mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Cheiron

neznámy
neznámy | 8.12.2013 18:46
V niektorej z diskusií tu bol spomenutý Cheiron. Myslíte, že to má skutočne nejaký vplyv v radixe?
Ja ho mám v 10.dome v Blížencoch. Znamená to teda, že budem duchovný učiteľ a liečiteľ :D? To sa mi nejak nechce veriť.
Čítal som, že chiron je miesto zranenia v duši, ale aj tak neviem čo to znamená vlastne.
neznámy
neznámy | 8.12.2013 19:24
Já si myslím, že vliv určitě má a pokud je ještě posílený "zdravotními" midpointy, tak tím tuplem.
Já mám Chiron v 6d v Blížencích a na mě to teda sedí. Co se týče Chirona v 6d, tak co jsem četla označuje to zájem o medicínu, o fungování těla atd. Já jsem od mala měla problémy se zdravím a od mala mě zdravotnictví se vším všudy zajímalo. Jsem velice citlivá na energie a docela dost si musím dávat pozor na to co jím, pořádně se oblíkat když je zima atd. Ještě dřív než se něco projeví fyzicky vycítím že se v těle něco děje. I u druhých vidím třeba nějaké tmavé místo, vnímám shluk energie a napadají mě k tomu myšlenky co by to mohlo být. Už se mi i stalo, že jsem potkala pár lidí, zběžně se seznámila a zeptala se jestli náhodou nemají nějaký zdravotní problém v té či oné oblasti kde jsem to viděla. A oni mi to potvrdili. Takže zajímavé. Každopádně teď je pro mě důležité poznat a zvládnout svoje zdraví a svoje tělo a v pozdějším věku by mohlo dojít i k objevení léčitelských schopností a jejich uplatnění (nebo v příštím žvotě :D)

Přidávám stránky. Kdyby se ti chtělo, napiš jestli něco z toho co si přečteš v popisu na Chirona v 10d na tebe sedí, protože ten popis tam je docela zajímavý ;-)


http://www.tula.estranky.cz/clanky/chiron-v-astrologii/
neznámy
neznámy | 8.12.2013 19:42
Ja mám tiež Chiron v 10 dome v Blížencoch v tesnej konjunkcii s MC.

Zaujímavá stránka, ten výklad ma dosť prekvapil a môžem to v podstate potvrdiť, aj keď radšej nebudem konkretizovať :)..

Btw. tú silu som pripisovala postaveniu svojho Pluta, tak som teraz v miernom zmätku :).
neznámy
neznámy | 8.12.2013 19:53
Tak ja mám tej sily v sebe tiež až až, dakedy až príliš. Ale myslel som že to je preto, že som ascendet Lev a slnko Lev, ktoré mám ako som sa tu dozvedel v konjunkcii s hviezdou regulus.
Neviem nejak nájsť rozdiel medzi tým cheironom.
neznámy
neznámy | 8.12.2013 19:55
tiež neznamená, že keď má niekto neptún na ascendente, že je spasiteľ:D. planéta je ako hudobný nástroj. má obrovský potenciál, ale nie každý kto ho má bude hudobný virtôz. na to aby sa človek dosahoval výnimočných schopností mu väčšinou jedno postavenie planéty nestačí. ale aj tak každý človek má potenciál rozvíjať to čo má.

je to kozmický princíp duševných zranení, fyzických chorôb, alebo aj trvalých hendikepov a cheirón v sebe nesie tieto zranenia, ktoré si prežil. čiastočne sa zregeneroval a na základe toho sa naučil liečiť. svojou kvalitou je podobný aj plutu. je to také light pluto. nie som si celkom istý či to nesúvisí aj s empatiou ako u neptúna a jeho schopnosť liečiť nesúvisí nejak so súcitom. to neviem s istotou či je toto preň charakteristické. ale dalo by sa snáď povedať, že cheirón nadobudol duchovné poznanie cez bolesť. čo som si všimol, tak dobrí liečitelia väčšinou prešli ťažkými chrobami a dokonca aj ťažkým osudom.

mám s ním jednu veľmi čitateľnú vlastnú skúsenosť, takže určite funguje
neznámy
neznámy | 8.12.2013 19:57
mam chirona v rakovi v 9. dome a tento popis na mna vobec nesedi, jedine suhlasi, ze rada cestujem

pamatam si ale, ze som raz mala nejaku anglicku knihu pozicanu kde vysvetlovali presne spojenie jeho postavenia v rakovi spolu s deviatym domov a to sedelo perfektne, len si uz nepamatam o com to bolo, skoda-NOSMILE-

a bude asi zavisiet ako je ten chiron napojeny na osobne planety kedze je to taky "prilis vseobecny ukazovatel"
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:00
akú skúsenosť?
trochu nerozumiem, ako moze byt cheiron male pluto?
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:13
planéta je ako hudobný nástroj. má obrovský potenciál, ale nie každý kto ho má bude hudobný virtôz. na to aby sa človek dosahoval výnimočných schopností mu väčšinou jedno postavenie planéty nestačí.

Toto je veľmi výstižne napísané. Občas tie všeobecné popisy na rôznych astrologických stránkach z nás robia polobohov. :D
Môj Chiron v prvom dome ma predurčuje hrať chirotickú úlohu v živote.
"stanou se charizmatickými a skutečnými vůdci změny vědomí kolem sebe."
A myslím, že podobný prehnaný opis je aj o Chironovi v ktoromkoľvek dome.
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:15
a práve chiron bol poloboh!
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:19
mám cheiron v 6. dome, liečenia a práve keď mi cez neho prebehol jupiter, šiel vtedy tak rýchle, že len jeden deň tvoril presnú konjunkciu a vtedy som dostal 1. stupeň kundalini reiki. až potom som si to všimol

s plutonskym prejavom sa spája schopnosť regenerácie
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:26
Zaujímavé, že k Plutu sa prirovnáva aj Lilith, akurát s tým rozdielom, že Lilith je "stretnutie s bolesťou" , bez možnosti regenerácie. Je to bolesť trvalá, a túto bolesť ukazuje umiestnenie v radixe. S tou bolesťou sa už rodíme.

Chiron je naopak už teda bolesť "preliečená", s ktorou sa rodíme a môžeme týmito skúsenosťami byť liečiteľmi pre iných ľudí, podľa postavenia v domoch a znameniach.

No a v konečnom dôsledku Pluto je schopné regenerácie a transformácie (okrem iného aj bolesti)..

Vypadá to potom ako jeden súvisiaci kruh...
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:32
Chiron mě teď taky zajímá. Nemá někdo zkušenost s aspektem Luna konj. Chiron to celé v Rybách? Případně nápad co na co by mohla ukazovat? (je ještě v konj. s Neptunem , kvadrátem na Venuši, opozicí na Mars...)

já se svým chironem moc nezabývám, abych pravdu řekla, ale je pravda, že výklad není úplně od věci, mám ho v 11.d. v konj. s lilith, která mi tam dělá myslím větší paseku :p
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:36
Mám Cheirón v 9. domě v Rybách. Neptun mám také dobře aspektovaný.
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:37
Ak más aj Lilith v kvadratúre s Venušou a v opozícii na Mars, tak to môže byť dosť nepríjemné, čo sa vzťahov a materstva týka.

Nedávno som čítala fajn knihu čisto o Lilith a tieto aspekty naznačovali dosť problematické vzťahy. Autorka podstatne dbala na to, aby si (hlavne ženy) sledovali tranzity planét na natálnu lilith + natálne osobné planéty.
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:43
ne, ta konj. Luna, Chiron, Neptun v Rybách není moje, to má syn.

(moje Lilith je s Venuší v sextilu, což ale prý taky není dobrý aspekt, pokud jde o Lilith....)
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:49
Jj, údajne žiadny aspekt s Lilith nie je dobrý.. ale to by som zas netvrdila. Keď je tam dobrý aspekt, tak človek tú svoju rebéliu v danej oblasti vníma skôr pozitívne :).
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:54
Mám Cheirón trigon s Venuší, asc., Neptunem.

Cheiron v trigonu na planetu znamená velkou harmonizující sílu
v ohledu na onu planetu. Trigony do našeho vědomí vnášejí jemné energie, ale jen pokud je aktivujeme. Každá osoba s trigonem Chironu na nějakou planetu prošla neuvěřitelným vývojem oblastí, kterým ona planeta vládne. Zpětnou dynamiku nevyužitých trigonů nacházíme u jedinců starších čtyřiceti let, kteří jsou nedisciplinovaní, nevyvinutí, až neurotičtí, trpí zjevnými fyzickými problémy, šíří kolem sebe negativitu a cítí se frustrováni tím, že nemohou předat dále dar, který v sobě tuší. Chiron v trigonu na planetu je znamením velkého daru v oblasti průlomu vědomí a léčitelských schopností pocházejících z minulých životů, které mohou být aktivovány v tomto životě. Nesmíme je však přijímat automaticky, musíme na nich vědomě pracovat, což vyžaduje podřízení se přísné disciplíně.

Chiron v opozici spojuje dvě planety do plného projevu, do totálního vědomí. Na rozdíl od kvadrátu je růst v opozici trvale intenzívní. Nepostupuje po stupních. Jedinec je prostě vysoce energizovaný. Většinou se u něj vyskytuje snaha pracovat pouze na jednom konci opozice a potlačit druhou stranu. Planeta v opozici k Chironu se aktivuje prostřednictvím krize uvědomění, je extrémně aktivní a stresová, ale časem se vyvine do neuvěřitelné úrovně.
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:58
typicky prehnany vyklad, ktory robi nakoniec z nositela kazdeho aspektu poloboha
neznámy
neznámy | 8.12.2013 20:59
Odkiaľ máš tie výklady, pošli aj nám pls :). Tvoje výklady čo tu vkladáš sú vždy také pozitívne, že ten zdroj mi je sympatický :D Ty si si dokonca aj opozície na saturna dokázala vyložiť kladne -THUMBSUP- som unesený :D
neznámy
neznámy | 8.12.2013 21:01
Tak toto sa mi nejako nevidí -LOL-.. Kiež by všetko bolo také ružové :).
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...