mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Jupiter

neznámy
neznámy | 12.7.2014 16:56
rozumím tomu že astrologie funguje.
nerozumím tvému pojímání astrologie.
neznámy
neznámy | 12.7.2014 17:09
ano, do těch formulek (všechno se vším souvisí...) lze zabalit všechno. :)
neznámy
neznámy | 12.7.2014 17:49
no všechno nie, väčšinou len to čo spolu súvisí
neznámy
neznámy | 12.7.2014 17:52
ale ano, všechno. všechno souvisí se vším.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 12.7.2014 17:53
no v 8d by to mala byť závislosť od zdrojov iných ľudí. okrem spoločných majetkov tam patria aj pôžičky
neznámy
neznámy | 12.7.2014 18:08
trochu upadáme do slovíčkarenia. tým všetko som nemyslel úplne všetko aj keď v určitom zmysle možno všetko spolu nejak súvisí, ale v mojom zmysle všetko bolo asi toto: jedna prepojená reťaz konštelácie - vnútorné rozpoloženie - vonkajšie okolnosti - zdravotné problémy vyvolané nezvládnutím vnútorného rozpoloženia a vonkajších okolností. toto všetko som mal na mysli. nezvládnutím životných situácií vo vnútri aj vonku sa problém môže vyvinúť na rôznych úrovniach a jedna z nich je aj telo/zdravie. pluto s jupiterom na duševnej úrovni môžu byť v závislosti od znamení a domov rastúce "zhubné" predstavy, ktoré keď sa patologicky kumulujú v bioenergetickom mentálnom, alebo emočnom poli - v aure, táto energia postupne prerastá až do fyzického tela, kde sa zviditeľní jej povaha.

nie som expert v čínskej medicíne, alebo ajurvéde, ale počul som, že zápaly vznikajú z prebytku energie (oheň) a nádory z nedostatku. ak je prítomné pluto, to energiu sťahuje ako čierna diera, vytvára mentálne kŕče a tým bráni voľnému prúdeniu energie. silná blokáda prúdeniu energie znamená postupné umieranie. kombinácia pluta s jupiterom v kvadratúre je silné napätie dvoch základných kozmických síl jin-jang. pluto sťahovanie. jupiter rozťahovanie. rakovinový nádor môže predstavovať patologickú kompenzáciu sťahovania na fyzickej rovine. je to reč symbolov. ako sa presne vyvažuje jin-jang na fyckej rovine v tele do toho sa nebudem púšťať, lebo čínska medcína je strašne zložitá.
neznámy
neznámy | 12.7.2014 18:54
jupiter v kvadráte na pluto môžu byť tiež patologicky potláčané vlastnými, alebo navonok vonkajšími okolnosťami potreba v niečom rásť. jupiter predstavuje optimizmus, bezstarostnosť, vieru, odvahu a Pluto toto všetko zabíja a stláča ako kompresor donekonečna až to "nádrž" nevydrží a preleje sa to všetko von! keď pod silným vypätím praskne potrubie, čo sa stane??? - začne voda/plyn striekať mimo steny potrubia. je to prasknutie, prejav extrémneho tlaku vo vnútri. ak je veľa ohňa, horúce počasie, príde búrka. toto je opačný príklad. ak je veľa jinu - stláčania, stláčania jinovej tekutiny - dízla v pieste, dôjde k opačnému extrému - k výbuchu - k exrémnemu jangu.

iný prípad tohto postavenia môže byť násilne presadzované vlastné presvedčenie, fanatické, dominantné pretláčanie svojej viery, svojho presvedčenia. tam by mohlo patriť zabíjanie v mene boha, alebo diabla. môže ísť o chorobné presvedčenia a viery. môže to byť viera v zlo, v temné sily, manipuláciu a vieru v bezmocnosť. rakovina je často o beznádeji a bezmocnosti.

ako by sa dalo charakterizovať ešte toto postavenie?? možno by sa ešte dalo niečo napísať, ale určite nie všetko. ale myslím, že takýto postoj k životu aký môže vyvolať toto postavenie je dosť sebazhubné
neznámy
neznámy | 12.7.2014 19:37
no já bych se do toho taky právě radši nepouštěl pokud tomu dobře nerozumíme.
pro ty kombinace co popisuješ se totiž dají vymyslet mnohá různá vyústění. nikdy nemůžeš říct dopředu co udělá spojení jupieru s plutem, protože když se ti dva spojí, vzniká mocná síla. může to být výjimečné posílení osobnosti například. pokud umíme tu sílu transformovat v něco. prakticky něco z ničeho vytvořit. protože ani zákon zachování energie neplatí. důkazem toho je že energie tady prostě je. je přítomná. takže by jí v tomto případě někdo musel nejdříve vyrobit když tady prostě je a my ji využíváme. teče. my můžeme jako géniové vyrobit elektrickou energii. ale nikdy nevyrobíme ty příčiny. to neumíme, vyrobit ropu, nahradit ji a ani jádro neumíme nahradit. jsme na nich závislí. a když dojdou nastanou problémy které budeme muset řešit. takže jsme životně závislí na zdrojích. neumíme se dost rychle přizpůsobit změnám a zahyneme atd..
a takovéto situace třeba může řešit spojení jupiteru s plutem.
nestará se o malichernosti ale řeší věci globálního významu. v sobě. odpovídá si na základní otaźky jak funguje člověk a jak společnost. studuje člověka atd. takže až tady lze se dopracovat v astrologii napŕíklad. k poznání přírodních zákonů. člověk se může lehce stát alchymistou, astrologem, anebo vynikajícím špiónem CIA.
a to všechno vůbec nemusí souviset s rakovinou. může to mít úplné jiný význam. takže bych doporučil nedělat si předčasný závěr. mně se to často vymstilo. to co popisuješ je něco jako negativní programování na to bych si dal majzla. takové věci se nemusí vyplatit zahrávat si s nimi.
nikav
nikav | 12.7.2014 19:41
Pozitívne vidím môj Jupiter v Baranovi v 11. dome /keďže som Vodnár/ v sextile so Slnkom. Pritom má kvadráty s Lunou, Uránom, a ascendentom, opozíciu so Saturnom vo Váhach v 5. dome. Ako vidíš skóre môjho Jupitera? Som laik, poteš ma prosím, ak môžeš.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.7.2014 19:42
existují třeba i mnohé jiné nádherné světy které my neznáme, a ty si vybereŠ zrovna jenom ty shity. tak se zkuse koukat více nahoru a nepořád jenom dolů co je špatné a co špatné dopadne. to nikoho nezajímá. je dobré se koukat na věci příznivě. protože tak jak si je představujeme, se taky stávají.
takže bych si nic tak negativního do téch planet neprojektoval.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 12.7.2014 20:36
No ak mám pravdu povedať, nikdy som závislá nebola. Skôr som mala a mám pocit, že ja viac dávam, ako dostávam. A teraz keď tam mám Neptúna? Nemám si snáď požičiavať? To bude dosť zaujímavé, lebo predpokladám, že práve počas najbližších rokov určite príde nejaká hypotéka. No ja som zvedavá, čo by som počas tejto doby mala urobiť a využiť vo svoj prospech a čo naopak nerobiť... 8. dom mám aj so 7. domom v znamení Vodnára a planétu urán mám v 5. dome. O rok budem mať Urán trigon Urán z pozície MC... takže okrem toho, že príde niečo nečakané na osi 10/4, tiež si užije natívny Urán v 5 dome a asi aj vzťahy a zdroje... :/ Komplikované....
neznámy
neznámy | 13.7.2014 11:51
ty zase robíš predčasné závery o mne a o tom ako ja robím horoskopy. človeku čo nemá jasnovidné schopnosti sa nikdy neoplatí robiť astro analýzu bez toho, aby veci konzultoval s dotyčným človekom. to čo som tu opisoval nebol výklad horoskopu človeka s kvadratúrou pluto-jupiter. bolo to zopár príkladov ako sa môže prejaviť jupiter negatívne v určitých prípadoch. negatívne preto, aby som vyvážil tému. debata bola o tom, že jupiter nemusí byť len dobrodej, hoci vo väčšine prípadoch JE.

keď idem robiť niekomu výklad, tak najprv sa pýtam čo dotyčný človek potrebuje v živote riešiť. niektoré očividné veci sa samozrejme pýtať ani nemusím, len si ich potvrdím. k pochopeniu problému v živote dotyčnej osoby sa dostávame spoločne. ja potrebujem počuť rozprávať človeka o svojom živote a v čom pociťuje problém ona/on. na základe postavenia planét v radixe, v tranzitoch, alebo direkciách máme lepší obraz o tom čo sa vlastne deje pod povrchom a to potom riešime - to musí vnútorne analyzovať v sebe dotyčný/á. niekedy ani nemusí nad tým meditovať, jednoducho sa rozsvieti a ja často ani neviem ako. v praxi väčšinou rozprávam o jednotlivých kvalitách planét, ich kombináciách a nechám osobu počúvať a vciťovať sa do psychologických kvalít planét a človek sa v tom vždy nájde ak sa správne pristupuje k veci. takže ja rozprávam o postaveniach dotyčného človeka a ten sám nadšene zrazu príde na koreň veci, alebo si uvedomí o čom vlastne rozprávam a ja pritom ani neviem čo sa premieta v hlave klienta. ja v podstate ani neviem o čom rozprávam. podstatné je to, že klient to vie! -LOL- . ja som len sprostredkovateľ a urýchľovač sebauvedomenia toho druhého. ako čerpadlo poháňajúce vodu na jednom mieste nevediac kam tá voda vyústi.

takže výklad horoskopu pozostáva z pýtania, rozprávania o živote, zase pýtania a hľadania súvislosti v tom čo sa udialo, hľadania riešenia prostredníctvom toho čo naznačujú planéty, upozorňovania na to čo sa môže udiať v konkrétnych časových horizontoch ak sa nespracuje to čo sa deje teraz a z toho čo všetko preberieme tiež na čo by si mala osoba dávať pozor. tiež sa vraciame do minulosti - to nadväzuje na prítomnosť a formuje budúcnosť. ak je tam sakramensky drsná konštelácia, ktorá môže naznačovať kdejaké tragédie, snažím sa nájsť psychologický problém, ktorý ak sa vyrieši, môže zabrániť veľkým nepríjemnostiam medzi ktoré patria aj choroby. na to človeka upozorním, že aj také niečo sa môže stať ak to sám vedome nezmení. a ak je tam taký predpoklad, poviem, že v tejto oblasti si treba veriť, tuto vkladať pozitívne myšlienky, modlitby aby sa nemuselo stať to čo sa môže stať. ja sa snažím vytvárať pozitívne programy tam, kde to nevyzerá moc ružovo.

asi toľko čo sa týka rakovinového výkladu
neznámy
neznámy » nikav | 13.7.2014 12:19
mali by sme napísať do jazykovedného ústavu. určite sa tam už dávno nudia. laik žena by mala byť správne laička, nie? inak sa tento štýl vyjadrovania nazýva sexizmus, nie?-PUH-

saturn v 5. dome uberá na spontánnosti a schopnosti zabávať sa, ale je v konfrontácii s jupíkom v 11d, takže ten by mohol posilňovať tieto zábrany. povedal by som, že zo strany vrelých, dobrosrdečných a úplne otvorených priateľov. je tu ale niečo čím takýchto ľudí priťahuješ. nechcem zase povedať, že povahy priatelov nebudú obsahovať tiež kvalitu saturna. je tam opozícia. ale sextil slnka, kvadrát luny a ascendentu sú všetko pozitívne kombinácie. kvadrát na ascendent si nie som celkom istý prevahou pozitívnych kvalít, ale je to prepojenie jupiterových kvalít na osobnosť. kvadrát na urán posilní kvality 11 domu/vodnára, teda vzťah k priateľom, skupinám, rovnoprávnosti (priam na filozofickej rovine). je možné, že filozoficky majú pre teba priatelia v živote veľký význam. prostredníctvom priateľov získavaš poznanie o živote a múdrosť. kvadratúry hovoria o určitom vnútornom napätí a potrebe oslobodzovať sa. možno máš väčšie averzie voči autoritám a vonkajšej kontrole ako mnoho ostatní. možno to viacej vnímaš. pravdepodobne veríš aj v dobrú budúcnosť
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 13.7.2014 13:46
pokiaľ vytiahneme z 8d len financie a priradíme mu jupitera, môžeš mať šťastie na "sponzorov", investorov a pomoc väčšími peniazmi niekoho bohatého. v reálnom živote je to pravdepodobnejšie ak by si robila nejaký biznis. poznám človeka, čo má jupitera v 8d a ten ale doslova využíva druhých pre svoj biznis a najmä ich peniaze ak sa dá. ale to už musí byť na to povaha od základu, nie samotné postavenie jupitera. ale môže byť, že máš v sebe niečo, nejaký dar, že dokážeš presvedčiť druhých o svojich kvalitách v biznise a dostať ich aj s ich peniazmi na svoju stranu.

no pokiaľ by ti tam tranzitoval Neptún, je možné robiť čokoľvek, ale len s využitím jeho potenciálu, respektive naladením sa na jeho kvality. ak by si robila biznis, musela by si to robiť úplne čestne s najčistejšími úmyslami, pretože Neptún má povahu zbavovať nás ega - individuality, a pocitu, že ja som ten čo koná. a táto kvalita ti tam bude rezonovať, to znamená, že ak sa budeš spoliehať len na hmatateľné istoty a rozumové analytické špekulácie, môžu ti plány prasknúť jak bublina, pretože neptún ťa v tejto oblasti bude testovať v tom ako sa dokážeš odovzdať bohu a dôverovať vyšším silám. v praxi, veľká hypotéka je ako chodenie po mori. za 20 - 30 rokov splácania nemôžeš tušiť čo ti vojde všetko do života. neptún v 8d tak dlho nebude, ale kým tam bude a nenaučíš sa mu veriť, môžeš mať stále pocity neistoty, alebo pocity strácania zeme pod nohami. najskôr sa budeš musieť učiť chodiť po "mori". zbytočne sa tomu budeš vyhýbať ak by si tomu chcela vyhnúť, to sa musíme učiť všetci raz v nejakej životnej oblasti a keď sa tomu budeme vyhýbať, tak raz v nejakom živote sa nám to nahromadí.

myslím, že pokiaľ by šlo o istoty a pravidelné splácanie pôžičky, na to je neptún dokonalý protiklad svojou povahou. protiklad v postoji aký má znamenie panna. taký Neptún by sa chechtal z neurotickej panny ako by sa "ona" nervovo zrútila z chaosu, ktorý jej predkladá. panna potrebuje mať veci do detailu premyslené a dokonale zariadené. tak by to aj malo byť, ale bez neptunickej viery "panna" aj pri najdokonalejšom projekte nedokáže zabrániť tomu, že sa nájde chýbajúci článok a všetko sa zosype. "ona sama" (kvalita) to nemôže nikdy spraviť dokonale, pretože nie je boh. ale neptún áno! pomôž si človeče sám (panna) aj pán boh (neptún) ti pomôže :) . ak chceme veci spraviť dokonale, musíme spojiť tieto dve kvality.
neznámy
neznámy | 13.7.2014 13:54
ok:)
nikav
nikav | 13.7.2014 16:48
Veľmi si ma potešil sokrates 25, skutočne verím aj v dobrú budúcnosť.:) Och - autority - mohlo to bývať viac v pohode, keby ma nechali voľne dýchať! Čo si mi napísal, pôsobí povzbudivo, budem si to pripomínať, vrelá vďaka.-KISS-
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 16.7.2014 02:38
Ono to je veľmi zaujímavé, čo píšeš, ale ja som obyčajná zamestnankyňa, nemám žiadnych sponzorov, investorov, a jediný biznis, ktorý v živote mám je kozmetická firma, aj to som iba distribútor, lebo na vyššiu pozíciu nemám čas a už ani chuť. Premýšľam, čoho by sa to mohlo dotýkať v mojom živote. Ak sa má jednať o nejaký dar, rada by som bola osvietená :P Hneď by som na tom popracovala.
Ale podľa charakteristík Jupitera v Rybách v 8. dome som niečo ako pápež alebo Matka Tereza :D Špeciálne ma však tento dom zaujíma preto, lebo má spolu so 7. domom spoločného vládcu... O rok mi vychádza Urán konjunkcia MC, trigon Urán v 5. dome (vládca 7.+8.domu...). Momentálne mám Pluto konj. Mars v 6. dome, zároveň však súlad s Jupiterom v 8. dome (vládca 5. domu). nedám na to krk, lebo ak platí, že som sa narodila skôr, možno ani nie je tým vládcom... ale berme to tak, že je....
Skrátka tie zdroje iných ľudí sú pod dohľadom tranzitov..
Ak sa však mám odovzdať Bohu, bude to tvrdý oriešok, lebo paradoxne, som veriaca, ale priveľa plánujem, a ono to tak býva...že Boh z toho má komédiu...
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 16.7.2014 12:32
pluto v 6d v konjunkcii s marsom to by mohol byť problém s extrémnou fyzickou záťažou, s prehnanou prácou a z toho by boli možné aj zdravotné problémy (s tlakom, krvou). ak by si to neprehnala, mohla by si podávať dosť dobré výkony od rána do večera.

myslím, že ak budeš otvorená novým kontaktom a budeš pilne pracovať na slobodnom povolaní, tak počas toho tranzitu urána sa ti to zúročí. a tiež by si sa mohla zameriavať na činnosti ktoré ťa bavia (5d)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 19.7.2014 23:19
No nič, uvidíme čo prinesie život. Neviem aké slobodné povolanie môže vykonávať zdravotná sestra na Slovensku. Možno ešte V zahraničí, do ktorého sa neviem odhodlať. :-D A čo má baví... Strašne veľa vecí, len by ma zrejme neuzivili. Zrejme ešte musí prísť nejaká planetarna aspektacia osvietenia, že "áno, presne toto urobím, nikto nebude rozhodovať za mňa a môj zisk a spokojnosť okolia S mojou prácou bude závisieť od môjho zanietenia " Znie to pekne... Len ešte neviem, čo a ako ;-).
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 20.7.2014 10:22
musíš veriť tomu, že môžeš robiť to čo ťa baví a tým si nevytvoríš bariéry, pretože podľa mňa je to úplne reálne. a presne jak píšeš, ono to príde samé a osvieti ťa. to bude okamih, keď zistíš čo by ťa bavilo robiť. mám s tým trochu skúsenosť. možno ťa niečo chytí za srdce a nebude to ako väčšina povolaní z nutnosti prežiť. myslím, že treba veriť - brať to ako reálnu vec, pracovať na niečom slobodnom, ale nepútať sa predstavami na žiaden konkrétny smer, pretože urán si môže vyžiadať svoju manifestáciu náhlymi zvratmi v povolaní, potrebách, okolnostiach a podobne. pri uráne má človek chuť na rýchle otočky, na "úniky z väzenia", alebo to ide cez nevedomie a urán "má chuť" ti zmeniť plány. neznamená, že keď budeš pracovať na niečom a potom príde niečo celkom iné, že to čo i robila dovtedy nemalo vôbec zmysel. to je len naše pozemské racionálne a účelové chápanie reality. je možné, že keby si na ničom nepracovala, že nepríde ani žiadna náhla zmena. náš život sa odvíja nie len od toho akú prácu vykonáme vo vonkajšom svete, ale aj vo vnútornom. keď totiž bez očakávania veríš - s odovzdaním dôveruješ a pracuješ, je to zvládnutie v celku náročnej polarity 6-12 domu. vtedy práca prinesie ovocie...
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...