mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

existuje pravda?

neznámy
neznámy | 30.8.2014 12:53
čo si myslíte?
neznámy
neznámy | 30.8.2014 13:25
Pravda - teda objektívna pravda existuje. Je nezávislá na tom či jej niekto verí, či ju niekto popiera. Je tu. Všetky názory, ktoré tvrdia, že pravda neexistuje vedú k solipsizmu. A solipsizmus spolu s morálnym relativizmom sú nástroje na popletenie myslí bežných ľudí. Pretože, keď je niekto presvedčený o tom, že objektívna pravda neexistuje, tak ju ani nezačne hľadať. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 30.8.2014 16:42
"Objektivní pravda existuje. Věc, která se stala, se stala pouze jedním jediným způsobem. Je třeba si dát pozor na to, abychom si byli jistí a měli ověřené, že to o čem mluvíme, je pravda. Taky je dobré ujasnit si slovník, protože můžeme popisovat stejnou věc, ale jinými slovy."

Tu mam otazku: kdyz hodim do obycejneho okna cihlu a v tom stejnem momente vrazi do neho auto, jak se pozna kdo ho opravdu rozbil? -CONFUSED-

LZE PRAVDU POZNAT?

Jenomže k čemu by bylo poznání, že pravda existuje, bez poznání toho, jaká je? Asi se mnou budeš souhlasit v tom, že člověk může celkem spokojeně žít, aniž by věděl, kdo vyrobil hrnek, ze kterého ráno pije čaj nebo kdo objevil Ameriku (pokud z toho zrovna není zkoušený ve škole). Jsou ale pravdy, jejichž poznání je životně důležité. Kdybychom neznali (možná ani ne tak my, jako naši lékaři) původce angíny, neměli bychom proti ní účinné látky a život mnoha lidí by byl ohrožen. A jestli existuje Bůh, který mne stvořil? Myslím si, že člověk nemůže položit důležitější otázku, než je tato. A jestliže skutečně je nějaký Bůh, který stvořil tento vesmír, tento svět i mne samotného, pak jedině ON má klíč k pravdě o tom, jak a proč to učinil, a taky způsob, jak to sdělit nám, lidem.
neznámy
neznámy | 30.8.2014 17:10
Každý á svoju pravdu a svoje dôvody...všeobecná pravda ako taká asi neexistuje-ROFL-
neznámy
neznámy | 30.8.2014 18:13
Ak naozaj dorazia k oknu naraz, tak ho rozbili spolu ;-) :-D
neznámy
neznámy | 30.8.2014 18:28
Pravdou je rozbité okno :)
neznámy
neznámy | 30.8.2014 18:57
podla mna pravda je nedosiahnutelna cloveku ako druhu. ale kto si za tymto stoji,blokuje sam seba. kazda nauka od hocikoho tu bez vynimky je polopravda teda klam. teda vsetko je tu klam, je to inak a je to vyzva -YES-
neznámy
neznámy | 30.8.2014 19:11
Tak ako hociktorá jedna bunka v našom tele nesie informáciu o celom zvyšku tela, tak podľa mňa každý človek nesie v sebe informáciu o celom zvyšku vesmíru, ktorého sme súčasťou. Problém je, že sa tá múdrosť/pravda nachádza v podvedomí, odkiaľ sa dosť ťažko vyhrabáva. Čože by nebola dosiahnuteľná. Len to chce spojiť vedomie s podvedomím.
Žiadna náuka neslúži na to, aby nahradila našu tvrdú prácu na sebe. :)
neznámy
neznámy | 30.8.2014 19:13
Nejsi opily? -SAD-

Zkus si precist co jsi napsal.-WINKIE-

PS:No ty mne zase nekdy domlouvej a poucuj ......-BIGEYE-
Saffiyah
Saffiyah | 30.8.2014 19:18
„Pravdy“, na kterých lpíme, utvářejí kvalitu naší společnosti i náš osobní charakter. Příliš často jsou ale tyto „pravdy“ založeny na neúplných a nepřesných faktech a občas slouží velmi sobeckým motivům.

Jedním z důvodů nesprávného úsudku je sklon lidí stírat rozdíl mezi domněnkou a pravdou. Až příliš často zaměňujeme domněnku za pravdu a myslíme si, že když něco dává smysl nebo je to pro nás výhodné, musí to být i pravdivé. A naopak někdy nevěříme pravdě nebo ji odmítáme, protože by to znamenalo, že bychom se museli změnit nebo přiznat, že jsme se mýlili. Často lidé pravdu zavrhují, protože se zdá být v rozporu s předchozími zkušenostmi.

Když jsou určité názory nebo „pravdy“ druhých v rozporu s těmi našimi, namísto abychom připustili možnost, že existují informace, které by nám mohly pomoci a rozšířily či doplnily to, co známe, často činíme unáhlené závěry nebo předpokládáme, že ten druhý má nesprávné informace, není duševně v pořádku nebo se nás dokonce snaží záměrně oklamat.

Jak je patrné, každý má svoji pravdu -WINKIE-
neznámy
neznámy | 30.8.2014 19:26
nechcem byt priputany na to, preto to znie ti protikladne
neznámy
neznámy | 30.8.2014 19:29
lenze to co tvrdi sa znamena ze neexituje metoda z toho systemu ani. neni to tak ze tu je nauka s metodou a ty metoduj a dopracuj sa k tomu

viem ze to znie cudne, sialene ze to je ako hovadina od idiota, ale javi sa ze vsetko je klam. je to povaha tejto planety. kto sa ale v tomto zastavi je v pasci.
neznámy
neznámy | 30.8.2014 19:37
No jasné že neexistuje jednotná metóda. Lebo každý sme iný a každému môže vyhovovať iná cesta k jednej a tej istej veci.
Javí sa to ako klam, ale len preto, lebo sa na to hľadíme našimi očami. Keby sme sa na to pozreli očami toho, čia je to pravda, nebol by to klam.
neznámy
neznámy | 30.8.2014 20:13
Správne, aj to -YES- :-D
neznámy
neznámy | 30.8.2014 20:53
no panejo -BIGEYE- :D
neznámy
neznámy | 30.8.2014 21:11
A ja mu asi celkom rozumiem, čo tým chcel básnik povedať.
To bude tým merkúrom v rybách. :)
neznámy
neznámy | 30.8.2014 21:17
Pravdu vo svojej úplnosti, bez klamu v náukách asi nenájdeš. To sú len polopravdy.
neznámy
neznámy | 30.8.2014 21:28
Pravdu si spájam s nevedomím a nevedomie je pre mňa vlastne Boh. Je v každom z nás, pretože každý z nás má s ním spojenie (rôznej intenzity), nevedomie/Boh vie všetko a je nekonečným zdrojom skúseností, vedomostí a aj pravdy. Moja predstava.
neznámy
neznámy | 30.8.2014 21:34
hej cim viac je v nauke pravdy tym je nebezpecnejsia lebo tazko sa prekukne a cloveka dokonale zamota. je to dost tazke vlastne najtazsie co moze byt -NOSMILE-

clovek by mal mat taku vitalitu a chut na pravdu ako takto: som napr. budhista alebo fanusik nejakeho mega gurua ci mam prevzaty nejaky sposob myslenia od niekoho atd atd. dostane sa mi do ruk literatura proti mojej viere a celemu tomu systemu ktory praktikujem a verim a tato literatura je dajme tomu vecna a fakticka. tak takuto knihu mam a strasne sa potesim, zasnem na chvilu ako male dieta a utekam domov ako zeravy a hned za zacitam. aktivne treba konat toto, vyhladavat, pocuvat, zaujmat sa. kto to takto nema tak nema ziadny zaujem o pravdu hlada len priputanie sa k niecomu viac ako je on sam
neznámy
neznámy | 30.8.2014 21:39
Náuky sú zložité a pravda je jednoduchá.
Veď aj my sa tu zamotávame do slov ako do pavučiny a potom sa v nej mykáme ako lapené muchy. :)
Pravda je bytie, nie intelektuálna myšlienková práca. :D
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...