mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

DESCENDENT - tradicny alebo moderny vladca????

neznámy
neznámy | 19.5.2016 15:10
...ešte by ma zaujímalo, keď mám descendent vo Vodnárovi, čo s tým? fakt ma priťahujú vodnárske typy :-(, ale už nechcem, príučiek som mala dosť, tak som radšej sama. Vie niekto poradiť?
neznámy
neznámy | 19.5.2016 16:15
No asi musíš integrovať tie vodnárske vlastnosti, ktoré ťa podvedome priťahujú, do vlastnej osobnosti.

Orfanikus to napísal skvelo. -FLOWER-
(Myslím tú vetu, že "přitažlivost je snaha zmocnit se duševních hodnot protějšku a tak se stát co nejvíce kompletním.) Ono to na podprahovej úrovni fakt platí.
neznámy
neznámy | 19.5.2016 16:39
zmocnit sa dusevnych hodnot partnera by znamenalo popriet sameho seba...stat sa niekym inym (?)
v partnerstve skor podla mna ide o vzajomne odkryvanie si toho, co v skutocnosti v cloveku je a nemusi to byt (zatial) prejavene...
takze podvedome si podla mna pritahujeme takeho cloveka, prostrednictvom ktoreho sa mozme (ale nemusime, samozrejme) takpovediac obnazit do spiku kosti, ale urcite to neznamena zmenit sa na jeho obraz ( a "snaha zmocnit sa dusevnych hodnot partnera" toto vo mne evokuje)
ibaze by sme vo svojej podstate boli ako on. to by sedelo... ale nie je to o zmocneni sa dusevnych hodnot niekoho ineho.
neznámy
neznámy | 19.5.2016 16:44
ako povedal pan Werich - "clovek sa nezmeni, len sa vyfarbi":)
neznámy
neznámy | 19.5.2016 17:13
chytáš za slovíčka. Pozeraj sa na celok tej výpovede. Ide o to, že nás na iných podvedome priťahujú tie vlastnosti/črty, ktoré chýbajú nám, bez ohľadu na to, či si to uvedomujeme alebo nie (obyčajne nie).
Partner nás nepriamym spôsobom formuje tým - našim podvedomím požadovaným smerom. A deje sa to krásne, nenásilne, pretože milujeme. Mostom k integrácii duševných vlastností je láska.

A výsledok môže byť rôzny. Manželia, ktorí sa pritiahli, buď si teda doplňujú navzájom tie vlastnosti, ktoré im spočiatku na partnerovi imponovali, a potom majú krásny dlhoročný a pevný vzťah, alebo ich neintegrujú - a potom už len čas dokoná dielo skazy, pretože vlastnosti, ktoré má ten druhý a oni nie, im začnú vadiť (resp. si začnú všímať viac odvrátenú stránku nejakej povahovej zložky alebo temperamentu.)

Celé toto vysvetlenie je samozrejme hrubo zjednodušujúce, ľudská psyché je veľmi komplikovaný fenomén. Ale snáď z mojich slov pochopíš, o čo mi išlo.

To čo písal Orfanikus nie je popretie seba samého, ale naopak doplnenie smerom k vlastnej individuácii. :)
Stránka:
< 4 5 6
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...