mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Epidemie a virusy

neznámy
neznámy | 15.6.2011 20:24
uz davnejsie som si vsimol, ze rozne rozsirenie epidemii a virusov na svete suvisi s cyklom Jupiter-Neptun....
Najprv to bola opozcia tychto 2 planet, ked nad ludstvom vysela hrozba SARSU....potom sa pocas tejto opozicie ozvala epidemia sialenych krav a aj vtacia chripka...dalej ked tieto dve planety tvorili kvadrat, tak prisli dalsie hrozby vtacej chripky...a teraz??? mame tu E.coli a tieto dve planety tvoria presny kvinkunx (150°)...ze by nahoda??-COOL-
neznámy
neznámy | 15.6.2011 21:12
Ja by som to videla ako davovú psychózu. Média vypustia nejaké bububu a všetci sa bojíme. Dnes mi v reštaurácii na obed do gréckeho šalátu dali ošúpané uhorky,
aby som zrejme nechytila E.coli.
Neptún je taký šéfko, ktorý prináša iracionálne davové myslenie a navyše mu pomáha Jupiter, ktorý to poriadne nafúkne. :)
neznámy
neznámy | 16.6.2011 22:23
Zaujimavy postreh. Toto ma nenapadlo riesit vobec, ale vsimol som si, ze pocas spanielskej chripky zaciatkom minuleho storocia, boli blizko seba Saturn a Neptun, vtedy sa to odohravalo v Levovi. V suvislosti s tym co pises to zacina byt zaujimave :-) Chcelo by to dalsi rísrč :-)
neznámy
neznámy | 17.6.2011 11:37
Neviem, či je niečo na tej súvislosti ako píše Rudi, ale zrovnávať španielsku chrípku, na ktorú zomreli milióny ľudí, s týmito tak trochu mediálnymi bombami, to sa mi nezdá.
O SARS dnes nevieme skoro nič, prasacia chrípka bola jedna obrovská bublina. Na zakázku farmaceutických firiem sa vyrobili vakcíny, ktorých veľká časť sa musela zlikvidovať.
Epidémie vznikali a vznikajú stále, ale nie sú všetky až tak na očiach médii, napr. v Japonsku zmutovaná E.coli pred pár rokmi zabila viac ľudí ako táto terajšia. Predpokladám, že o tom asi málokto vie.
Moc médií je obrovská.
neznámy
neznámy | 17.6.2011 16:39
jsou to kecy ,fámy. je to jen proto aby si lidi pichaly vakcíny a ledly předražené léky které mají milion vedlejších účinků . možná že tyto virusy jsou ,ale možná jsou vytvořeny úmyslně.....prostě svinstvo-PUKEY-
neznámy
neznámy | 17.6.2011 22:22
Zuzka to napísala dobre. Jupiter máva vlastnosti nafúknutej bubliny a Neptún často hovorí o podvodoch. čo sa týka chorôb, tak Neptún predstavuje práve vírusy a infekčné choroby. ak sa dostal teda do vzťahu so saturnom ako to bolo ako ste písali pri španielskej chrípke, tak to je niečo iné. saturn je realista a zhmotňuje veci. keď bol Saturn v opozícii na pluto v 2001, tak si američania odpálili a zhodili dvojičky v NY. nie že by Jupiter nebol realista, ale v blbej kombinácii s neptúnom to musí byť riadny podvod.
neznámy
neznámy | 18.6.2011 19:41
Ano Zuzka, ved preto pisem, ze je zaujimave ze spanieslka chripka sa odohrala v case ked bola konjunkcia Saturna a Neptuna. Bola to realna chripka, s realnymi obetami. Rovnako ako je Saturn kruty realista. Narazal som na to, ze by trebalo preskumat ci skutocne epidemia, teda nie tie medialne, neprichadzaju v case aspektov Saturna a Neptuna.
neznámy
neznámy | 18.6.2011 20:04
Hm, ale to je zaujímavé. Lebo ak sa objavia nejaké správy o novom víruse, alebo baktérii, alebo o nejakej inej "minimrške" zmutovanej a na oblohe bude práve spriahnutý Neptún zo Saturnom, tak je zle a čas na paniku.
Fúha, radšej nie. Aj keď dnes sa dejú veci, rezistencia na antibiotiká a podobné veci neprinášajú veľa optimizmu.
Raz sa to môže znovu stať.
Taký Čierny mor by dnes vyliečil obvoďák za dva týždne. Lenže na to, čo sa stane, sa nedá pripraviť.
neznámy
neznámy | 18.6.2011 22:10
Nechcem precenovat svoje poznatky z mundannej astrologie, kedze dokopy ziadne nemam. Ale letmy pohlad do efemerid odhaluje asi nasledovnu suvislost.
1928 - Fleming objavil penicilin, Neptun vstupuje do znamenia Panny (Neptunove znamenie exilu, kde je najslabsi a zaroven Panna je spajana s medicinou a liekmi)
2011 - prve pripady rezistencie bakterii na bezne antibiotika, Neptun vstupuje do znamenia Ryb (jeho domicil, kde je najsilnejsi)
neznámy
neznámy | 18.6.2011 22:30
Rychly nakuknutie na konjunkciu Saturn-Neptun na konci znamenia Vodnara v roku 1846:
1. V Irsku hladomor kvoli zemiakovej pliesni, emigrovalo alebo umrelo okolo 20-25% obyvatelstva
2. Epidemia cholery v Anglicku

Tot vsjo, co som nasiel ja. ak sa niekomu bude chciet moze sa spytat uja Googla, ci nevie o dalsich premnozeniach mikrobov v roku 1848.
neznámy
neznámy | 18.6.2011 23:12
Ja som sa uja Googla opytala na morove epidemie.
Povedal, ze velmi vyznamnym rokom bol r.1347. V podstate sa od tohto roku epidemie moru opakovali zhruba kazde 2 roky az d r.1650.
Dalsia velka morova rana dopadla v r.1711.
Vie niekto zistit, co sa dialo na nebi v tychto rokoch?
neznámy
neznámy | 19.6.2011 18:49
mrkol by som sa na to, len co pouzivam astrologicke programy, tak do tych rokov sa moje software nedostane...-ROLL-
neznámy
neznámy | 19.6.2011 22:22
ako to ???? môj mi to bez problémov ukazuje. stiahni si "astrolog 5.41G" ten by mal byť aj presnejší. v roku 1347 bol neptún vo vodnárovi v polokvadrature na chiron v strelcovi a saturn v rybách v polokvadratúre na jupiter v býkovi a krátko pred tým v polokvadráte na urán v baranovi. urán je v konjunkcii na jupiter. urán je na konci barana a jupík na začiatku býka. zároveň je saturn v polosextile na pluto v baranovi. a vlastne ešte saturn bol s neptúnom v polokvintile. tento horoskop vyzerá úplne normálne. to tie dnešné polohy planét to je ako posledný súd
neznámy
neznámy | 20.6.2011 23:24
V roku 1343 sa odohrala konjunkcia Saturn Neptun vo Vodnarovi, mozno by chcelo viac researchu, co sa ta epidemia nezacala niekde lokalne uz v tomto roku.
V roku 1711 vstupuje Pluto spolu s Uranom do znamenia Panny, vedel by som si predstavit, ze Pluto dokaze v znameni mediciny narobit neplechu ale ako priamu suvislost by som to skor neoznacil. Taktiez Saturn vstupuje do znamenia Leva, ak by slo o epidemiu postihujucu hlavne novorodencov, mohlo by to suviest s tymto aspektom. Vsimol som si ze prechody Pluta cez znamenia Leva suvisia v dejinach s prudkym narastom populacie v zapadnych krajinach (prekvapujuco v orientalnych krajinach sa zda byt viac zodpovednym Plutov prechod cez Skorpiona, ale je k tomu velmi malodat, takze si nie som isty). Prechod Saturna cez Leva by prirastky obyvatelstva mohol skresat i morovou ranou ... Co sa tyka Neptuna, tiez priklada ruku k dielu: kvadrat na Saturna v priebehu roka.
neznámy
neznámy | 21.6.2011 19:20
Toto je ale dobrý postreh, jasné, že morová epidémia nezačala v 1347, ale o čosi skôr. Pokiaľ si dobre pamätám z dejepisu, baktéria moru prišla k nám na obchodných lodiach odkiaľsi z Číny, alebo Ázie.
A keď píšeš o Plute a Uráne v znamení Panny, tak to mám v osobnom horoskope. Zaujímavé. :)
neznámy
neznámy | 21.6.2011 23:24
ku konjunkciám by som dodal toľko, že tie majú charakter zrodu niečoho nového, pretože sa v tom bode začína nový cyklus. vtedy ešte nevidieť o čo presne ide, pretože je ešte všetko v štádiu klíčiaceho semienka. podľa Dane Rudhyara každý ďalší aspekt medzi planétami, ktoré raz nadviazali konjunkciu, má súvislosť s predchádzajúcimi aspektami tých dvoch planét. ide o kozmickú komunikáciu dvoch princípov, ktoré sa prejavujú na psychickej, duchovnej, ..., ..., biologickej rovine. podľa toho na akom stupni vývoja je ľudstvo ako také, sa prejavujú tieto globálne vplyvy. ak sa ľudstvo nevie správať podľa kozmických princípov, ak sa nechytá na kozmické vibrácie a ignoruje vyššiu pravdu, dostáva sa do disharmónie na všetkých rovinách a trpí. a bude trpieť všetkým možným, kým sa nespamätá.

možno treba skúmať aj iné súvislosti toho aspektu v dejinách na duševnej a duchovnej rovine čo sa dialo v mysliach ľudí. dnes je to jasné. ľudstvo je médiami bombardované katastrofickými filmamy, thrilermi a horrormi, ktoré ľudia večer a potom aj v spánku pri telke nasávajú do svojho podvedomia - všetkú špinu. tú potom vysielajú do éteru cez svoje jemnohmotné telá. respektive si to ukladajú do svojho podvedomia, ktoré im potom riadi ich nálady, fyzické telo - zdravie a život. niekto sa pravidelne čistí duchovnými vibráciami mantier, niekto pravidelne nasáva násilie, beznádej, utrpenie a choré obrázky režisérov, ktorí nenatočia film bez toho, aby nezasvinili všetko od kečupu.

neviem v ktorom filme som to videl, možno v nostradamovi, ale pri morovej epidémii si to nejaký farár alebo kto to bol vysvetľoval tak, že to boh trestá ľudí za to akí sú hriešny v súkromí. bola to zase len mocenská manipulácia, ale v každom prípade neptún pôsobí masovo a nesie so sebou odkaz najvyššej pravdy, ktorá presahuje hranice tohto sveta.

takže nejak z tohto pohľadu by som skúmal súvislosti medzi udalosťami v minulosti a v dávnej minulosti, ktoré sa udiali v obdobiach, keď boli dve planéty/princípy vo vzájomnom aspekte
neznámy
neznámy | 21.6.2011 23:58
je zaujímavá Neptúnová súvislosť medzi podvodom a najvyššou pravdou. v podstate je to jasné. neptún ako princíp najvyššej pravdy vyťahuje na povrch najväčšiu nepravdu a ilúziu (v ktorej človek žije), aby sme začali hľadať pravdu. v masovom merítku je pluto manipulácia skrze strach zo smrti a človek sa vysporiadava s otázkou prežitia a neptún je zase manipulácia skrze poblúznenie, eufóriu a podvod. je tiež zaujímavé, že pluto a neptún sú takmer celé desaťročia a možno aj storočia v sextile. možno že neptún nie je až taký manipulátor, ale kvôli tomu, že je neustále pod plutovým manipulačným vplyvom, tak sa tieto dve sily miešajú.
neznámy
neznámy | 1.7.2011 20:19
do konstelacii a astrologie sa nerozumiem, no co sa tyka SARSu a najmodernejsich epidemii, tiez sa neviem vyhnut dojmu, ze ide o silne medialny vytvor, ktoremu chyba realne objektivne opodstanenie. Je to trochu, ako ked sa nam niekto stazuje, ze ho stale nieco boli a pritom sa nikde nenasiel objektivny korelat spominanych pretrvajucich tazkosti. Tak potom uz zostava iba to, ze niekto simuluje, alebo ma znizeny prah bolesti, alebo silnu predstavivost, alebo namodernejsie zobrazovacie a vysetrovacie metody nedokazu zachytit skutocnu pricinu problemov...podla mna vsak, ak astrologia zodpoveda aj suhrnu psychologickych vedomosti straroveku, ako Jung spominal, tak jednotlive principy su ozivovane a prifarbovane tym, ze ich clovek vytiahne na svetlo a zacne rozoberat. Ved napriklad sme tu niekolkokrat rozoberali taky archetyp, je to forma, ktora nie je zatazena ani pozitivnym ani negativnym odtienom pravdy, pretoze svojim vyznamom stoji nad nimi. Az tym, ze zacneme tieto obrazy rozoberat v suvislosti s nasimi realnymi problemami alebo s dianim okolo tieto obrazy nadobudaju zafarbenie. Podobnu ulohu ma rozpravka, alebo pribehy z televizie, z kazdodenneho zivota, niektore veci nas oslovuju, lebo sa nas dotykaju, a ine okolo nas len prebehnu, bez nasho zaujmu. Takze vsade je potrebna zaangazovanost, co vsak zostava podstane je, ze vsade mozme najst akysi navod, nit, ktora nas moze doviest k vyrieseniu problemov. V tom spociva caro a mudrost rozpravky napriklad. Co tym chcem povedat? rozoberali sa tu napriklad konstelacie ako Jupiter Neptun, to moze byt vzniknuta bublina, ktorej vsak chyba realne opodstanenie...co ma vsak zaujalo, ze som sa tu viackrat stretla s tym, ze planeta Saturn ma negativny odtien, akoby byt realistom a drzat sa pri zemi bolo nedobre. A pritom tu bolo spomenute, ze Saturn dava veciam a udaliostiam zhmotnenie. A dalsia vec, podla tradicie Uran a Neptun a Pluto sa objavili az neskor. Teda ak vladcom ryb bol podla tradicie Jupiter, vodnara Saturn a skorpiona Mars (teda tradicia ma vyznamne miesto, ak si vezmeme v uvahu, ze ludia sice v minulosti umierali na ochorenia, lebo neboli lieky na ne, tak aj napriek tomu mali v niecom umiernenejisie myslenie, viac sa pohybovali, neprepchavali sa dvadsiatimi liekmi naraz a to ich urcite niekedy bolela hlava aj cele telo a neprejedali sa), tak ked si vezmem posledne tri planety od Urana, ked prisli na svet zmeny, revolucie az po Neptun, ktory je majstrom mimikri a kuzelnictva, ked z nerealnych veci vytvara realne, tak by to mohlo zoppovedat nielen tomu, ze prisli vymozenosti ale aj tomu, ze to ma svoje negativa. V zmysle, ze mozno ludia viac podliehaju klamom, zmenam, ze je to jednoduchsie ich oklamat ako kedysi atd. Ak vezmem v uvahu co i len peniaze, niekedy to boli zlate mince, toliare, dukaty, ktore v sebe obsahovali cenu platidla, potom vsak ludia vymysleli akesi zmenky, ked poziciavali ludom v nudzi peniaze, a tie zodpovedali kopke zlata, ktoru mali doma pod postelou. No a potom ludia zacali verit hodnote penazi, ze su kryte zlatom, ktore ma niekto doma na kopke. A tak vznikli peniaze a banky, atd. V skutocnosti je to ovela komplikovanejsie. Ale napriklad momentalne prebiehajuce krizy vo svete mi trochu pripominaju tento priklad, lebo neralna bublina raz musi splasnut, ci sa to tyka nefungujucej spolocnosti, alebo neralneho hypotekarneho trhu alebo hocicoho.
Rezistencia na antibiotika mi tiez pripada informacia vytrhnuta z kontextu, ludia ak nie su alergicki na penicilin, tak uzivaju v striedmom pomere tie najjednoduchsie antibiotika, ak to prehanaju, vznika rezistencia, ale tam tiez potom chyba realnost a moderacia. Alebo je to vec ludi, ktorych zdravotny stav je odkazany na neustale uzivanie antibiotik, predpokladam vsak, ze to nie je vacsina.
Suhlasim, media su silne najma v sucastnosti, no suhlasim, ze aj zdravy realny ludsky rozum v spolupraci s tradiciami je velmi silny.
Sorry za rozkecanie:)
neznámy
neznámy | 2.7.2011 03:07
tym som vsak nechcela povedat, ze viem ake znamenia su na nebi, lebo to neviem..len sa mi zda ze striedmost v mysleni ako aj v mnohom inom nikomu neublizila, a ani pridrziavanie sa svojich korenov, povodnych hodnot a aj astrologia ma svoje tradicie ocividne...skoncila som...
neznámy
neznámy | 2.7.2011 13:39
len pokračuj Vanda...
k tým planétam... ony nie sú negatívne ani jedna. my sme len rozoberali ich nepríjemné, nepohodlné pôsobenie na nás. ja mám napríklad rád všetky planéty a hlavne tie "ťažké". tie symbolizujú vyššie sily a schopnosti. a bez Saturna by neboli trvalé hodnoty. predstav si ten pocit, keď skalolezec vylezie na najvyššiu skalu a potom si po takom výkone sadne, pozerá sa na celý svet okolo z kade prišiel a užíva si ten pocit a krásu ako odmenu za námahu, vytvalosť a pravidelné fyzické cvičenie, kvôli ktorému si musel odriekť veľa pohodlia.

to je napríklad výsledok tvrdej kvadratúry saturna a marsu, alebo nejakých "tvrdých" planét vytvárajúcich kvadratúru v znameniach baran-kozorožec
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...