mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Introvert

neznámy
neznámy | 4.3.2016 23:24
:)

Vedel by mi niekto napisat, ze ake aspekty, alebo co by mohlo naznacovat v kolecku, ze clovek bude introvertnejsej povahy?
neznámy
neznámy | 4.3.2016 23:37
Väčšina planét je pod horizontom, tj. 1.-6.dom.
lak
lak | 5.3.2016 00:02
nasla som clanok, a celkom s nim suhlasim :D voda je zodpovedna za introvertnost, ohen zas za extrovertnost :) ja mam prevahu vody a urcite sa nikomu nezverujem na pockanie :D

http://thezodiacastrology.com/2013/08/06/introverted-vs-extroverted-in-astrology/
neznámy
neznámy | 5.3.2016 00:04
nie je vzdy pravidlom, ze vela planet pod obzorom je znakom introverta... poznam ludi, co maju vsetky planety pod obzorom, ale maju napriklad ascendent v levovi a na nom mars a introverti nie su... skor by som povedal, ze cim je viac tychto znakov v kolecku, tak to moze vyvolavat sklony k introverzii:
- planety od 1. do 6.domu, respektive vo vodnych domoch (4.,8. a 12.dom) posobia tak nejako skryto, introvertne...
- planety v zenskych znameniach (voda, zem)
- dominantny saturn alebo s aspektami na svetla, v mensej miere mozno luna, pluto, ci neptun... naopak hlavne jupiter by nemal byt nejako vyrazny (v mensej miere mars, slnko, venusa...tie su skor extrovernejsie planety...)
cim viac tychto znakov, tak tym je vacsia pravdepodobnost introvertnosti... niekedy sa vsak miesa introvertnost s prilisnym individualizmom, lebo niekedy maju podobne prejavy, lenze inak su astrologicky signovane a aj iny koren tychto vlastnosti je...
martinbd
martinbd | 5.3.2016 06:18
Problém je v tom, že ako introverta definovať. Introvert (z lat. intro = vnútri, versio = obracať) je človek, ktorý sa obracia do „svojho vnútra“. Ak definujeme introverta ako niekoho obráteného do svojho vnútra, alebo na svoje súkromie, tak by sa to viac vzťahovalo na planéty pod obzorom. Skúmal som túto vec už skôr aj v zmysle živlov, ale zistil som, že od živlov to až tak nezávisí. Poznám napríklad aj človeka, čo má prevahu vzduchu v horoskope, ale väčšina planét je pod obzorom a sám o sebe tvrdí, že je introvertný. Ono prevaha mužských (vzdušných a ohnivých) alebo ženských (vodných a zemských) znamení je skôr o dominancii alebo submisivite. K tomtuto som sa zatiaľ dopracoval.
neznámy
neznámy » lak | 5.3.2016 09:28
Dakujem za link na ten clanok :)
neznámy
neznámy | 5.3.2016 09:36
Pises, ze sa niekedy miesa introvertnost s prilisnym individualizmom, lebo maju niekedy podobne prejavy... A prilisny individualizmus by si ako videl v kolecku? -PUH-
A skusim sa ta opytat este aj takto: ak kuknes do mojeho kolecka, tak co by si tipoval ? :D
neznámy
neznámy | 5.3.2016 10:02
Rudi spomenul zaujímavú vec že introvertnosť ako prejav môže vychádzať z rozličných vlastností, napríklad ten prílišný individualizmus.
To je dôležité vedieť, nie je introvert ako introvert.
Od detstva do dospelosti som bola ukážkový prípad introverta, u mňa to nebol žiaden individualizmus, ale prílišná krehkosť a citlivosť. S tým sa medzi ostatnými ľuďmi žije ťažko. Aj v tomto veku cítim energie mnohých ľudí ako ťažké, prípadne chaos energií mnohých ľudí dokopy, alebo energie prostredia, ktoré je príliš hlučné a to nemyslím iba počutelný hluk. Takže stále mám tendencie unikať od toho a chrániť sa.
Myslím, že skutočná introvertnosť nie je individualistické oddeľovanie sa od ľudí v zmysle jedinečnosti, že tí ostatní nie sú tak dobrí, aby som s nimi trávila čas.
Aj silno introvertný človek sa môže cítiť spojený s ostatnými, možno aj hlbšie ako väčšina ľudí. Introvertnosť je spôsob ochrany.
Podľa toho, čo napísal Rudi, za seba súhlasím. Prevaha vody a zem, svetlá v aspekte so saturnom. :)
neznámy
neznámy | 5.3.2016 10:02
Nerozlišuješ oblast horizontu 1--6-dům a oblast beran - váhy. To je docela podstatné.
Pak musím ovšem souhlasit s rudim:

nie je vzdy pravidlom, ze vela planet pod obzorom je znakom introverta... poznam ludi, co maju vsetky planety pod obzorom, ale maju napriklad ascendent v levovi a na nom mars a introverti nie su...

Horoskop je mix vlivů seskládaných z působení domů a znamení a na povahu člověka a jeho chování bude mít větší vliv umístění planet ve znameních než v domech.
Což ale nemusí být pravidlo.
Jsou lidé co jsou v jádru introverti ale chovají se extrovertně. Přitom pozorností okolí můžou i trpět. Například mají trému ale přesto dnes a denně lezou na pódium.
Nejlepší ukazatelem bude zhodnocení postavení planet nejen v domech ale i ve znameních přičemž nejmarkantnějším znakem bude živlová podstata člověka.
Převaha živlů. Vodní + zemské-introverze. Oheň extrovert. Vzduch může být proměnlivý. Málokdo je jednoživlový a záležitost řídí spíše vládcové.
neznámy
neznámy | 5.3.2016 10:14
Jsou lidé co jsou v jádru introverti ale chovají se extrovertně. Přitom pozorností okolí můžou i trpět.

Súhlasím. Len dodám, že extrovertnosť v tom prípade funguje ako naučený prejav, spôsob odpútania pozornosti. :D
Myslím to vážne. Introvert, ktorý sa prejavuje ako introvert, je divný, čudák, človek priťahujúci pozornosť. Ale introvert pozornosť nechce ani v pozitívnom zmysle ani v negatívnom. Proste chce byť nepozorovaný. A ako inak medzi extrovertmi? Len tak, že sám nahodí masku extroverta.
"Keď chceš s vlkmi byť, musíš s nimi vyť." :D
Pravý introvert si medzi ľuďmi nedovolí odlišovať sa a priťahovať pozornosť svojim čudáctvom. Takže medzi ľuďmi ani dlho nevydrží a musí utiecť, aby mohol byť sám sebou a nepozorovaný.
neznámy
neznámy | 5.3.2016 11:02
No právě. To je přesně to co popisuješ. Extrovertnost naučená. Anebo vrozená. To je dobré rozlišit a dá se to rozlišit i na základě horoskopu/kosmogramu.
Podle povrchního pozorování projevů člověka se to určit nedá.
Tedy jen odečíst z domů.
neznámy
neznámy | 5.3.2016 11:24
Ale rozlišujem, rozlišujem.:)
Napísala som jednu lenivú-PUH- vetu za dva body. V introvertnej nálade. Taká je pravda.
Inak s tebou aj s Rudim, samozrejme, súhlasím.

Samozrejme, treba posudzovať celý horoskop.
Sama som dôkazom boja introvertnej a extrovertnej zložky. 5 planét pod horizontom, 4 nad horizontom. Silný 4., 8. a 12.dom (introverzia), slnko v kozorohovi (introverzia), ASC vo váhach (extroverzia).
No a teraz si vyber si, čo máš byť. -LOL-
lak
lak | 5.3.2016 11:26
vdacne -FLOWER-
neznámy
neznámy | 5.3.2016 11:44
jj -YES-, mám většinu planet pod obzorem a jsem extrovert jak vyšitý....-LOL-
ovšem když si vzpomenu na dětství a mládí (tak do 15 let), tak bych se i k té introverzi přiklonila víc, myslím si, že se to v průběhu života může změnit, navíc já jsem "proměnlivý vzdušňák", tak možná proto...
neznámy
neznámy | 5.3.2016 13:35
Ja som introvertom od doby, čo som prišla do škôlky. Vždycky som sedela bokom od ostatných detí a kreslila si alebo robila niečo sama.
Neviem nájsť s istotou najväčšieho vinníka v natálnom. Avšak, keby mám urobiť rebríček top najväčšmi zodpovedných faktorov, vzostupne je to:
4) Škorpióní ascendent s Plutom v 1.dome, Mars a Venuša vo 8.dome
3) Natálne 5 retrográdnych planét
2) Uzamknutá os Lev- Vodnár, kde mám ako svoje levie slnko, tak môj vodnársky Urán. Ich vôľu preberajú značne konzervatívni a plachší Rak-Kozorožec. (Často sú mi v rámci prvého dojmu prisudzované práve ich vlastnosti, plus že somj slnečný Rak)
1) Mars v Rakovi (v páde), Saturn kvadratúra Mars (0.02)...
To považujem za moje osobné prekliatie.

Poradie je spravené intuitívne. Čo však mám odpozorované- môj priateľ je narodený tri týždne predo mnou. Máme rovnaké rozloženie planét v domoch, hlavné osi v konjunkcii, slnká v 9.dome.. On má dokonca dominantnú vodu a Slnko-Mesiac-Merkúr v Rakovi- a predsa je extrovertnejši ako ja. Má len menej retrográdnych planét, a Mars v Blížencoch (bez kvadratúry na Mars).
+ Včera som pozerala kolečko jedného kamaráta, slnečného Leva, ktorý sa správa asi ako ja. Nepoznám jeho presný čas narodenia, ale jednu vec som si všimla hneď - a to Mars v Rakovi v kvadratúre na Mars.
Zaujímalo by ma, ako inak sa dá ešte tento aspekt interpretovať.
neznámy
neznámy | 5.3.2016 13:57
Vidíš, toto mi nenapadlo. Tie retro planéty... tiež mám 5 retro.
V škôlke, aj v škole som vždy stála mimo skupinu, rovesníci sa hrali kolektívne hry, do ktorých sa ma učiteľky snažili zapájať, čo mi bolo vždy nepríjemné.
Extrovertní spoločenskí ľudia to majú v živote asi jednoduchšie.
neznámy
neznámy | 5.3.2016 14:23
Pamätám, ako ich Rudi spomínal v jednej téme v tejto spojitosti a odvtedy ich beriem viac na vedomie.
Na introvertnosti je najhoršie to, že keď už sa aj chceme zapojiť do skupiny, ako by nám vlastné ja v tom bránilo (,,Nerob to. Buď ticho. Len sa strápniš. Čo ak povieš,urobíš nejakú blbosť a ostatní ťa odsudia..") Aspoň ja to tak cítim a takmer pred každou vetou povedanou smerom k cudzím ľuďom, to najprv musím prekonať.
Aj tieto komentáre prepisujem natoľko, až mi to lezie na nervy. :D
neznámy
neznámy | 5.3.2016 14:50
a jaký máš poměr prvků? vlastně podobný. oheň země tak půl napůl. napětí kde chybí voda dává té introvertnosti takový neklidný ráz. není to dobrovolná introverze.
podle teorie že po 40cítce se více podobáme asc a pak následně oblastem domů pak to by mělo vypadat zase jinak, v druhé fázi života. což třeba u mně celkem platí.
ale řekl bych že se to jen přesouvá do jiných oblastí. tudíž u mně stále půl napůl.
to je stav kdy člověk chce i nechce aby se ostatní na něj koukali. takže nejlepší řešení je machrovat na sítích. anonymous. -LOL-
neznámy
neznámy | 5.3.2016 14:52
Hmm, tak ja to mám trochu inak. Netrápi ma, či poviem blbosť, alebo čo si kto o mne myslí. Aj tu píšem rovno ako mi to z hlavy vypadáva. :D
Čo mne vadí najviac je to, že pod spoločenskou hladinou je množstvo skrytých spodných kalných prúdov, ktoré sa dajú cítiť, ale na povrchu nie sú viditelné.
Neviem hrať tú hru na hladine, je to strašne únavné a neprirodzené tak sa tomu vyhýbam ako sa dá. Ale zároveň viem, že ešte hlbšie pod tou spoločenskou hrou sú malé zranitelné bytosti, obyčajní ľudia, ktorým patrí súcit a pochopenie.
neznámy
neznámy | 5.3.2016 15:00
"Netrápi ma, či poviem blbosť, alebo čo si kto o mne myslí. Čo mne vadí najviac je to, že pod spoločenskou hladinou je množstvo skrytých spodných kalných prúdov, ktoré sa dajú cítiť, ale na povrchu nie sú viditelné."

presne

ale zas - pri dobrej spolocnosti to mizne...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...