mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Hladké aspekty tvrdých planet,

neznámy
neznámy | 19.6.2016 11:12
jak je vnímáte? V radixu, nebo v tranzitech?
Přivedla mě k té otázce jedna Rudiho poznámka v diskuzi vedle, a pak odpověď, kterou jsem zaslechla z tv od astroložky k dotazu: "nemusíte mít žádné obavy, jste teď pod ochranou Pluta".
Já bych to vnímala spíše tak, že mě Pluto právě neohrožuje, ale že by mi poskytoval ochranu?
neznámy
neznámy | 19.6.2016 11:28
Já bych se cítila pod ochranou PL při tranzitu trigon PL na mé SL :) to bych chtěla zažít
neznámy
neznámy | 19.6.2016 13:04
Pluto prosím nie,,viac ma baví Jupiter,,lenže v konečnom dôsledku všetko zlé v mojom živote bolo na niečo dobré,,ved ktovie,že kde by som bola teraz-CONFUSED-
martinbd
martinbd | 19.6.2016 16:06
Napríklad pri tranzite Saturna harmonicky na Slnko nemusí človek zažívať príjemné obdobie. Mám z praxe overené, že v tom období zažívajú ľudia skôr nepríjemné obdobie, rozdiel oproti disharmonickým aspektom je ale v tom, že to nie je v konečnom dôsledku až také strašné, jednoducho, dá sa to ľahšie prekonať. Saturn je vždy Saturn a prináša obmedzenie, povinnosť, samotu, ale ak to človek dokáže využiť, napríklad že si dá hladovku, alebo bude usilovne pracovať, tak využije aj toto náročnejšie obdobie. Možno na Slnko je to aj preto také nepríjemné, lebo Saturn a Slnko sú protikladnej povahy, kým Slnko symbolizuje svetlo, slobodu, tak Saturn tmu, obmedzenie a podobne. Ale aj Saturn na Mesiac môže byť dosť nepríjemný, lebo aj s ním je Saturn protikladný. Saturn predstavuje starca a Mesiac dieťa a podobne. Podobne aj pri tranzitoch Urána môže napríklad človeku niekto zomrieť, ak je Urán vládca 8. domu, poznám taký prípad, ale v tom prípade je smrť oveľa ľahšie prijatá, alebo aj rozchod môže byť pri tranzite harmonickom Urána, ale zasa, je to oveľa lepšie, ako rozchod pri disharmonickom Uránovi. A s Plutom mi napadá jeden príklad, pri tranzite Pluto trigon Slnko jedna osoba prežila zážitok blízkosti smrti, o to viac, že Pluto je prirodzený vládca smrti a Slnko je v 8. dome, ale asi vďaka trigonu, to bol zážitok síce strašidelný, ale v konečnom dôsledku pozitívny, nič zlého sa nestalo. Ale samozrejme, aj pri harmonických aspektoch týchto "problémových" planét človek môže zažívať vyslovene pozitívne veci.
neznámy
neznámy | 19.6.2016 16:59
Martin nižšie píše, že aj harmonické tranzity od saturna sú obyčajne ťažké. Tak asi budem výnimka potvrdzujúca pravidlo. Vlani sa u mňa celý rok niesol v duchu saturna. Saturn trigon slnko, saturn trigon saturn, saturn trigon luna. Povedala by som, že to bolo príjemné obdobie. Tak isto svoju konjunkciu saturna a slnka vnímam veľmi pozitívne. Bez toho saturna už v baranovi by som možno pri mojich planétach vo vodných a ženských znameniach nemala dostatok vôle a sebadisciplíny.
Takže saturn je u mňa konkrétne taký dobráčisko od kosti :D.
Ono je to tak, moja skúsenosť hovorí. Že bolí len to, čo sa dotkne boľačky. Tam kde je tkanivo zdravé je to ok. :)
neznámy
neznámy | 19.6.2016 18:38
tak keby som to prirovnal, tak hladke aspekty tvrdych planet posobia asi tak ako napatove aspekty lahkych planet...samozrejme vzdy zalezi ako ma ten clovek spracovanu danu temu...tiez aku silu ma urcita planeta v jeho horoskope...ak napriklad je to uzemneni typ, tak harmonicke aspekty saturna si moze vyslovene uzivat... ak je to nejaky vzdusnak, tak aj harmonicke aspekty mozu pre neho posobit obmedzujuco...vzdy treba pozerat na individualitu a na osobny radix a na to, ze ako zvladol ten clovek temu predchadzajucich tranzitov...
neznámy
neznámy | 19.6.2016 21:35
Děkuji všem za názory :)- myslím, že se v podstatě shodují...
Je z nich zřejmé, že "od stolu" , bez dialogu, se astrologie dělat moc nedá, úroveň předcházejících zpracování tranzitů je zřejmě fakt hodně důležitá.

Já osobně mám někdy dojem, že je při tranzitech tvrdých planet takřka lhostejné, jestli jsou příznivé n. nepříznivé. Prostě "něco se děje" a tak se jdu podívat...
Zmátla mě ta zaslechnutá formulace "být pod ochranou Pluta". Možná je to tím, že jeho několikaleté kvadrátování mého Sl+Luny mě dost vyčerpalo a tak na něj koukám spíš zavile. Nedovedu si ho jako ochránce představit. Pravda je, že třetí přechod v kvadrátu je přímo lahoda proti prvnímu, to už je člověk připravenej na útok.

Modrá: já se Saturnem taky už spíš kamarádím, radixový kvadrát na Merkura pociťuju dobře. tranzitní konjunkce na stélium byla tedy zlá, ale cítila jsem, jak potřebná. Usadila mne a pomohla mi sedět, když bylo třeba.
neznámy
neznámy | 19.6.2016 22:03
Já mám nyní trigon Pluta na mé radixové Pluto v sedmém domku a přemýšlím, co mi to asi má říct a dát....navíc,...... víš, jak to u mně vypadá, nezůstal kámen na kameni, takže tak..ale já věřím, že to k něčemu je a bude dobré..
neznámy
neznámy | 19.6.2016 22:05
To sedí, ne? Rozbít a postavit něco jiného, festovního.:)
neznámy
neznámy | 19.6.2016 22:21
no to by se mi taky líbilo, jenže jaksi není s kým co stavět...(ježíííš, mně zas napadají blbosti-LOL--BLUSH-), aspoň, že mám tu práci (Saturn mi dělá trigon z 10.d, na Jupíka do 2.......makám jak barevná...-WINKIE-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...