mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

autizmus v horoskope

neznámy
neznámy | 11.2.2015 20:27
Je mozne z radixu precitat autizmus, resp. predispozicie k nemu?
neznámy
neznámy | 11.2.2015 20:35
Ak môžem pridať otázku, či je možné z radixu prečítať aj iné mentálne postihnutie, retardáciu...?
neznámy
neznámy | 11.2.2015 20:36
Vraj: Merkur poškodený saturnom alebo uránom, v 3.dome. Alebo naopak, saturna lebo urán v 3.d., poškodený merkúrom. Súčasne silne obsadená západná časť horoskopu.
neznámy
neznámy | 11.2.2015 20:37
Áno, J.Frank to detailne rozoberá v Moderní astrologie a hermetika 1.-3.
neznámy
neznámy | 11.2.2015 20:53
Merkur poskodeny saturnom, mam chapat ako nejaky tazsi aspekt saturnu na merkur? A co neptun v kvadrate na merkur, moze mat na to vplyv?
neznámy
neznámy | 11.2.2015 21:00
Ano, ide o negativne aspekty. Neptun môže byť tiež v hre pri psychických odlišnostiach. Nemám s tým skúsenosť, iba nedávno som narazila na túto problematiku, ale plánujem sa v tom trochu hlbšie povrtať.
neznámy
neznámy | 11.2.2015 21:04
Ďakujem :)
neznámy
neznámy | 11.2.2015 21:05
Mladší syn je asperger, čo sa niekde uvádza ako ľahká forma autizmu.
Veľa kritérii aspergerovho syndrómu nespĺňa, ale dostal tento "titul", tak snáď sa môžem vyjadriť. :)
Merkúr nemá poškodený ani saturnom ani uránom. Má ho však v konjunkcii s lunou v dvanástom dome, v kvadratúre s jupiterom a trigóne s marsom.
Planéty v koliečku má rozložené rovnomerne, len o čosi viac nad osou ASC-DSC, teda v dennej časti.
Myslím, že dôvod jeho zvláštnosti bude v tej konjunkcii merkúr - luna v dvanástom dome.
Je veľmi senzitívny a vnímavý a zároveň tie emócie nedáva najavo, akoby u neho prevládal čistý intelekt, iba myseľ.
Má rád prírodné vedy, ktoré ho svojou zrozumitelnosťou akoby upokojujú.
Je jedna definícia pre aspergerov syndróm, alebo všeobecne autizmus, už neviem.
Oni sú rodení fyzici, my ostatní rodení psychológovia.
Pre nich je dôležitá logika, prehľadnosť, otvorenosť, lebo v spletitom systéme emócií sa strácajú a znepokojuje ich to.
neznámy
neznámy | 11.2.2015 21:14
Vdaka za prispevok. Rovnako riesim syna...zatial bez urcenej presnej diagnozy, no bolo mi povedane, ze prvky autizmu tam su.
V jeho radixe ale je kvadrat neptunu na merkur, a rovnako aj saturnu na merkur. Takisto je citlivy, luna v rybach v 3.dome, skratka od malicka sa javi byt iny.
Je rigidny, ma rad sterotypy, veci si dopredu planuje, prirodne vedy ho nebavia, no vlaky, hlavne trasy vlakov a autobusov :D a dalsie ine cudactva.
Problem je, ze v mnohych veciach zaostava za svojimi rovesnikmi, jemna motorika, ci kratkodoba pamat, miestami nelogicke spravanie....no narocne obcas, snazime sa makat a zlepsovat, no vysledky nepatrne.
neznámy
neznámy | 11.2.2015 21:21
Koľko má rokov?
Tie vlaky, autobusy a iné čudáctva mi sedia na aspergera. Môj syn kreslil, strašne veľa, celé hodiny, veľmi precízne kresby, hlavne mapy pripomínajúce Tolkienove. :)
Ale už z toho vyrástol, rigidita sa u neho tak neprejavuje. Akurát, že ak sa niečim začne zaoberať, nejakým záujmom, ide až do extrémov. Venuje tomu všetok čas, je úplne pohltený, kým nemá pocit, že to zvládol.
Veľmi záleží na tom, v akom veku je tvoj syn. Ono sa to mení.
neznámy
neznámy | 11.2.2015 21:35
Veď práve, tie "balíky" psychiatrických a psychologických diagnoz sa nedajú napasovať na každú individualitu. Tvoj syn si svoju senzitivitu uzamkol do svojej 12.komnaty, úniká do racionálnehosveta pred emociami, ktore ťažko spracúva, lebo ich asi priveľmi vníma.
Moja mladšia dcéra má merkúr v konjunkcii so saturnom (veľký orbis)v v 9. a10.dome. Občas som v minulosti tiež mávala podozrenie minimálne na aspergera, lebo ona uplatňuje v komunikácii takú zvláštnu, svojskú logiku. Akoby mala v hlave svoje vlastné vzorce, škatuľky, a ťažšie sa prispôsobuje logike iných ľudí (hlavne svojich rodičov :D). Potom som si uvedomila, že je to iba sklon k obsedantnosti. :) Ale postupne si zvykáme....
neznámy
neznámy | 12.2.2015 13:52
a vobec oslabena psychika sa tiez da urcit?
neznámy
neznámy | 12.2.2015 19:26
Tak tvoj syn aspon rad kreslil, to vnimam ako velke plus, lebo moj bude mat v maji 7 rokov a popri velkej citlivosti je aj neskutocne zataty bycisko...do vsetkych cinnosti ho musime doslova tlacit. Jeho hry su tiez velmi zvlastne, pobehuje zo strany na stranu a v hlave si prehrava rozne sceny z oblubenych rozpravok....ked ho sleduje niekto cudzi, myslim, ze ani na chvilu nezapochybuje, ze je "pacient"...ja to pripisujem tej neptunskej fantazii :D
Snad vyrastie aspon z niektorych tych "uchylacin", inak budem casom ja zrela na psychiatriu.
Mozem ti dat ale za pravdu v tom, ze ked ho nieco zaujme, doslova tomu prepadne...cele dni o tom toci, jeho mysel sa sustreduje len okolo toho, no ako som spominala, stereotypy ho ukludnuju.
neznámy
neznámy | 12.2.2015 19:39
Keď sme s ním boli v autistickom centre na vyšetrení, pani psychologička chcela od neho tie kresby, aby ich mohli vydať v rámci knihy o aspergerovom syndróme.
Ale syn sa zaťal, že ani za svet ich nepožičia na zverejnenie.
Psychologička v nich videla precíznosť a jemnosť ako v kresbách Albína Brunovského, ktorý je tiež považovaný za aspergera.
Dnes už syn takmer nekreslí, čo mi je dosť ľúto, naozaj mu to išlo výborne. :)
Tvoj syn má 7, môj bude mať 18. V siedmych rokoch bol veľmi podobný. Neboj sa, z tých úchyláčin vyrastie. :D
neznámy
neznámy | 12.2.2015 21:03
:-) Dosť mi to pripomína správanie môjho syna. Keď bol mladší tiež som si myslela, že je autista. Podľa psychologičky bol iba mierne hypraktívny. Istý čas si trieskal hlavu o zem... Podobne ako tvoj syn, aj ten môj behá zo strany na stranu, hore dole a pritom sa tvári, že je dinosaurus. Pri ňom mám často pocit, že žijeme v dinoparku, alebo niekde na farme. No odkedy chodí na keyboard, tak sa mi zdá, že sú trošku tie jeho divné hry na ústupe. Celkom ho totižto baví vymýšľať nové melódie. Aj ja som už kľudnejšia, keď vidím, že sa venuje niečomu zmysluplnejšiemu z čoho má dokonca radosť...
neznámy
neznámy | 12.2.2015 21:22
podla mna asperger a silny autizmus, tak su rozdielne astrologicky signifikovane zdravot. potiaze, aj ked medicine patria pod jednu diagnozu...akurat som mal v ruke knihu o astromedicine a tam aspergera zaraduju skor k planete Uran a autizmus v tych pokrocilejsich fazach k Neptunu/Saturnu... Napriklad Aubierova, vo svojej Encyklopedii astrologie spaja autizmus hlavne so silnym Saturnom a so zhlukom planet okolo ascendentu (1. a 12.dom)... a podla jej postrehov, najviac autistov je deti, ktore maju nejako silno zdorazneneho raka, ci pannu... zaujimave na tom je, ze prave tieto dve znamenia najviac zodpovedaju nasmu traveniu... a napriklad britska doktorka, ktora sa specializuje na autizmus Natasha Campbell-McBridge zistilan urcitu spojitost s travenim a hlavne autizmom a niektorymi dalsimi psychickymi poruchami... preto je teraz vsade taky osial s tymi vakcinami pre deti, pretoze toto so sebou uzko suvisi... dalej som uz viackrat cital, ze niektori astrologovia si vsimli, ze s autizmom moze suvisiet aj silne poskodeny asteroid Ceres, ktori priraduju prave k znameniu panny a k matematickemu mysleniu a vyzive...
a aby nebolo toho malo, tak dr. Gibson robil vyskum a prisiel na to, ze dusevne choroby suvisia hlavne so sirkovymi aspektami, cize paralelami a kotroparalelami...
neznámy
neznámy | 12.2.2015 22:07
Veľmi zaujímavé . Metabolizmus a psyychika vraj spolu súvisia.... Správne som to pochopila, že asperger súvisí s poškodeným uránom (ľubovoľnou planétou) a autizmus je o napäťovom vzťahu medzi saturnom a neptunom?
neznámy
neznámy | 12.2.2015 22:46
Syn má Urán aj Jupiter v desiatom dome vo vodnárovi.
Urán má v trigóne so Slnkom v prvom dome a v kvadratúre s Lunou v dvanástom.
Až na tú Lunu to nevypadá zle.
Niekde sa uvádza, že u aspergerovho syndrómu a autizmu nejde o to isté, iba sú zaradené pod jednu diagnózu.
Neviem si predstaviť autistu ako extroverta, čo je u AS dosť bežné.
neznámy
neznámy | 13.2.2015 00:00
podla mna nemusi byt poskodeny kvadratmi, ci opoziciami...moze sa to prejavit rozne... napriklad uran na tych zdravotnych midpointoch v horoskope alebo zdorazneny vodnar, ci angluarny uran pripadne v aspekte na lunu ci slnko...
nie, kvader saturn neptun sice patri medzi typicke aspekty, ktore poskodzuju zdravie (ved hlavny zdravotny midpoint nazyvany osa choroby je zlozeny prave saturn/neptun)... skor to je brane ako analogia... napriklad neptun, ci saturn v silnom aspekte na ascendent, slnko, ci lunu (napr. konjunkcia)... zvyrazneny neptunsky 12.dom...ci osa ryby/panna alebo kozorozec/rak... aj gurti co pise, ze ma syn merkur kvader na saturn a neptun... merkurovi vladne panna... to tiez moze hrat velku ulohu...
neznámy
neznámy | 13.2.2015 00:08
ja si nemyslim, ze zdravie poskodzuju len napatove aspekty... ja si myslim, ze zdravie poskodzuju nezvladnute zivotne temy (to z kolecka nevycitas, ci clovek ma alebo nema spracovanu temu)... pripadne, kde choroba je proces, ktory sluzi na rozvoj urcitej temy...ak ma niekto silnu temu slnko/uran (napr. slnko aspekt uran, uran v slnecnom 5,dome, slnko v uranskom znameni vodnara...), tak zivot mu da do cesty take prekazky, ktore budu praveze tuto temu rozvijat...
tvoj syn ma silneho urana - v 10.dome, vo vodnarovi, v aspekte na slnko a lunu... cize je uvidentne, ze ten Uran budu silne posobit aj na zdravie a ak cloveku sa vyvinie nejaka choroba, tak moze mat silne uranske prvky.... aby s tym uranom sa naucil pracovat, pochopil ho do spiku kosti, naucil sa ho ovladat...atd...
a asperger urcite medzi uranske choroby patri...
napriklad poznam ludi co maju epilepsiu... je zaujimave, ze obidvaja su to vodnari, ktori maju slnko kvader uran... a epilepsiu tiez povazujem za uransky zdravotny problem...
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...