mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Chlapec alebo dievca?

neznámy
neznámy | 15.5.2016 19:21
Zdravim -PUH-

Da sa z kolecka zeny vycitat ked bude mat dieta, ci to bude chlapec alebo dievca?
neznámy
neznámy | 15.5.2016 19:49
v urcitom zmysle da, ale nikdy to nie stopercentne...ak je hrot 5.domu a vladca 5.domu v zenskych znameniach, tak je vysoka sanca, ze to bude dievca...ak v muzskych, tak chlapec... ak hrot v muzskych a vladca v zenskych, tak vysledok je neisty... mozno to aj znaci, ze ak by mal clovek viac deti, tak pohlavie by sa striedalo...
martinbd
martinbd | 16.5.2016 08:17
K tomuto som čítal viacero metód, napríklad sa berú aspekty na Mesiac, ak sú od mužských planét, tak bude chlapec, ak od ženských tak dievča, alebo postavenie Mesiaca v znamení, ak v mužskom tak chlapec, ak v ženskom tak dievča, ďalej hrot 5. domu, ako bolo spomenuté, a vládca 5. domu, ale aj planéta v 5. dome, ak je mužská, tak chlapec, ak ženská tak dievča. Ale v praxi to podľa mňa funguje tak, že ak sa má narodiť dieťa, je potrebné preskúmať direkcie a tranzity, ak zasahujú časť horoskopu, ktorá vypovedá viac o chlapcovi, tak by to mal byť chlapec a o dievčati podobne.
V praxi sa mi ale stala taká vec, že hrot 5. domu mala matka v mužskom Baranovi a vládcu Marsa v mužskom Levovi, Mesiac v mužských Váhach, ale narodilo sa dievča, za tranzitu Urán trigon Mars, ale to dievča má v horoskope silne zdôraznený oheň, takže v podstate pohlavie je dievča, ale dušou chlapec. Takže to je ďalší zádrhel a treba pozrieť aj horoskop otca.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.5.2016 08:46
Dakujeeem -FLOWER-
neznámy
neznámy » martinbd | 16.5.2016 08:52
Ja mám dve deti, obaja sú chlapci. Mesiac mám ženskom rakovi v aspekte na slnko v rybách, neptún v škorpionovi, v konjunkcii s Jupiterom v rakovi a v sextile na urán v panne. Hrot 5.domu síce je v blížencoch, ale vládca merkúr je v rybách.
Môj horoskop by teda zrejme jednoznačne ukazoval na dievčatá.
U synov nesedí ani to, že by to boli chlapci so ženskou dušou, ani jeden nemá ženskú povahu a sú narodení so slnkom v mužských znameniach, Kozorožec a Blíženci.
Myslím, že do tejto oblasti astrologia veľmi nevidí, tá naša západná. Možno východná skôr.
neznámy
neznámy | 16.5.2016 09:03
Vychazi to myslim tak 50:50.
Pri planovani jsem slysela, ze se osvedcuje Jonasova metoda poceti...uvadi i pohlavi...
neznámy
neznámy | 16.5.2016 09:14
zajímalo by mně jestli Jonáš svých 9 dětí podle této metody plánoval.
anebo prováděl teprvá výzkum.
martinbd
martinbd | 16.5.2016 09:32
Neviem ktorá metóda funguje, nemám to tak preštudované, ale s týmito som sa stretol, u teba pre chlapca hovorí aj konjukcia Mesiaca s Jupiterom a Mesiac trigon Saturn. Takže nedá sa povedať, že by to u teba úplne nefungovalo. Každopádne treba určite preskúmať aj horoskop otca. Poznám jeden prípad že v 5. dome je mužský Saturn, hrot 5. domu v ženskom znamení, a vládca Mars v ženských Rybách, Mesiac v ženskom znamení ale aspektovaný Jupiterom a Marsom. 3 chlapci. U otca neviem.

Poznám jeden pekný a celkom jasný prípad, hrot 5. domu v Baranovi, Mesiac v Baranovi v konjukcii s Jupiterom a vládca 5. domu v mužských Blížencoch. U otca neviem. Chlapec jedináčik. Ten Baran podľa mňa robí toho jedináčika.
martinbd
martinbd | 16.5.2016 09:33
ináč Kozorožec je ženské znamenie.
neznámy
neznámy | 16.5.2016 09:35
jonas nema 9 deti, ale 11... a pokial viem, tak si ich sam vypocitaval...na striedacku...chlapec, dievca, chlapec, dievca...
neznámy
neznámy | 16.5.2016 09:37
ta metoda hovori, ze ak je pri pocati luna v zenskych znameniach, tak sa narodi zena, ak v muzskych, tak muz... lenze evidentne to pre vsetkych neplati...napriklad ja som bol pocati, ked luna bola v zenskych znameniach...
neznámy
neznámy » martinbd | 16.5.2016 09:41
Hej, pomýlila som sa, kozorožec je taký strohý, chladný, saturnský, ženskú energiu veľmi nepripomína, tak na to občas pozabudnem. :)
Ale i tak syn so slnkom v kozorohovi je úplne typicky mužská povaha, má konjunkciu marsa a slnka.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.5.2016 09:44
Mesiac trigon Saturn mi už v horoskope neudáva, ale áno je tam, aj keď orbis je už asi príliš veľký.
martinbd
martinbd | 16.5.2016 09:59
u Mesiaca môže byť širší orbis.

Lilly uvádza túto metódu:
"Saturn, Jupiter, Mars a Slnko sú mužské planéty, a ak budú v domoch, znameniach a stupňoch mužských, znamenajú mužských potomokov, Luna a Venuša sú ženské planéty, ak sú západné a v znameniach, domoch a na stupňoch ženských, svedčí pre ženské potomstvo."

Celkom nerozumiem či sa to vzťahuje na signifikátorov 5. domu, alebo celkovo. Ináč západne sa tu myslí, že Venuša je západne, ak zapadá až po Slnku a Mesiac je západne, od konjukcie so Slnkom k opozícii, čiže dorastajúci.
neznámy
neznámy | 16.5.2016 10:31
mohl mít fotbalový team. :)
představ si kdyby se to ukázalo jako funkční ten výpočet.
nebylo by lepší pro lidstvo nic nevědět?
ještě ses ani nenarodil a už ti přiřadili co budeš.-NOOO-
přitom k té diferenciaci stejně dochází až po početí později.
a dá se do určité doby ještě i ovlivnit.
martinbd
martinbd » martinbd | 16.5.2016 12:26
Našiel som príklad, kde to aplikuje. Píše:

"Mars v mužskom znamení znamená jedného mužského potomka, Slnko v mužskom znamení ďalšieho. Luna v Blížencoch a takto blízko sextilu s Marsom ďalšieho mužského potomka. Venuša, ktorá svoju moc dáva Slnku, by mohla znamenať mužského Potomka. Venuša a Luna sú ženské planéty a sú v trigone, Venuša ja na almutene nativy, čo znamená dvoch ženských potomkov, alebo troch, pričom všetky dcéry prežijú, synovia však nie."

Mars je tam v Levovi v 7. dome, Slnko vo Váhach v konjukcii s Venušou vo Váhach v 8. dome. Takže nezávislé od 5. domu, kde sú Blíženci na hrote a Luna usudzuje na pohlavie. Ale tiež berie do úvahy aspekty Mesiaca. Len nechápem prečo nerátal aj Jupiter, ktorý je v Strelcovi, čiže mužská planéta v mužskom znamení.

Takže mi je jeho metóda nejasná.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.5.2016 12:44
Mám Mars i Slunko v mužském znamení a mám jednoho syna. Lunu mám v Blížencích na IC a rovněž hrot 5.d. je v Blížencích...několik astrologů "hádalo" že mám dvojčata. -LOL-
dodo41
dodo41 | 16.5.2016 13:50
pozri sa podla tohoto vypoctu, kedy bolo dietatko pocate, malo by to sediet, co sa tyka pohlavia, drvivej vacsine ludi to sedi podla tychto cisiel - sem tam dojde k urcitym anomaliam, naprikald ze podla vypoctu by malo byt dieta chlapec, no v konecnom dosledku sa narodi ako dievca - fyzicky, no v konecnom dosledku sa aj tak citi byt viac ako chlapec - a opacne, homosexualita...


http://astrologie.najdise.cz/plodne-dny/jonasova-metoda-poceti
neznámy
neznámy » dodo41 | 16.5.2016 14:39
Tak u mňa to pri tomto výpočte sadlo presne. :) U oboch detí mi v čase počatia ukazuje pravdepodobnosť otehotnenia vysokú, 6x a 7x a v oboch prípadoch ukazuje pohlavie mužské. :)
neznámy
neznámy | 16.5.2016 14:41
dívala jsem se zpětně a u mne to taky sedí....:)...tak asi na tom něco bude
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...