mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Horoskop a zaměstnání

ruzinka
ruzinka | 8.1.2015 18:01
Zdravím,
obracím se sem o pomoc. Mám problémy s kariérou a už si opravdu nevím rady. Jsem už delší dobu bez práce a pořád se mi nedaří nic najít. Jsem už zoufalá, protože to samé bylo i s brigádami při studiu - buď se mi nedařilo nic najít nebo mě vyrazili (ne mojí vinou). Je to jako bych šla hlavou proti zdi - ať pracuju sebevíc a sebelíp, vždycky se proti mě nějak spiknou okolnosti a já musím skončit -SAD- Připadá mi, že všechny možnosti jsem už vyčerpala a že je to stejně zbytečné...Rodiče na mě tlačí, ať už si konečně něco najdu, kamarádi se na mě dívají jako na lenocha, kterému se nechce pracovat...

Mám Saturn a Neptun v 10. domě a vím, že Saturn je o překážkách a průtazích a Neptun mě zase může mást při výběru povolání..ale dá se s tím něco dělat?

Pluto mi už delší dobu tranzituje 10. domem (proto asi ty náhlé vyhazovy) a nedávno mi Saturn přešel do 8. domu - bojím se, že teď to bude ještě horší a že je jedno jak moc se snažím, protože to ani nemůže dopadnout dobře..

datum narození: 6.3.1989 v 7:30 ráno
souřadnice narození: 48° 56' N 16° 44' E

Budu moc ráda za jakoukoliv radu.
martinbd
martinbd » ruzinka | 8.1.2015 18:46
no, máš to tam divoké, ťažko radiť, jednoducho v živote sú chvíle príjemné a chvíle nepríjemné. V radixe to nie je až také strašné, hoci Saturn je planéta prekážok a vyžaduje čas na vyzretie, ale po ich prekonaní sa ti môže odplatiť.

Čo mne pomáha, keď to je už na mňa veľa je pozrieť sa do budúcnosti a nájsť nejaký zlepšujúci vplyv, ak ide o využitie astrológie.

Spomeniem aspoň niektoré: Zhruba od konca februára do začiatku júna sa Pluto dostane do sextilu na Slnko aj Pluto. To by mohlo pomôcť, navyše to opakuje tému z radixu, teda Slnko trigon Pluto, preto by to malo pôsobiť silnejšie. Aj keď sa to práce asi nebude týkať, ale mohlo by ti to pomôcť získať nejakú vnútornú silu, aby si tomu dokázala čeliť, možno sa objaví aj nejaký spoločník, ktorý ti pomôže. Začiatkom marca tam máš Neptún sextil MC, to by mohlo pomôcť aj pracovne, ale to závisí od presnosti času narodenia a potom sa to vracia približne v septembri.

Problematické môžu byť aj direkcie, konkrétne Slnko kvadratúra Saturn, Slnko kvadratúra Neptún a Venuša kvadratúra Saturn a Venuša kvadratúra Neptún ktoré by mali postupne pôsobiť počas celého roka a ešte aj v nasledujúcom roku a pôsobia práve do X. domu, domu povolania.
ruzinka
ruzinka » martinbd | 8.1.2015 19:25
To nezní moc povzbudivě -SAD- Já už ani nedělám nic jiného než že jenom čekám, kdy to bude lepší a pořád nic. Pokud má člověk problémy ve vztazích, tak s tím aspoň může něco dělat, ale když nemá práci ani peníze na živobytí, tak to je horší. Já už prostě nevím co mám dělat -WALL-
martinbd
martinbd » ruzinka | 8.1.2015 19:35
Ja to poznám, prešiel som si cez to, mám tiež vládcu MC Saturna a mám tam južný uzol. Chce to trpezlivosť, vnútorný pokoj. Ak si spravila všetko preto, aby si získala prácu, tak potom neostáva len čakať. Môžeš ešte pracovať vnútorne.
neznámy
neznámy » ruzinka | 8.1.2015 19:36
Podľa rytmov roku je na hľadanie práce najvhodnejší čas 52 dní po narodeninách,
to znamená že približne marec, apríl. Vtedy by sa mohlo podariť začať niečo nové.
Aj podľa numerológie by mal byť rok 2015 lepší ako rok 2014.
lak
lak » martinbd | 9.1.2015 01:11
mne zas tranzituje 10. domom jupiter.. mozem tomu rozumiet tak, ze sa mi bude darit najst dobre zamestnanie? :)
neznámy
neznámy » ruzinka | 9.1.2015 06:51
Veľmi dobre ti rozumiem. Hneď po skončení strednej školy, keď som mala 18-19 rokov som bola 1,5 roka nezamestnaná. Snažila som sa nájsť si prácu, ale bolo to v prvej polovici 90. rokov a všade sa podniky skôr rušili a zamestnancov prepúšťali, takže o niekoho bez praxe nikto nestál. Bolo to pre mňa veľmi depresívne obdobie, aj z toho dôvodu, že mojím spolužiačkam a kamarátkam sa prácu nejako podarilo nájsť, prípadne mali šťastie alebo protekciu, len mne sa nedarilo. Pripadala som si úplne neschopná, nemožná. Mám saturn tiež v 10 dome. No každé obdobie sa raz skončí a zrazu z ničoho nič, mi na jednom pohovore povedali, že ma berú, a či môžem nastúpiť ešte v ten deň. Teraz sa mi to zdá až neuveriteľné, ale skutočne som tam ráno o ôsmej prišla na pohovor, (nikdy som tých ľudí predtým nevidela), a o 9. som už sedela za počítačom a niečo som nahrávala. Nevzala som si ani žiadne jedlo, takže o druhej som im povedala, že už musím ísť domov, pretože som bola dosť hladná. Ešte sa ma opýtali, či na druhý deň prídem, na čo som odpovedala, že určite áno. S týmito ľuďmi pracujem doteraz ( i keď v posledných ôsmich rokoch v inej firme)- čo je už 20 rokov.
Neskôr som si toto obdobie prechádzala a viem, že nebo mi naznačovalo, že by som mala toto hluché obdobie využiť a ísť do zahraničia - naučiť sa jazyk. Nemala som však odvahu - moja mamka sa o mňa bála, ale teraz by mi to dosť pomohlo.
Skús sa zamerať na niečo iné, čo ťa teší. Niekedy keď sa človek príliš snaží, je to skôr na škodu veci. Nerozmýšľaj, čo si o tebe myslia iní, oni nie sú v tvojej situácii, a nevedia, čo to je. Z hľadiska numerológie máš myslím až do svojich narodenín sedmičku. Tá posledná sedmička bola pre mňa dosť bolestivá, priniesla zmeny, ktoré sa dotkli nielen mojich vzťahov, ale prišiel aj určitý prerod v mojom vnútri, v mojich citoch. Osmička, ktorá nasleduje bola pre mńa oveľa úspešnejšia, aspoň čo sa práce týka. Musíš si veriť, možno to potrvá dlhšie, ale niekedy si musíš na to dobré počkať.
martinbd
martinbd » lak | 9.1.2015 07:04
Môže to pomôcť, ale je potrebné pozrieť sa na celok tranzitov a sekundárnych direkcií, prípadne solár. Sleduj vládcu X. domu, aké tranzity/direkcie prijíma, prípadne vládcu VI. domu a podobne.
neznámy
neznámy » ruzinka | 9.1.2015 08:19
za cca 2 mesice proplouvas ze 7 do 8,kdy by ses mela zacit soustredit s pomoci osmickove energie na praktictejsi a materialnejsi zpusob zivota,(vyrovnani).Co se da dělat s konj Saturn Neptun,vyuzit sneni a fantazii v realitu na rozumne bazi.Saturn totiz bludy a nesmysly netoleruje a proto haze blok.Máš Mars v konj Jupiter v Byku v 2 dome,Venuse sextil Neptun apod,mohla bys vyuzit nejakou umeleckou sferu,avsak je potreba vynorit tu hlavu z 12 a promenit ploutve v ruce a nechat konecne prostor asc v Beranu a vykrocit se zvednutou bradou.
neznámy
neznámy | 9.1.2015 09:13
niekedy je dobre cakat..
a niekedy konat..
len kedy je ten spravny cas na co?
lak
lak » martinbd | 9.1.2015 12:09
dakujem :) ked mam napriklad slnko v trigone s jupiterom (ako byva uvedene na tejto stranke) znamena to, ze tranzituje jupiter? ta druha uvedena planeta je tranzitujuca?
neznámy
neznámy » martinbd | 9.1.2015 12:43
A keď je vládca 10. domu Saturn, tak to znamená nejaké prekážky v rámci kariéry? Lebo, čo som čítala je práveže dobré, keď MC je v Kozorožcovi, keďže Saturn je práve prirodzený vládca 10.domu. Inak, čo hovoríš na to, keď Saturn, kt. je vládcom 10. domu sa v radixe nachádza v 7. dome? A naopak Pluto, kt. mám v 7. dome mám už pomaly 3. rok na MC? Naznačuje to nejaké zmeny v rámci kariéry? lebo podľa astrológie by malo... tranzitujúci Saturn už pomaly odchádza zo 7. domu, tak som zvedavá, či sa niečo pohne ďalej...
martinbd
martinbd | 9.1.2015 13:11
áno, tiež to znamená napríklad prekážky, už tu bola o tom téma, že nie vždy je Saturn v X. dome, alebo v tvojom a mojom prípade ako vládca len o prekážkach a zlom osude v rámci povolania. Prekážky môžu byť aj v tom, že napríklad si človek neverí, môže byť prílišný perfekcionista a kým iný s tým čo on vie, by sa už dávno predal, on môže mať stále pochybnosti. Tiež sa môže prejaviť kladnejšia stránka Saturna, ako disciplína, spoľahlivosť a podobne a práve tieto vlastnosti môžu priniesť človeku konečný úspech, vážnosť, autoritu, vďaka tomu, že bude poctivejšie pracovať ako iní. Opakom Saturna je Mesiac a Mesiac je signifikátorom popularity, ale čo je populárne, obyčajne nie je hlboké.
No a ak Saturn nie je priamo v dome, ale je vládcom, tak sa spája význam X. domu s domom v ktorom sa nachádza. Tak napríklad ty aj ja máme Saturna v VII. dome. Nemusí to byť hneď o tom, že to bude nejaká manželská poradňa :). Ale práca orientovaná na iných, vo vzťahu ja a ty, čo v mojom prípade sedí, v tom sa viem nájsť. Napríklad také doučovanie matematiky čo som robil bolo o vzťahu ja a ty, ale keď som učil na škole v kolektíve, tak tam v tom som sa nevedel nájsť. Tiež by to mohlo byť o tom, že sa spája práca s partnerstvom, čiže partner môže byť spolupracovník.
Samozrejme, je potrebné preskúmať celý radix, znamenie, dom aspekty na Saturna, lebo napríklad Saturn ako vládca X. domu v Panne v 6. dome môže viesť k podriadenej funkcii, niečo ako úradníček, kde sa môže vyžiť cit pre detail a poriadok. Tiež je potrebné preskúmať, či nie je v X. dome iná planéta, to môže znamenať, že by mohli byť aj dve povolania, alebo v rámci jedného by sa mohli tie sily prejaviť. Myslím že som raz videl aj Saturna, ako vládcu X. domu v XII. dome, tam to celkom dobre ukazuje na prácu v ústave, v tom prípade to bolo vo vedeckom ústave, na nemocnice sa to až tak nehodí, lebo Saturn nie je veľmi sociálny, čo si taká práca vyžaduje.
Pluto na MC by malo znamenať zmeny v povolaní, nemusí to byť hneď zmena práce, ak robíš to čo ťa baví, to čo je tvojou úlohou, ak nie, tak je možné že odídeš, alebo ťa vyhodia. Takéto tranzity patria k najdôležitejším, skrz ne je možné zrovnať čas narodenia. Dajme tomu, že neviem kedy sa niekto narodil, len približne, vypýtam si dôležité udalosti života, ak to bude nejaký obrat v živote, povolaní, trvalá zmena bydliska a Pluto bude blízko MC, tak je veľká šanca, že je čas blízky. Jednoducho, prechod Pluta cez MC sú podľa mňa udalosti, ktoré človek len tak nezabudne, ak vôbec. To môže byť pre teba aj detektor, či máš správny čas narodenia, lebo 4 minúty rozdiel je rozdiel jedného stupňa.
martinbd
martinbd » lak | 9.1.2015 13:20
neviem ako to je tuto uvedené, nepozeral som sa na to, obyčajne sa dáva tranzitujúca na začiatok a tá ktorá je tranzitovaná na koniec. Ak tranzituje Slnko, tak to trvá deň, dva, ak Jupiter, tak asi týždeň alebo viac, závisí od toho, ako rýchlo ide. To sa pýtaš ešte v súvislosti s prechodom Jupitera cez X.?
neznámy
neznámy » lak | 9.1.2015 13:29
prva v poradi je tranzitujuca planeta a druha radixova....cize ten tranzit je kratkodoby... tusim dva dni ti bude trvat...
neznámy
neznámy » ruzinka | 9.1.2015 13:47
tak toto iste som prezil na vlastnej kozi...a mam aj podobne konstelacie v radixe... MC v rybach, pricom vladca MC je Neptun v 6.dome v kvadrate na Saturn...cize aj u mna dvojicka Saturn/Neptun silne ovplyvnuje profesiu...
tiez som prve roky po skole prezival peklo... mna sice odnikadial nevyrazili, ale u mna sa to prejavovalo tak, ze som si nevedel najst adekvatnu pracu k mojmu vzdelaniu...pricom som mal navyse vzdelanie, ktore vobec nekorespondovalo s mojou povahou a vnutornym smerovanim...
nie je aj u teba taky problem??? mas velmi silno zdorazneny princip neptuna = stelium v 12.dome, silne ryby, neptun na mc...
Neptun ziada vzdy sa nejako obetovat, lebo inak clovek sa stane obetou...
napriklad u mna, aby som v okoli nevypadal ako lenoch, tak som si zohnal vzdy aspon na par mesiacov aj taku pracu, ktora bola takpovediac podradna... manualna a podobne... velmi trpelo vtedy moje ego-PUH- a to bola ta obet, inak asi by som sa tou obetou stal sam nedobrovolne najakym vyhadzovom... neptun nas uci stiahnut svoje ego, sklopit usi a byt uzitocny vyssiemu celku ako je on sam...
podla mna to najhorsie mas asi za sebou, predsa len saturn v 10.dome a je vladca MC a na neho ti strikovali aspektami pluto a uran (hlavne ten uran moze za sokovu terapiu nahlych vyhadzovov)...osobne si myslim, ze ani tento rok nebudes mat na slame uslane...neptun a saturn ti budu opalovat midpoint slnko/luna... a tiez sa ti blizi kvadrat saturna na slnko a cez leto kvader saturna na jupiter do 2.domu... to sa moze prejavit mozno zvysenou zodpovednostou v praci, utahovanim opaskov, neadekvatnym ohodnotenim... kazdopadne energie uran a pluta by mali na tvoj horoskop slabnut, co je potesujuca sprava... a tiez radixova konstelacia saturn/neptun je konstelacia, ktora dokaze zrealizovat tvoje sny...len je tam jeden hacik...musis tvrdo a vytrvale za tymi snami ist... a nenechat sa ovladnut iluziami (neptun) a pripadne svoje sny stratit a neverit im (saturn)... treba najst medzi tymito principmi akusi rovnovahu...:)
neznámy
neznámy » martinbd | 9.1.2015 15:21
Ďakujem za podrobnú odpoveď. Inak, ja Saturn ako vládcu môjho 10. domu nevnímam ako obmedzenie. V práci nemám problém uplatniť sa a ani som nikdy nemala, práveže sa pomaly posúvam v rámci kariéry a každá jedna práca, kt. som robila bola vždy o čosi lepšia ako tá predošlá. Lenže táto práca v štátnej správe, čo robím, ma osobne nenapĺňa už a nevidím v nej ďalší význam, takže čakám kedy nastane vhodný čas urobiť radikálnu zmenu v smerovaní mojej kariéry... No pokiaľ nemám pocit, že mám pred sebou práve tú pravú príležitosť na zmenu, tak dovtedy tu budem, lebo do neistoty sa nemieniť vrhať hoci nie som vo svojej práci spokojná a tiež nemieniť ostať bez príjmu.
Inak, ja Saturn vnímam skôr ako to obmedzenie v rámci môjho 7. domu a nie 10. domu. Je to pochopiteľné, keďže celý môj radix sa točí okolo vzťahov v zmysle JA a TY a 7.dom je ten hlavný, kde sa všetko odvíja. Inak, u mňa by to skôr sedelo na tu prácu vo vzťahu JA a TY so spoločníkom resp. partnerom. No zatiaľ široko-ďaleko sa žiadny partner na spoluprácu v mojom okolí neobjavil, no vnútorne to tak pociťujem, že by to tak mohlo sedieť. Navyše mám Slnko v Kozorožcovi v 9. dome a vládcom Kozorožca je zasa Saturn. Takže mohla by to byť práca aj v zahraničí, čím by som bola nadšená, ale zatiaľ nevidím žiadne možnosti pred sebou ako sa dostať von a čo tam robiť... -NOOO-
Priamo na MC mám ešte Merkúr, kt. vládne môjmu 2.,3. a 6. domu (hrot v Panne), ten Merkúr sedí na to, že pracujem s informáciami a potrebujem mať intelektuálne zameranú prácu, kde je dôležitá výmena informácií a komunikácia. O prácu som prišla dosť nečakane pred 2 rokmi a v podstate som bola vyhodená a potom mi chvíľu trvalo kým som sa dostala na to miesto, kde som teraz. Taktiež som menila trvalé bydlisko minulý rok v novembri a presťahovala sa do vlastného. Čakám čo to Pluto na MC mi ešte prinesie... nevadilo by mi inak ak by som prišla nejakými podivnými okolnosťami o prácu, lebo aj tak ma to tu nebaví a mám pocit, že zabíjam čas. No sama zatiaľ neodídem, keďže nemám nič lepši v zálohe...

Inak, Pluto mám v konj. s Desc. a tiež Mesiacom na Desc. Takže, zasa sa len prepája 7. a 10. dom u mňa... to určite sa musí ešte niečo stať u mňa kým to Pluto odíde z MC....teda dúfam, že sa stane.
ruzinka
ruzinka | 9.1.2015 15:24
Já bych se klidně obětovala. Nevadilo by mi ani tak pracovat za míň peněz nebo být dlouho v práci, kdybych ovšem nějakou práci měla! Klidně bych šla dělat i nějakou "podřadnější" práci, jenže holku s vysokou školou na manuání práci nikde nechtějí. Je jim jasné, že hned zase uteče.
Nejdřív jsem si myslela, že ty problémy jsou kvůli tranzitujícímu Plutu v 10. domě. To prý rádo člověka zbavuje práce, která ho nebaví a ke které se nehodí, aby ho donutilo najít si něco lepšího. Jenže třeba v minulé práci to bylo super. Bavilo mě to, šéf byl se mnou spokojený, kolektiv skvělý..ale pak vedení zjistilo, že se jim tohle podnikání nevyplatí a všechny nové pracovníky vyhodili...
Už ani nevím, za jakými sny bych měla jít. Chci normální stabilní zaměstnání a v tom se mi z nějakého důvodu nedaří. Vždycky jsem si myslela, že tyhle životní zkoušky mají nějaký smysl, ale teď už o tom silně pochybuju.
martinbd
martinbd | 9.1.2015 15:59
To čo popisuješ by sedelo na Slnko na MC, možno ti tam zasahuje, keďže si Kozorožec. Je potrebné samozrejme brať horoskop ako celok. To čo som napísal je všeobecné, ale čítať horoskop je už samozrejme o niečom inom.
neznámy
neznámy » martinbd | 9.1.2015 18:45
Okey, je mi to jasné :)... ja som len reagovala na ten Saturn v rámci vládcu 10. domu, lebo sa mi to nezdalo nejako obzvlášť obmedzujúce, čo sa týka kariéry. Inak Slnko nemám na MC, ani v konj. s MC ale v 9. dome, no ty si myslel asi to, že mám Slnko v Kozorožcovi. Tak hádam to Pluto na MC sa nejako prejaví ešte a zmením kariérne smerovanie, keďže toto tu ma vôbec neuspokojuje. Tak nech sa aj Tebe darí v rámci toho 10. domu napĺňať svoje ciele. :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...