámy | 16.8.2013 18:03
Zeptejte se Teal Scottové

PS citoval jsem jen proto, aby tu byl i jiný názor
neznámy
neznámy | 16.8.2013 19:00
Tá vami citovaná veta môže mať toľko významov... :)
Napríklad aj taký ako pozitívne myslenie.
Ak sa rozhodnem myslieť pozitívne, aby bol môj život krajší a lepší, možno iba zavieram oči predtým aby som videla všetko. Vyberám si z celku, to čo sa mi páči. Ale tým to, čo sa mi nepáči, nezmizne, iba ostane žiť skrytým životom.
Ak si poviem, že žijem iba dharmu, karma sa nestratí, len je ignorovaná a odsunutá.
neznámy
neznámy | 16.8.2013 19:40
mám takový dojem, že Scottová, jelikož je přesvědčena o tom, že si svůj život duše před vtělením, nebo mezi vtěleními, plánuje sama, že si tedy za všechno také sama může, protože si to na sebe vymyslela.
neznámy
neznámy | 16.8.2013 20:47
Já bych to chápal v trochu širší perspektvě,tahle věta sama o sobě mi přijde jako zkratka a nebo vytržená z kontextu.
Karma je zákonitost příčiny a následku.Kdo si myslí,že může dělat něco,co nebude mít následek,je v nevědomosti.Kdo už si uvědomuje souvislost a ví,že jeho jednání začalo jako myšlenka,ten si dá pozor na to,jaké myšlenky rozvíjet a jaké raději ne.Tím si vlastně karmu programuje žádoucím směrem - tady ale ta počítačová analogie končí,protože počítač sám sebe programovat neumí ;).
neznámy
neznámy | 16.8.2013 22:45
Mne taká predstava pripadá veľmi jednoduchá. Že si duša čosi vymyslí a naplánuje.
Aj toto plánovanie môže byť len v rámci možností, ktoré táto duša má, ktoré si karmou nadobudla. A takéto plánovanie môže byť iba podriadené vyššej vôli, ktorú obyčajne nazývame Boh. :)
Sám o sebe si človek síce plánovať môže, ale to je asi tak všetko, čo môže.
Mne skôr ako toto často blúdi mysľou otázka, v akom stave sa nachádza duša, keď si vyberá svoju budúcnosť po narodení?
Keď si musí vybrať napríklad život, ktorý bude od začiatku absolútne limitovaný, pretože bude kvôli poškodeniu mozgu mentálne a telesne postihnutá?
Je v tom stave, keď si vyberá oprostená od emócií? Strachu, beznádeje a zúfalstva z takého života?
Ako by sme si napríklad v tomto vedomí života dokázali vybrať, že nasledujúcich dajme tomu 50 rokov budeme žiť-nežiť?
Alebo je si tá duša v tom stave pred vtelením vedomá toho, že bude existovať plnohodnotne na iných úrovniach bytia, ktoré sú pre nás teraz neznáme?
Alebo ako by sme si teraz, ktokoľvek z nás vybrali, že budeme žiť svoj krátky život, ktorý skončí v 5 rokoch na smrť hladom niekde v Afrike?
Toto ma zaujíma. Nakoľko má človek vôbec možnosť zasiahnuť do toho, čo s ním bude, keď sa narodí? Nakoľko si je vedomý súvislosti s inými ľuďmi a ak si vyberá, kde berie tú silu vybrať si čosi, čo sa neznesie s pudom sebazáchovy, tak ako ho poznáme?
Ak si človek vedome vyberá svoj život, musí byť v stave, ktorý je ale totálne odlišný od toho, v ktorom sme teraz.
Pretože inak by od smútku nad svojim budúcim životom asi umrel skôr ako sa narodí. -NOSMILE-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...