mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Děditství v horoskopu

neznámy
neznámy | 9.3.2014 19:21
Zajímalo by mne jak funguje astrologie v tomto směru......které planety, domy, aspekty a tranzity odpovídají děditství a vůbec "přísunu" financí ......
neznámy
neznámy | 9.3.2014 19:59
Ja mam "predpovedane" dedičstvo ci uz v horoskope, al. taktiež mi ho predpovedali pomocou čiar na dlaniach.Co sa týka astrológie tak v radixe mam Urán dobre postavený vo 8. dome v Strelcovi,co znaci netradičné spôsoby nadobudnutia majetku, prístupu k peniazom a taktiez dedičstvo.Dediť určite budem to viem uz teraz ;)...Okrem toho si myslím, ze o dedičstve môže co to vypovedať aj 2. dom príp. nejaké spojenie v nadväznosti na zdielanie resp. nadobudnutie majetku v súvislosti s partnerstvom (manželstvom) - čiže 7. dom.
neznámy
neznámy | 9.3.2014 20:40
Ano četla jsem, že uran má významnou roli......taky aspekt jupík/uran.
martinbd
martinbd | 9.3.2014 20:46
Najlepšie je uviesť príklady: v solárnom horoskope som mal Saturna v 2. dome.
Kefer píše: Prevezme rodinný majetok. Tak sa stalo, zrušil som si životnú poistku, ktorú mi
platila mama.

V súvislosti s nehnuteľným majetkom je dobre študovať aj 4. dom. Ak je tam Slnko alebo Jupiter, dobre ožiarený, tak to môže priniesť šťastie v tejto oblasti, dobré rodinné zázemie.
8. dom sú aj peniaze partnera, teda veno, 2. dom odvodený od 7. domu.
Ale myslím že aj dobrý 10. a 11. dom môže priniesť hmotný blahobyt. Predsa len, ak má niekto závratnú kariéru, niečo z toho kvapne.
11. dom je vraj aj domom peňazí zarobených z práce, teda 2. dom odvodený od 10. domu.
Ale aj domom splnených prianí, kedysi považovaný za dom Jupitera.
Čítal som, že celkovo pre blahobyt je potrebné mať dobrého Jupitera alebo Venušu, ale neviem
čo je na tom pravdy.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 9.3.2014 22:03
Ja viem iba o 8. dome...a ja osobne ešte nemám páru, čo sa mi udeje, predpokladám, že ak sa nikto nepostaví na zadné, tak dediť raz budem určite nehnuteľnosť, resp. ja a moja sestra. Mám 8. dom vo Vodnárovi a Jupitera v Rybkách.. Jupitera mám v opozícii s Lunou (2.-3.dom) a v kvadráte so Saturnom (dom 5) pričom Saturn je v Strelcovi... Oficiálneho vládcu 8. domu mám v 4. dome, hoci Škorpióna nemám na žiadnom hrote...je iba spoluvládcom môjho 4. domu
neznámy
neznámy » martinbd | 26.5.2015 13:36
Hmm, to s tým Saturnom v solári v 2. dome je zaujímavé, čo píšeš. Ja ho mám tento rok tiež postavený v 2. dome, ale na prevzatie rodinného majetku al. na nejaké zrušenie životných poistiek to nevyzerá, skôr prepočítavam chladnokrvne každú peňažnú kalkuláciu, kt. uskutočním a stále mám pocit, že nemám dostatok financií, kt. potrebujem aby som si zabezpečila svoj životný štandard a doslova mám potrebu sa čo najviac zabezpečiť finančne. Je to skôr subjektívny pocit, keďže moje príjmy sa nejako výraznejšie nezmenili, skôr ešte trochu podrástli, ale Saturn v solári ma akoby brzdil pri všetkých výdavkoch a zamedzoval nerozumunému rozhadzovaniu na luxusnejšie veci.

Inak, ešte v radixe mám 2. dom v Blížencoch, vládca Merkúr na MC v Kozorožcovi. Jupiter dobre ožiarený v Strelcovi na konci v 8. domu, kt. hrot je tiež v Strelcovi. S financiami som nikdy nemala vážnejší problém, veľká podpora z rodiny a tiež vlastné zdroje. Takže ten Saturn v solári v 2. dome je len dočasná záležitosť, ale dosť nepríjemná, nechcela by som ho tam mať vždy.
martinbd
martinbd | 26.5.2015 14:07
Ešte dva príklady na dedičstvo.

Videl som v jednom horoskope, Venuša, dobre ožiarená v 8. dome, Jupiter cez ňu prechádzal, v tom čase daná osoba dostala peniaze od rodiny. 8. dom sú peniaze iných ľudí, teda aj od rodiny, štátu, partnera a podobne.

Keď mne Urán, ktorý mám v 8. dome, spravil sextil na Merkúr, tak mi brat prispel na astrologický program. Vlastne Urán súvisí s modernizáciou a Merkúra mám v 3. dome, súrodenci, takže sa to tak nejak poprepájalo.
neznámy
neznámy » martinbd | 26.5.2015 14:48
No tak to sú pekné príklady z 8. domu. :)

Ešte som zabudla dodať k tomu Saturnu, že mne sa práve Saturn blíži do 8. domu a tým pádom môžu byť tam tiež tie obmedzenia v rámci majetku, mám teraz Saturn v tesnej konj. s midpointom Slnko/Luna, ale to by nemalo nejako súvisieť s majetkom a cudzími zdrojmi. Urán mám tiež ako ty vo 8. dome, momentálne však tranzituje v 12. dome a donedávna vytváral kváder na MC a Merkúr, takže tým pádom pôsobil aj na vládcu 2. domu.
neznámy
neznámy | 26.5.2015 15:44
DEDIČSTVO
- je primárne späté s VIII.domom (bezpracné zisky), ďalej v určitom smere aj so IV.domom (rodinný majetok, nehnuteľnosti) a II.domom (financie). Dobre ožiarené tieto domy hlavne Slnkom, Jupiterom alebo Venušou zvyšujú šancu získať dedičstvo a naopak, napríklad taký poškodený Jupiter môže znamenať súdne spory o dedičstvo alebo jeho ľahkovážne premrhanie.
martinbd
martinbd | 26.5.2015 16:54
Ešte jeden príklad. Neptún mám v IX. dome, Pluto v VII. ale vládne VIII.

Mal som tranzit Neptún trigon Pluto a direkciu Mesiac sextil Pluto. V tom čase som si požičal od kamaráta väčšiu čiastku peňazí (VIII. dom sú aj pôžičky - peniaze iných ľudí). Bola to veľmi výhodná bezúročná pôžička, ktorú som mohol splatiť kedykoľvek, stalo sa tak o pár rokov. Peniaze som potreboval na jeden kurz. Takže Neptún IX. dom - štúdium a Pluto, vládca VIII. domu, pôžičky.
neznámy
neznámy | 26.5.2015 17:06
v 8.dome mám Slnko v rybách ako jediné. Inak super téma, teraz všetci hneď budú prechádzať jednotlivé tu uvedené aspekty :)
lak
lak | 26.5.2015 20:33
jupik/uran? no vyborne :D a ja som citala, ze aj venusa v 8. d .:)
lak
lak | 26.5.2015 21:21
a ked je jupiter aspektovany nepriaznivo a zaroven aj (inou planetou) priaznivo? ktory apekt "vyhrava"? :D
neznámy
neznámy » lak | 26.5.2015 23:41
Když je Jupiter aspektovaný nepříznivě i příznivě, záleží na dalším:), to je výklad z klasické astrologie. Určitě hrajou roli tranzity. procházím právě "dědickou kauzou", podle práva by to mělo být bez problémů, ale dějou se kolem toho neuvěřitelné věci. Mám ve 2.d. Jupitera (teď tam bude i tranzitovat), ale také Pluta a Černou Lunu. Vládce 8.d. Neptun je v kvadratuře se Saturnem, ale v konjunkci se Sluncem a Merkurem ve 4.d. - jediné, co jsem pochopila, že se musím sama starat a nedat na "odborníky". Dědictví je jen symbolické a má hodnotu citovou, ale to je důležité a vadí mi podplácení notářů a podobné. Navíc náš nový Občanský zákoník byl psán snad právě pro advokáty, aby měli co nejvíc prostoru k vydělávání peněz. - :D
neznámy
neznámy | 26.5.2015 23:44
Ten aspekt Jupiter /Uran má jedna známá v radixu. Číhá, až bude dobře ozářenej a a pak sází. někdy marně, ale vyhrála už 1. ve Sportce a auto za křížovku...
neznámy
neznámy » martinbd | 27.5.2015 09:38
Ja mám tiež Neptún v IX. dome aj Slnko a dá sa povedať, že aj Jupiter je v IX. dome, keďže je na konci VIII. domu. Peniaze som si zatiaľ našťastie od nikoho nemusela požičiavať, keďže mám silnú podporu najmä z rodiny.
IV. dom v Rakovi, vládca Mesiac na Desc. vytvára sextil na Jupitera a Neptún. Jupiter mám skutočne veľmi dobre ožiarený, takže tie zdroje v rámci rodiny sú skutočne priaznivé. Neviem, či má na to vplyv aj moje IC rovno na stálici Syrius.

Väčšinou aj keď mám partnera, tak ja som ťahúňom spoločnej domácnosti a financií, neviem prečo to tak je, lebo myslím, že ten Jupiter ako vládca VIII. a IX. domu by mal naznačovať hlavne na zabezpečenie skrz partnera a jeho zdroje.No tak možno niekedy v ďalekej budúcnosti to bude reálne. -LOL- Ešte, Jupiter vytvára sextil na Mars, vládca Asc. v VI. dome a ešte trigón na Asc., pričom Asc. v Baranovi je v 3. dekane.

Inak, čo sa týka vlastných zdrojov vzhľadom k II. domu v Blížencoch, vládca Merkúr rovno na MC naznačuje premenlivosť v rámci vlastných zdrojov, rýchlo zarobené peniaze = rýchlo minuté, tak to je aj asi u mňa s vlastnými peniazmi, premenlivo.
neznámy
neznámy » martinbd | 27.5.2015 09:54
Inak, ako to je v rámci možnosti dediť, al. finančnej situácie do budúcnosti celkovo, keď je Slnko vládca VIII. domu v IV. dome v konj. s IC? aspekty:
- sextil Luna (3°13’)
- kvadratura Jupiter (8°53’)
- trigon Neptun (2°09’)
- opozice Pluto (2°21’)
- trigon Ascendent (4°59’)
- opozice MC (3°59’) - MC v Škorpiónovi, vládca Pluto na MC.

Jupiter nie je nejako zvlášť aspektovaný ani poškodený v II. dome, vytvára sextil na Urán v XII. dome. II. domu vládne práve ten Urán. Kvadratúra so Slnkom je vyše 8°, tak neviem či aj to sa berie v úvahu.
martinbd
martinbd | 27.5.2015 10:07
ja som v tom tvoj opak, T kvadratúra Venuša 2. dom, Urán 8. dom, Mesiac 6. dom. Venuša vládne môjmu 2. domu, takže tam sama drží opraty, ale nemá žiadne harmonické aspekty. Finančné problémy ma sprevádzajú roky. Človek by si myslel, že Venuša v 2. dome, šťastie v oblasti financií, ale záleží aj na ožiarení. Ale čítal som v Keferovi, že ak je Venuša v 2. dome a opozícia na Urán, tak v neskoršom veku môže prísť finančný úspech.
martinbd
martinbd | 27.5.2015 10:09
tak to by som musel vidieť ten horoskop, ja som vizuálny typ.
neznámy
neznámy » martinbd | 27.5.2015 10:23
Tak to ti nezávidím, to určite nie je nič príjemné, snáď v budúcnosti sa ti bude v tejto oblasti dariť viac.
No veď práve, ja by som si myslela, kebyže tam nedodáš, že Venuša je v T-kvadratúre, že v II. dome znamená šťastie na peniaze, navyše keď ešte mu aj vládne.

Inak, moja mama má Venušu v II. dome, dobre ožiarenú, harmonické aspekty na Jupiter, Neptún, IC, MC, Mars (ten je tiež v II. dome). Je tam aj jeden nepriaznivý aspekt a to opozícia na Pluto vo VIII. dome, prevládajú však tie harmonické aspekty. Štastie na peniaze skrz partnera, resp. môjho otca. Neuveriteľne však vie míňať peniaze hlavne na seba, šaty, šperky a kadejaké zbytočné ozdoby do domácnosti a pod., pričom skôr ide o kvantitu ako o kvalitu. Je však štedrá a zo svojho bohato dopraje aj iným. V II. dome má ešte aj Chiróna, za mlada veru nežila v luxuse. Vládca VIII. domu Slnko v III. dome, dobre ožiarené.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...