mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

Chiron v horoskope

neznámy
neznámy | 8.7.2014 14:14
Celkom dosť teraz čítam o Chirónovi a o jeho postavení v radixe, tak by ma dosť zaujímalo ako ho vnímate vo svojom radixe a tiež ako sa u Vás odrážajú jeho aspekty v horoskope.
Chirón je všeobecne považovaný za citlivý "bod" v horoskope a tam, kde sa nachádza býva človek dosť citlivo zasiahnutý, súvisí s bolesťou, traumatickými zážitkami al. nevyliečenými ranami, ale tiež naopak aj s ich liečením a hojením starých rán. Taktiež je to dôležitý prvok, s kt. sa pracuje v rámci karmickej astrológie.
Ďakujem za všetky príspevky. :)
neznámy
neznámy | 8.7.2014 14:23
chiron je masochista.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 14:35
Masochista je skor Pluto.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 14:38
Toho spíše vnímám do sadismu.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 14:41
Pluto (boh) je podla mna milovnik sado/maso. Jedno alebo druhe, alebo oboje -COOL-.
Chiron a jeho umiestnenie znamena oblast, v ktorej by mal byt potencial liecenia inych (podla domu, znamenia).
neznámy
neznámy | 8.7.2014 14:46
ano to máš pravdu. no, chiron se u toho ale nejdříve zkaličí, aby získal tu zkušenost, kterou pak jako vyléčení přenáší na jiné. to už ostatní necítí jak se kvůli tomu dorasoval.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 14:48
Otazka znie, ci to zranenie je z tohto alebo minuleho zivota. Lebo niekde som cital, ze to symbolizuje uz vyliecenu ranu.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 14:58
No ako sa to vezme, skrz jedno aj druhé sa človek v podstate mení a transformuje, či už je to Pluto al. Chiron, ale princíp ich pôsobenia je odlišný.

Napr. Chiron na osy IC/MC v 4. al. 10. dome v natíve znamená, že človek veľmi traumaticky a bolestivo vníma domáce prostredie. Domov vníma ako traumatický, zraňujúci a nebezpečný. Takéto dieťa s takto postaveným Chirónom sa doma necíti ako doma. Môže sa taktiež stať obeťou v rámci rodiny al. rodičov, prípadne sa musí starať o jedného ťažko chorého rodiča. Zväčša je pre neho domov spájaný sa s bolesťou a s ňou súvisia aj jeho skúsenosti. Preto sa Chiron a jeho postavenie v horoskope berie ako staré zranenie (súvislosť s minulými životmi prípadne v rámci karmickej astrológie). Potenciál liečenia tam je, ale nemusí nastať a prejaviť sa, závisí od jedinca.

Pluto však takto postavené na osy IC/MC je zasa o moci, manipulácii, závislosti. Takéto postavenie vymedzuje dlhotrvajúci boj o moc s rodičmi, často s matkou. Rodičia zároveň môžu prenášať svoje nesplnené sny na dieťa a projektovať ich na ňom, čím vytvárajú na dieťa tlak. Dieťa si postupne musí vziať svoju moc od rodičov späť, čím sa zároveň transformuje a zmení aj jeho osobnosť.
Okey, to bol len príklad ako sa vníma Pluto a Chirón v natíve a tiež s čím sa ja osobne stotožňujem.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 15:17
Taketo skatulove vyklady ja osobne moc nemusim. Stale je tam totiz to slovicko "moze" , za cim sa skryva, ze zaroven nemusi. Tieto fixne vyklady nie vzdy sedia, casto vobec. Os ic/mc, 4 a 10 ma totiz ovela viac vyznamov, ako klasicke otrepane vyklady.
Mozem vediet kde ty mas chiron a ako si to teda tym tvojim sposobom, s ktorym sa stotoznujes vysvetlujes -COOL-?
neznámy
neznámy | 8.7.2014 15:30
Okey, ale mne sa to potvrdilo aj v praxi u ludi, kt. maju takto postaveny Chiron na osy IC/MC a ten vyklad ako som ho napisala sedi minimalne u troch ludi, kt. radix poznam. Je to uz tvoja osobna vec ako to beries... ;)

Ja mam Chiron v 1. dome v Bykovi a jeho aspekty su: opozicia Venusa (7. dom), tesny kvinkunx Luna (6. dom, blizko Desc.), tesny kvinkux Neptun (9. dom) a kvadr. Cierna Luna (10. dom). Hmm, moc neviem ako ho vnimam, akurat ta opozicia s Venusou a to, ze je v Bykovi sa mi zhoduje s tym, co som si o nom aj precitala, inak neviem. Preto som tu zalozila aj tu diskusiu, aby som sa o postaveni Chirona v radixe u ludi dozvedela viac z praxe. -YES-
neznámy
neznámy | 8.7.2014 15:34
Ok ;)
Tak ked spojis vyznam chirona a vyznam prveho domu (a pre terajsok vynechas aspekty), co ti z toho vychadza? -PUH-
neznámy
neznámy | 8.7.2014 15:48
Chirona vnímam silno, je v prvom dome v rybách, v konjunkcii so slnkom a saturnom, v grand trigóne s lunou, jupiterom a neptúnom.
Beriem ho ako učiteľa a to aká som veľmi ovplyvnil práve Chiron.
Osobná skúsenosť ma naučila vnímať zranenia iných ľudí.
A asi vďaka nemu dokážem poznať dôležitosť najliečivejšej energie vesmíru. :)
neznámy
neznámy | 8.7.2014 16:09
Ono to bývá obojí, současný i minulý život ukazují podobné cyklické druhy prožívání.
To, že je chiron masochista jsem použil s mírnou nadsázkou.
Pěkný příklad je myslím si v knize K.Tučkové Žitkovské bohyně. Né vždy dokázaly tyto často chironské ženy pomoci sobě viz.Surmena.
Možná že si do těch planet projektujeme věci které v nich nemají žádné opodstatnění. V každém případě je astrologie psychologií a každý z nás prožívá svůj chiron a v principu i zodiak trochu jinak. Myslím si že to není nikde dané co je a co není chiron. Projektujeme si do něj svoje představy o tom jak by mněl vypadat. Myslím si to. Ty věci jsou samy o sobě neexistující.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 16:44
Mám stejně jako Zuza Cheirona v 1.d. v Rybách, navíc v konjunkci s Venuší (v opozici na Pluto s Uranem do 7.d). A k tomu ještě v synastrii se svým mužem mám tuto svou Venuši v konjunkci s jeho Jupiterem(v jeho 6.d.)a jeho Cheironem.-BLUSH-
V posledním půl až třičtvrt rokem prostě mazec - tranzitní Cheiron je taky v Rybách, k tomu rovněž Neptun - takže nám "krásně dosedli" na naše planety -bylo to prostě fakt sado - maso. Život se nám převrátil o 180 stupňů a vše je jinak než před rokem. Nejdříve moje ztráta zaměstnání, pak synův odjezd do nebezpečí v cizině....Největší záhul nám ale přinesla manželova těžká choroba, kdy jsem fakt potlačila sebe a dělala vše jen pro něj...je to moc citlivé a osobní, tak o tom nechci psát, už je vše na lepší cestě (doufám, věřím...), přesto to vše ve mne
zanechalo takovou nějakou divnou pachuť (Neptun?), nic mne nebaví, mám pocit prázdnoty, přešlapování na místě, chybí mi najednou nějaký směr, cíl..., přemýšlím, k čemu to vše bylo "dobré"....-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 8.7.2014 17:22
"Možná že si do těch planet projektujeme věci které v nich nemají žádné opodstatnění. V každém případě je astrologie psychologií a každý z nás prožívá svůj chiron a v principu i zodiak trochu jinak"

Nesúhlasím s tým, že si projektujeme niečo, čo nemá žiadne opodstatnenie. To by potom platilo pre celú astrológiu a tým pádom by stratila opodstatnenie sama.
To, že každý prežíva svoj chiron a v princípe aj zodiak je myslím veľká pravda.
Každá tá planéta, alebo prvok rezonuje s konkrétnym človekom trochu inak.
Keď sa zameriam na chiron, jeho významov je niekoľko, ale väčšinou si všímam u ľudí sústredenosť na tú ranu, utrpenie, nie na poznanie a liečenie.
Keď prirovnám ku kvetine, ktorá práve rozkvitla, niekto v nej vidí dokonalosť božiu a niekto moment od ktorého kvetina začína hynúť v procese smrti.
Je na nás čo si z obsahov daného archetypu vyberáme a čo živíme svojou pozornosťou.
Však vieš :), kam smerujeme svoju pozornosť, to rastie.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 17:25
Najviac o posobeni chirona by sa dalo zistit z osobnej skusenosti ludi, najlepsie takych, ktori ho nemaju v konjunkcii so ziadnou planetou, aby nebolo skreslene vnimanie.
Co ma Surmena spolocne s chironom? Surmena, jej sestra Irena Idesova aj hlavna hrdinka Dora, boli prekliate. Kliatba zrejme zabila aj Doru, naprik tomu, ze sa bohovaniu nevenovala. Ono celkovo tie bohyne malokedy viedili spokojny a stastny zivot v tradicnom ponimani.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 17:51
Tiez mi tranzituje Chiron rybami, navyse 8. domom a par krat si prebehne moju Lilitku, ktoru tam mam. Ryby su o hlbke, samotnym im vladne Neptun, vyssia oktava Venuse, tak sa viem vcitit ako sa asi citis. Ja som na zaciatku tranzitu mala strasnu potrebu sa nejak zrelaxovat z tych silnych emocii, najst niekde klud. Vedela som, ze obchody a take veci na mna nefunguju. Ciastocne priroda, ale stale to nebolo ono. Potom som nahodou objavila jedno miesto, kde chodia rodinky s detmi. Tam som nasla neuveritelny pokoj. Ked nahodou ze potrebujem, tak idem tam.:o) Drzte sa aj s manzelom.-HEART--KISS-
neznámy
neznámy | 8.7.2014 17:58
Mám Cheiróna v Rybách 9. dům, jinak aspekty
trigon Ascendent (3°01’)
kvinkunx Slunce (2°22’)
trigon Venuše (0°19’)
opozice Jupiter (4°42’)
opozice Uran (1°26’)
trigon Neptun (4°42’)
opozice Pluto (6°00’)

Myslím, že spolu s jinými aspekty v nativu se zdá, že duchovno a ezoterické disciplíny ke mě patří. Odráží se v tom schopnost pomoci nemocným ať už radami nebo přímo nebo přijít jasnozřivě na různá úskalí v životě, na duchovní podstaty, odráží se v mých zájmech a koníčcích.
Jinak nevím, protože nejsem astrolog, co by se dalo vyčíst z aspektů.
Ale jak se psalo, že v určitých domech, ne zrovna tom mém, to znamená třeba opatrovnictví těžce nemocného rodiče, tak u mě je to tak.
neznámy
neznámy | 8.7.2014 18:13
pluto s cheironom sú ale v určitých ohľadoch podobné
neznámy
neznámy | 8.7.2014 18:24
Díky-FLOWER-
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...