mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

DŘEVO DOMY

neznámy
neznámy | 12.6.2017 13:59
Láká mě bydlet v přírodě. Ve svém. Na samotě.
Dřevo domy by mohly splnit tento sen.

Má někdo zkušenosti, rady, doporučení, upozornění, případně tip, kdy a kde tomu "hvězdy posvětí"?
Děkuji.:)
neznámy
neznámy | 12.6.2017 14:23
Ako to myslíš, že to rieši drevodom? :)
neznámy
neznámy | 12.6.2017 14:43
na samote môžeš bývať aj v murovanom...
neznámy
neznámy | 12.6.2017 15:32
Toto je dobrá synchronicita. :-)
Prišla som domov a zistila som, že nášmu budúcemu susedovi práve skladajú drevodom, otvorím zverokruh a tu tvoja téma. :-D
No neviem, či máš práve na mysli takýto drevodom z lisovanej drevnej hmoty, alebo klasickú drevenicu z hranolov, či dokonca zrub z guľatiny.
Čo ja viem o drevodomoch toho typu aký sa tu blízko nás práve stavia tak zápory sú viaceré.
Napríklad to, že takýto dom je zranitelný, ľahko sa dá poškodiť. Ďalším nedostatkom je klíma v takom dome. Murovaný dom sa v lete neprehrieva a v zime zase udrží teplo. V drevodome ak nekúriš, tak veľmi rýchlo vychladne, nie je možné v ňom naakumulovať teplo. V lete sa v takých domoch bez zabudovanej klímy vraj ani nedá vydržať.
Ja by som taký dom nechcela. Verím tradičným materiálom. Dom z pálenej tehly, alebo zrub z guľatiny sú určite lepšie.
Byť na tvojom mieste, radšej by som hľadala starší už hotový dom kdesi.
Materiály sú netoxické, žiadne úradné opletačky s vybavovaním stavebných povolení na dom, na studňu, na čističku a tak. :)
neznámy
neznámy | 12.6.2017 15:53
prečo by si pálila tehlu? nás štve, že dom čo kupujeme má pálenú prístavbu :D

ono asi Suea chcela aby bol dom rýchlo postavený ale ak chce bývať v prírode, potrebuje hlavne ten správny pozemok, stavebný, takže i mne sa zdá jednoduchšie hľadať ten pozemok, prípadne už so starším domom, kde sú už dotiahnuté všetky siete

ak by som vhodný čas hľadala v horoskope, tak by som teraz nečakala na to, kedy konečne podpíšeme zmluvu, ale čumela do kolečka a plakala, že vhodný čas nie je nikdy, ale tak možno astrologovia by to v tom mojem kolečku videli inak, pravdupovediac vôbec ma to nezaujíma, neviem sa už dočkať, kedy budem sedieť pred svojim domom a počúvať šum lesa a vtáky a večer čumieť na hviezdy, v meste den noc rachot buchot už mi z toho prepína :)
neznámy
neznámy | 12.6.2017 16:25
Srub je taky dřevodům. Dům ze dřeva. Ale je dražší. To je pak lepší jít do zděného.
Nejlepší kombinace v našem pásmu je dřevo + zdivo.
Například spodek zděný a krov a vrch dřevo.
Anebo když spodek dřevo pak část aspoň kolem koupelny záchodu schodiště zeď. Kvůli té akumulaci tepla.
Ale dřevo v zimě nevymrzá, naopak izoluje lépe než cihla nebo zeď. A dřevo udržuje nejlepší klima, nevím co myslíš zranitelností ale s jednou generací dřevo v pohodě vydrží a to myslím i trend, nepáchat stavby které nás o mnoho přežijí. Mladí chtějí bydlet jinak než my a my nechceme bydlet v tom co stavěli rodičové.
Nový dům je určitě lepší než starší už jenom kvůli energiím.
Známá nakonec bydlí v maringotce a taky oká. Daniel Hůlka se nastěhoval do wohnhausu komfort se vším všudy byt 3+1. Stačí napojit na zásuvku. Dají se koupit pod půl miliónu. Dobrá je i jurta. U nás žije takto už dost lidí. Nebo slamák.
Tak ten má vůbec nejlepší klímošku.
https://www.youtube.com/watch?v=FAK3xbHkSos
neznámy
neznámy | 12.6.2017 18:27
Nuž takto... kto by si dnes sám dnes vyrábal váľky? Takto sa u nás volá nepálená tehla z hliny a slamy, sušená na slnku. Z váľkov máme pol chalupy, druhá polovica je z kameňa. O nepálených tehlách sa hovorí, že nevydržia tak ako pálené. Ale ja viem, že áno. Vidím to na susedovej chalupe. Má prístavbu z váľkov neomietnutú, možno 40-50 rokov a nezvetráva.
Ale váľky nemajú vzduchovú medzeru, takže tak neizolujú ako klasické pálené tehly.
A prečo vás to štve, že je prístavba z pálenej tehly? Je to klasický prírodný materiál, žiadna škvára alebo iný odpad ako u iných moderných materiálov.
A áno, na horoskop a tranzity sa občas treba úplne to... oné. Lebo ak človek má konať, stačí ak si vezme na pomoc intuíciu. Všelijaké kombinácie tranzitov v hlave potom môžu pôsobiť skôr ako ťažká železná gula uviazaná na nohe.
Netreba zabúdať na ľahkosť. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.6.2017 18:32
Myslím, že u nás je zaužívaný názov drevodom pre také tie domy na báze dreva, ale nie drevenice, alebo zruby.
Keď vidím, čo to tomu susedovi montujú, nejako sa mi to nepáči. Vypadá to ako bukas. -ROLL- Ale zase... v nedeľu tam dom nestál a v stredu už bude. :-D Tá rýchlosť...:-)
S tými energiami, to máš pravdu.
Zranitelnosť myslím napríklad počasie, zlodejov a tak. Na Floride, keď sa preženie víchrica, tak po nej ostanú len naštiepané dosky na zemi, domy nikde.
No a zlodejovi stačí sekera, urobí si dierku a je dnu. :-D
neznámy
neznámy | 12.6.2017 19:39
Děkuju všem za postřehy.

Našla jsem odkaz - něco podobného jsem viděla na louce volně v přírodě a úplně mě to nadchlo. Jsem v paneláku, tak přemýšlím o změně.

http://vextadomy.cz/katalogove-rodinne-domy
neznámy
neznámy | 12.6.2017 19:49
jj, u nás v ulici stojí hned dvě "dřevostavby", v podstatě jsou to domky smontované z lisovaných dřevotřískových desek.....v obou jsem byla a jak píšeš ....v létě se tam nedá ani dýchat... sousedi v 35stupňových vedrech v létě sedávají na schodech, protože doma nemůžou vydržet ....to se nedá se zděným domem vůbec srovnat. Něco jiného jsou sruby a domy z pravého dřeva, tam věřím, že je úplně jiná pohoda.
neznámy
neznámy | 12.6.2017 19:51
to jsou přesně ty "dřevostavby" o kterých píšu....-LOL-
neznámy
neznámy | 12.6.2017 19:54
Drevodom a montovany dom (skladacka) je rozdiel ;)
neznámy
neznámy | 12.6.2017 20:15
na temu sťahovanie tu bolo mnoho diskusíí, no stručne sú to aspekty os IC/MC hlavne vraj IC, prechody cez neho, ja mám teraz však trigony na MC (čo je logicky sextil na IC) aspekty na Lunu, zrejme aj na midpoint Slnko/Luna a na vládcu IC a tranzity vládcu IC aj asi

inak to je záležitosť na dlhé mesiace, plánovanie hľadanie, nájdenie zariaďovanie, v tomto prípade o ktorom uvažuješ i stavanie, a ja mám aktuálne takú skúsenosť, že sa všetko deje tak nejak samo a horoskop jednotlivé kroky odráža, celkovo ak by som to chcela podla horoskopu plánovať, bolo by to nemožné a skôr by ma to zabrzdilo, dôležité veci sa tak nejak samé dejú v krátkych obdobiach nejakého príznačného tranzitu a celé to do seba zapadá ako pucle skladačka :)
neznámy
neznámy | 12.6.2017 20:19
Mne sa veľmi páčia domčeky, čo stavia tento norsky architekt, priženený a domestifikovaný na Slovensku. Zažila som ho aj osobne na jednej prezentácii, urobil na mňa výborný dojem. Ak by som stavala, oslovila by som asi jeho a riskovala, že sa kamaráti architekti na mňa urazia. ;)

http://www.createrra.sk/page/10/architektonicke-studio.html
neznámy
neznámy | 12.6.2017 20:41
Čo sa vhodných aspektov týka, už tu boli debaty na tému sťahovanie. Mali by byť dobré aspkekty na IC, 4.dom a vládcu 4.domu.
Osobne takéto veci riešim spontánne, dám na intuíciu.
neznámy
neznámy | 12.6.2017 20:54
aj mne sa páčia ich domy :-)
neznámy
neznámy | 12.6.2017 21:06
:)
neznámy
neznámy | 12.6.2017 22:35
Pasívní domy jsou super. Ale nepatří mezi ty nejlevnější. Pokud vím.
V Hoštětíně na moravě je celá vesnička eko domů jsou tam i mnohé pasivní.
Je to ale lokalita pro majetné. To je také dobré vědět. Žádné cenové kompromisy.
Ekologická vesnice, pasivní dům, na to člověk musí mít. :)
http://hostetin.veronica.cz/
Jinak je to asi to nejlepší co lze k bydlení v současné době mít.
Jde si to vyzkoušet v tom domě v Hostětíně jsem pár dní byl dá se tam rezervovat nocleh na pár dní..kouzelná krajina a klima domu naprostá jednička.
neznámy
neznámy | 12.6.2017 22:41
Dřevotříska není úplně to pravé ořechové, ale bydlet se v tom dá.
V americe v tom bydli sousta černochů..
neznámy
neznámy | 12.6.2017 22:44
Tak já (ač nejsem černoch) v tom na rozdíl od tebe v US bydlela ....-LOL-...takže ano - dá se, ale nic moc teda...:)...a všechno je tam slyšet....-ROLL-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...