mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Bod štěstí v synastrii

neznámy
neznámy | 24.2.2013 20:59
Nevím jak velkou roli hraje v horoskopech vůbec, ...
Nicméně co Vás napadne jako první, když uvidíte, že bod štěstí jednoho je v těsné konjunkci (6 min, doběžná) s asc druhého?
Ona
Ona | 24.2.2013 22:08
Ako prve mi napadlo, ze ten druhy prinesie tomu prvemu stastie a spokojnost.
neznámy
neznámy | 25.2.2013 07:13
inšpirovala si ma, tiež som pokukala v mojej databáze a zaujímalo by ma, čo znamená tesná (1st.) konjukcia na mesiac a vertex...:D
neznámy
neznámy | 26.2.2013 17:30
Našla som toto.

Bod šťastie opisuje radosť, šťastie, čírou a nevyčerpateľnú lásku, ktorá pramení z vnútra človeka. V mytológii, Fortuna bola rímskou bohyňou plodnosti a prospechu a neskôr aj šťastie. V stredoveku sa jej prisudzovala moc potrestanie pýchy – pádu pýchy. Takže Fortuna môže predstavovať šťastie, alebo nešťastie. V astrológii symbolizuje miesto, kde sa nachádza úspech a príležitosti. Tento bod pochádza z východnej arabskej astrológia. Je to jediná časť tejto astrológie, ktorá sa teraz používa v našej astrológii. Je to abstraktný bod, ktorý sa vypočíta tým že sa spočíta poloha Mesiaca a Ascendenta odpočítame sa poloha Slnka.

Fortuna predstavuje šťastný uhol v osobnom horoskope, ktorý má spojenie s činnosťou alebo vlastností, ktorá prináša splnenie snov. Nie je to jednoducho bod, ktorý prinesie šťastie. Fortuna prináša len príležitosť k šťastiu a je potrebné sa k šťastiu dopracovať. Je to ďalší pomyselný bod, ktorý síce nemá fyzickú realitu, ale v astrológii je zdrojom dôležitých informácií. Niekedy sa volá Part of Fortune, alebo Pars Fortuna. Zodpovedá kolu šťasteny v tarote.

Tento bod nemá nič spoločného s náhodným šťastím. Jeho poloha v hviezdnej mape narodenia opisuje následky činov človeka, spôsob ktorým tvrdí svoju vôľu, jeho citlivosť, vnímavosť a jeho osobnosť. Preto interpretácia bude obsahovať informácie i z týchto miest v horoskope. Poloha Bodu šťastia v znamení a v dome prinesie šťastie a radosť, keď vôľa Slnka a citlivosť Luny a osobnosť Ascendent sú pokojné, jasné a priezračné. Keď tomu je inak, znamená to, že človek nemá schopnosť čerpať z týchto zdrojov.

Pretože Bod šťastia nie je nebeské teleso, jeho interpretácia je sťažená a musí sa robiť iba ako súčasť interpretácia hviezdne mapy narodenia. Je možné hovoriť napríklad o Merkúra aj bez hviezdnej mapy narodenia, pretože Merkúr má svoj vlastný význam aj sám o sebe. Kolo šťasteny naopak len poukazuje na oblasť, v ktorej sa nachádza súlad, radosť, krása a láska, ktoré zodpovedajú potenciálnym realitám, z ktorých človek bude alebo nebude mať schopnosť čerpať, podľa jeho stupňa uvedomenia. Je to časť človeka, ktorá sa nemôže poddať nepriaznivým okolnostiam a zostáva číra, úplná a nezraniteľná, nech sa deje čokoľvek. Najdôležitejšia otázka tu je, či človek bude chápať, akým spôsobom môže čerpať z nedotknuteľným daru, ktorý je v jeho vnútri. Najprv sa musí naučiť rozvíjať a podporovať tento zdroj a potom sa o neho štedro podieľať. Človek, ktorý toho dosiahne, bude vždy vyžarovať šťastie.

Ja mám tiež takú synastriu, kde bod šťastia jedného je v tesnej konjunkcii s Plutom druhého. :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...