mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Astrologia dedicnych aspektov

neznámy
neznámy | 13.6.2015 14:04
Ahoj zvieraci a zvery

Ako sa hlbsie venovat podobnosti s rodicovskym horoskopom? Nevenuje sa nejaky vyznamny astrolog dokonca rodovym liniam?
Je take nieco? Alebo je niekto, kto sa venuje tomu, ktore temy v native mame po rodicoch a preco?
Vsimol som si, ze osobne planety a niektore domy akoby sa odvijali od rodicov.
Aj ked nie priamo. Teda rozumiem len znameniam. Viem, ze mam slnko v znameni otcovho severneho uzla. Ale take ako vzajomne postavenia planet, to som ani neskumal.

Kto z vas sa tomu venoval a zasiel generacne aj dalej ako k svojim rodicom?
martinbd
martinbd | 13.6.2015 14:21
Odporúčam si zoberať horoskopy nejakej rodiny, možno nájdeš zaujímavé súvislosti. Napríklad som pozeral horoskop 3 súrodencov, všetci mali Marsa v 12. dome a zodpovedalo to ich situácii v rodine. Alebo v našej rodine sa opakuje téma Saturna s Venušou. Tiež je zaujímavé pozorovať súvislosti medzi jednotlivými horoskopmi. Napríklad moja mama má Saturna v dome detí a u mňa domu matky vládne Saturn.
neznámy
neznámy » martinbd | 13.6.2015 14:24
Aha, tak dakujem.

A skumal si aj vzajomne postavenia planet? Alebo tam uz sa to neukazuje?
martinbd
martinbd | 13.6.2015 14:38
Myslíš synastriu? Tak až do takej hĺbky som to neskúmal, ale vravím, najlepšie je si zobrať horoskopy nejakej rodiny. Napríklad poznám súrodencov, brat a sestra, iných súrodencov už nemajú. Obaja majú ASC v Škorpiónovi, ale ona je Panna a on Ryby, ona má prevahu planét nad obzorom a on pod obzorom. Zaujímavá polarita. Ale ty asi hľadáš niečo všeobecné?
neznámy
neznámy » martinbd | 13.6.2015 14:45
myslím, že keď má napríklad otec svoj saturn nejak aspektovaný so svojou venušou, že to môže mať aj dieťa.
neznámy
neznámy » martinbd | 13.6.2015 14:46
Skúsim žačať svojou rodinou :D A asi vám to tu aj potom hodím, až to vypočítam. Lebo sám tomu veľmi nerozumiem, čo mám hľadať.
neznámy
neznámy | 13.6.2015 15:01
Veľmi zaujímavá téma, pozriem sa ako je to u nás. :)
Obaja synovia majú lunu v býkovi, čo síce nehovorí o dedičnosti, ale o tom, že ma obaja vnímajú veľmi podobne.
neznámy
neznámy | 13.6.2015 16:12
Já mám s matkou stejné planety:luna ve štíru,asc ve střelci,sever.uzel beran,tímpádem obě máme jižní uzel ve vahách, a to v skoro stejných domech:ona jižní uzel. 4 dům a já konec 3.domu.
Cítím to tak,že si jsme celkem dost podobné,obě se špatně prosazujeme a nemáme domácí zázemí.Chybí nám oběma finanční nezávislost.(To budou asi ty uzly ? ).

:)

Matky mars opozice na můj saturn

Matky Pluto kvadratura na můj Uran

-co to může dát???
neznámy
neznámy | 13.6.2015 16:47
casto krat v horoskopoch clenov rodiny dochadza k takzvanemu vyrovnavaciemu efektu... napriklad mama s otcom maju najslabsi vzdusny zivel a dieta naopak ako keby tento hendicap dobalansovalo, ma najsilnejsi prave vzduch... tiez sa to moze tykat kvadrantov horoskopu, dalej hemisfer, tvaru horoskopu, dominantnych planet...clenovia rodiny casto zaplnuju tvoje prazdne miesta v radixe - domy a znamenia.... ked si zoberiem horoskopy mna, brata, mami a otca, tak to pekne vidiet... kazdy, kto ma prazdne miesto v kolecku, tak mu ho zaplatal planetami... a keby si prelozila nase 4 horoskopy na seba, tak zistis, ze planety su takmer rovnomenrne usporiadane po celom zverokruhu....
tiez samozrejme, ze existuju nejake astrologicke temy, ktore sa v rodine casto opakuju.... napriklad otec ma slnko v baranovi, syn slnko kvader mars, mama trebars slnko v 1.dome/marsovskom dome...
alebo rovnake planety na hlavnych osiach (dominanty)...
kniha zaoberajuca sa astrologickou dedicnostou je napriklad "zdedene konstelace v horoskopu" od beatrix braukmullerovej.... tiez su dobre vyskumy od michala gauqelina...
neznámy
neznámy | 14.6.2015 10:33
U nás v rodině máme taky hodně podobnosti....... já, mamka a syn máme marse ve 12, já se synem máme i měsíc v blížencích v trinu na urana. Já, mamka a táta venuši v raku. Táta a já uran v 7 domku, merkur v 6 domku a slunce v 5 domku. Syn a táta venuše v 7 domku. Já a mamka měsíc, saturn ve 3 domku. Brácha a můj syn luna v 8 domku.
neznámy
neznámy | 14.6.2015 13:53
Já se synem máme oba asc. Kozoroha, oba máme Lunu na IC, oba máme Venuši v opozici na Pluto...., oba Venuši v sextilu na Merkura.... našly by se určitě i další věci, ale až tak detailně v rodině jsem to nezkoumala.:)
neznámy
neznámy | 14.6.2015 13:57
Tak, ako tu čítam, tak sa vám to tu často v rodine zhoduje. Čo je teda dosť zaujímavé.
neznámy
neznámy | 14.6.2015 17:59
Ešte čo mi tak napadlo, čo mi pripadá zaujímavé , tak ja, muž a synovia máme slnká navzájom rozmiestnené tak, že v celom kruhu stoja takmer v kvadrátoch a opozíciách. Nie je to presné, ale i tak je to zaujímavé.
Ja a muž máme slnká v opozičných znameniach, ja v rybách presne na jarnú rovnodennosť on v panne 2 týždne pred jesennou rovnodennosťou. Synovia vypĺňajú svojimi slnkami zvyšok tak, že starší syn je narodený v kozorohovi dva dni po zimnom slnovrate a mladší syn je narodený v blížencoch, vyše dva týždne pred letným slnovratom.
Takže svoje narodeniny oslavujeme všetci v blízkosti, alebo presne počas slnovratov a rovnodenností. :)
martinbd
martinbd | 26.6.2015 07:24
Mám ešte zaujímavé príklady:
dve sestry, obe majú Slnko v Rakovi a obe majú Mesiac v Rybách, sú narodené rok po sebe. Slnko v Rakovi a Mesiac v Rybách súčasne je len približne dva až tri dni do roka.

Ďalej poznám 3 sestry, všetky majú Slnko a Merkúr v IX. dome.
neznámy
neznámy | 26.6.2015 08:23
Ahojte, pridávam svoju skúsenosť.

Ja aj moji rodičia máme všetky planéty zhluknuté na jednej strane horoskopu v rozsahu 5 znamení (i keď každý z nás v iných) a oproti trčí osamelý Jupiter. Čiže u všetkých troch tvar horoskopu vedro s Jupiterom ako držadlom. Čo to znamená, netuším. Ale asi to nebude náhoda u nás v rodine.
Čo mám spoločné s mamou - obe máme silnejšie zastúpený ohnivý živel (ja 3 veci v znameni Baran a Strelec, ona 3 v Levovi).
S otcom zase máme výrazne zastúpený vzdušný živel (ja 4 vo Vahach, on 3 vo Vodnarovi a 1 vo Váhach).
A to sedí, po mame som energický typ čo veľa zvládne a som prchká povaha. Po otcovi pôsobím navonok trochu odmeranejšie a akoby s odstupom a snažím sa ovládať svoje city.
Ďalšia vec: mám T-kvadrát Saturna s osou Asc-Desc v 4 dome (rodičovský dom) a mama má presne na tom istom stupni Slnko a otec Jupiter. Náhoda???
Mama má na mojom Slnku svoj Mars a otec Neptún - aj to sedí, s otcom priam ideálny vzťah, s mamou nie najlepší vzťah.
neznámy
neznámy | 26.6.2015 08:53
Podobnu diskusiu sme viedli tu: http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/planetarne-podobnosti-medzi-rodicmi-a-detmi/, ale som veľmi rada, že sa táto téma znovuotvorila, lebo je určite veľmi zaujímavá. Z časti okopírujem to, čo som povedala tam. :)

S mojim otcom zdieľame veľmi podobné horoskopy. Keďže sa s ním už dlhšie nestretávam, neviem povedať, ako sa nám časom priblížili povahy, ale vzhľadovo som úplne celý on. :)
Obaja máme vodné Ascendenty (on Ryby, Neptúna v Škorpiónovi v 8.dome, ja som Škorpión v dekáde Rýb).
Obaja zemské trigóny Merkúra-Jupitera-Mesiaca.
Obaja máme Mesiac v Býkovi, Mars v Rakovi a Jupiter v Kozorožcovi na podobných stupňoch, vzdušné Venuše a zemské Merkúry, opäť na podobných stupňoch.
Obaja máme uzavreté ohnivé znamenia (Ja mám uzavreté znamenie Leva, čiže moje Slnko, on Barana v 1.dome), dominantný Merkúr na MC. :)
Ja mám T-kvadratúru Mars-Saturn-Jupiter v kardinálnych znameniach, on má svoje stélium Slnko-Jupiter-Saturn-Merkúr /Koz/ v opozícií na Mars /Rak/. :)

Moja mama aj sestra sú obe Býky, čiže vypĺňajú moje škorpiónske energie.
S mamou zdieľame rovnaké životné číslo 38/11.
Jej Slnko a môj Mesiac sú na podobnom stupni.
Obe máme zemské Mesiace, Venušu v Blížencoch vo 8.dome v napäťových aspektoch na Urán a Pluto, Saturn v Baranovi (rodila ma akurát pri návrate Saturna, tak to aj vyzeralo..).
Ona ASC vo Váhach v konjunkcii s Marsom, ja mám natálnu konjunckiu Mars-Venuša, a Mars je spoluvládca môjho ASC atď..

A so sestrou napríklad tak z fleku spomeniem, že ona je Býk s mesiacom v Levovi, ja Lev s mesiacom v Býku. :) Máme reverzne v konjunkcii naše lunárne uzly. Ja, môj otec aj ona máme všetci napäťový vzťah medzi Saturnom a Marsom, predpokladám teda, že to je dedičstvo otcovej strany rodiny.

Veľmi ma baví pozerať horoskopy rodinných príslušníkov a vidieť, koľko vecí majú spoločných. Určite na tom niečo je.
neznámy
neznámy | 10.7.2015 14:11
Ahoj :-)

No, dala jsem si tu práci a koukla na to. Vůbec jsem nečekala takovou provázanost.
Zkusím tomu dát systém a postupně sepsat všechny aspekty. Aspekty jsou kvadratury, opozice a konjunkce. Ohledně domů je to irrelevantní, protože neznám hodiny většiny členů.

Stélium Merkur/Pluto/Slunce - já, mamka, táta
Jupiter - Luna - já, táta, děda, partnerova maminka (uvádím jí proto, protože mi hodně přirostla k srdci a beru jí jako rodinu)
Luna - Dračí Hlava - já, segra, mamka, partnerova mamka, táta
Jupiter - Dračí Hlava - já, táta, partnerova mamka
Uran - Dračí Hlava - já, táta
Mars - Dračí Hlava - já, mamka
Mars - Luna - já, mamka
Uran - Luna - já, táta
Uran - Venuše - já, mamka
Jupiter - Venuše - já, táta
Jupiter - Mars - já, sestra, babička
Uran - Mars - já, babička, sestra
Venuše - Luna - já, babička
Stélium Jupiter,Uran, Neptun - sestra, babička

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...