mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Jupiter midpoint Slnko/luna- trvanie

joulutahti
joulutahti | 24.1.2015 11:37
...ak konstelacia trva cca pol mesiaca a potom nabehne niekedy o 3 mesiace znova, ako vazne mam brat jej silu? posobi aj mimo toho obdobia , ci nie ? vdaka za odpoved na mozno blbu otazku -LOL-
martinbd
martinbd » joulutahti | 24.1.2015 12:11
akože si mala pol mesiaca Jupiter konjukcia Slnko/Luna, potom sa otočil, vyšiel z orbisu konjukcie, ale vráti sa na to isté miesto o 3 mesiace a či pôsobí aj v tom medziobdobí?
joulutahti
joulutahti » martinbd | 24.1.2015 12:23
ano , presne tak to myslim....len s tym, ze to obdobie este len ide nastat...februar a potom jun.
martinbd
martinbd » joulutahti | 24.1.2015 12:41
Všimol som si v tejto súvislosti, že ak napríklad nastane aspekt s nejakou planétou a potom sa preruší a vráti, napríklad Saturn príde do konjukcie s Mesiacom a vyjde mimo orbis, a potom sa vráti na Mesiac. Tak udalosti, ktoré sa odohrajú, môžu na seba nadväzovať. Videl som to už viac krát. Niekedy som skúmal takú vec, že prvý kontakt môže predstavovať odhodlanie a druhý uskutočnenie odhodlania, alebo sa s nikým človek zoznámi pri prvom kontakte a pri druhom s ním zasa príde do kontaktu. Alebo sa môže vracať len téma, napríklad zdravotné problémy. Ale ty sa pýtaš, či bude ten vplyv trvať celý čas. O tom nie som úplne presvedčený, skôr sa domnievam, že sa ten vplyv preruší.
neznámy
neznámy » joulutahti | 24.1.2015 12:42
hlavne nemecky astrologia, ale pouziva to aj stranka astro.com, su toho nazoru, ze tranzit nejakej planety trva az dovtedy, kym sa definitivne nevzdiali od presneho aspektu k inej planety...a nezalezi, ci pocas celej tej doby bude v presnom tranzite s danou planetou...oni su nazoru toho, ze prvy prechod nastaluje nejaku temu, ak sa planeta vzdiali presnemu aspektu, tak to je obdobie na riesenie/zapletku temy a ak sa planeta definitivne vzdiali od presneho aspektu, tak to znaci nejake rozuzlenie/vyslednicu danej temy....znie to logicky a myslim, ze v praxi to aj takto funguje... vidiet to je najma na tranzitoch pomalych planet ako pluta, neptuna a urana, ci saturna...napriklad plutonske tranzity preto mozu trvat aj 2roky...
a myslim, ze podobne by to mohlo fungovat aj pri tych midpointoch, ak sa tam nachadza retrogradita...
neznámy
neznámy » joulutahti | 24.1.2015 12:42
joulutahti
joulutahti » martinbd | 24.1.2015 13:11
preto som si tiez nebola ista, lebo prave na tom anglickom astre mi tak vypisuje tranzity akoby mali trvat cely cas...viac menej aj na najdise som take nieco postrehla, napr.mam to spomenute pluto (sextil pluto ) a tu mi to trva len do konca marca a potom o nieco neskor opat a tam sa to tvari akoby stale....ale dava to logiku s tym odstartovanim/riesenim/výsledkom...uvidim...budem pozorovat -LOL-
martinbd
martinbd » joulutahti | 24.1.2015 13:37
na konkrétnych veciach človek najlepšie chápe. Tak napríklad pri prvom Neptún trigon Merkúr, som sa dohodol s kamarátkou, že cez leto ideme do Švajčiarska na drámy, a keď sa ten trigon vrátil, už sme tam boli. Alebo po kvadratúra Urána a Neptúna som mal neúspešnú jednu štátnicu (Neptún v 9. dome), pri návrate Urána som ju spravil, ale s ťažkosťami. A takých príkladov by som vedel menovať, ale niektoré sú intímne, tak to radšej nie. Skús to sledovať, možno objavíš tiež nejaké spojitosti, hoci nie všetky návraty takto fungujú, niekedy mám dojem, že sa nestane nič.
neznámy
neznámy » martinbd | 24.1.2015 13:40
a co by mohol znamenat tranzitni saturn v konjunkci na nativnu venusu(4.dum)? bola a bude zas navrat ;)
martinbd
martinbd | 24.1.2015 13:47
hmm, tak ono je dobré posudzovať horoskop ako celok, pozrieť napríklad aj solárny horoskop na daný rok, ak je harmonický, tak môže mať daný tranzit jemnejší vplyv, alebo žiaden, direkcie a ostatné tranzity a mať naštudovaný radix. Takto sa dá len všeobecnejšie napísať, že Saturn je princíp obmedzenia ale aj hĺbky, Venuša je zasa planéta lásky, krásy a umenia, ak sa to spojí, tak Venuša, teda cítenie, umenie (ak z horoskopu je vidieť umelecké sklony) a láska, môžu byť buď prehĺbené, alebo vyschnú a vychladnú, lebo Saturn je suchá a studená planéta. To je v tej najvšeobecnejšej rovine. Ale 4. dom to lokalizuje, takže sa to bude týkať asi aj rodiny, bývania, rodičov a podobne. Ale treba preskúmať aj to, čomu tie planéty vládnu a tak sa začne konkretizovať obraz. A ak ešte vykladač pozná osobne daného človeka, akú má východziu situáciu, tak o to presnejšie sa dá usudzovať.
martinbd
martinbd » martinbd | 24.1.2015 14:51
ešte jeden príklad zaujímavý, napríklad pri tranzite Urána na signifikátora partnerstva (napríklad vládca VII. domu), sa môže začať vzťah a skončiť sa môže pri návrate Urána, lebo je známe, že uránske vzťahy môžu mať krátke trvanie.
neznámy
neznámy » joulutahti | 26.1.2015 08:06
Mám tri skúsenosti.

1. pripad:
Pluto mi tranzitovalo na Mars a Pluto skoro tri roky, samozrejme sa počas toho tranzitu viackrát vzdialilo ďalej a potom sa vrátilo. A udiali sa v mojom živote veľké zmeny ale tie sa diali pocas celého toho času. Ale je zaujímavé, že až v závere keď sa tranzit po poslednom priblížení začal konečne vzdialovať, až vtedy som dokázala urobit radikálny koniec istej veci. Pluto ma za úlohu ničiť všetko čo je staré a nefunkčné a blokuje vás a vašu dušu. Ale záleží, či tento tranzit využijete aby ste s zbavili starého bremena, ktoré si často berieme z minulých životov, alebo to nevyužijete. Viacerí známi astrológovia dávajú u tranzitu Pluta orbis do 5 stupňov a ja to potvrdzujem.

2. pripad
tranzit Chirona - veľký kvadrát na Venušu a os lunárnych uzlov. Mám za sebou prvé priblíženie a práve vtedy sa mi udialo niečo, čo odhalilo moje "staré zranenie". Nemuselo k tomu dôjsť tak dramaticky, keby som už dávno pochopila isté veci, náznaky som mala práve v ľuďoch, ktorí mi ublížili/sklamali ma. V mojom prípade bolo zranením nízka sebaúcta (radixový Chiron v Baranovi, Chiron na ascendente) a všetko si brať osobne. A práve preto som si do života celé tie roky privolávala ľudí, ktorý ma v mojom negatívnom presvedčení o sebe samej v v tom utvrdzovali svojim správaním. Počas tranzitu kulminovalo všetkom čo som za 40 rokov života nevyriešila v tejto veci a cítila som sa ponížená, ako posledná chudera. A myslela som, že ešte aj "tam hore" mnou pohrdajú a nie je mi dopriaté a robia mi schválnosti. A začala som sa hnevať hlavne na seba. Skoro som sa psychicky rozsypala. Práve vtedy mi aj postupne koncil tranzit Pluta a ja som dokázala ukončť istú vec a to radikálne.
Teraz prišiel druhý návrat toho tranzitu a zrovna vtedy sa mi určite nie náhodne dostala do rúk kniha od Roberta Schwartza - Tvorivé plány duší a Odvážne plány duší a od Tippinga - radikálne odpustenie a Radikálne sebaodpustenie. A zrazu mi došlo, o čom bolo moje celoživotné trápenie v určitej oblasti. Všetko do seba zapadá. A začala som skúšať robit čo tam píšu - odpustenie všetkým, čo mi kedy spôsobili trápenie a ono to všetko ma vlastne jeden pôvod. Teraz to viem. A výsledok/odozva sa objavili okamžite i keď som tomu predtým neverila, myslela som, že autor preháňa. Je to neuveriteľné, ale naozaj to funguje. A okolie na mňa ináč reaguje! A presne o tomto je Chiron - na povrch sa vyplaví niečo nevyriešené - staré zranenie ešte z minulého života, o kt. sa duša rozhodla, ze to v tomto žvote vyrieši. A dokým nevyrieši, budú jej do života prichádzať ľudia, ktorý jej tu bolesť vyvolajú a tak to pôjde až dokým nepochopí. A príde tranzit Chirona a dostaneme šancu. Samozrejme, je na nás, či ju tak ako v pripade tranzitu Pluta využijeme, alebo sa budeme tváriť, že sa nič nedeje alebo rezignujeme.
Nechcem to už bližšie rozvíjať, lebo téma je o inom. Ale pri tomto tranzite sa hneď ukázal rozdiel pri prvom a druhom priblíženi. U Pluta to trvalo viac-menej počas všetkých priblížzení i ked to najdôležitejsie až po poslednom.

Takže moja odpoveď je, záleží na Vás, či na daný tranzit zareagujete a urobíte niečo s daným problémom, alebo sa budete tváriť ignorantsky. A možno práve preto je vždy viac priblížení, keď nezareguješ na prvé, dostaneš dalšie šance, ale nie donekonečna:)

3. pripad
Tranzituje mi Jupiter vo veľkom trigone na Ascendent a Mesiac. Zatial žiaden vplyv nepociťujem. Lenže u mňa sa vždy skôr prejavia negatívne tranzity. Budúci mesiac sa vzdiali ale v juli zase pride. Tak uvidím.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...