mesiac
Utorok, 19.3.2024
Meniny má Jozef

Astrológia a horoskopy - 

Jupiter trigon Saturn objasnenie aspektu ?

ballin
ballin | 13.5.2011 17:34
nasiel som dve odlisne vysvetlenia toho aspektu ale su na anglickych strankach tak ked niekto rozumie mohol by mi to vysvetlit ? dik :)

prva: http://www.skyviewzone.com/astrology/aspectsjupiter.htm
druha: http://www.skyscript.co.uk/saturnaspects.html tam nizsie je trigon
neznámy
neznámy » ballin | 15.5.2011 16:17
nechce sa mi teraz prekladat doslova tieto texty, ale vseobecne Jupiter v trigone na Saturn je o opatrnom a pomalom vyvoji a raste, o vydretom stasti, ci o rozpinani sa skrze Satunske principy (cas, spolocnoska hierarchia, autority, kazen, poriadok, zrelost/skusenost)...a ak je v tych textoch uplne odlisny vyklad, tak jeden z tych textov stoji za deravu backoru;)
ballin
ballin | 15.5.2011 18:32
no v tom prvom je nieco taketo: Ste zodpovední, čestné a ambiciózne v pozitívnom slova zmysle. Kľúčom k úspechu je, aby váš systém viery pozitívne a budete môcť dať konkrétny prejav na väčšinu vašich cieľov

a v druhom: Tam je tendencia hľadať a nájsť spôsoby, ako ľahké robiť všetko. Či už ste úspechu dosiahnuť, je schopný prísť v druhej polovici svojho života.Máte zlý zvyk porovnaní so nepriaznivé pre iné ako si uvedomil svoje vlastné self - hodnota.

tak tu je taky slaby preklad
neznámy
neznámy » ballin | 15.5.2011 19:20
kup si knizky od Handa, Tranzity, prve 4 diely su uz na pultoch, tam ich mas uplne jasne vysvetlene, najdes na eugenika.sk
neznámy
neznámy » ballin | 31.5.2011 22:00
tie vysvetlenia nie sú odlišné. je to kombinácia princípov saturna a jupitera. iný pohľad alebo postreh nemusí znamenať že ide o niečo odlišné. pri každom z vysvetlení je toho dosť málo, takže sa netreba čudovať, že sa to môže líšiť. treba si zobrať z každého niečo, ale hlavne pochopiť ako sa kombinujú tieto princípy.

existuje jeden jednoduchý tvorivý spôsob: každá planéta sa dá stručne opísať celým stĺpcom slov-hesiel ktoré opisujú princíp planéty. ak sú v kombinácii 2 planéty, treba si spraviť 2 stĺpce a vytvoriť z nich jeden význam. z jedného slova sa spraví prídavné meno a z druhého podstatné meno. takto sa dá povytvárať množstvo významov ktoré sa môžu vyskytovať v horoskope. môžu sa niektoré významy vyskytovať súčasne, niektoré v inom čase, alebo v iných situáciách a podobne. ale všeobecne treba brať do úvahy dom, potom aj znamenie a celý horoskop.

tranzity sa prejavujú u každého inak. ak má niekto medzi dvoma planétami harmonický vzťah, tak aj tvrdé tranzity nebudú také záťažové..
83mirka
83mirka | 8.6.2011 01:51
hm, pekne si to vysvetlil. dalo by sa povedať, že tie významy sú podobné, bez ohľadu na to, ktorá planéta je tranzitujúca a ktorá natálna? a taktiež bez ohľadu na to, o aký pozitívny (sextil, trigón) alebo negatívny aspekt ide? napr. taký Jupiter trigon Saturn alebo Saturn sextil Jupiter budú mať podobný význam?
neznámy
neznámy » 83mirka | 9.6.2011 20:34
v podstate by sa to dalo povedať. podobné budú určite, ale intenzita alebo dôležitosť budú rozdielne. čím dlhšie trvá aspekt, alebo čím pomalšia je tranzitujúca planéta, tým väčší má význam. napríklad také pluto rieši veci plutónskych kvalít. rieši veci, ktoré sú hlboko pochované v nevedomí a vyťahuje ich z obrovskej hĺbky. pluto predstavuje hĺbku čo sa týka našej psychiky aj karmy. hĺbka našej psychiky a karma dávnej minulosti sú úzko prepojené. táto karma siaha až do živočíšnej ríše (ak berieme do úvahy úplný duchovný vývoj duše, ktorý začína až niekde v najnižšej živočíšnej forme). toto je v nás tak hlboko zakorenené, že len málokomu sa podarí vyčistiť svoje vnútro do takej miery, aby sa človek stal pánom nad živočíšnou ríšou, ktorá je v ňom. málokomu z duchovne usilujúcich sa podarí oslobodiť sa od sexuálnych pudov. je to náročné, ale nie nemožné. do živočíšnej ríše rovnako patrí hnev, strach, žiarlivosť a podobne.

ak teda taká pomalá planéta ako Pluto začne na nás pôsobiť, začne sa s čistením tej najzažratejšej a najusadenejšej špiny. je to ako čistiť vodný kameň so zubnou kefkou niekde v útrobách práčky. preto nás pluto tak "ničí" a ťahá sa to niekoľko rokov.

čo sa týka trigónov a sextilov, nejaký rozdiel tam je. v tých rozdieloch sa moc nevyznám, ale všeobecne, trigóny prinášajú ovocie (ak sme niečo zasiali!) a sextily sú akože polovičné nedotiahnuté trigóny a preto treba popracovať na tom, aby bol nejaký výsledok. akurát že prebytok trigónov nám moc nepomôže k duchovnému rastu. významy aspektov by sa dali vysvetľovať z rôznych pohľadov. aspekty majú totiž aj numerologický význam (trigon 3, sextil 6, ...) a tiež cyklický. každý aspekt je len určitá fáza cyklu / kruhu. je to ako určitá vývojová fáza úplného celku. a na tejto ceste si vyskúšame všetky aspekty, prekážky aj odmeny (podľa zásluhy).
neznámy
neznámy | 9.6.2011 21:03
Keď píšeš o Plute, pre mńa je zaujímavý generačný význam tejto planéty.
Celé roky sa Pluto nachádza v nejakom znamení a všetci narodení v tomto období majú v sebe čosi, čo ich na úrovni kolektívneho nevedomia prepája do jedného celku.
Vytvára sa tak akoby duch doby. Tak ako sa to napríklad tak zretelne prejavilo v generácii Hippies - detí kvetov, pri generačnom vplyve Uránu.
Lenže vlasne ako to je? Ja som sa narodila v rokoch, keď vládlo hnutie Hippies,
ale tí, ktorí ho vytvárali, boli dospelí, mladí ľudia.
Ako sa teda môže prejavovať generačný vplyv na tých, ktorý skutočne majú takéto aspekty vo svojom natálnom horoskope?
neznámy
neznámy | 9.6.2011 21:41
ono to hnutie Hippies sa narodilo okolo roku 1940. to je rok, ktorý astrologicky vystihuje toto obdobie. ľudia, ktorí ho tvorili sa narodili v tomto období. keď dosiahli určitý vek a v ich natívnych horoskopoch sa aktivovali ich zárodky hipísu, tak až potom sa začal prejavovať v materiálnom svete. v každom prípade, postavenia planét v tom období to určite tiež vystihovali. ono je to možno podobné ako samotné narodenie človeka. život človeka aj jeho horoskop sa počíta od prvého nádychu. je to prvý dôležitý vstup životnej energie - prány do ľudského tela skrze fyzický dych. ale to dieťa žilo fyzicky a príjmalo pránu už 9 mesiacov pred prvým nádychom. tak kde je potom začiatok? ak by sme boli schopní určiť moment počatia na sekundu, tak tento časový bod by bol z astrologického hľadiska veľmi cennou informáciou.

pozrel som sa námatkovo na rok 1940 a sú tam krásne konštelácie troch najpomalších planét (škoda že som sa nenarodil vtedy -ROLL-). je tam krásny trigón urán-neptún a septil neptún-pluto. neptún a pluto sú planéty, ktoré sa často pohybujú skoro rovnakou rýchlosťou (pluto je dokonca občas bližšie k zemi ako neptún) a aj ich vedľajšie aspekty ako je septil budú mať väčší význam. septil (7) je veľmi vysoká duchovná vybrácia a v kombinácii s ostatnými konšteláciami tých troch planét tvorí veľmi zaujímavý celok. stelesnením tejto doby bol John Lennon. ten mal tento trigón urán - neptún prenesený do luny, ktorá spolu s uránom a neptúnom tvorila trojuholník. John Lennon odrážal (lunou) tieto generačné kvality v podobe citov (luna) vo svojej umeleckej tvorbe. luna je planéta, ktorá reflektuje ostatné planéty tak, ako vo fyzickej podobe reflektuje slnečné svetlo. to je jej úloha. v umení je luna veľmi dôležitá, pretože predstavuje materské plodivé sily. nehovoriac p neptúne, ktorý týmto silám dá to pravé orechové - nechá v lune odraziť svoje nebeské stavy eufórie, pocity nekonečna, niečoho zázračného, hlbšieho/vyššieho uvoľnenia a vyššej inšpirácie. no a nakoniec, aspekt na saturn, alebo neptún v panne ako to bolo v 1940, dostane tieto kvality do hmotnej podoby, teda do podoby, ktorú môžme vnímať fyzickými-zemskými zmyslami (ušami) . a hudba je na svete
neznámy
neznámy | 10.6.2011 15:16
No ani taká škoda nie je, že si sa nenarodil v 1940, to by si bol teraz za svojim životným zenitom. :D
Lenže niekedy okolo rokov môjho narodenia sa dostali do konjunkcie Urán a Pluto a až táto konštelácia umožnila hnutiu hippies obrazne zmeniť svet. To čo bolo predtým bolo úplne odlišné od tohoto bodu zlomu. Nie?
Znamená to ale aj to, že "moja generácia" si nesie vo svojich horoskopoch silu konjunkcie Pluta ako ničiteľa starého a Uránu ako tvorcu nového.
Ja mám túto silu v 7.dome, ale každý približne môjho veku má túto konjunkciu vo svojom horoskope, len na rôznych miestach a v rôznych aspektoch.
Nie je to potom tak, že ak sa takáto nadosobná sila prejaví v osobnom horoskope, je to len vtedy ak je spojená vo vzťahoch s osobnými planétami?
Tak ako si to napísal o Lennonovej lune?
Takže mi z toho vyplýva, že nejaký masový vplyv, či už v dobrom, alebo v zlom, môžu mať len ľudia, ktorých osobné planéty sú v aspektoch na tieto neosobné sily kolektívneho nevedomia.
Ako bol na tom napr. taký Hitler?
Ona
Ona | 3.7.2011 21:21
Hitler sa narodil 20.4.1889 vraj o 18:30 hodine v Braunau v Rakúsku.
Slnko - 0°24´ Býk (približne)
Urán - 19°31´ Váhy
Neptún - 0°49´ Blížence
Pluto - 4°39´ Blížence

PS: Mimochodom - mal konjunkciu Marsu s Venušou - čo svedčí o promiskuite.
neznámy
neznámy » Ona | 4.7.2011 19:07
lenze tu konjukciu Marsa a Venuse mal v kontroverznom 8.dome v kvadrate na Saturn...a navyse mal retrogradnu Venusu- Vecernicu, co skor hovori o asketickom type cloveka, ci ako by som to nazval...prave ta jeho venusa je klucom k pochopeniu jeho nativity a jeho chladu, bezcitnosti a zverstiev, ktore napachal....
neznámy
neznámy | 4.7.2011 19:09
podla mna vplyv tam je aj bez aspektov na osobne planety...je vsak otazkou, ci masovy...vsak prave takymito konstelaciami sa od seba lisia generacie a tieto generacne aspekty charakterizuju prave tu generaciu, v ktorej si sa narodila...
neznámy
neznámy | 4.7.2011 20:33
tak takéto postavenie marsu a venuše to je prúser. to sú ťažké duševné problémy v sexuálnej oblasti. môže byť impotencia, alebo akákoľvek iná veľká prekážka vybúriť svoje potreby. keďže v tomto smere boli cesty k prejaveniu seba ako muža príliš obmedzené, Hitler si nachádzal kompenzáciu v tom, že sa odbavoval na celých národoch. je v tom hlboký pocit (8.dom) menejcennosti (saturnova kvadratura).

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...