mesiac
Utorok, 16.4.2024
Meniny má Dana, Danica

Astrológia a horoskopy - 

Farby

neznámy
neznámy » dodo41 | 13.8.2014 08:18
V tuto chvíli není barva, ke které bych inklinovala nějak výraznějí, než k jiným. Mám ráda všechny syté jasné studené a něčím zajímavé od citrónové přes fuchsiovou a irskou zeleň až po indigo. Jednu dobu jsem hodně nosila rudou, měla jsem na ni vyloženě chuť a pak jsem zjistila, že mám zablokovanou 1. čakru.
neznámy
neznámy | 13.8.2014 08:42
zaujimave..mna to velmi taha ku oranzovej, zltej a zelenej, menej k tym vrchnejsim cakram ako modra fialova..co by to mohlo znamenat?
neznámy
neznámy | 13.8.2014 08:44
Ja mám tiež určité obdobia, keď sa mi niektoré farby dostávajú viac do popredia, ale je zaujímavé, že obľuba ultramarínovej je u mňa veľmi stabilná, vždy to bola pre mňa farba číslo jeden.
Môj mladší syn, dvojnásobný blíženec, od detstva veľmi inklinuje k oranžovej.
Už je to trochu aj srandovné ako sa ňou obklopuje, kde sa len dá.
V oblečení, v zariadení. Keď sme maľovali izby, dostali sme sa tak trochu do sporu, lebo si vybral strašne sýtu oranžovú. Nakoniec bol z toho kompromis, odtieň sme použili o čosi menej výrazný. :D
neznámy
neznámy | 13.8.2014 08:48
To by mohlo znamenat, že máš tyto čakry oslabené.
dodo41
dodo41 | 13.8.2014 08:50
ale kde zakladatelom odvetvia, na astro.com sa uz davnejsie s farbami v spojitosti s citlivymi bodmi pohravaju, takisto uz davno su priradene farby k znameniam ci inym prvkom.

cital som nedavno Psychologiu reklamy, tam je vysvetleny vyznam farieb a ineho a ich vzajmona kombinacia v spojitosti s emociami. Tak sa snazim na to pozriet aj z ineho uhla, pripadne ich nejako spojit, co mozno vyuzijem vo svojej profesii...
martinbd
martinbd » dodo41 | 13.8.2014 08:51
Prečo si zvolil rozloženie farieb práve takto? Z čoho vychádzaš? Ak ti to pomôže, tak moja farba čo sa týka šiat je hlavne tmavomodrá, neskôr sa k tomu pridala zelená. Ale mám rád v podstate všetky farby.

Skúmam tiež farby, ale trochu ináč. Zaujíma ma stará náuka o signatúrach. Podľa toho, napríklad väčšina byliniek, ktoré liečia pečeň, majú nejako zastúpenú žltú farbu (napríklad repík - žlté kvety, ľubovník - žlté kvety, púpava - žlté kvety). Jupiterovi je v náuke o signatúrach priradená žltá, a Jupiter symbolizuje pečeň. K Jupiterovi sa ale priraďuje aj modrá (napríklad čakanka má modré kvety - liek na pečeň).
K Mesiacu sa priraďuje biela, bylinky s bielou farbou, napríklad kvety (myší chvostík, kapsička roľná), alebo kôra (breza), alebo strieborná farba, ako napríklad u vŕby alebo nátržníka husieho. Tie zasa zvyknú liečiť žalúdok, alebo ženské problémy. K Saturnu patrí čierna (tuším aj olovo - kov Saturna, je dosť temné), alebo fialová - farba melanchólie (napríklad kostihoj má fialové kvety - lieči kosti - saturnské orgány).
K Slnku sa tiež priraďuje žltá/zlatá (npr. Slnečnica, ľubovník), alebo oranžová (nechtík). Niektoré slnečné byliny napríklad liečia rakovinu, alebo srdce.
K Marsu zasa jednoznačne červená. Teda bylinky s červenou majú Marsickú signatúru, napríklad hloh, alebo ruža šípová, paprika, čili.
Ostatné planéty sa mi nezdajú úplne jasné, k Venuší by mohla byť farebnosť ako taká, k Merkúru je to tiež otázne. Vyššie planéty kedysi nepoznali, takže im nemohli priradiť farby, ale možno to už niekto spravil, neviem.

Ináč bylinky nezvyknú mať len jednu singnatúru, často sú zložené z viacerých signatúr.
neznámy
neznámy » martinbd | 13.8.2014 09:03
Takto nejako to učil Paracelsus. :)
neznámy
neznámy » dodo41 | 13.8.2014 10:10
Prvy obrazok posobi na mna velmi prijemne, pacia sa mi vsetky farby; scorpion..cervena, oranzova u mna vedu, no i cierna a biela na oblecenie, taktiez zlta, fialova, soft blue...
dodo41
dodo41 » martinbd | 13.8.2014 11:36
no z jednoducheho dovodu:

cervenu som priradil baranovi, farebne spektrum je dane vzhladom k vlnovym dlzkam, radix je tiez dany

myslis ze by som mal cervenu priradit inemu znameniu?
martinbd
martinbd » dodo41 | 13.8.2014 12:09
neviem ako je to potrebné spraviť, ale keď tak uvažujem, čo takto to rozdeliť podľa živlov, ohnivým znameniam červená, vodným modrá, zemským čierna alebo hnedá alebo zelená, vzdušným asi žltá.
Skôr som sa stretol s priradením podľa planét. Tak ako som písal, ale aj ináč, napríklad k Merkúru žltá - napríklad poštári majú žltú farbu, k Jupiteru modrá - ako obloha - hromovládca, k Venuši zelená - myslím že meď - kov Venuše oxiduje na zeleno.
Ale poznám ešte iné rozdelenie, ale už nechcem veľmi zamotávať :).
neznámy
neznámy » dodo41 | 13.8.2014 12:49
Ve velke mire se nemala vetsina lidi zaobira prave tim,co zrovna leti, modni hit ,barva neni vyjimkou tohoto lidskeho pocinani,nedaval bych velkou vahu tomu,posuzovat cloveka dle barvy v astrologickem pojeti,tedy jakozto jednotlivce urcite ne,co barva to modni hit,stejne tak v bytech,leti zluta,oranzova,zelena ,slysim pak lidi rikat,ja mám rada oranzovou,zajimave ze cely zivot mela bilou,je to o mode,trendu.Byt na stejne vlne.Lide si nevybiraji to co chteji,ale to co je cool,to v čem chodi jini,kamaradi,herci atd.
neznámy
neznámy » dodo41 | 13.8.2014 12:49
Ešte pridávam, že moja kolegyna 8 stup. Škorpion má strašne rada červenú a aj ju rada nosí včetne spodného prádla.
Moja kamaratka Levica má od detstva najradšej svetlo ružovú, nie kriklavú a bielu. A stale nosi oblečenie iba v tejto kombinácii, iné farby nenosí.

Môj otec 3 stup. Vodnár - šedá, svetlohnedá, svetlomodrá, konzervatícvne farby, ale je fakt, že má Ascendent konzervatívneho Býka.

Takže nemyslím si, že postavenie Slnka by malo nejak inklinovať k určitým farbám-FLOWER-. Možno ozaj skôr živly? Ja mám silne zastúpený ohnivý a vzdušný živel a málo vodného. Moje farby - vínovočervená, tmavozelená, fialové odtiene.
neznámy
neznámy | 13.8.2014 12:57
ktore mam oslabene, tie ku ktorym ma taha???
neznámy
neznámy | 13.8.2014 12:57
ktore mam oslabene, tie ku ktorym ma taha???
neznámy
neznámy | 13.8.2014 14:25
zajimave..unklinuji ke vsem barvam i ve sve profesi vizazistky.kdyz se zamyslim,nejvic jsem v sobe resila bilou.Tu bud nemuzu vubec nebo ji zase vyedavam v obleceni i v interieru..netusim,co to znamena.Nekdo vi?
neznámy
neznámy | 13.8.2014 15:47
Neviem, ci ich mas oslabene, ale mozes mat potrebu harmonizacie alebo vacsej aktivacie cakier, ku ktorym farbam ta to taha. Tri dolne cakry maju viac spojenie so zemou, tie tri horne maju potom skor kozmicke napojenie. V oblasti 4. cakry (srdcovej) dochadza k spojeniu tychto dvoch oblasti.

Co sa tyka toho, ktore farby sa nam pacia, a ku ktorym nas to taha, tak tu by som asi rozlisoval medzi prijimanim (recepciou) a davanim (vyzarovanim).
Ak ma to taha napr. k cervenej farbe, tak potom mozem mat silnu potrebu uzemnenia prichadzajuceho cez 1. cakru. Potom sa budem chciet obklopit cervenou farbou za ucelom stimulacie tohto centra.

No ak by som si mal vziat na seba oblecenie rovnakej farby, tak je otazka, ci je to dobry napad, ktory ten ucel splni.
Ide o to, ze material, ktory sa nam javi byt cervenym, v skutocnosti cervenu farbu odraza, zatial co ostatne farby pohlcuje (pretoze odraza elektromagneticke vlny, ktore prave zodpovedaju cervenej farbe).
Ak sa teda vyobliekam do cervena, tak to bude mat najskor ten efekt, ze si moje okolie o mne pomysli, ze tu sa jedna o oblast, v ktorej nemam problem, a kde mam dost energie -LOL-

Farby tak ako ich vnimame su podstate elektromagnetickym ziarenim v rozsahu 700nm - 400nm. A tiez rozkladom bieleho svetla. Ziarenie s vlnovou dlzkou 700nm a dlhsie prechadza do infracerveneho ziarenia, potom nasleduje mikro ziarenie, radiove vlny.. ziarenie s dlzkou 400nm a mensiou zase prechadza do X rays, Gamma rays atd..
neznámy
neznámy » martinbd | 13.8.2014 16:03
Jéj, tak toto sa mi normálne vidí :) a keď sa tak preskenujem, veľa z toho čo tu uvádzaš sedí. Vyhovuje mi veľa odtieňov modrej a najviac blankytne modrá a asi to súvisí s pečeňou. Dík :)
neznámy
neznámy » dodo41 | 13.8.2014 17:30
slnko mam na 0° vah a venusu na 8° vah...ak je ta farba na tom useku bledo zelena, tak to nie je moja salka kavy...ale ak to je bledo modra, tak to je uz ovela lepsie...
medzi moje oblubene patri tak bledomodra, oranzova a marsovsky ruda (cervena)...
neznámy
neznámy » dodo41 | 13.8.2014 18:14
Slunce mam na 2° Stira a svetlou tyrkysovou naprosto miluju. Nejoblibenejsi je ale bila, tu nosim porad. V zelene se necitim dobre, ta mi neslusi (Venuse/Panna 15°). Pak mam rada zlutou (Luna/Bliza 13°). Jednu dobu mi delala dobre i cervena a i mi slusi, ale posledni dobou ji na sobe nejak nemusim. V Beranu/Byku nemam nic, ale mozna za to muze ten preexponovany Mars (ktery je ovsem v Panne a tam je zas ta zelena). Mam rada i tmavou nebo stavnatou fialovou, v koze nemam nic, snad ten plny 10d? Plus mi dela dobre indigo, to bychom meli toho Strelce, ve kterem mam toho dost.
Necitim se dobre v oranzove a zelene (obzvlast te v chladnych tonech).
A mam rada pastelove barvy, prilis syte barvy me na obleceni rusi, protoze energii barev vnimam na sobe intenzivne. Jinak, pokud odhledneme od toho co nosim, tak mam rada vsechny barvy, pokud jsou pouzity citlive a s rozumem (napr. v interieru a pod.)
dodo41
dodo41 | 13.8.2014 21:08
vdaka vsetkym ;)

Neco, mne nejde o to zistit co kdo nosi alebo nenosi na sebe oblecene, ale aku farbu nosi vo vnutri, tu ktoru si vyzliect, odlozit nemoze lebo sa neda.

su mi jasne modne trendy a vychytavky atd... na ulici vzdy bol a je a bude maskarny ples :)


myslim ze vela ludi ani tu svoju, sebe vlastnu a prirodzenu farbu ani nepozna, neni si jej vedomy, mozno len citlivejsi jedinci...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...