mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Geo/Heliocentrický pohlad na planety

ballin
ballin | 23.7.2011 00:38
no napriklad ked je niaka planeta v konjunkcii tak z pohladu Heliocentrickeho nieje az tak v konjunkcii ale je dalej od zeme ako pri inom postaveni kde v konjukcii nieje. keby niekto nevedel co myslim tak tu sa to da pozriet. http://www.solarsystemscope.com/ . a mam namysli to ze ja nemam v konjunkcii mars ale mam ho blizsie pri zemi z pohladu Geocentrickeho, ale nato asi nema nikto niaky popis lebo v astrologii to tak nefunguje ze slnko je stred ale je to zaujimave :)
neznámy
neznámy » ballin | 23.7.2011 09:29
ale má to vplyv aj v astrológii. sú to už také menej diskutované detaily
Ona
Ona » ballin | 24.7.2011 21:20
Myslím, že sa pokúšaš porovnávať Astronómiu s Astrológiou.

V Astronómii sa berie do úvahy takzvaný "heliocentrizmus" - čo vlastne vyjadruje skutočnosť že Slnko je stálica a okolo nej obiehajú planéty. Okolo toho je vytvorená a vyrátaná celá obrovská vedecká vesmiírna teória.

Na rozdiel od Astronómie - v Astrológii sa berie do úvahy pohľad zo Zeme a teda vplyv gravitácie ostatných planét na všetko živé na Zemi. Aj vedci musia uznať napríklad vplyv Mesiaca na morský príliv a odliv. A keďže aj rastliny a či zvieratá a aj človek sa skladajú zo 75 % z vody - tak tento vplyv Mesiaca sa určite musí odzrkadliť na našom živote a živote všetkého živého na Zemi. Rovnako treba brať do úvahy aj vplyv gravitácie ostatných planét voči Zemi. Tieto vplyvy pozorovali ľudia odpradávana a takéto korene má napríklad aj naša Astrológia.

Takže je logické že sa bude odlišovať poloha Marsu voči ktorejkoľvek planéte ak ju budeme pozorovať zo Slnka - oproti polohe Marsu voči ktorejkoľvek planéte ak ju budeme pozorovať zo Zeme. Takisto - keby sme napríklad Mars pozorovali aj z ktorejkoľvek inej planéty - opäť by sme ho videli z odlišného uhla .......

:-).
neznámy
neznámy » Ona | 25.7.2011 07:13
my sme na zemi a pozorujeme tu a teraz vsetko zo zeme, svojim zaujatym pohladom obycajneho smrtelnika zijeme zivot teraz, niezeby ma pohlad so slnka nezaujimal, ale neviem ci by som prezila:)
neznámy
neznámy » Ona | 25.7.2011 07:13
my sme na zemi a pozorujeme tu a teraz vsetko zo zeme, svojim zaujatym pohladom obycajneho smrtelnika zijeme zivot teraz, niezeby ma pohlad so slnka nezaujimal, ale neviem ci by som prezila:)
Ona
Ona | 25.7.2011 09:33
Vidím, že si si neprečítala celý môj text - ako obyčajne ......

:-)
neznámy
neznámy » ballin | 31.7.2011 23:09
to je super ale takéto věci neřeší..nepřikládám jim nějaký velký význam,to spíš řeším orbisy u planet ,protože to je zase takové diskutabilní téma,něco jako rozdělení domů....-BYE--ROLL--WINKIE-
neznámy
neznámy » ballin | 3.8.2011 14:49
heliocentrický pohled je důležitý zejména pro posuzování vnitřních planet Merkura a Venuše a jejich synodického vztahu se Sluncem, v němž lze nalézt 8 fází podobných osmi hlavním fázím Luny, viz např.

http://www.rezonance.cz/wp/horoskop-2011/pohyblive-svatky/

Pak jsou samozřejmě zajímavé situace, kdy planet avzdálenější od Slunce se dostává blíž ke Slunci než planeta bližší. Příklad Plutonovo perihelium z podzimu roku 1989, které bylo osou období 1979-1998. kdy byl Pluton blíže Slunci než Neptun.

Podobně Cheiron a jeho pobyt uvnitře dráhy Saturnovy a naopak za drahou Uranovou.
neznámy
neznámy | 4.8.2011 18:27
dobry pan dr ja som dala do diskusie temu nibiru zatial nikto neodpovedal chcela by som vediet vas nazor.jana.
neznámy
neznámy | 4.8.2011 21:27
Nibiru? Na Nibiru nemám, paní jano, žádný názor.
neznámy
neznámy | 4.8.2011 22:04
chapem tak nic. dakujem za odpoved.jana.
neznámy
neznámy | 4.8.2011 22:51
problém s Nibiru spočívá v tom, že s ní můžeme stotožnit ledacos a všechna tvrzení o ní jsou vpodstatě stejně nevyvratitelná jako vyvratitelná. Není co ověřovat a proto Nibiru pro mne nemá význam.

Něco jiného ovšem je, ptát se jaký má význam mluvit o Nibiru, co se myslí tím, když se mluví o Nibiru. To smysl má.
neznámy
neznámy | 4.8.2011 23:30
no a toto je prave ten oriesok kedze nevieme ci je alebo nie tak aky ma vyznam sa o nej bavit.
jednoducho som zmatena zo vsetkych tych teorii ale vy ste teraz prave povedali pravdu a to s cim je hodno si hlavu lamat a s cim nie. Zenie ma len hrozna zvedavost.
Vy ste napisali ze ste racionalny typ.tak sa nebudete v tom vrtat.
ale coby teoreticky priniesli objavenia novych troch planet do astrologie.jana.:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 4.8.2011 23:37
uz som napisala text a zrazu zamrzol pocitac a musela som ho restartovat povazujem to za znamenie ze sa nemam do toho rypat.jana.
vy ste racionalny,ja asi nie lebo ja som presvedcena ze to ze ste odpisali na moje clanky v diskusii nie je pre mna nahoda.
ak mate chvilku poslala som nieco na e mail.jana.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...