mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

farar :)

ballin
ballin | 16.8.2012 13:20
tak by ma zaujimalo ze co moze mat v horoskope tak silne, ze vidi vsade boha a je taky laskavy...
http://www.youtube.com/watch?v=DtvH9tgn_wI
neznámy
neznámy » ballin | 16.8.2012 19:03
Farář je člověk, co neumí převzít zodpovědnost do svých rukou a tak ho vkládá do těch božích.

A neřekl bych, že slovo laskavý je to pravé, jinak na tvou otázku nedokážu odpovědět.
Asi bych tipl na 12 dům.
neznámy
neznámy » ballin | 17.8.2012 10:06
Ahoj ballin. Ja si skôr myslím, že je to skôr o tom 9-tom dome(náboženstvo, duchovná cesta), ak je vo Váhach, tak dáva človeku jemnú povahu schopnú spolupráce. No a tiež, ak je v tomto dome Neptún, ktorý je v súlade s Plutom a Uránom, alebo aj Merkúr v súlade s Lunou, dáva predpoklady na to, aby z človeka bol dobrý duchovný. Aj, keď ja som mala možnosť spoznať aj kňazov, ktorí boli hrubí a vulgárni mimo kostola a tiež radi holdovali alkoholu. Od jedného som dokonca ako 9-ročná dostala facku na Prvom svätom prijímaní, (samozrejme na mieste, kde to rodičia nevideli) len preto, že som nechcela podať ruku svojmu spolužiakovi. Inak pred ľuďmi sa javil ako skvelý kňaz a všetci ho u nás zbožňovali. O duchovných by sa dalo veľa toho rozprávať. No našťastie väčšinou som sa stretla s tými, ktorí môžu byť pre nás príkladom. ;)
neznámy
neznámy | 17.8.2012 10:33
Mám Neptún v 9.dome v Škorpiónovi v trigóne na Jupiter, Lunu a Chirón a v sextile na Urán. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že to posilňuje spiritualitu a vnímavosť voči všetkému, čo presahuje bežne poznateľný svet.
Ale katolícky kňaz v súčastnosti nie je ani tak duchovný človek ako sociálny pracovník. Potrebuje byť spoločenský, empatický a musí mať silného Saturna, aby obstál v tých starých skostnatelých štruktúrach bez ujmy. Takže jeho Urán by nemal mať veľmi silné postavenie.
Možno som zaujatá, ale cirkev na mňa rozhodne nepôsobí ako cesta spirituality.
Nemala som to šťastie stretnúť kňazov, ktorí by ma o tom presvedčili, ale je pravda, že nejaké tie roky som mimo tejto oblasti, hoci som kedysi bola poslušnou ovečkou. :)
A čo sa týka ľudí, pre ktorých je cirkev v živote dôležitá, mám pocit, že sa delia na dve skupiny. Tých, ktorí hľadajú formu, ktorej napĺňaním budujú tzv.duchovný život, alebo takých, ktorých viera sa stala skôr netolerantnou posadnutosťou.
Ale opäť zdôrazňujem, že sú to možno iba moje predsudky, lebo som sa stretla práve s týmto.
Rada by som to prehodnotila na základe dobrej skúsenosti. No, zatiaľ sa tak nestalo. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 17.8.2012 10:51
..ja mám Slnko vo Vodnárovi v 9.tom dome Kozorožca, ktoré je v súlade s Uránom, ale v opozícii s Mesiacom. Tiež som kedysi poslušne chodila do kostola. Bolo to skôr tým, že som tak bola vychovaná a moja matka si na tom dala záležať, aby to tak bolo. No s odstupom času ma to prestalo baviť. Koľkokrát som mala chuť protirečiť kňazovi počas omše, že nie je všetko celkom tak, ako hovorí on. No vždy som sa zdržala. Aj keď verím v boha, v anjelov,.. na isté veci, čo sa týka cirkvi mám svoj názor a cestu späť nejak ťažko nachádzam...
neznámy
neznámy | 17.8.2012 11:03
Hej, hej, tak to bolo aj so mnou. Kým som bola dieťa, rešpektovala som prianie mojej mamy. A nedelné omše som si odbila dôkladným študovaním malieb na stenách kostola a vyjedaním cukríkov, ktorými ma obdarúvali tety v susedných laviciach. :)
neznámy
neznámy | 17.8.2012 12:32
;) maľby a sochy aj mňa zaujímali. Škoda, cukríky som síce nejedla, no spievala som o dušu. Aj sme sa s kamarátkami nasmiali, keď si nejaká babka prdla. Spod jej ťažkých sukien to bol riadny rachot. :). Ale to bolo dávno. Neskôr som duchovnú cestu do kostola vymenila za cestu na diskotéku a ešte neskôr na cestu do zahraničia. V mojom horoskope sa ten 9. dom asi viac hodí na to. Aj, keď tam nebolo vždy na med lízanie. Tam som sa vlastne dostala k astrológii a zistila, že nie som kozorožec, ale vodnár a že sextil nemá nič spoločné so sexom. To by som sa v kostole určite nedozvedela. A môj zvedavý duch je rád, že niečo také objavil a naďalej sa snaží získavať viac informácii o živote touto formou. ;) pekný deň
neznámy
neznámy | 17.8.2012 17:37
mozno mam zase predsudky ja, ale je pravdou, ze som sa s prostredim cirkvi a kostola az tak casto od malicka nestretavala, a ani knazov nepoznam, maloktoreho osobne. pamatam si vsak obcas vychadzky v starom meste Bratislavy, kde som sa rada prechadzala sama, vtedy clovek bytostnejsie vnima tu atmosfreu, a obcas som nejakych knazov stretla, ako sa pomaly prechadzali vo svojich sutanach a ked som okolo nich prechadzala casto som mala pocit, ze mi vidia az na dno duse, ze som musela sklopit zrak, co sa mi pri beznych Bratislavcanoch nikdy nestavalo:D Ved sa aj hovori, ze oci su branami duse, ocividne som maximalne(Zase...) subjektivna, ale dat cloveku nalepku na zaklade toho, ze je knaz moze byt take ako mysliet si, ze ked ma clovek na nose bradavicu, tak to musi byt zarucene jezibabel.( klebo tam sa koncentruje vsetko zlo sveta). Mozno naozaj niektori knazi su taki cisti a duchovni, tak ako niektori nie su. lebo su to ludia a ani ludi nemozno vsetkych hadzat do jedneho vreca, lebo aj ked je clovek cloveku vlkom na druhej strane je clovek cloveku najlepsim liekom.
neznámy
neznámy | 17.8.2012 23:21
Ty neveríš na ježibábeľov? :D

Možno naozaj odsudzujem kňazov, možno nie, taká je moja skúsenosť.
Kňazov ľudia obyčajne oslovujú duchovný, alebo otec. To akosi automaticky predpokladá duchovnú autoritu.
To vieš, ja mám Slnko v opozícii k Uránu, preto mi slovo autorita veľa nehovorí.
A vzťah k duchovnu vidím, alebo nevidím u ľudí bez rozdielov.
Zatiaľ som nemala šťastie na človeka v sutane, ktorý by na mňa zapôsobil po duchovnej stránke.
Takže áno, sme subjektívne, veľmi subjektívne. :)
neznámy
neznámy | 18.8.2012 18:50
poznam jezibabela z Mrazika, bola to sice jezibaba, ale hral ju chlap:):D
normalne som sa zamyslela nad tym, co mne hovori slovo autorita, a aku autoritu predstavuje otec, konkretne pre mna:) to sa uz popisalo toho o zdravom vztahu deti a rodicov. Myslim, ze sa vychadza z autority definicie rodiny , klasickej, no mozno v buducnosti budu klasickou rodinou styria tankisti a pes, clovek nikdy nevie.
len ma zaujala vasa debata a co si myslis o knazoch to neviem, len som chcela vyjadrit to co si vlastne popisala aj vo svojom prispevku, ze duchovno by som nicim nepodmienovala. A v podstate v sucasnosti moze byt aj normalne ked sa za duchovnu prehlasi aj mucha domova.
A co sa tyka ci mi nieco autorita hovori alebo nie, tak mam pocit ze som taky anarchista, ze uz mozem ist iba dozadu, ak chcem spravit krok vpred. A pri pohlade na moj horoskop? napada ma, ze na kriz hladi a Krista na nom nevidi.:)
neznámy
neznámy | 22.8.2012 23:30
Ked vklada svoju doveru/vieru do ruk bozich, to mas sulad Luny a Neptuna (vsimla som si u viacerych duchovnych).
"Prevzit zodpovednost" to je nieco ako "prevzit funkci"? :)
neznámy
neznámy | 23.8.2012 10:14
Zaujímavá debata..
Ak môžem vysloviť svoju domienku, tak ten pocit, že Ti tí kňazi videli až na dno duše (duša nemá dno) pramenil nie z nich, ale z Tvojej predstavy o nich. A aj je tu otázka, či to boli kňazi, alebo mnísi, lebo ich rehoľné rúcho ešte väčšmi môže vzbudzovať rôzne predstavy o ich duchovnej čistote
No ja si myslím, že keď chcú propagovať čistotu ducha, Kristovo učenie, tak by mali opustiť katolícku cirkev a žiť ako Kristus..
Som schopný vážiť si a veriť chudobnému mníchovi, ktorý trebárs niekde ozaj pomáha trpiacim ľuďom, no nie katolíckemu farárovi, biskupovi atď, ovešanému zlatom a obklopenému prepychom
neznámy
neznámy | 23.8.2012 11:24
Ešte by som sa opravil: mali by žiť tak, ako hovoria, že žil Kristus, lebo nik nevie, ako žil naozaj
neznámy
neznámy | 24.8.2012 18:14
Aha, to je vlastne jedno ako som to myslela, lebo ci to budem argumentovat alebo nie, tak kazdy si najde svoje dovody na vlastne interpretacie. marna az zbytocna snaha a zbytocne premrhany cas na pismenka.
Jo a mame demokraciu bez puritanskych predsudkov:)
A dalej, ved boli casy ked knazi pracovali v uranovych baniach, a nemohli vykonavat svoju sluzbu pripadne museli zmiznut do exilu.
A frazu vidiet na dno duse som pouzila automaticky, bohviepreco a ako tato vznikla.
neznámy
neznámy | 24.8.2012 23:49
Nie, naopak. Ďakujem Ti za vysvetlenie:)
Asi majú na mňa príliš veľký vplyv moje vlastné nedobré skúsenosti s katolíckou cirkvou. Ale každý máme nejaké skúsenosti.
neznámy
neznámy » ballin | 25.8.2012 01:25
Toto by ináč aj mňa zaujímalo...

mám 2dátumy kňazov na rozbor;),jeden sa stal tento rok,a druhý neviem..

29.10.1986 Detva,ale hodinu neviem...

a druhý 17.10.1972 Kolárovo



Tu kde bývam,je taký kláštor,a každý deň stretávam mníšky,a stále mám také nutkanie sa ich opýtať na dátum narodenia,ale je mi to blbé..
ale raz sa určite opýtam:)



Podľa mňa to bude súvisieť niejak s 12.domom,12.dom-ryba je najbližšie k Bohu..
Kňaz dokáže lásku k Bohu povzniesť nad lásku k jednému človeku,a odoprieť si všetko ostatné,a slúžiť Bohu,čož je pre mňa ťažko pochopiteľné,a preto ma to niejakým spôsobom fascinuje:)

služba a pokora,môže súvisieť tiež s prevahou planét v panne..
neznámy
neznámy | 25.8.2012 12:23
Alebo si mozes pozriet napr. Antona Bernolaka (*3.10.1762), Juraja Fandlyho (*21.10.1750), alebo sucasnika Stanislava Zvolenskeho (*19.11.1958) - tito maju napr. sulad Luna-Neptun (sucit, schopnost napojenia duse na vyssie vibracie...).
Tiez si myslim, ze by v tom mohol byt 6. a 12.dom (napr. Luna v 6.dome, harmonicka, napr. charitativna cinnost, pomoc inym)...a asi aj harmonia medzi Neptunom a Saturnom (nejaka hierarchia, struktura cirkvi). Docitala som sa, ze "Neptun snáší všechno kromě systému" a farar musi byt schopny ten system znasat, inak by nemohol byt farar...a este Uran by nemal "sarapatit"
neznámy
neznámy | 27.8.2012 11:09
anton kasan narodený 9.10.1967 niekde na orave

http://schematizmus.kapitula.sk/?disp=sac
neznámy
neznámy » ballin | 28.8.2012 22:27
Tak som si dnes spomenula v inej súvislosti, že pápež Ján Pavol druhý mal v radixe veľký trigón Chiróna, Jupitera a Neptúna. :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...