mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Jungova typologie

marcie
marcie
marcie » marcie | 29.1.2018 14:37
Na základe tej prednášky som si uvedomila, ako rozdielne vnímajú svet introverti a extroverti a aké ťažké je potom vzájomne komunikovať ...
Sedí vám vaša introvertnosť resp. extrovertnosť s horoskopom? A ako ju zvládate?
neznámy
neznámy » marcie | 29.1.2018 18:47
mám šťastie,,,,,podľa horoskopu by som mala byť introvert,,,,,som rada sama,,ale zas na druhej strane,,,,,,to zvykne so mňa opadnúť a viem komunikovať aj na verejnosti ,,teda to mám podľa potreby;)
neznámy
neznámy » marcie | 31.1.2018 09:19
Vypočula som si, ale napriek tomu, že mám rada Pjérove prednášky, z tejto som tak trochu zmätená.
Neviem, či som nepočúvala s dostatočným porozumením, ale celé mi to vyznelo skôr ako delenie na samostatne mysliacich a konajúcich a nesamostatne mysliacich a konajúcich.
Ja sama som výrazný introvert, ale nepáčilo sa mi, že pjér hovoril o extrovertoch ako o stáde, keď aj nie úplne, dával na to dosť dôraz. Nemyslím si, že je to takto. Vnímam to tak, že extrovert sa cíti komfortne v spoločnosti a spoločenský kontakt ho nabíja. Introvert naopak, v spoločnosti sa necíti dobre a je spoločnosťou energeticky vyčerpávaný.
Jasné, že sú v tom aj tie prvky, o ktorých hovoril, ale nie ako základné rozlišovanie.
Ja sa nechcem hádať s psychologom, iba sa zamýšľam. :-)
K tej otázke v súvislosti s horoskopom, tak áno, ja mám svoju introverziu potvrdenú slnkom v rybách v konjunkcii so saturnom v prvom dome a prázdnym jedenástym domom, ktorý je celý v znamení kozorožca. Veľakrát sa ale prispôsobujem spoločensky nastaveným extrovertom, aby som nepôsobila rušivo. Ale aj tak viem, že to na mne vidieť, že som pre nich divná. Budem asi ako tá pani, čo sa snažila baviť Piera vo vlaku a bola to pre ňu obrovská úľava, keď zistila, že nemusí. :-)
neznámy
neznámy » marcie | 31.1.2018 12:41
v roce 1972 vyšla na Slovensku výborná kniha Tomáše Pardela Problémy psychoanalytického hnutia, která obsahuje mimo jiné všechny možné jungovské typologické kombinace.

http://muj-antikvariat.cz/kniha/problemy-psychoanalytickeho-hnutia-pardel-tomas-1972
marcie
marcie | 31.1.2018 13:51
toto som nejako nevnímala, že by to až takto podával ... ale v zmysle citátu, ktorý neviem doslovne, ale približne že ten kto má ďaleko od sveta má bližšie k sebe samému tak introvertní ľudia so svojím pohľadom sa skôr zaujímajú o spoznanie samého seba a zákonitostí sveta, v ktorom žijeme ... nemyslím, že to bral nejako dehonestujúco smerom k extrovertom, napokon, on sám v tej prednáške vyzdvihoval úsilie o rovnováhu ...
marcie
marcie | 31.1.2018 13:52
Ďakujem za odkaz, pozriem, toto ma celkom zaujíma :)
nikav
nikav | 31.1.2018 17:18
Čo prosím ťa poukazuje v horoskope na introvertnosť?
neznámy
neznámy » nikav | 1.2.2018 00:08
mám to zo zveráču :Väčšina planét pod obzorom poukazuje skôr na introvertnejšiu povahu.......
neznámy
neznámy » marcie | 1.2.2018 08:49
Podle horokola intro.
Realita? Dětství těžký intro. Do 50 těžký extro. Teď intro s občasnými extro záchvěvy :)
neznámy
neznámy » marcie | 1.2.2018 08:51
Pjéra znám zatím jen z Dohod.
Díky za odkaz, podívám se.:)
marcie
marcie | 1.2.2018 09:57
rovnováha musí byť ... ;)
marcie
marcie | 1.2.2018 10:00
ja som tiež introvert s prevahou ohňa ... tak som občas ťažký introvert a občas ťažký extrovert, ale vcelku prevažuje introvert, najmä čo sa týka pohľadu na svet ...
neznámy
neznámy | 1.2.2018 10:01
A to sa ako dá? Aj ja som bola v detstve úplný samotár a odvtedy postupne vyliezam, extrovertujem sa. Ale furt som ten samotár, len prispôsobivejší.
Vôbec si neviem predstaviť, že by som sa stala extrovertným typom ani náhodou.

Tie planéty pod obzorom ale môžu byť aj v komunikatívnych vzdušných znameniach, alebo aktívnych ohnivých, čo vedie k snahe o socializáciu.
Ale je to celé zložité, napríklad môj mladší syn. Je asperger a pri tom nemá so socializáciou žiaden problém. Má mnoho priateľov, je komunikatívny blíženec.
Podľa Pierových kritérií je však jednoznačne introvertný typ, pretože jeho uvažovanie je veľmi odlišné od väčšinového a rozhodne sa nestáduje.
Jungova typológia je veľmi zaujímavá, ale môže byť skreslená zjednodušeniami podobne ako astrologia.
nikav
nikav | 1.2.2018 10:19
Mám to tak napoly, ale cítim sa viac extrovertom, kvôli silnej potrebe komunikácie.
Najväčším, asi skutočným intro je moja vučka Rybka, na ktorej to bolo zjavné už odmalička, veľkú prevahu planét /+ sev. uzol/ má pod obzorom, hlavne v Rybách.-NOSMILE- Často sa uťahuje do samoty a slzy má na krajíčku.
neznámy
neznámy | 1.2.2018 11:36
A proč by se nedalo?
Je možné, že nic není nemožné :)

Jako dítě jsem byla intro a komunikovala jen mentálně se stromy a kameny. Po smrti babičky v mém roce mě šoupli do jeslí. A tím všechna komunikace skončila.

Díky povolání pak ex. A teď si užívám in.

Všechno je možné a nic není nemožné.
A kategorizaci všeho kategoricky odmítám.
-LOL-
neznámy
neznámy | 1.2.2018 11:43
Dobre ti rozumiem? Keď si mala rok, umrela ti babička a ty si pamätáš ten rok od narodenia, že si komunikovala so stromami a kameňmi? :-)
neznámy
neznámy | 1.2.2018 11:49
Přesně tak. Všechny básničky, říkadla, mluvení v čudu. Znovu plíny a studený odchov.

Pamatuju si to moc dobře. Mívala jsem - asi 20 let zpět spontánní regrese a na základě těch popisovala, co jsem viděla. Do všech detailů - rodiče nechápali.
A že máme každý okamžik života v záznamu se ví.
neznámy
neznámy » nikav | 1.2.2018 11:52
Moja dcéra je ryba, mocné stélium v rybách, pod obzorom.... A od malička jenoznačný extrovert. Kritérium nad obzorom/ pod obzorom zrejme nefunguje.
neznámy
neznámy | 1.2.2018 11:56
Pjér toho Junga bud nie celkom dobre uchopil alebo sa mu nepodarilo zrozumiteľne a výstižne odprezentovať to, čo uchopil.
Veľmi rada ho počúvam, ale z tejto prednášky mám tiež dosť vágny pocit.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...