mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Emil Páleš o astrológii

marcie
marcie
marcie » marcie | 20.3.2017 11:09
Daň, ktorú teraz platíme za to, že sme k svojim dušiam taký hluchí a slepí je obrovská. Príde však čas, keď ľudia budú mať hviezdny obraz svojej duše zavesený doma na stene. Nie preto, aby potom zo založenými rukami čakali na to, že sa ich osud naplní, ale aby vedeli s akými silami majú dočinenia a mohli s nimi rozohrať cieľavedomú hru. Bude im neustále pripomínať, že sa nepotácajú týmto svetom pre nič za nič, ale že sú synovia a dcéry nebies, ktorí prišli na Zem splniť veľkú úlohu.
neznámy
neznámy » marcie | 20.3.2017 12:58
a možno je tak, že tou úlohou je aby sme skrze naše životy učinili Tvorcu človekom

Při zkoumání všech tří horoskopů – zrození, početí a rozhodnutí se inkarnovat (obecně) jsem pochopil, že život není nic náhodného, je to proces, jakoby architekt řešil nějaký cíleně připravovaný akt, a nakonec to všechno naznačuje, že účelem života je, aby se Tvůrce vesmíru stal člověkem, k tomu to všechno směřuje.

(Ing. Popelka v téme od ewigkeit)


myšlienky Emila Páleša sú krásne v ľahkosti akou v astre oslovuje a inšpiruje...
-FLOWER-
marcie
marcie | 20.3.2017 14:38
pekné :)
neznámy
neznámy » marcie | 20.3.2017 18:00
nikto nie je v živote odkázaný na horoskopické výpočty. Horoskop je predsa len obrazom duše človeka. Sám by mal najlepšie vedieť, kým je a načo tu je.
Sú ľudia, ktorí chodia s tabuľkami efemeríd vo vrecku a stále sa dívajú, na akú činnosť je práve najvhodnejší čas. Je to humorné, lebo oni sa vlastne do tých tabuliek dívajú, aby tam zistili, aké je v tej chvíli ich duševné rozpoloženie, aby tam vyčítali, čo chcú!
Tragédia dnešného človeka je v tom, že stratil kontakt so svojou vlastnou dušou. Preto chodí za astrológom, aby sa na seba opýtal, čo vlastne chce.
Múdry človek sa pravdaže vrhá do určitej činnosti vtedy, keď vie, že ho vlny kozmických síl budú niesť, keď idú tým istým smerom; a nie naopak. Rozumný kapitán vypláva za odlivu, nie za prílivu. Keď má vietor v plachtách, keď sú kozmické sily na jeho strane, zvíťazí. Ísť v protismere ku kozmickým rytmom znamená, že človek sa len vyčerpá a nikam nedôjde.
Avšak prirodzene žijúci ľudia s neskaleným cítením toto robia celkom samovoľne. Keď sa v ich duši rozžiari Venuša, milujú, keď Mars, tak bojujú, keď kulminuje Jupiter, dajú sa do práce, keď sa na obzore objaví Saturn, vyhľadávajú samotu, pijú plnými dúškami z kalichu smútku, premýšlajú o svojej minulosti a budúcnosti. Keby človek túto vlastnosť cieľavedome zdokonaľoval, mohol by pri pohľade do svojej duše povedať, ktrorá planéta sa práve nachádza v ktorom znamení.
V starých dobách, keď človek ráno vyšiel pred dom a zakopol o kameň, alebo vstal ľavou nohou z postele, hneď vedel, že s ním ten deň niečo nebude v poriadku, že sa nemá púšťať do určitých vecí. Takéto detaily vnímal ako znamenie no a td. a td. ...
(citácia)
neznámy
neznámy » marcie | 23.3.2017 10:18
Emil Páleš je ako pohľadenie :)
v zime som kupovala Vitalitu len kvôli sérii Pálešových článkov, si ma inšpirovala, vyhľadať na nete nejaké rozprávanie s ním, tak jednu debatu vkladám, tvoja obľúbená téma archetypy animus a anima, tiene ;)
https://www.youtube.com/watch?v=JNH-atTbdvs
neznámy
neznámy | 23.3.2017 10:47
Ja som vďaka Pálešovi začala chápať astrológiu ako taký multi nástroj poznania.
To, že cez astrológiu sa zrkadlí všetko. Príroda, ľudia, kultúra, história a dokonca aj obdobia, keď tu človek ešte ani nebol.
Angelológia dejín je pre mňa ako biblia. :)
neznámy
neznámy | 23.3.2017 16:23
Pálešova Angelológia dejín je dielo, ktoré v súčasnosti nemá obdobu. Je to angelológia aj démonológia zároveň.
Nie sú tam len všeobecné poznatky, ale je aj akousi príručkou pre cestu životom. :)
neznámy
neznámy | 23.3.2017 17:32
neznámy
neznámy » marcie | 24.3.2017 08:21
Vďaka -páči sa mi to :)
neznámy
neznámy | 24.3.2017 08:30
Ano, vychádza zo spisu opáta Tritemia a zo starobabylonskej náuky o čase, ale Emil oboje neuveriteľne rozšíril a prekonal. :)
neznámy
neznámy | 24.3.2017 09:27
práci Emila Páleše nezpochybňuju
neznámy
neznámy | 24.3.2017 12:49
Jasné, ja viem. :)
neznámy
neznámy | 24.3.2017 14:10
perioda je 354 roky a 4 měsíce, což je přepočítáno přes juliánskou dataci 12 Saturnových siderických oběhů, všech 7 archandělů se vystřídá během 84 Saturnových oběhů což je cca 2480 roků
poslední epocha nastala v roce 1879 od kdy vládne Michael
neznámy
neznámy » marcie | 26.3.2017 04:42
DIKY!

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...