mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

Chirón v aspektoch s Venušou

neznámy
neznámy | 9.9.2014 14:23
V súvislosti s Chirónom by ma zaujímalo ako ho vnímate v aspektoch na Venušu vo vašom natívnom horoskope.

Tento aspekt sa vníma ako zvlášť traumatický vo vzťahoch, kedy človek s týmto aspektom v natíve vo vzťahu toľko veľa dáva a dáva až sa tým sám vyčerpá pre toho druhého a tiež pre ten vzťah samotný. Existuje tu veľký strach z odmietnutia milovanej osoby, pričom dotyčný jedinec má pocit, že nikdy neurobí dosť pre toho druhého a že pre neho nie je "dosť dobrý" pokiaľ nebude dávať toho čo najviac. Avšak pravdou je, že kedy si povedať dosť a skončiť s týmto obetovaním sa pre druhého, je veľmi ťažké si uvedomiť.

Ja sama mám takýto aspekt Chirón (1. dom) opozícia Venuša (7. dom) a navyše všetko to prepojené v T-kvadr. s Lilith a tiež som sa takto správala vo vzťahu k človeku, na kt. mi nesmierne záležalo. Uvedený opis sedí na to, čo som ja osobne pociťovala, preto by ma zaujímalo to ako ho vnímate vy, pokiaľ takýto aspekt máte.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 15:12
Já mám právě Chiron opo Venuše v tranzitech. Kdybys tu nepopsala pár věcí, tak bych neměla tušení co to znamená, ale pravdou je že jsem fakt byla postavená do situace, kdy jsem musela volit mezi tím jestli si vyberu sebe anebo partnera v určité situaci. Musela jsem volit mezi naprosto životně důležitou věcí pro mě a záležitostí, která je velmi důležitá pro partnera... Nakonec jsem si uvědomila ve stavu totální rozervanosti, že oběť by byla naprosto kontraproduktivní a doslova destrukční. Bylo mi jasné, že neudělám šťastného druhého člověka tím, když sebe v podstatě dobrovolně udělám nešťastnou. Zodpovědnost za moje štěstí mám ve svých rukou, takže se podle toho musím taky chovat páč nikdo jiný to za mě neudělá.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 15:31
Hmm...ďakujem za príspevok a áno, súhlasím s Tvojím názor, že obeť pre druhého v súvislosti s tým, že obetujeme tým seba a to na čom nám záleží, nie je produktívna a prínosná, ale sebadeštruktívna. Tiež som si ešte donedávna neuvedomila pôsobenie tohto aspektu, ale našťastie došlo mi, čo mám vo vzťahu robiť a čo nie pre toho druhého... Snáď v budúcnosti budem mať viac otvorené oči a nebudem tak zaslepená, že keď budem voliť medzi tým, že či obetujem seba al. nie, tak zvolím si tú druhú možnosť bez váhania.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 17:45
Mám tento aspekt taky -CONFUSED-
Venuše je v raku v 5d v kvadrátu na chirona v beranu do 1d.
Nikdy jsem tento aspekt nezkoumala a neuměla si ho nijak vysvětlit.......
Tak se nad tím zamýšlím, myslím, že na tom bude něco pravdy......
neznámy
neznámy | 9.9.2014 18:00
:) dík za vyjádření se......;)
Mi jde taky chiron/venuše tranzitně v přesném aspektu, ale v trinu.
Taky zároveň chiron kv. luna, je někde na 2 st., ale vrátí se zase-CONFUSED-.
Jinak mi jde pluto v kv. na chirona a uran v konj. na urana už dlouhodobě, takže požehnáno.....
Je zvláštní, že mi jde tranzitně zároveň uran kv. venuše a uran sextil měsíc toto postavení má i v radixu......-SAD-
neznámy
neznámy | 9.9.2014 21:48
Ja mám Venuša trigón Chirón. Venuša v 8.dome, Chirón v 4.dome.

Ten opis čo si našla celkom sedí. Prejavuje sa to aj tak, že niekedy sa snažím vyhovieť partnerovi aj na úkor seba. Alebo to, čo chcem vo vzťahu ja, nepokladám za také dôležité alebo mám problém si to vypýtať. Potom sa mi stáva, že potrebujem dobiť energiu a musím sa stiahnuť ako Hermit. Samozrejme sa s tým snažím pracovať a nieje to už v takých extrémoch ako kedysi.


Našiel som okrem toho tvojho ešte môj konkrétny aspekt:

Venuša trigón Chirón.
Ťažkosti s primárnymi karmickými sexuálnymi zážitkami, sú hlavné životné problémy. Veľa prípadov dlhotrvajúcich a náročných vzťahov, ktoré sú dosť stresujúce. Tento zrodenec je príťažlivý pre ľudí všeobecne. Mnohí sa do neho môžu počas jeho života zamilovať, no on je chytený v stresovej milostnej afére, ktorá nieje príliš príjemná. Častý výskyt vzťahov pochádzajúcich zo skúseností z minulých životov. Zrodenci vo Venuša trigón Chirón môžu nadobudnúť najhlbšie porozumenie ľudskej lásky, no táto úroveň porozumenia často vychádza z veľmi komplexných a karmických vzťahov.

Myslím, že celkom sedí.


A ešte:

Venuša trigón/sextil Chirón.
Máte prirodzenú schopnosť na pochopenie prepojenia tela a mysle, netradičné liečebné umenie a nezvyčajné spirituálne zážitky. Môžu vás považovať za individualistu, nakoľko neprijímate žiadne dogmy a pravdu prezentujete vlastným spôsobom. Ste odborníkom vo vyjadrovaní týchto konceptov v umeleckej a estetickej forme, čo ich robí ľahšie dostupné iným. Môžete objaviť mnoho kľúčov na svojej liečebnej ceste, ktoré efektívne vyjadríte v prospech všetkých.

Toto je ako šerbeľ na riť, nemám k tomu, čo povedať. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 10.9.2014 08:17
Ahoj. Ďakujem za podelenie sa s Tvojim osobným názorom na tento aspekt. No tie opisy sú dosť rôzne, čo si sem dal. Myslím, že ten druhý opis sedí skôr na ten Tvoj Ascendent, kt. máš vo Vodnárovi ako na aspekt Venuša-Chirón, keďže znamenie Vodnára sa celkovo považuje za individualistu a preto Ti to tak sedí.
Určite sa však Chirón spája s liečiteľstvom, čiže tiež s tým vyliečením toho starého zranenia, kt. sa s nami ťahá možno že aj cez niekoľko inkarnácií.

Inak, mohol by si sem dať odkaz na link, kde si našiel tieto info o týchto aspektoch? dík :)
neznámy
neznámy | 10.9.2014 12:07
Samozrejme:
http://cafeastrology.com/articles/chironaspects.html#venus-chiron
http://members.wizzards.net/~magyan/Venus_Aspects.html
http://johnsandbach.com/?p=197 /> http://www.linda-goodman.com/ubb/Forum1/HTML/006790.html
http://awkwardangelastro.wordpress.com/2013/06/21/chiron-trine-venus/

Viem, čo chceš povedať s tým Ascendentom. Myslím, že to určite zvýrazňuje v mojom prípade. V tých popisoch však podla všetkého nieje zohľadnený. Takže teoreticky by to mohlo sedieť aj na ľudí, čo nemajú Asc. vo Vodnárovi :)
neznámy
neznámy | 10.9.2014 12:27
Oki, ďakujem... idem skúmať toho Chiróna. ;)
neznámy
neznámy | 10.9.2014 16:27
ja mám tiež venušu trigón chirón...a mám pocit,že ten opis sedí. ....okrem toho nejaké kvadratúry a opozíci:)
idem pozrieť na tie tvoje odkazy
...ovšem sú v angličtine,takže nič-COOL--SAD-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...