mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Horoskopy neplatia...?

neznámy
neznámy
neznámy | 19.1.2011 17:05
Lenže všetci títo astrológovia zabúdajú na jeden dôležitý fakt a to ten, že celá tropická (západná) astrológia nie je postavená na súhvezdiach, ale na znameniach zverokruhu (teda minimálne od pôsobenia jej prvého známeho nestora – Klaudia Ptolemaia), ktoré nie sú so súhvezdiami vôbec totožné!!! Rozdiel je v tom, že znamenia majú presne a nemenne určený svoj počiatok v jarnom bode (nultý stupeň znamenia Barana), pričom súhvezdia nemajú dosiaľ jednotne stanovené pevné hranice a navyše sú v súčasnosti znamenia voči súhvezdiam vďaka precesii jarného bodu posunuté takmer o 25°.

Toto som skopírovala z toho, čo písal Rudi o roku 2012.

Ja si to vysvetľujem tak, že miesta vo vesmíre odkiaľ k nám prichádzajú určité nehmotné energie, sú pevné a stále, bez ohľadu na to , kde sa momentálne skutočne nachádzajú súhvezdia. Pretože súhvezdia sú len zhluky hviezd v priestore, a len zo zeme vytvárajú nejaké obrazce. Dokonca, keby sme si chceli domyslieť do tých obrazcov akúkoľvek podobu tak ju tam dáme.
Ide o to, že súhvezdia sú pre tie konkrétne miesta niečim ako značky a preto ešte v dobách vzniku astrológie im boli dané mená, vyjadrujúce práve tú určitú energiu, ktorá z toho miesta na zem prichádza.

Takže podľa mňa ide zase len o vychytralé "vedecké" zdôvodnenie. ;)
neznámy
neznámy | 19.1.2011 17:15
Ešte také malé prirovnanie.
Dúha má vždy rovnako usporiadané farby. Každá farba má svoju kvalitu, svoje vyžarovanie a je vnímaná každá inak. Dokonca farby majú aj vplyv na psychiku človeka.
Tak si predstavme, že znamenia sú akoby iné farebné spektrum, ktoré sa nachádza vo vesmíre a my ho vnímame zo svojej pozície tu na zemi.
Tie súhvezdia sú len niečím, čo tie "farby" vesmíru zviditelňuje a dáva im konkrétnu podobu.
neznámy
neznámy | 19.1.2011 17:23
Veľmi pekné prirovnanie Zuzi.:):)
neznámy
neznámy | 19.1.2011 17:23
Veľmi pekné prirovnanie Zuzi.:):)
neznámy
neznámy | 19.1.2011 17:30
Neviem prečo mi to smajlíci robia,ale akonáhle na niektorého 1x kliknem,odpoveď sa zdvojnásobí.Čím to je?
neznámy
neznámy | 19.1.2011 22:54
Tém 13teho znamenia a inovacie s menom Hadonosa ( dosť komické meno, ja v tom symbole vidím človeka s nosom ako had) je témou Babylonskej veže, to spravny symbol, podľa mna, pre tuto tému.

Preto su astrologovia rozpačitý, tí, čo nepotrebujú Slovo a Meno ( diskusia "Chatrč" napr.), tým je to jedno, a na konci je aj tak neporozumenie a chaos v náuke....persony potrebuju zaklad...a ten je nemenný....Babylonska veža, každy, kto v nej žije, nerozumie susedovi
neznámy
neznámy | 23.1.2011 10:20
nultý stupeň znamenia Barana / nema byt uz v Znameni Ryb? Nenarazal on aj na toto? Viac sa tomu nerozumiem.
neznámy
neznámy | 23.1.2011 10:22
Pozri si aj príspevok Trináste znamenie.
Súhvezdia a znamenia sú dve odlišné veci.
neznámy
neznámy | 23.1.2011 20:02
Mne se zdá, že se spíš znamení významově blíží k ročním dobám a ne poloze těles na obloze, však logicky, jak na nás asi působí Antares v Štíru vzdálený od nás stovky světelných let... Anebo spíš klima, v kterém se nacházíme a poloha Slunce a Měsíce, které na nás evidentní vlyv mají! Asi je to zatraceně složitý komplex podmínek, které na nás působí.. ne?;)
neznámy
neznámy | 23.1.2011 21:17
To, čo sa dá vedecky dokázať, sú fyzikálne zákony hmoty.
Ja verím, že za týmito zákonmi sú ďalšie, na ktoré súčasná veda ešte žiaden dosah nemá, len ich možno začína tušiť, že vôbec sú.
No a súčasťou hmotného sveta je aj hmotnosť, alebo vzdialenosť. Keď sa dostaneme za hmotný rozmer, dôležitosť týchto pojmov sa stratí.
Napríklad taký mesiac. Fyzicky vyprahnuté teleso, bez náznaku vody, hoci krátery na jeho povrchu sa paradoxne nazývajú moria, má v astrológii význam vody. A naozaj s tou vodou na zemskom povrchu aj hýbe a to veľmi výrazne.
Hmotné a nehmotné zákony spolu súvisia a asi ich nie je dobré oddeľovať ak chceme poznať pravdu.
A to vedci robia. To, čo si overiť dokážu, považujú za jediný fakt a ostatné vyhlasujú za nevedeckú pavedu. A potom chcú aj to, čo presahuje ich poznanie hodnotiť vlastnými kritériami.
Mne to pripadá trošku srandovné. :)
neznámy
neznámy | 23.1.2011 21:36
Ludia...to čo pôsobí nehľadajte na oblohe.....človek objavil Symbol a v bdelom stave ho hľadáme na mieste, kde sa vo vedomí stretávaju dva prudy, jeden smerujúci von a druhý dnu. Tam je symbol, aby tie prúdy dostali zrozumiteľnú štrukturu. Dajte tam symbol najmocnejší a hviezdy nad vami stratia moc :-)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...