mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

co všechno se dá vyčíst z horoskopu?

neznámy
neznámy | 26.3.2011 19:15
Ahoj, prosím o radu, byla jsem u astroložky a kartářky ( v jednom:)) a velmi mě překvapilo, že i přes to, že jsem jí svoje data řekla po telefonu, protože se chtěla trošku připravit, myslela si, že k ní jdu protože se mi nedaří už dlouho otěhotnět a hledám radu ohledně tohoto. Byla velice překvapená, že už tři děti mám..Toto se nedá z horoskopu zjistit?
Díky moc, Milu...
neznámy
neznámy | 27.3.2011 15:29
možno som to už niekde spomenul, ale astrológia nie je ani o predpovedaní, ani o konkrétnych hmotných veciach. na jednej strane mám pocit, že hmotný svet, v ktorom žijeme je tak limitovaný, že sa na základe postavení planét dá "domyslieť" čo sa stane, ale na druhej strane, určiť čo sa stane v konkrétnom svete je to ako by sme chceli vypočítať presnú dráhu letu vtáčika zo Zvolena do Banskej Bystrice aj so súradnicami kde presne pustil hovienko na svojej trajektórii. to čo sa v hmotnom svete stane je vždy len prostriedok, alebo forma ktorá v sebe nesie skrytú realitu. to čo nevidíme v našom hmotnom živote, to je tá skutočná kozmická pravda. a tú vidia len ľudia s darom videnia. astrológovia, ktorí správne chápu astrológiu, tiež hľadajú v konšteláciách podstatu a nie formu. forma je len to čo sa nám v živote prihodí, koho stretneme, teda miesto, udalosť, konkrétni ľudia a všetko to čo môžu aj ostatní vnímať zmyslami. ale podstata toho čo sa deje je vždy duchovná. dôležité je to, čo sa deje na našej ceste duchovného vývoja. môže sa stať na prvý pohľad bezvýznamná udalosť, ale nám to môže zanechať hlbokú stopu v duši. my tú udalosť posudzujeme zo subjektívneho hľadiska a vieme, že sú v tom rôzne vnútorné súvislosti, o ktorých vieme len my. z duchovného hľadiska nás to niekam posúva a samozrejme, že sú v tom ešte hlbšie súvislosti, o ktorých ani my nevieme, ale ony majú svoj význam. a o tomto význame by mohla hovoriť astrológia. takto nám astrológia môže ukázať smer na intelektuálnej rovine. my to ale na základe tohto smeru musíme pochopiť vnútorne - v rovine duchovného poznania a intuície. v samotnej astrológii existuje tento princíp formy a obsahu a reprezentuje ho polarita znamení, alebo domov: kozorožec-rak a domy 10 - 4. 10tý dom predstavuje zemský živel, formu, formality a vonkajší prejav udalostí v živote, verjný život. 4tý dom, to je dodstata - duša. je to prvý dom duševného kvadrantu. polarita týchto domov je princíp duality, alebo dvojnosti v zmysle formy a obsahu.

ľudia majú tendenciu byť zvedaví čo ich čaká, aby to možno mohli zmeniť a vyhli sa tak "zlým" udalostiam. podľa mňa sa môžu vyhnúť udalosti ako forme, ale ten obsah, s ktorým sa musia vysporiadať ich prepadne v inej forme, takže v konečnom dôsledku je úplne zbtočné zaoberať sa tým čo sa stane. treba sa zaoberať tým čo sa deje v našej psychike, v našich postojoch k niektorým veciam a podobne. to je podstata kvôli ktorej žijeme v hmotnom svete. keď vyriešime v sebe podstatné veci, už nebude potrebné, aby sa manifestovali v hmotnej forme v podobe "zlých" udalostí, ktoré nás nakoniec aj tak dokopú k tomu, aby sme riešili samy seba.
neznámy
neznámy | 27.3.2011 20:34
Horoskop narodenia hovori o trendoch a moznych liniach vyvoja. Z horoskopu cerstvo narodeneho dietata nemozno vycitat ake bude ked bude mat 20 (resp. da sa ale len vo velmi hrubych rysoch), horoskop ale poskytne navod ako ho viest spravnym smerom a coho sa vo vychove vyvarovat.
Kolko mas deti astrolog z tvojho horoskopu urcite nevie vycitat. Vie napriklad zistit aky k nim mas vztah, ako su v tvojom zivote dolezite a k comu ich povedies. Presne pocty sa z horoskopu narodenia zistit nedaju.
neznámy
neznámy | 27.3.2011 22:20
z horoskopu sa neda zistit, kolko deti budes mat v zivote...co sa vsak da zistit, tak to je miera plodnosti, ci ako by som to nazval, teda ze ci clovek moze mat urcite prekazky, ci bloky pri pocati dietata (a hlavne priciny tychto blokov) alebo naopak.
neznámy
neznámy
neznámy | 28.3.2011 08:27
moc Vám všem děkuju za odpovědi, moc jste mi pomohli..
neznámy
neznámy | 28.3.2011 10:27
no ten program pracuje s inym systemom domov, z akym pracujes ty...takze to moze vychadzat aj na toho Marsa...tazko takto povedat...nie som odbornik na "jonasovu metodu", len viem, ze co som cital na internete, tak astrologovia mali vazne vyhrady k spolahlivosti 99%, tak ako on tvrdi...ale kazdopadne, kde zlyhavaju klasicke metody, tak nic nepokazis, ked skusis aj tuto metodu...na druhu stranu udajne aj mnohym ludom pomohla;)
neznámy
neznámy | 28.3.2011 11:32
:)-ROLL- kedysi dávno som si nechala vypracovať kalendár počatia u Dr. Jonáša - podarilo sa mi podľa termínov otehotnieť a porodiť vytúženú dcéru ;)
neznámy
neznámy | 30.3.2011 00:36
Lea, prosim ta, podla coho sa urcuje "spravny" termin? Nemali by byt v horoskope zeny ziadni skodcovia? Zopar prispevkov vzad som pridala odkaz na stranku najdise.cz - cast Jonasova metoda poceti
http://najdise.cz/doktor-jonas/jonasova-metoda-poceti
alebo mozu byt, ked su menej "skodlivi" a ktori to su??
Neptun v opozicii na Venusu v kvadrature na 5. dom je vhodna konstelacia?
neznámy
neznámy | 30.3.2011 20:56
každá konštelácia hovorí o tom čo sa odohráva v našom vedomí, alebo nevedomí. preto je dôležité zistiť všetko okolo Luny ak ide o dieťa. každý vzťah planét k lune nám hovorí o našom vnímaní, prijímaní, prispôsobovaní, pocitoch bezpečia a vlastne všetkých atribútoch Luny. treba si všímať a vnútorne analyzovať aj naše vnútorné lunárne pocity. ak sa nedarí počať, môže to byť spôsobené strachom, stresom, alebo iným nastavením mysle, ktoré brzdia lunárne vlastnosi v našej psychike. pre oočatie potrebujeme pocit bezpečia, pohody, uspokojenia a podobne. tieto veci môžu byť dočasne zablkované niekde v podvedomí a nemusíme si toho byť hneď vedomí. toto je na úrovni psychiky

ak sa niečo deje na úrovni psychiky, automaticky to prechádza aj na telo. z toho pochádzajú choroby :-) . v tele sa to prejaví tak, že telo začne disharmonicky fungovať - buď hromadí niečo toxické, alebo si naopak nevie udržať nejakú zložku, ale čo je hlavné, zmení chemické prostredie tela na príkaz mozgu a v zmenenom prostredí sa začne dariť všemožným patogénom (vírusy, baktérie, parazity, plesne). tie sa môžu vytvoriť dokonca aj z existujúcich neškodných baktérií. dokonca baktérie sa vedia zmeniť - rozložiť na vírusy a naopak! to podľa chemického prostredia. preto sa vyhýbajte doktorom čo chcú do vás pchať chemikálie, ktoré nemajú čo hľadať v tele. z tohto dôvodu, na fyzickej rovine treba každú chorob liečiť očistou - nie farmaceutikou. na jednej strane takéto lieky niečo vyhubia a na druhej ...problém iba popresúvajú a pridajú ďalšie.

to by bola očista tela a duše, ale často krát je problém tak veľký, že treba zájsť až do spirituálnej roviny. tam je najúčinnejšia kvalitná motlidba. to je asi najsilnejšia očista ... telo aj tak raz doslúži.
neznámy
neznámy | 30.3.2011 21:18
Vlnka, taká odborníčka na astrológiu nie som...Bola som v situácii, kedy sme chceli životaschopné (tak stálo v tabuľke Dr. Jonáša) dieťa a túžila som po dcére...Kalendár bol na celý rok, niektoré mesiace počatie vôbec nehrozilo...vysvetlenie k nemu bolo veľmi laické.
neznámy
neznámy | 21.7.2011 09:23
už dávno som čítala knihu od Vilmy Jamnickej a v nej sa zmienila, že jen v astrohoroskope vyšlo, že nikdy nepostaví dom a nakoniec postavila dva :-)), nie je to len v postavení hviezd ale závisí to hlavne od vôle človeka :-))
neznámy
neznámy | 21.7.2011 12:36
Ja tú knihu doma tiež mám, ale nepoužívam ju.
Vilma Jamnická bola úžasná herečka, úžasný človek, ale astrológia v jej podaní, radšej nie. :)
A myslím, že také konkrétne veci ako tá, či postaví niekto dom, alebo nepostaví, to v astrológii nehľadajte. To tam nie je.
neznámy
neznámy | 30.7.2011 14:46
Skuste si pozriet tuto stranku, tyka sa vedskej astro.,
http://www.paramdhaam.com
Udaje nahodite v casti Full horoscope and analysis
Miesto narodenia berie len vacsie mesta (t.j. Bratislava).
Hm, mne horoskop vyhodil potencialne riziko narodenia dietata muzskeho pohlavia,
ze mame mat cierneho psa (tak akosi prirodzene sme mali, aj mame) - mam horoskop z davnejsieho obdobia (teraz uz nie su vysvetlene Rahu a Ketu - k tomu bol spominany ten cierny pes ako eliminator zleho aspektu).
V horoskope su praveze spominane take veci, ako surodenci, predkovia a deti (napr. ci ste najstarsi a mate mladsich surodencov, ci budete mat deti apod.).
Zaujimave, nie? :)
neznámy
neznámy | 31.7.2011 08:38
Ja tú knihu doma už nemám, ale myslím si, že ona sama si ten horoskop nevyložila, čo podľa teba vie konkrétne postavenie hviezd v čase narodenia povedať o budúcom živote?
Ona
Ona | 31.7.2011 10:32
Pani Vilma Jamnická si ťažko mohla vyložiť pre seba presný horoskop, pretože presne nevedela kedy sa narodila, dokonca až krátko (2-3roky) pred svojou smrťou zistila že sa nenarodila 13. novembra ale v nedeľu 11. novembra 1906. Toho 13. novembra ju iba zapísali do matriky. S astrológiou sa začala zaoberať az keď sa vydala za Jamnického ktorý astrológiu dosť dobre ovládal.

Iným ľuďom (najmä svojím hereckým kolegom) však vedela vyložiť aj ich budúcnosť - čo potvrdil aj Milan Kňažko (ktorému napríklad predpovelada vysokú politickú kariéru ešte za socializmu, čomu sa on vtedy neveriacky smial - a skutočne sa stal ministrom kultúry), alebo aj Andy Hric hovoril že všetko čo mu predpovedala sa naozaj postupne plní, atď.
neznámy
neznámy | 31.7.2011 10:37
Na horoskop sa dá pozerať naozaj z rôznych pohľadov.
Mňa ten fatalistický, ktorý hovorí, o tom, čo sa stane, o konkrétnych veciach, taký ma nezaujíma.
Pre mňa je horoskop niečo ako štartovací bod, viem aké podmienky som si vytvorila v minulosti / čím vlasne hovorím, že tento život nepokladám za ohraničenú existeniu svojej duše/ a čo sa s tým dá robiť ďalej.
Už som to tu raz písala, necítim sa ako bábka v rukách osudu, ktorá je bez vlastnej vôle zmietaná vlnobitím života.
Dnes ma paradoxne inšpiroval kňaz z nedelnej omše v rozhlase, keď hovoril v kázni o rozhodnutiach. Použil jednu vetu, ktorá sa mi veľmi páčila.
Citujem.
"Náš život visí na pántoch našich rozhodnutí."
Pre mňa je astrológia pomoc pri poznávaní samej seba, alebo iných ľudí, nie veštecká predpoveď budúcnosti.
Ak sa postavíme k svojmu životu odvážne a nepovieme si, že to je náš osud, tak čo už, na jeho konci môže byť niečo, celkom iné ako na jeho začiatku.
A astrológia je v tomto aspoň pre mńa veľkou pomocou. :)
neznámy
neznámy | 1.8.2011 08:22
zaujímavý postoj, asi si veľmi silná osobnosť, prajem ti to, všetko dobré :-)
neznámy
neznámy | 1.8.2011 10:26
Nie, nie, to nie je sila osobnosti, skôr sila viery v Boha a sila z poznania, ktoré som si uchmatla pre seba od múdrych ľudí. :)

Osud vedie toho, kto chce a kto nechce, toho vlečie.
Seneca

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...