mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Chiron v horoskope

nikav
nikav | 14.7.2014 16:06
Áno, sedí, dík, aj s tou vytrvalosťou vo vzťahoch. Mala som za to, že to bol hlavne môj zámer dokázať otcovi, že žiť sa dá s jedným partnerom, preto som stále niečo skúšala, ako to poriešiť, ale to sa môže podariť iba vtedy, keď sa snažia obaja. Starý vzťah mám vyriešený spolu s karmou, a čo ďalej. Teraz ma zaujíma súčasnosť a perspektíva. Zistili mi, že Chiron sa mi teraz nachádza na 17.st. Rýb v 10.dome. Teda asi v polovici trpiteľského znamenia a v kozorožcovskom dome, teda SATURN - môj osud! Mohla by si mi zistiť, kedy asi z tohoto domu Chiron vypadne? Alebo čo ťa v súvislosti s týmito údajmi napadne, vopred ďakujem.-NOSMILE-
neznámy
neznámy » nikav | 16.7.2014 12:05
Hmm, no rada by som Ti pomohla, ale neviem Ti z tohto povedať, čo môžeš očakávať. Sama netuším ako sa prejavujú tranzity Chirona a to bolo jedným z dôvodom prečo som založila túto tému. Okrem toho ten Chiron nie je až takým podstatným prvom v horoskope, niektorí astrológia ho neberú vôbec v úvahu a preto si myslím, že by bolo rozumné neprikladať mu až takú vážnosť a opodstatnenie. Dôležité ako tranzity Chiróna sú napr. tranzity Saturna, Uránu a Pluta z dlhodobého hľadiska, hlavne ten Saturn, kde tranzituje vypovedá o tom, v akej oblasti nášho života sa budeme cítiť obmedzovaní počas jeho tranzitu. Takže myslím, že tranzitov Chiróna sa nemusíš nejako obzvlášť obávať. :)
neznámy
neznámy » nikav | 16.7.2014 18:38
chiron je klucovy, aj ked urcite kazdy ho berie ako chce, moje chapanie je ze otvara dvere dovnutra, a vzhladom na to, ze sadisticke ci masochisticke sklony sa klzu len po povrchu, chiron nuti ist do hlbky a pretransformovat bolest. Vsetko co sa zrkadli v nasom osobnom horoskope ma sancu vdaka nemu prejst transformaciou. Ak externalizujeme a motivom nadalej zostava nas sexualny drive, a vonkajsie uspenie, zrejme to tak ma byt, a nic sa nedeje nespravne, pretoze mame pravo na rozhodnutia a slobodna volba sa ma moznost prejavit kedykolvek. Pretoze nie sme v pasci, a vzdy je vychodisko, ci riesenie.
Ak vsak zacneme vnimat svoje motivy inak a ak vonkajsiemu svetu premien dame iny vyznam, takisto sa zvyrazni nieco co doteraz nemuselo byt stredobodom. Je to vsak masivna energia, intenzivna a nutiaca k okamzitej zmene, vo vonkajsom svete.
Je otazne, co sa s tymto obrom da urobit, inak, ako sme doteraz boli nauceni.
Ak odsunieme nabok kontrolu, zranitelnost stupa, a my sme nuteni pohybovat sa uplne inak, pretoze ak sme boli navyknuti menit veci vonku, moze byt dost neprirodzene menit nieco vo vnutri. To je zrejme podstata zameru, a u kazdeho moze byt iny, takisto niekedy ani nevieme, co nasim zamerom je-LOL- trebars moze byt tazke doverovat procesu a prestat veci kontrolovat, aj o tom moze byt chiron, nechat veci plynut. nechat zivot prijst, prijat ho, objat a nechat veci ist. Mozno nas Chiron IBA uci zit, zit zivot. Kvalitativne. Nie kvantitativne.
takze chironu zrejme netreba prikladat ziaden vyznam, vonkajsi:)trebars
nikav
nikav | 17.7.2014 00:59
Tak veľmi som potrebovala zmeniť svoj život, každú jeho podobu, že som si zmenila aj meno /už som tu o tom voľakedy podrobne písala/ a bol to výborný počin. Horoskopu som sa bála pre jeho množstvo kvadrátov, tak som si ho radšej nevšímala a žila som tak ako píšeš aj ty - s dôverou a čím ďalej s väčším pokojom. O chirone som vedela toľko, že súvisí s duchovným životom, ale horoskop som mala ešte z doby pred jeho objavením, tak bol mimo môjho záujmu. Záležitosti 7. domu skutočne prebehli tak, ako mi to vyložila tischa. Zostávam v nádeji, že keď stretnem toho, čo hľadá práve mňa, chiron bude riešiť inú tému, než je partnerstvo. Dík, že si sa mi venovala.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 17.7.2014 12:44
Však já jsem to dělala jen jednou, ale náhodou mi to rozjelo dobře očistný proces -YES-
No, ale myslíš, že to že je v 6d. nic neznamená?? Ono je fakt, že při mojí poškozené Panně v kv. na Lunu je asi jedno kde je Chiron, asi to samo o sobě má vliv. Ten Blíža to je zase krční páteř, a ty nervy by souhlasily si myslím. S horními dýchacími cestami běžně problémy nemám, naštěstí... i když teď jsem měla období kdy mi Uran krosil soustavně přes jeden zdravotní midpoint a to bylo něco teda! (Ale to zas nemá nic společného s Chironem, i když zrovna jeho jsem nezkoumala v téhle midpointové souvislosti).
¨
vrchol.vsetkeho
vrchol.vsetkeho | 17.7.2014 13:12
chiron v 2dome konjukcia venusa slabost na zeny mozne utrpenie od nich
neznámy
neznámy » vrchol.vsetkeho | 17.7.2014 16:20
nie nie! ty budeš ten liečiteľ financií :D

slabost na zeny, pokial si normálny chlap, je vo vacsine prípadoch tiez normálna -PUH-. tie citové zranenia vo vztahoch to urcite skôr. cheiron by mala byt nasa schopnost liečit sa. možno je v tom schopnost iecit sa cez vztahy, alebo asi skôr liecit vztahy druhým skrz vlastné skúsenosti
neznámy
neznámy | 17.7.2014 16:59
Jak to myslíš, chlape, s tými schopnosťami.. Nikto nám tu nevysvetlil teda čo znamená pre túto partiu ludí spoločný chiron v Rybách
A ja že ho mám v 12.dome to znie až doslova mysticky , zvlášť keď čítam aj to čo píšeš o nejakých schopnostiach - pre druhých-FLOWER-
neznámy
neznámy » nikav | 17.7.2014 20:56
nie je zac:) k chironovi v siedmom dome som nasla, ze moznoze ste mali manzelstvo prilis skoro, a co je dolezite pre vas dalej je, ze je potrebne najst rovnovahu medzi tym kto ste vy a kto je vas partner, pretoze vztah nie je jedna osoba. Vo vztahu je dolezite najst sameho seba a najst vlastnu hodnotu, parafrazujem:)
dalej kozorozec akosi koresponduje s desiatym domom, pre ktore sa odporuca pocuvat vlastnemu srdecnemu tepu-PUH- a tak budete schopni pomoct nielen sebe ale aj ostatnym, a k chironovi v rybach, vdacnost pomaha a v kazdom chaose sa nachadza svetlo.:)
neznámy
neznámy | 6.8.2014 18:28
Dobrý den, mám Chirona 4 stupně od MC v přesné opozici na Pluto na IC. Charakteristika, kterou zde uvádíte je naprosto ale naprosto přesná.
joulutahti
joulutahti | 6.8.2014 19:25
tak i ja sa pridam a napisem svojho chirona (o ktorom nic neviem):
- je v Rakovi
- v 8.dome
- aspekty: trigon Ascendent , trigon Pluto, opozicia Saturn...

....a ako tak pozeram na graficky horoskop, tak stvorkonjunkciou(to existuje?) spojeny zaradom s Jupiterom, Slnkom a este aj so severnym uzlom (ten je uz v 9.dome a slnko na konci 8....)

...a netusim , co z toho plynie -BIGEYE-
-LOL-....
neznámy
neznámy | 7.8.2014 06:55
Zajímalo by mně proč bereš jen osu a né umístění v domě. Přece chiron ve 4. bude jiný než v 10.
Píšeš v 4. anebo 10. - traumatický domov. Tady zohledňuješ jen kvality 4.domu a co dům 10. ?

A pak by mně zajímalo co si myslíš o chironovi na ose 1. - 7. dům anebo prosté na asc a desc. Díky za názor.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 13:56
No keď riešiš nejaký dom, kde máš planéty, tak je dobré sa vždy pozrieť aj na protiľahlý dom. Os 4/10 sú vzájomné protipóly kedy človek od rodičov, podpory rodiny a domova speje k širšej spoločnosti, presadeniu sa samého seba v spoločnosti v súvislosti so sebarealizáciou (kariérou) a uplatnení sa. Určite som týmto nevystihla všetko, čo táto os protichodných domov predstavuje, ale len som tým chcela naznačiť, že jeden s druhým úzko súvisia.
To čo som písala o tých planétach v 4. a 10. dome v natíve a ich význame to som už čerpala z karmickej astrológie, takže preto som to tak odôvodnila.

Chirón, ako už bolo povedané súvisí s nejakým naším vnútorným zranením, pociťovanou citovou ujmou (najčastejšie je to práve citovo zafarbená trauma z niečoho...) a jeho postavenie v dome, v kt. sa nachádza na to poukazuje. Ako som tu už niekde uvádzala, tak v karmickej astrológii má Chirón veľmi veľký význam a veľa vecí sa dá od jeho postavenia a jeho aspektov odvodiť. Takže skús si to pospájať s tým čo značí 1. a 7. dom a dať to do súvisí s tým Chirónom.

Mimochodom ja mám Chirón opustený v 1. dome v Býkovi a donedávna som ešte nechápala jeho význam, ale skrz jednu dôležitú udalosť a prelomové dianie v mojom živote som ho značne pochopila. Celé to súviselo s tým, že som sa skrz 7. dom obetovala pre vzťah k partnerovi napriek tomu, že mi to spôsobovalo značnú vnútornú bolesť a utrpenie, kt. som však prehliadala, potláčala v sebe a nedbala na výstražné signály, lebo bolo pre mňa prirodzené vyjadrovať seba cez toho druhého a jeho pohľad na mňa. Našťastie nakoniec mi došlo, že s tým niečo nie je v poriadku a začala som sa viac pozerať na samú seba a nie na seba skrz partnera...
neznámy
neznámy | 9.9.2014 14:48
Tak to pak ano. Chiron v 10. bude jiný než chiron v 4. to je pak jasné.
A protilehlost je pak taky jasná.
Mám chiron v 9.domě a v rybách. Zatím jsem do hloubky nic nevysledoval abych nabyl důvěru v to že to co si myslím že je projev chironu v 9.d ryby je skutečně 9. dům ryby a ne něco jiného. Tak daleko zatím nejsem. Takže čekám že si něco v souvislosti s chironem třeba časem uvědomím..ale když jsou to ryby..tak nevím jestli ta doba nastane.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 14:57
Ťažko povedať... myslím, že pre každého je Chirón a to ako ho vníma dosť individuálna a tiež intímna záležitosť, takže niekto si ho môže uvedomovať a vnímať ho docela jasne a niekto zasa jeho pôsobeniu nebude prikladať až taký význam. Chirón je aj teraz v tranzitoch v Rybách, tak možno keď Ti bude tranzitovať v konj. s natívnym Chirónom objasní sa Ti jeho pôsobenie a jeho vplyv na Teba. ;)
neznámy
neznámy | 10.9.2014 16:21
mám chirón v baranovi v 10.dome a rozmýšľam nad tým,čo by mohlo predstavovať to zranenie...
hľadanie kto som,skutočného dôvodu tu na Zemi...a v 10.dome -neprejavená sila
v poslednej dobe strašne trpím práve tým,že neviem,kto som,čo tu robím a prečo tu vlastne som...a mám pocit,že som niekedy strašne dávno stratila svoj domov a neviem ho znovu-v tomto materiálnom svete nájsť.Že voľakedy dávno,keď sme sem prišli,boli sme ešte duchovné bytosti vedomé si svojho božského pôvodu,toho,že sme tvorci tohto sveta.Pripadám si až trapne,ale Pána prsteňov a Hobita som videla snáď tisíc krát a zo začiatku som to celé preplakala-pretože mám pocit,že to bolo ono,svet elfov,prírodných bytostí-úplne na začiatku....
a s tým spojená sila,ktorú v sebe netuším-a aj preto sa cítim bez zmyslu...nič ma nanaplňuje,pretože mi chýba to vedenie-kto som.a cítim sa jak minútu pred zbláznením,pretože keď to nezistím,tak ma to čaká-CRY--PUH-
neznámy
neznámy | 11.9.2014 10:02
No a čo Tvoje vzťahy v rámci rodiny, prípadne vzťah s matkou al. rodičmi celkovo? Ako som už písala ohľadom osy 4/10 ak sa v týchto domoch vyskytuje Chirón tak je tam nejaká trauma v rámci domova, rodiny, vzťahov s rodičmy....v 10. dome tiež v súvislosti so širšou spoločnosťou.

No to ma mrzí, že to pociťuješ tak, ako keby si do tohto sveta nepatrila a nevieš si v ňom nájsť svoje mieste, zrejme máš teraz nejaké ťažké tranzity al. v natíve máš nejaký aspekt v rámci Neptúna. S týmto Ti ja veľmi nepomôžem, to si musíš sama v sebe vyriešiť prípadne skrz nejakých ľudí, kt. dôveruješ a kt. Ti budú lepšie vedieť poradiť. Verím však, že to zvládneš, keď budeš chcieť, tak hlavu hore... keď človek chce, všetko sa dá zvládnuť. Drž sa. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 11.9.2014 21:28
ale ja myslím,že ten Chirón spraví všetko pre to,aby zistil,kto som,aby to vyliečil....mám sa vlastne najlepšie za celého svojho života,všetko sa pomaly mení-hlavne ja takže ma to naplňuje nádejou...
mama je alkoholik a otec veľmi prísny autoritatívny,,,učím sa ich prijímať,a ja dúfam,že aj srdce sa mi raz otvorí-HEART-
ďakujem,tisha-FLOWER-
neznámy
neznámy | 11.9.2014 22:41
Hmm,no máš to doma s rodičmi zrejme dosť ťažké,to má mrzi -NOOO-...ale asi to je tiež pre Teba nejaka skúška ten vzťah k rodičmi a ak sa nad to povznesieš a prijmes tvojich rodičov akí sú,tak veci sa začnú meniť k lepšiemu.Chiron Ti určite pomôže. ;) veľa šťastia.
vrchol.vsetkeho
vrchol.vsetkeho | 14.9.2014 12:36
ja mam chiron v 2 dome konjukcia venusa v panne tak vie mi niekto povedat ako by som mal pocitovat tieto aspekty?
Stránka:
< 6 7 8
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...