mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Juno - Asteroid lasky a vztahov

neznámy
neznámy | 14.12.2012 00:31
Zdravim vospolok,

mate niekto skusenosti s Junom? Sledovali ste ho niekedy v svojom horoskope?

Juno je v mytologii Jupiterova manzelka, okrem ineho zodpovedna za sobase. V astrologii sa Juno spaja prave s manzelstvom, obcas s velmi velmi pevnymi a trvalymi vztahmi ktore nie su formalne uzavrete. Kedze sa nejedna o planetu ale asteroid je jej vyznam uzsi, specifickejsi a tym padom priamejsi. Neopisuje vysnivaneho partnera, na to je Venusa/Mars ale toho s kym zvazok nakoniec vytvorime.

Prestudoval som si dlhodobo fungujuce pary v mojom okoli a manzelstva. Signifikantne mi prisli hlavne konjunkcie Slnka jedneho partnera a Juno druheho.

Nejaka literatura k postaveniam a aspektom Juna(anglicky):
http://www.bobmarksastrologer.com/Juno21.3.html

Pozicia Juna sa da zistit, okrem astrologickych programov, trebars pomocou tejto sluzby po zaskrtnuti zobrazovania uplne vsetkeho:
http://www.astrotheme.com/astrological_services_for_webmasters.php?i=2
neznámy
neznámy | 14.12.2012 10:02
tak nedalo a pozrel som sa do svojej databazy na pariky, ktore su bud po svadbe alebo aspon su take pecene/smazene-PUH-
a musim ti povedat, ze ani v jednom pripade neboli konjunkcie Slnko, Luny, ci osi Ascendent/Descendent na JUna druheho (skumal som asi cca 14 horoskopov)...
bud ten vplyv sa precenuje alebo som mal "stastie" na takych ludi, ktorych "poparovali" ine konstelacie... mne naopak ako velmi citlivy bod v partnerskych (ale aj priatelskych) vztahoch pride midpoint Slnko/Luna...ak spada ten midpoint na Slnko, Lunu, ci Ascendent druheho, tak tak vznika vzdy silne puto....
neznámy
neznámy | 14.12.2012 11:11
Prvykrat som o tom Slnku a June cital v jednej studii kde to testovali na 70+ paroch a tato konstalacia im vysla v 25% pripadoch. V svojej aktualnej databaze mam len niekolko parov a nasiel som to u niekolkych. Ono jedna vec je ze 70 parov i tych mojich par navyse nie je ziadna vzorka. Druha vec je, ze mi nepride logicke aby take spojivo malo existovat. To Juno by malo ukazovat na typ partnera a teda to co ukazuje Juno by malo zodpovedat suma horoskopu partnera nie jeho Slnko. Cize ja by som cakal ze ked ma niekto Juno konjunkcia Neptun tak v manzestve skonci s niekym kto ma silneho Neptuna, trebars na Ascendente, stelium v Rybach alebo aspon bude Rybami a Neptunom ovplyvneny dominantne.

Podla mna to s tymi Slnkami bude blba nahoda, ale na druhej strane zakladna logika tam je, ved Slnko vyzaruje. Viem si predstavit ze ak u jedneho bude nevyrazne Juno, bez aspektov, trebars v Panne. Staci na "uputanie" jeho energie u partnera Slnko v Panne alebo 6. dome. To uz je 50% sanca. V kazdom pripade by na toto trebalo studiu nie so 70 parmi ale minimalne s 500 a aby sa to preskumalo i podla sily Juna v jednotlivych horoskopch aj 10000 parov ...

Midpoint Slnko/Mesiac je fajn ale myslim ze asteroidy sa dost podcenuju. Ono je dost tazke skumat Chirona, jak sledovat nejake dusevne poranenie? Alebo este horsie sa skuma Ceres, potrebna starostlivost a staranie sa o druhych. To sa snad ani neda merat poriadne, hlavne u muzov tie zenske asteroidy mozu byt tazko viditelne. Juno je v tomto vynimka, sledovat sa da najlahsie, manzelstvo je viditelna vec. Problem su skusenosti a data, malo kto to pozna a pouziva ... Pritom je dost zabavna vec zistovat ake rysy bude mat manzelka/manzel :-)
neznámy
neznámy | 14.12.2012 12:02
No, tak když už jsem se rozepsala, tak přispívam i tady :D
Zajimavé téma...ráno než jsem do práce jsem ještě koukla, kde to Juno mám a podle konstelací a umístění to ukazuje na Lvího partnera co se dlouhodobého vztahu týče. Což mi sedí na nynjěší vztah a když to vezmu kolem a kolem tak jsem nikdy tak harmonický vztah neměla (který by ještě k tomu přímo podporoval mojí přirozenost). V synastrii máme konj. Slunce (já) - Luna (přítel), takže je to ještě posíleno, takže nevím zda to spíš není touto konstelací než tím Junem.
Jinak zatím více poznatků nemám, ale kouknu se na to.
neznámy
neznámy | 14.12.2012 12:25
Tiez som si pozerala Juno a suvislost medzi Slnkom a Junom som videla iba v progresivnych horoskopoch, v case svadby bolo progresivne Slnko manzela v konjukcii s (mojim) Juno (tiez progres.) a tranzit. Juno bolo v konjukcii s progresivnym Slnkom (mojim) a v trigone s progresivnou Lunou manzela. Nahoda?
Doplnam este, ze tranzit. Venusa v konjukcii na progres. Juno manzela.
V radixe iba (moje) Juno konjukcia Venusa (manzelova) a jeho Juno konjukcia moj Neptun.
neznámy
neznámy | 14.12.2012 12:39
zaujimave...priznam sa, ze pri tych parikoch som pozeral na synastriu a nie na to, ci Juno charakterizuje povahu partnera...kazdopadne si na to posviem...v starfisherovi som si ho teraz nastavil tak, ze mi ho bude zobrazovat pri kazdom horoskope...a o pripadne postrehy sa potom rad podelim-PUH-
a ci sa planetky precenuju alebo podcenuju, tak to je na dlhu diskusiu:)
ja vychadzam z tejto logiky...existuje 10 zakladnych archetypov, ktore su symbolizovane planetami...ak si zoberieme planetky alebo ine novopouzivane astrologicke prvky (lilith, vesta...), tak tam na dalsi archetyp akosi nie je miesto...kocky uz boli hodene...ved ked si zoberiem tolko oblubenu lilith, tak ona nie je nicim inym ako klonom pluta...Juno zas klonom Venuse...Ceres zas klonom Luny...a takto mozme pokracovat dalej... kazdopadne nebranim sa ziadnym experimentom v tomto smere a rad by som sa dozil toho, keby sa z tychto podruznych astro prvkov aspon jeden ukazal v takom svetle, ze by malo zmysel ho pouzivat v dennej praxi...
ale taky midpoint napriklad Slnka/Luny (ale aj inych midpointov), tak to uz nie je klon ale skor vztah Slnka a Luny...nieco ako taky doplnok solilunarnej fazy, ci aspektu tychto dvoch telies...
pomaly som dospel uz do takeho stadia, ze tento midpoint beriem ako jedenastu planetu:D
neznámy
neznámy | 14.12.2012 12:47
Zaujimave, pozrel by som si horoskop tvojho manzela ale zverokruh nema archiv, stratil som vsetky tvoje data co si mi posielala. V kazdom pripade skusme daco insie, ty si astrologicky pokrocila .. co by mna zaujimalo:

Mas Juno v Levovi, v 8.dome, sextil s Marsom a trigon s Chironom. Dalo by sa nieco z toho aplikovat na tvoje manzelstvo/manzela? To Juno nie je moc silne ale cakal by som uzky alebo zvazujuci vztah, ohnivy typ manzela a nejaku moznost sa vnutorne vyrovnat s niecim starsim pomocou manzelstva. Da sa nieco z toho pouzit?

Inak manzel vravis ze ma Juno na tvojom Neptune, cize aj na tvojom Ascendente?
neznámy
neznámy | 14.12.2012 13:03
Tak ti poslem ;) Porozmyslam, co by to mohlo byt, ale napr. dcerka (dieta vztah stmeluje) ma na mieste mojho Juna Ascendent a ano, manzel ma Juno v konjukcii na moj Asc a ked uz som pri tych Asc, tak moje Juno je v konjukcii na manzelov Desc.
Skus pozriet teda osi. Ostatne po praci, aj pracovat treba ;) -BYE-
neznámy
neznámy | 14.12.2012 13:20
Mechanicky vplyv mi tiez nepride moc realny, preto som aj skepticky k priamim suvislostiam, ze Juno konjunkcia tamto, bum+prask = vztah. To mi nesedi. Juno ma reprezentovat typ partnera alebo vztahu, ktory bude formalizovany. Neznamena ze nejaky vobec bude, ale podla Juna to ma byt mozne vidiet. Kedze Juno reprezentuje nas zaujem a predstavu o dlhodobom partnerstve, cize s akym typom a ako. Tvrde aspekty na Juna potom znamenaju ze ta predstava je niecim zatazena a komplikovana a nemusi sa dat realizovat. V principe sa ale vyklad Juna opiera o to ze kazdy ma predstavu o dlhodobom partnerovi s ktorym by sa vedel spojit zmluvnym zvazkom.

No s tymi archetypmi to je sice pravda ale nikto nepovysuje asteroidy na archetypy (i ked v 19.storoci boli az po Hygeiu vsetky povazovane za planety, spolu okolo 17 kusov planet, asi nebude nahoda ze to bolo feministicke storocie). Z mytologie vieme ze bolo niekolko najvyssich principov, anjeli/demoni/bohovia a potom stovky ich pomocnikov. Ti dolezitejsi pomocnici svoju vrchnost nasledovali v mnohych mytoch a spravovali tam specificke oblasti. Tak Juno v ramci Jupiterovho posobenia, ako najvyssieho zakonodarcu, spravovala manzelstva. Manzelstvo ako take nemas v horoskope vymedzene. Mozes pozerat na 7. dom ale to je dom nasho protejska resp. mnohych protejskov. Venusa a Mars su sexualne planety. Mesiac a Slnko city a ego. Takze manzelstvo ako take nemas vobec kam zaradit, mozno pocitat nejaky Jupiter-Venusa midpoint ...

Nevravim ze manzelstvo musi byt sucastou vykladu horoskopu, nie je to pre kazdeho dolezite. Ludska rasa by mozno prezila aj bez takeho institut, ale aktualne ho tu mame. Manzelstvo je institut nasej spolocnosti, a spojitost "ako na nebi tak i na zemi" plati obojsmerne. Princip toho co tu robime ma svojho aktera na nebi. Je to minoritna, okrajova vec. Rovnako ako asteroid Juno. No, co by mna zaujimalo je clovek Slnko alebo Mesiac alebo MC-Juno exaktna konjunkcia a jeho nazor na vyznam manzelstva ...
neznámy
neznámy | 14.12.2012 13:32
Jak prve ma napadlo ze to Juno v Levovi moze ukazovat na vnimanie manzelstva v suvislosti s detmi, slovo stmeluje by sa dalo prisudit Skorpionovi. Mozno tam daco najdeme :-)

Juno nie je vladca niecoho a nema pod sebou domenu, je len spravca istej oblasti, jeho vplyv ma byt vymedzeny uzsie nez u beznych planet. Podla niektorych astrologov ma vylozene ukazovat ako to dopadne. Ja si skor myslim ze ukazuje nas prirodzeny tah, a kedze nie je okom viditelne, myslim ze nemusi byt uplne vedomy.
neznámy
neznámy | 14.12.2012 13:42
10 archetypov... dobre, na astro.com sa pouziva vo vykladoch bezne aj Chiron, a to dokonca aj v dennom horoskope, ktovie preco? Je ten chiron tak dolezity podla teba?
neznámy
neznámy | 14.12.2012 13:51
Chiron a Lilith su popularne principy, myslim ze hlavne preto ich astro.com uziva, ze si to uzivatelia zelaju. Podla mojich pozorovani maju vyznam len ak v exaktnych aspektoch. Chirona vykladat len tak niekde postaveneho nema valny vyznam, ked je ale v konjunkcii s osou alebo osobnou planetou na vyzname nabera.
neznámy
neznámy | 14.12.2012 18:05
No ja si teda myslím, že u mńa význam majú obaja. Aj Chiron, aj Lilith.
A vôbec si to nemyslím preto, že by som sa s tým predtým stretla nejakým popularizovaním týchto tém. Práve naopak, nevedela som o nich nič.
Sami si ma našli. :)
neznámy
neznámy | 14.12.2012 18:08
akoze nemas manzelstvo v horoskope vymedzene?:) ved prave ten 7.dom nasho partnera hovori aj o type manzelstva...podla tradicie je to dom zmluv, vaznych, zmysluplnych zvazkov, cize aj manzelstva...ved ta pritahuju partneri, ktori zodpovedaju tvojmu descendentu, ci planetam v 7.dome...a aj take typy vztahov, ci manzelstva mozes ocakavat...
inak napriklad ten midpoint Slnko/Luna je cisto nahodou aj bod manzestva, ci rodicov (doslova spojenie muza a zeny), takze tam mas dalsi bod na skumanie trvalejsich partnerstiev. ;)
nehovorim, ze tieto minoritne prvky nemaju vplyv...urcite maju...lenze ide mi o ine...ako zabavka skumania takychto "bocakov" je to o.k. lenze ako to chces aplikovat do praxe? -PUH- mas 10 planet, 5 (plus 6) aspektov a k tomu take techniky ako tranzity, direkcie, solarne horoskopy, potom direkcie na direkcie, tranzity na direckie, solarne na radix...a neviem co este...proste aby sa clovek v tom vyznal, tak musi mat mozog minimalne ako monitor do ktoreho prave cumim:D
a to este nehovorim o tom, ze vsetky tie planetky a asteroidy nemaju celkom ustalenu charakteristiku...nie su dobre preskumane...to je aj dovod, preco uprednostnujem skor midpointy (ale tiez si treba vybrat iba tie najdolezitejsich 10-15)...tam mas charakteristiky ustalene....a staci uz len kombinovat...
ale ako hovorim na spestrenie programu tieto asteroidy dobra vec:)
tu som o nich nieco nasiel na strankach astrolot...ktovie ci to nie je preklad toho bobmarksa...a juno sa tam nespomina len s manzelstvom ale aj inymi vztahmi...
http://astrolot.cz/apraxe/52asteroidy2.html
neznámy
neznámy | 14.12.2012 20:10
Pozrela som mám ho postavené podobne ako môj 7.dom v rybách ,kde navyše vládne neptún.....pre mňa je to len potvrdenie že mám partnerov trochu nerealistických,precitlivelých a prvý muž fungoval večne ako na práškoch .....hoci naozaj nemusel nič požívať:D
vandalka
vandalka | 14.12.2012 21:55
ahoj,
ako si si nastavil zobrazovanie Juna v starfisherovi, pliz? resp ako by som aj vedela, ale ziadne take teleso tam ja nemam :( diiik -FLOWER-
neznámy
neznámy » vandalka | 14.12.2012 22:07
pojdes do sekcie "nastroje", tam do "nastaveni"...
dalej v tom nastaveni kliknes na policko "telesa" a tam z tych moznosti si vyberies moznost "vychozi sada" a dalej uz mozes vyberat prvky (aj Juno), ktore chces v radixe sledovat -PUH-
dostupnych zlozkach kliknes na Juno a potvrdis OK.
myslis si, ze aby sa ti Juno v radixe zacal zobrazovat, tak musis zmenit horoskop, co pozorujes...
vandalka
vandalka | 14.12.2012 22:10
presne tak som to robila a Juno tam v tom zozname proste neni -NOOO- vselijake duchovne body, body stastia, selen td..ziadne Juno..
neznámy
neznámy » vandalka | 14.12.2012 22:16
ak tam nemas Ceres, ani Pallas, ci Vestu, tak mas asi nainstalovanu starsiu verziu Starfishera...
inak ty mas ten asteroid Juno na 17°15´ Strelca...ak by si to v rychlosti chcela vediet:)
vandalka
vandalka | 14.12.2012 22:19
no, nemam... fnuk. a dakujem :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...