mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

horoskop dieťaťa - rozvíjanie daností

neznámy
neznámy | 1.6.2017 12:11
zaujímal by ma názor na horoskop môjho syna, ak by mal niekto chuť...
má 3,5
narodil sa počas poslednej tesnej kvadratúry Pluta s Uránom a tieto dve planéty má zvýraznené v celom natíve. je škorpion s asc. vo vodnárovi, luna v levovi
má veľa sily, je spoločenský, veľmi nápaditý, rýchly (nie len fyzicky ale i mu to rýchlo myslí)
dúfam, že ho vezmú v septembri do škôlky, no i tak vidím, že bude potrebovať viac zmysluplných podnetov, aby svovu silu a tvorivosť rozvíjal (a nemusel ju nezmyselne vybíjať)



za podnety ďakujem :)
neznámy
neznámy | 1.6.2017 14:03
umelec?
alebo okultista?;)
martinbd
martinbd | 1.6.2017 14:34
Chcel by som sa vyjadriť najprv vo všeobecnosti k "nezmyselnému vybíjaniu", výchova a vývoj chlapcov je iný, ako vývoj dievčat, podľa mňa je dôležité, aby sa napríklad chlapec pobil, aby sa hral na vojakov, aby niečo zničil, rozobral, je to súčasť jeho vývoja. Ak to nebude robiť, v dospelosti môže mať problém rozvinúť mužnosť. V súčastnosti sa často stáva, vzhľadom na to, že každé druhé manželstvo sa štatisticky rozpadá, že chlapcov vychováva sama matka, ona ale nikdy nebola chlapcom a celkovo mužskému svetu rozumieť nemôže, potom sa stáva, že sa matka snaží potlačiť v chlapcovi prirodzenú agresivitu, čo môže mať pre neho ďalšie následky v dospelosti.

Tá kvadratúra Urána a Pluta ale nie je blízko hlavných osí (našťastie), ale áno, vládca ASC a vládca Slnka v kvadratúre, môže to nabudiť nejaké rebelantské sklony a zasahuje to aj dom priateľov a kolektívu, kde sa môžu prejaviť, to môžu byť napríklad náhle prerušenia priateľstiev a podobne.
Ale ináč Jupiter v Rakovi je povýšený, v dennom horoskope denná planéta (podľa mňa najlepšia planéta v horoskope) a je to vládca MC, čiastočne aj ASC, to jednak dáva dobré vyhliadky na kariéru, dobré kariérne možnosti a šťastie v povolaní, ale aj rozvoj v oblasti záľub, osobnostný rozvoj, povolanie súvisiace so záľubami, deťmi. V horoskope prevláda voda, takže bude asi citlivý, citový, venuša v X. dome nemá síce dosť esenciálnych hodností, ale vzhľadom na to, že jej vládca Jupiter je silný, tak to môže byť tiež pozitívum, povolanie môže byť aj umelecké: kvôli prevahe vody, Venuši v X. dome a vládcovi X. domu Jupiterovi v V. dome a Neptún v Rybách v I. dome. A tiež súhlasím s Boen aj v tom, že ten záujem o duchovné veci je pravdepodobný: veľa vody, silne obsadený 8. dom, Neptún v I. dome. Ináč je tam veľa zaujímavých vecí, ale to je už na podrobný rozbor.
neznámy
neznámy | 1.6.2017 14:43
Navrhuješ škôlku pre čarodejov -WINKIE-

Jemu je každý "priestor", či ako to nazvať, veľmi rýchlo tesný, rád sám sebe zvyšuje level náročnosti, meria svoje sily, a niekedy vyčerpá možnosti nečakane rýchlo, vytvoriť malému dieťaťu relatívne bezpečný priestor na testovanie a skúmanie vlastnej sily nie je jednoduché. Možno to vyzerá, že prehaňam, no od malička sa ľuďom pri ňom zastavuje srdce v hrudi, je to adrenalínové dieťa a vidím, že sa už začína často nudiť....
neznámy
neznámy » martinbd | 1.6.2017 15:09
podľa mňa je dôležité, aby sa napríklad chlapec pobil, aby sa hral na vojakov, aby niečo zničil, rozobral, je to súčasť jeho vývoja. Ak to nebude robiť, v dospelosti môže mať problém rozvinúť mužnosť.
-NOOO-
neznámy
neznámy | 1.6.2017 15:43
V Rockforte berú tuším až od desiatich.-CONFUSED-

Inak, niečo na tom bude, čo píše Martin. Som rada, že som ušetrená výchovy k mužnosti. :D Ale aj dcéry dajú zabrať....
neznámy
neznámy | 1.6.2017 15:54
Niečo ano, ale není do dobře napsané s tím rozbíjením a bitím se. Mužnost se vybíjením agresivity nerozvíjí. K tomu je ještě něco zapotřebí.
neznámy
neznámy | 1.6.2017 16:05
Ak som správne pochopila, Martin píše o potlačovaní prirodzenej agresivity a následkoch takejto výchovy. A to platí v podstate aj pre výchovu dievčat.

Prečítaj si pozornejšie.-PUH-
neznámy
neznámy | 1.6.2017 18:28
Já jsem ale četl pozorně. "V současnosti se stává že žena vychovává syna sama a mužskému světu nerozumí. Pak se snaží potlačovat jeho přirozenou agresivitu..."

Nechat hocha aby se bil nebo něco rozbíjel opravdu není řešení ani způsob jak jej připravit na roli muže, aby rozvíjel mužnost..-NOOO-
neznámy
neznámy » martinbd | 1.6.2017 23:06
Mne k tomu umelcovi napadol hneď klaun :D to s tou teatralnou Lunou k tomu čo píseš o Jupiteri.
Ďakujem.
Ano, v jeho native je veľmi veľa vyrazných vecí, nezmyselné vybitie som nemala na mysli na fyzickej rovine, len to nejak neviem sformulovať do slov -SHAME- sila ktorou disponuje má plutonsky chatakter a je výrazná, bude sa ju potrebovať naučiť nejak ovládať, aby ho neprevalcovala a používať (nezneuzivať) je ešte malý škôlka a pripadne dedinský fodbalový klub je až až čo sa týka nejakých organizovanych aktivít, niekam tú energiu bude potrebovať postupne smerovať a rozvíjať a už teraz je vidno, že veľmi rýchlo sa učí zlepšuje a teda vyčerpá možnosti.....je na mne aby som mu ukázala moznosti kde ako by mohol svoje danosti rozvíjať a kultivovať a na to sa vlastne pýtam, na nejaké postrehy, tipy, názory :)
Aiwi
Aiwi | 2.6.2017 00:36
Ako dlho vydrží robiť nejakú činnosť?
neznámy
neznámy » Aiwi | 2.6.2017 07:01
primerane veku a samozrejme vnútornej motivácii :)

Asi pred mesiacom sa naučil bicyklovať, rovno bez pomocnych koliesok behom pár minút v podstate, pár dní trvalo, kým to doladil rozbiehanie a zosadanie (zosadal riadeným padom :D) tých pár dní dolaďoval i zakruty, po troch dňoch neunavneho treningu som i hovorila, že musim kúpiť chrániče, lebo si opakovane zodisral zodraté kolená v zákrutách, padal kazdých desať minút, ale hneď vstal nasadol a šiel znovu, nepadal preto, že by bol nemotorný, prosto skumal svoje možnosti i možnosti vozidla, už nepadá, už vie i brzdy ovládať ale moc ho to už nebaví, pretože vyčerpal možnosti vyskúšal na dvore všetky terény všetky zákruty vytiahne to na maximalnu rýchlosť, už mu ten bicykel na dvore neposkytuje ďalsie vyzvy, tak ho to nezaujíma nateraz.... Takto nejak to myslím, že rýchlo vyčerpá možnosti, je to vidno zatiaľ hlavne na fyzických aktivitách, má prosto posunuté hranice za bezné limity (pluto)
neznámy
neznámy | 2.6.2017 07:39
Futbal je dobrý nápad, a možno aj bojové umenia by pomohli kultivovať tú energiu.

Maľuje rád? Teraz je už teplo, dá sa maľovať vonku. Možno by sa mu páčilo patlať farby na veľké plochy (múr, veľký kus papiera). Aj by sa pri tom ukľudnil.:)
neznámy
neznámy | 2.6.2017 08:01
Som dostala asociáciu, že Kiro Urdin, veľmi zaujímavý srbský umelec s výraznou maskulínnou energiou.
https://www.youtube.com/watch?v=x34igmwQL9U
neznámy
neznámy | 2.6.2017 08:21
Na futbal má zjavne talent, vo fyzických aktivitách je ďaleko pred rovesníkmi. Dnes je trend už takto malé deti zahltiť aktivitami, okrem škôlky chodia na dalsích množstvo krúžkov, mne osobne sa to zdá prehnané, nemala som v úmysle ani so škôlkou ponáhlať, ale vidím, že mu spolocnosť detí a spoločné aktivity prospejú :)

Do kreslenia sa nehrnie, tie na umenie ukazujúce aspekty sa prejavujú skor teatralnostou :) uransku napaditosť vkladá do všetkého, čo robí, rád robí veci novo, inak ako ostatní, keď sa mu už zdalo, že jazdiť na odrážadle je nuda tak začal vymýšlať ako si to spestriť, obvykle deti napadne meniť rozne smer a tym to i končí, ale moj syn nie, ten začal rôzne otáčať odrážadlo a tak ho tlačil ako kosačku a potom ho otočil naopak a hodný kus šiel sediac na kolesách -ROLL- a hľadal ďalšie sposoby, ale už mu našťastie nič nenapadlo :D
Má mars v sedmičke v panne, mohol by to byť i nativ dobreho obhajcu , prave s tym jupiterom venušou a levou Lunou, i s tymi kvadratmi a vodou (ma i dosť veľa ohňa) ale to len taký metaforický obraz, nerada by som ho priliš konkrétne smerovala či ovplyvnovala

Inak i v tom fotbale je to obranca, a konflikty na pieskovisku sú obrana, nie útok, nikdy nemal problém ubrániť si seba a svoje veci, a jeho obrana je presná a cielená, a ja ho nechávam riesiť si svoje veci tak ako mu je vlastné, zasahujem len ak by niekoho ohrozoval, ale to sa nestáva

Uz sa ako chlap narodil, vlastne mnohí dospelí muži by sa od neho mohli učiť :D
neznámy
neznámy | 2.6.2017 08:38
Dieťa, kým sa stane dospelé, tak sa niekoľkokrát úplne premení, to je moja skúsenosť. Takže sklony k umeniu sa môžu prejaviť nečakane a neskôr. :-)
Môj mladší syn je taký všehotalent, čo chytí, to mu ide skvele, ale mení to.
Keď mal 10-12 rokov, venoval sa kresleniu a šlo mu to naozaj veľmi dobre.
Keď mal asi 16, objavil hudbu, hoci k nej predtým vôbec nemal nejaký vzťah.
Behom krátkeho času sa ako samouk naučil hrať na asi šiestich hudobných nástrojoch, dva z toho ovláda tak, že sa ľudia čudujú, že sa učil sám. Dokonca chodí hrávať na nejaké akcie. Už robí aj elektronickú hudbu.
Starší syn je zase prírodný dobrodružný typ, skauting si ako dieťa vybral sám, tam sa mohla realizovať jeho konjunkcia slnka a marsu v kozorohovi.
Keď to mám tak zhrnúť, ja mám pocit, že moje deti vyrastali samé tak ako chceli, moje usmernenia by ich asi len odviedli smerom, ktorý by som si predstavovala ja.
Sú úplne iní ako ja, čo chceli robiť napokon si to našli a mne by sa ani nesnívalo, že práve to a práve vtedy.
Ja sa pri nich vlastne cítim iba ako pozorovateľ asi od začiatku. :-D
neznámy
neznámy | 2.6.2017 08:50
Dnes nie je doba, že môžeš deti vypustiť von a oni si už nájdu zábavu. Bez rozvíjajúcich aktivít nakoniec skončia za počítačom a budú mastiť hry. Alebo sa budú bezcielne potulovať po shoppingoch. Kúlkiti či ako sa to volajú také deti. :D
Deti sa potrebujú sa venovať nejakým záujmom a rozvíjať. Ale ako Zuzka píše, ony si vedia samé vybrať, čo chcú a my by sme im mali na to vytvoriť priestor. Vôbec nevadí, ked v malom veku robia všetko možné, ked budú väčšie, vyselektuje sa to.

To maľovanie na veľké plochy je super, výtvarný talent k tomu ani netreba, stačí obyčajná;) tvorivosť.
neznámy
neznámy | 2.6.2017 08:59
Áno a presne preto som zalozila túto tému, ja som taký asocial, vobec nesledujem dnešné moznosti, ak si má vybrať trebars ten skauting, musí vedieť ze to existuje, a ja neviem, čo existuje :)

Tym nezmyselným vybijanim som myslela práve to čo píšeš, kúlkiti, nikdy som to nepočula, je to výstižné :)
neznámy
neznámy | 2.6.2017 10:06
Hej, kúlkiti:D, aj mňa ten výraz pobavil.

Rozumiem. Máš pravdu, mamičkovské tamtamy fungujú najlepšie. Načim sa trochu socializovať.;) Ked malý pôjde do škôlky, zmení sa vám svet, nájde si tam kamarátov a bude chcieť robiť to, čo oni.
S futbalom chlapci začínajú už v škôlke. Baví ich to a to je dobré. Ja osobne by som dieťa v tom prostredí asi dlho nenechala, ale to je vec vkusu a možno aj predsudkov. Ale aj skúseností z môjho okolia.
Pri futbale pozor na zdravotnú stránku, hlavne na kolená, často dochádza k ich nadmernému preťažovaniu.
Samozrejme, výber športu je hlavne na decku. Je jedno, čo sa nám rodičom páči alebo nepáči. Ja som tiež mierne rozpačitá, čomu sa moja dcéra teraz venuje, ale podporujem to a teším sa z nej, že vie, čo chce a maká na tom.
Čo sa umenia týka, viem, v TT v centre je celkom dobrá základná umelecká škola. Dôležitý je výber dobrého a správneho učiteľa. Možno tam majú aj dobrý dramatický odbor, možno nájdeš dobrý divadelný krúžok alebo súbor aj niekde mimo Zuš.
A kľudne ho daj aj na hudobný nástroj, ak bude chcieť, trocha hudby ešte nikomu neuškodilo. Ale to má ešte pár rokov čas, ideálne pri nástupe do školy.
Aj kamarát Gúgeľ dosť poradí.:)
neznámy
neznámy | 2.6.2017 15:15
Ja neviem, možno to vyznieva, že hľadám usmernenie, ja len prosto astrologii rozumiem len málo, pozorujem syna a v poslednom čase si všímam, ako to čo vidím odráža jeho nativ. Má Slnko na severnom uzle v konjukcii so Saturnom a Merkúrom celé v skorpionovi a v osmom dome navyše sú obe planéty retrogradne, tretia retro planéta je Neptún, ten je na asc a v trigone k Slnku, Uran, vladca asc je v prvom dome a v trigone s Lunou, už len toto stačí aby bolo jasné, že má značne posunuté hranice a vlastné limity, že potrebuje širší priestor....
Napríklad o škôlke som dlho ani neuvažovala, ale on chce, spolocnosť má rád a chýba mu, napriek tomu si myslím, že na rovnocenného parťáka medzi rovesníkmi tak ľahko nenatrafí, k organizovanym
cinnostiam krúžkom a klubom mam asi taký postoj ako Boen píše medzi riadkami,

Oni ti tí skauti zrejme tiež nezazvonili pri dverách :)

možno by i nejaké to bojové umenie časom nebolo zlé, ak by ho to zaujalo, je to spojenie fyzickej i duševnej sily a on disponuje oboma, všetky tieto veci sú hlavne o ľuďoch, i futbal môže spraviť rovnakú službu ak je tréner osvietený a nie zakomplexovaný magor :)

Ak by ho maľovanie lakalo nemusí chodiť nikam papierov a farieb je plný dom, zatiaľ ho to neberie, no ak už občas chytí ceruzky, je to radosť sledovať, jeho obrázky sú v pohybe a čase, kreslí dej a zabava sa na tom, komentuje ho a vysvetľuje (napriek tomu, že ešte takmer nerozpráva :D) nejaké hudobné nastroje má tiež k dispozícii, ale nehrnie sa k nim, nepochybujem, že ho to počká......
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...