mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Domy v horoskope video

martinbd
neznámy
neznámy » martinbd | 28.3.2017 17:20
-THUMBSUP- diky
neznámy
neznámy » martinbd | 28.3.2017 18:48
veľmi užitočné
neznámy
neznámy » martinbd | 28.3.2017 20:36
Ten posledný radix je mi nejaký povedomý.. :)
martinbd
martinbd | 28.3.2017 20:51
to je môj horoskop :)
neznámy
neznámy » martinbd | 28.3.2017 21:46
Martin, stvrty dom je predstavitelom otca a desiaty matky...nieje to nahodou naopak?
Luna znamena predsa matku a slnko otca.
martinbd
martinbd | 28.3.2017 22:31
Tradične je 4. dom, domom otca a 10. dom, domom matky a celkom dobre to tak aj funguje, ale v niektorých prípadoch to môže byť aj naopak.

Luna a Slnko s tým nič nemajú. Asi máš na mysli, že 4. dom je dom Raka, ale tradične sa to takto neodvádzalo, v skutočnosti bol dom Luny 3. dom a dom Slnka 9. dom.
neznámy
neznámy » martinbd | 28.3.2017 22:51
Takze vychadzas z tradicnej astrologie, teraz to uz chapem. Ano, myslela som to tak ze luna je analogicky spojena so stvrtym a slnko s osmim domom.
Dakujem za vysvetlenie:)
martinbd
martinbd | 29.3.2017 09:58
slnko s ôsmim domom? a to už prečo?
neznámy
neznámy » martinbd | 29.3.2017 10:26
Takže toto je tradičný pohľad na domy, hm. Mne ten tradičný popis veľmi nesedí, v dnešnej dobe už nie.
Napríklad to zúženie významu druhého, ôsmeho, desiateho, alebo dvanásteho domu na materiálne a vonkajšie prejavy.
Tiež ma zarazilo to isté, čo diké, priradenie matky k desiatke a otca k štvorke. Tomu už nerozumiem vôbec.
A ešte jedna vec. Ty priraďuješ k siedmemu domu aj manželstvo, to by však malo byť v osmičke a v sedmičke iba začínajúce partnerstvo, kde ešte nie sú zdieľané spoločné veci.
martinbd
martinbd | 29.3.2017 11:10
vychádzam z praxe, mňa zaujíma čo funguje, to čo som tam uviedol mám odskúšané, tiež som uviedol, že význam domov je širší, záleží od toho, čo človek skúma.
priradenie 4. domu k otcovi a 10. k matke sa používa aj v modernej astrológii.
10. dom mimochodom funguje aj na manžela u ženy, občas.
To čo som uviedol, bola len poznámka na okraj ohľadom 3. a 9. domu.
neznámy
neznámy » martinbd | 29.3.2017 11:32
Je to vec pohľadu, pravda. Ja beriem význam domov hlavne z vnútorného vnímania a prežívania človeka.
Ale napríklad ten otec a matka... u mňa tak logicky. IC, rodina, matka, 4.dom znamenie raka. Moja mama bola blíženec. IC mám v blížencoch, aj časť štvrtého domu.
Neviem v akom zmysle by som mala hľadať matku vo význame desiateho domu a otca dolu pod obzorom pri IC.
Potrebovala by som zdôvodnenie, nerozumiem tomu ani za mak.
neznámy
neznámy » martinbd | 29.3.2017 11:42
aj ja ďakujem,,pri učení každá rada dobrá:)
martinbd
martinbd | 29.3.2017 11:54
logika je taká, že domov je otčina. a oproti otcovi je matka.
neznámy
neznámy » martinbd | 29.3.2017 12:07
Ja to beriem tak, že matka je to hlboké, vnútorné interné v živote človeka a otec dieťa vedie do sveta, na výslnie. Matka je duša, to citlivé, jemné, čo je skryté, otec je duch to otvorené, tvorivé a realizujúce sa.
To, že domov-otčina mi ako dôvod nestačí.
Ale vravím, je to vec pohľadu.
neznámy
neznámy | 29.3.2017 13:27
7. dům jsou rovnoprávné resp. sankcionované vztahy , tedy i manželství, 8. dům je konzumace vztahu, tedy i konzumace manželství, sdílení ovoce onoho vztahu
neznámy
neznámy | 29.3.2017 13:55
moje skusenosti hovoria o tom, ze 10.dom predstavuje rodica/osobu, ktora nam dava nejaky spolocensky status a tiez ktora nam dava smerovanie, ci uz priamo alebo nepriamo... najcastejsie to byva otec...
a 4.dom je rodic, ktory nam dava emocionalne zaklady osobnosti, ci vnutornu identitu...najcastejsie to byva matka...
u mna 10.dom sedi viac na otca (mam ho v rybach a otec bol ryba a vladcu v 6.dome - trpel vaznymi zdravotnymi problemami uz od mojho narodenia...) a 4.dom na maminu (mam ho v panne a mamina je typicky zemsky clovek...prakticka, pracovita, s nohami pevne na zemi....a vladca IC je v 4.dome...cize zamerana na rodinu...)
ja vsak uplne doslova neberiem domy ako to, co zosobnuje ludi okolo nas...skor by som povedal, ze domy davaju to, ze ako tych ludi vnimame my samotny alebo ake skusenosti si od tych ludi beriem...
to iste si myslim o 7.dome... je to skor o tom ako vnimame svojho partnera, sice moze sa to casto zhodovat s tym aky je nas partner v realite a ako ho vnimaju druhi ludia ale aj nemusi... tiez napriklad 7.dom nemusi znacit len manzelstvo, ale akekolvek partnerstvo, ak ti ludia tvoria nejaky pakt (napr. aj silne kamaratstvo...)...
tam uz 8.dom neznaci napriklad sex, ci majetok medzi nimi, ale skor zdielanie velmi intimnych, osobnych informacii...preto do 8.domu patria aj okultne spolocnosti a tajne spolky...
neznámy
neznámy | 29.3.2017 15:53
Vnímam to veľmi podobne. Aj s tým siedmym a ôsmym domom. Siedmy dom ako partnerstvo, vzťah s kýmkoľvek ho vytvorím, ale ôsmy dom je už zdieľanie niečoho spoločného, niečo už osobné, ale tak viac osobné. Záväzok, intimita a zdieľanie niečoho na hlbšej rovine. Ako keď sa vytvorí relativ horoskop, akoby vznikla nová osoba, tak tak nejako to myslím. V sedmičke ide viac o predávanie si niečoho, nejaký kontakt, niečo pohyblivé. V osmičke je to už ako nejaká hodnota tým kontaktom vytvorená.
Píšem to tak divoko ako mi to ide do hlavy, je to ťažké opísať. :)
Keď popisuješ rodičov, tak napríklad čo som už písala, moja mamka mala slnko v blížencoch, blízko môjho IC, bola veľmi priateľská komunikatívna, keď sme šli po ulici, keď som bola malá, vypadalo to tak, že ju zdravil s úsmevom a oslovením každý človek, ktorého sme stretli. S otcom, v tom už nemám jasno. Štrtý dom na neho nesedí absolútne, pretože otec bol uzavretý a nekomunikatívny, rozhodne nemal tú blíženeckú ľahkosť a otvorenosť. Ja mám desiaty dom a MC v strelcovi, vládca jupiter je v piatom dome v konjunkcii s lunou, v sextile na urán, v trigóne na neptún. On bol vodnár a kým ešte nemal problémy s alkoholom, tak to bol práve on, kto sa mi venoval aby som dosahovala nejaké výsledky v škole, rád sa mnou chválil, bol na mňa hrdý a videl sa vo mne. To mi už na ten jupiter a MC v strelcovi sedí dobre. :)
neznámy
neznámy | 29.3.2017 16:59
Takže v relativu v osmém domku mimo dračí hlavy retrográdní Jupiter ... eee ...
-NOOO- -CONFUSED- ?
neznámy
neznámy | 29.3.2017 17:09
K tématu diskuze: Čtvrtý dům taky vnímám jako matku a desátý jako otce, ale mám 4.dům v Blížencích a otec je Blíženec, matka je Lvice, ale má asc. Blíženců.-LOL- Tak
pak si vyber...-LOL-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...