mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Čo vám moderná astrológia zatajila - video-kurz

martinbd
martinbd | 26.12.2018 16:58
Skúmal ste teda tento systém, alebo nie? Ak áno, na koľkých horoskopoch?


Ináč odporúčam vám knihu: Whole sign houses, The oldest house system, od Roberta Handa.
Predpokladám, že Roberta Handa poznáte. Je to v súčastnosti asi najuznávanejší astrológ na svete. On tento systém v tejto knihe prestavil. Podľa jeho výskumov je to najstarší systém a pôvodný, používal sa až do 8., prípadne 9. storočia a nie spolu so siderickým, ale tropickým zverokruhom.
V tejto knihe došiel k názoru, že tento systém funguje a sám ho používa, hoci v kombinácii s kochovým systémom.
Od vtedy na tento systém prešlo už veľa astrológov, napríklad Benjamin Dykes, Chris Brennan, Charles Obert, Joseph Crane, Demetra George, ...
neznámy
neznámy » martinbd | 26.12.2018 18:31
přesně, Hand používá v kombinaci s Kochem, což je varianta Placida, z čehož je zřejmé, že mu tonevychází, jak potřebuje. Handa and co. zasvětil do tohoto systému indický astrolog Raman, který pracoval v jednom z indických siderických zvěrokruhů.

Na kolika horoskopech jsem tento systém zkoumal je zcela irevelantní, statistika v astrologii slouží pouze k tomu, aby si astrolog potvrdil svůj jediný správný názor.

Pokud chcete pracovat v tomto systému, měl byste pracovat v siderickém zvěrokruhu a používat jen viditelné planety, zapomenout na to, že existuje nějaký Uran, Neptun, Pluton.

Vás tento systém okouzlil proto, že máte v tropickém zvěrokruhu hlavní osy na počátcích tropických znamení, proto máte pocit, že to je ten pravý systém.


U Handa podobně, přestože má asc na 13°Raka, většina planet zůstává ve stejných domech až na Urana a Saturna v opozici na Slunce, s čímž má nejspíš v Kochovi problém. Kdyby použil Campana, byl by doma jak v tropickém tak siderickém, nepotřeboval by systém stotožňující znamení a domy.

PS můžete mi psát slovensky, nemám se slovenčinou potíž
martinbd
martinbd | 27.12.2018 17:25
Nie, z toho, že používa v kombinácii s Kochom predsa nevyplýva, že mu to nevychádza.
Jeho záver je jasný : tento systém domov funguje!
Prečítate si to v jeho knihe, ak nemáte problém s angličtinou.

So slovenčinou problém nemáte, ale s logikou zjavne áno.
Keby ten systém nefungoval, tak by ho nepoužíval vôbec. Práve naopak, keďže ho používa, z toho vyplýva, že pre neho funguje. Podobne ako funguje aj ostatným astrológom.

Takže vy ste tento systém vôbec neskúmal a chcete sa k nemu vyjadrovať.
Vaše tvrdenia nemajú žiadnu hodnotu. Ja som tento systém skúmal na stovkách horoskopoch a ľudia, ktorým som vykladal horoskopy hovoria, že výklad je presný.

Zjavne o mne nič neviete, pozrite si moju prednášku, prečo používam iba 7 planét!

Mňa tento systém neokúzlil, tento systém funguje lepšie ako placidus a preto som na neho musel prejsť, keď som chcel byť čestný.

ZÁVER:
Vyjadrujete sa k niečomu, čomu absolútne nerozumiete a preto vás musím vás nazvať astrologickým amatérom a šarlatánom.

A už ma prestante otravovať svojími nekompetetnými príspevkami. Ste astrológ podobne ako ja, sme, dá so povedať, kolegovia. Ja sa nestarám o to, čo robíte, je mi to jedno. Nebudem sa ani vyjadrovať k tomu čo robíte a nerozumiem tomu. Vyzývam vás, aby ste spravil to isté. Do helénskej astrológie sa nerozumiete, tak sa k nej nevyjadrujte!
neznámy
neznámy » martinbd | 27.12.2018 19:29
Som veľmi prekvapená reakciou, sledovala som tu diskusiu od momentu kedy vstúpil do nej iný astrolog a čakala som že sa niečomu priučím, no toto sa mi zdá dosť zlé od odborníka.
Ja sama vás vnímam ako takého populistického astrologa a možno sa mýlim, ale ako vás sledujem tak mi to príde planéty v znameniach, planéty v domoch ale to je v každom programe a ja som sa nič nové nenaučila z toho. Takže ja mám len také poznanie a samozrejme som si vytvorila taký obraz aj o vás a môže byť mylný a chcela som si ho zlepšiť čo sa mi nepodarilo. Takúto reakciu neuznávam ani u obyčajného človeka a teda astrolog by už mal byť na inej vlne.
neznámy
neznámy | 27.12.2018 20:41
bohuzial takto konci vasina debat s "astrologmi" kedy odpovedou byva casto namiesto argumentov osocovanie a demagogia... dan za to ze k astru sa casto dostanu rozne poznaceni ludia :/
marcie
marcie | 28.12.2018 08:24
tak to teda musíte byť v astrológii na dosť vysokej úrovni, keď ste sa od martinabd nič nepriučili, ja to beriem tak, že väčšina ľudí tu má astrológiu ako hobby, že to nerobí profesionálne (ako napr. martinbd), ale jasné, aj medzi nimi sa môžu nájsť profíci, prečo nie ... ale myslím, že od každého sa dá niečo priučiť, takže toto je tiež dosť silné vyjadrenie na mňa ;)
marcie
marcie | 28.12.2018 08:27
k martinovej reakcii sa navyjadrujem, keďže astrológii nerozumiem, takže naozaj neviem posúdiť (asi ako väčšina ľudí na tomto fóre) kde je pravda ;), čo sa týka "formy", tak bola trochu ostrejšia ... -LOL-
neznámy
neznámy » marcie | 28.12.2018 11:04
Nie som astrolog aspoň sa ním nepovažujem aj ked astrologiu milujem a to ešte v čase bez internetu. Ja som len napísala že mne príde jeho astrologia populistická a tak to vnímam a nemusí sa ti to páčiť. Oveľa viac odpovedí na svoje otázky som dostala od iných. To čo mi vysype každý program nepotrebujem sa veľmi učiť, to si jednoducho môžem prečítať. Práve toto o týchto domoch som čakala že bude niečo prínosné, niečo čo nie je v programoch, ale skončilo veľmi rýchlo lebo niekto niekomu stúpil na otlak.
marcie
marcie | 28.12.2018 11:23
ja tie argumenty sčasti chápem, len to vyjadrenie sa mi zdalo príliš trúfalé ... ;)-LOL-
Magnician
Magnician » marcie | 28.12.2018 14:02
len by ma mrzelo,,keby páni sem prestali prispievať,pretože takmer každý príspevok ma zaktivuje k štúdiu a som vďačný,,napriek tomu,,že nerozumiem všetkému alebo mi to nesedí,,lúskam to a lúskam,,vždy mi to niečo dá:)
Magnician
Magnician » Magnician | 28.12.2018 14:12
ako čistý egoista-ROLL-
marcie
marcie » Magnician | 28.12.2018 15:23
presne tam som mierila, že môžeme byť radi, že tu nejakí astrológovia prispievajú a ak sa niekto cíti "kompetentnejší" tak nech prispieva on takými príspevkami, ktoré ulahodia každému -PUH- pardon, mám aktívny mars a pri mojom ohni ma to trochu vytáča :D-LOL-
neznámy
neznámy » Magnician | 28.12.2018 19:14
nebojte, budu dál přispívat, pokud se tu objeví téma, ke kterému mám co sdělit.
U tohoto příspěvku mne pobavil už titul: "Co vám moderní astrologie zatajila", to je směšné, moderní astrologie, přesněji moderní astrologové, nic nezatajují, naopak všechny tajuplnosti snaží se osvětlit.

Směšné, že jsem byl nazván šarlatánem jen pro to, že nehodlám utrácet drahocenný čas studiem stovek nativit, kvůli systému, jehož vzkříšení považuji za rezignaci na více než dva tisíce let zkušeností a snah astrologů. Stačilo mi jich řádově několik desítek. Zejména těch, které mají asc na posledních stupních znamení zvěrokruhu tropického i siderického.

Otázka domů je kontroverzní téma už po staletí. Kdysi jsem na toto téma napsal jněkolik příspěvků, pokusím se je dohledat a tady dát k dispozici. Základní dělení je
dělení prostoru: Campanus, Regiomontanus plus několik dalších
dělení času: Placidus, Koch
dělení ekliptiky: Porfyrius, přirozená gradace Colina Evance, dělení po 30°od ascendentu, nebo od media coeli, nodální domy, domy-znamení
pak je tu topocentrický - empirický a pozoruhodný systém Amphora ThDr. Píši, (tzv. Píša+Krušinsky)

pro mne je základním předpokladem to, že hlavní osy jsou počátky rohových domů.
Nativita se počítá pro první nádech, pro začátek života, ne pro střed či konec, proto musejí být hlavní osy obzorník, poledník, primární vertikála počátky domů.

výčet ani třídění není kompletní, systémů je cca půl stovky
Magnician
Magnician | 29.12.2018 15:06
som rád:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...