mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Individualita

neznámy
neznámy | 31.3.2014 23:11
Predstavujú aspekty v natíve skutočne nás samých, alebo sú to len šaty, ktoré nosíme?
nikav
nikav | 1.4.2014 00:35
Pozitívne veci nám ukazujú naše šance, ktoré nevyužije každý v plnej miere. Ťažké vplyvy sú naše výzvy, čím lepšie ich spracujeme, tým bude náš horoskoskop narodenia v poslednom úseku života menej zodpovedať nášmu reálnemu obrazu.
Takže tie šaty by sa mali postupne pretvárať.
neznámy
neznámy | 1.4.2014 08:25
Tak to asi záleží, co si kdo představuje pod pojmem Kdo jsme.
Já myslím, že to jsou jenom šaty, skrze které ale zjišťujeme kdo skutečně jsme.
Myslím, že do určité míry máme pro tento život dané určité "parametry", podle kterých jednáme, ale tak jak jde život, tranzity, zkoušky, tak se všechno mění (alespoň by podle mě se měnit mělo). A postupně se odhazují ty slupky, závoj, mája. Jak kdo chce.
neznámy
neznámy | 1.4.2014 15:33
Myslím si tiež, že sú to len šaty.
Zamýšľam sa totiž nad tým, ako sa ľudia fixujú na svoj natív. Vyhovárajú sa naň alebo sa zaň skrývajú.
neznámy
neznámy | 1.4.2014 15:42
Ja si to nemyslím, ale závisí od konkrétnej osoby. Možno sa niektorí ľudia príliš fixujú na svoj natív a snažia sa mu čo najviac priblížiť, alebo práve naopak natív ich ukazuje práve takých akí sú v skutočnosti, hoci to o sebe netušili. Ťažko to je podľa mňa hodnotiť takto všeobecne a nezdá sa mi to ani podstatné pre nás... Mne v každom prípade môj osobný horoskop pomohol objasniť mnoho vecí o sebe a celkovo o tom, čo sa mi deje a prečo. Myslím, že nie je to vôbec na škodu vidieť sa vo svojom radixe, ale vždy sú to len predispozície a to ako ktorý aspekt zvládneme záleží len na nás ako sa to odrazí v reály...
neznámy
neznámy | 1.4.2014 16:08
Ide v prvom rade o vývoj, ktorý bude viac postavený na sekundárnych direkciách, ako na natíve.
neznámy
neznámy | 2.4.2014 08:12
dík, Tisha)
neznámy
neznámy | 2.4.2014 10:28
Vnímám to, že nativ je základní potenciál. Během života potenciál rozvíjíme, tranzity nám něco přibližují nebo nás přímo tlačí. Jak tento základ rozvineme záleží hodně na nás, nativ jako šaty nevmám.
MandMs
MandMs | 2.4.2014 14:43
Raz mi jeden znamy astrolog vykladal nativny horoskop. 95% sa trafil 5% bola buducnost :D
neznámy
neznámy » MandMs | 2.4.2014 15:15
To je pekné toto :)... asi tak, v natíve je toho veľmi veľa naznačeného. To však ako budeme zvládať svoje tranzity je však len na nás, naša slobodná vôľa a tak ;)...
Dogi
Dogi | 5.4.2014 18:50
Aj ja vnímam aspekty v natíve ako základný potenciál...ako šaty nie.
neznámy
neznámy » MandMs | 6.4.2014 12:47
Před patnácti lety jsem si nechala u astrologa vyložit horoskop svůj a dětí. Děti dospěly a ten horoskop popsal přesně jejich přístup k životu i směřování. Když to srovnám s názorem psychologa při výběru škol (a ten psycholog je narozdíl od astrologa viděl a dělat testy !) astrolog měl pravdu a psycholog mluvil o úplně někom jiném. :D
granko
granko | 6.4.2014 13:35
ak mám parafrázovať witgensteina; astrologické poznanie vlastnej osobnosti sa podobá rebríku, po ktorom sa dá vyštverať a dostať sa na novú úroveň, s novým výhľadom, s novým pochopením a povznesením.. no potom ho treba odhodiť lebo začne obmedzovať ako každý symbolický konštrukt.. prehliadať iné skútočnosti v našich životoch, ktoré nie sú v jeho silách vysvetliť.. a nám dané pochopiť.. okolnosti zásadnejšie, ku ktorým vedie zase iný rebrík..
neznámy
neznámy » granko | 6.4.2014 14:24
Prečo chceš zahadzovať skúsenosti nadobudnuté na jednom rebríku a potom prestupovať na ďalší?
Nie je to tak, že šplháme po jednom rebríku a nadobudnuté skúsenosti na nižšom stupienku len použijem na tom ďalšom a takto stále stúpame vyššie a vyššie....? :)
neznámy
neznámy | 6.4.2014 15:22
Chápem to ani nie priamo ako zahodenie skúseností, ale ich odloženie nabok, do úzadia, aby sme sa mohli naplno začať venovať inému pohľadu, novým záležitostiam, atď. Ako nepripútavanie sa na jednu konkrétnu cestu, na jeden spôsob. Lebo vieme čo sa stane, keď sa človek na niečo pripúta. Jeho pohľad ostane okresaný a neposunie sa ďalej. Skôr či neskôr príde do bodu, kedy sa už nič nové na jeho ceste nebude dať objaviť.
neznámy
neznámy | 6.4.2014 15:36
Ono, ak niekto má už vôbec potrebu čo i len "ťuknúť" do astrológie, tak to urobí a niečo z toho si vyberie, buď ho to pohltí a bude sa jej venovať, alebo ho "nechytí".

Čiže tá určitá potreba, ak tam je, tak ju treba naplniť, inak sa bude stále niekde objavovať, nedá pokoj :)

Ja osobne nechápem, ak niekto tvrdí, že sa vďaka astrológii našiel.
neznámy
neznámy | 6.4.2014 16:08
Veď to, presne. A keď to aj človeka chytí, nemal by to stavať do pozície jedinej pravdy na svete. :) Hlavne by mal brať do úvahy, že je dynamickou bytosťou, ktorá sa vyvíja, a čokoľvek mu v živote na sebe nevyhovuje, môže to zmeniť.
neznámy
neznámy | 8.4.2014 12:48
Ani ja to nechápem, to je veľmi strohé vyjadrenie toho, že človek ako keby sa vôbec nepoznal. Mne napr. astrológia pomohla objasniť určité diane v mojom živote a prečo sa mi niektoré veci vyvíjajú tak ako sa vyvíjajú, lenže nemohla by som vonkoncom tvrdiť, že som sa vďaka nej našla... len som si isté veci objasnila a uvedomila. A inak súhlasím s tým, že pokiaľ človek má určtitú potrebu treba ju naplniť a nezahadzovať...

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...