mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Astrológia - bojové umenia

neznámy
neznámy | 7.4.2015 23:24
Venuje sa tu niekto aj takto konkrétnemu vzťahu že: astrológia a úspech v športe, typ športu? Chcela by som sa dať na nejaké bojové umenie, ale neviem ktoré časti môjho horoskopu by mi v tom dali zelenú.
martinbd
martinbd | 8.4.2015 05:40
Na bojové umenia som si všimol spojenie Pluta s Marsom. Napríklad Pluto v aspekte na Mars, to je jedno či harmonickom, alebo nie. Možno ešte kvadratúra je lepšia. Alebo Mars v Škorpiónovi. Potom Mars v kulminácii, teda v blízkosti hlavných osi, ale hlavne ASC a MC. Mars v Levovi je tak celkovo na šport. Prevaha ohnivého živlu. Ale treba pozrieť celkovo horoskop. Každopádne, ak chceš robiť bojové umenia, tak prečo ich nerobiť, aj keby tam nič také nebolo v horoskope.
marcie
marcie | 8.4.2015 08:48
ako písal Martin, tak Mars kvadrát Pluto môžem z praxe potvrdiť - karate ma bavilo a vyhovovalo v tom, že som sa mohla zbaviť nahromadenej energie ... ale bavili ma aj " kata ", kde bolo treba presne dodržiavať postup a postoje s dôrazom na detaily ... niečo na spôsob spartakiády :)
neznámy
neznámy » martinbd | 8.4.2015 09:00
Raz tu ktosi dal dodiskusie tému, šport podľa Marsu, v akom je znamení.
Pamätám si, že pre Mars v Škorpíkovi boli uvedené športy ako Systema a Kraw maga.
Takže to by aj sedelo. Samozrejme tak ako píšeš, záleží od zvyšku horoskopu.
Pri bojových športoch ide o prácu s energiou, ale pre mňa konkrétne je systema, alebo kraw maga príliš mužský typ energie, bojové umenia ma nepriťahujú, v zmysle, že by som sa im niekedy chcela venovať.
Priťahuje ma Tai chi, čo je tiež práca s energiou, ale oveľa jemnejšia.
Myslím, že k bojovým umeniam budú smerovať viac ľudia s mužskou polaritou v horoskope.
neznámy
neznámy | 8.4.2015 09:06
S mym horoskopem se mi osvedcil : hod kamenem do dalky,rychly vytrvaly beh.
To jsou ucinna bojova umeni.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 8.4.2015 09:09
Synův kamarád ze školy vyhrál už několik turnajů v judu. Má slunce v konj s marsem a venuší ve štíru tuším v trigonu ma uran v kvadratu na neptun....

Já mám zkvadrátovanej mars v 8.domě a po prvním tréninku kung-fu jsem se odrovnala nejmíň na půl roku ^^

Moc lidí co se zabývají nějakým bojovým uměním neznám, každopádně všichni jsou štíři.

Myslím že záleží hodně na tom jak člověk nakládá se svou energií. Ostatně to by se tím měl i naučit. Ti štíři to asi umí. Hlavně mnohdy "klamou"...
neznámy
neznámy | 8.4.2015 09:16
Toto mi pripomenulo, skoro som zabudla. Môj syn má Slnko v konjunkcii s Marsom a ešte na základnej škole nejaký čas chodil na Aikido.
Potom to nechal, lebo ho zlákalo čosi iné.
Myslím, že dosť škoda pre neho.
neznámy
neznámy | 8.4.2015 09:36
ha! moj syn ma slnko v skorpikovi sxtil na mars, mars v opo na neptun trigone na pluto a pomerne vela ohna, ako to tu citam, zda sa mi ze nejake bojove umenie by mu prospelo i na vybitie energie i na sustredenie a skludnenie....
Dogi
Dogi | 8.4.2015 09:46
Ja sa venujem bojovým umeniam. Dokonca nie len to. Som aj organizačne aktívna, mám tam priateľov, partner je skvelý učiteľ boj.um.
Mám Mars v 1.dome v Levovi. Zároveň je Mars vládcom môjho 10.domu. Je v širšej konjunkcii s Lunou a v sextile na Slnko (spojenie so svetlom dáva bojovnosť). Kvadrát na Urán (toto má veľa ľudí, čo robia boj.um...dáva to výbušnosť), sextil Pluto (Pluto má zároveň trigón na Slnko).
Rada by som však napísala iné. Bojové umenia sú veľmi rozmanité. Môžeš robiť tai chi pre zdravie, klasickú školu ako celiživotnú cestu bojovníka, či nový štýl "taktických" škôl pre imidž a zábavu, môžeš to poňať ako šport a dať sa na box, alebo si nájsť školu spojenú so spirituálnou cestou. Možností je neúrekom.Dôležité nie je, čo máš v horoskope. Ale odpoveď na otázku, prečo chceš cvičiť boj.um., čo je tvojou motiváciou a čo od toho očakávaš. Následne si vhodne zvoliť štýl a prístup, ktorý ti bude vyhovovať.
neznámy
neznámy | 8.4.2015 10:02
Prvky nasili a bojovy sport,tedy forma vybiti fyzicke energie tím priznivejsim zpusobem,kde se da ziskat i krom technickeho charakteru i duchuvni,pokora a disciplina.Či naopak ,clovek se chce naucit branit,mstit se apod.Zalezi na zpracovani a celkove povaze cloveka,muze jit o jedince,kteri trpi neocekavanymi vybuchy a zlosti,emocionalnim tlakem a schopnosti jit do extremu ,jako je (Rak) Mike Tyson, Uran s Plutem v konjunkci v 1 dome,s asc ve Lvu.Vseobecne maji bojovnici co docineni dale s poskozenym Marsem,ve vztahu se svetly a Uranem, Plutem,Saturnem.Pokud jde ale o vybiti energie a touhou si zacvicit (zablbnout)zaboxovat do pytle,či se trochu zaobirat filozofii bojoveho umeni,neni duvod to nezkusit bez ohledu na postaveni horoskopu.
neznámy
neznámy | 8.4.2015 10:09
Urobme taký malý pokus, prosím -FLOWER-, kto by bol ochotný? :)
Chcela by som si overiť tú polaritu.
Ak by niekto nevedel o čo ide, tak tu je téma od Martinabd.
http://www.zverokruh.sk/forum/astrologia-horoskopy/polarita/

Mám takúto otázku. Kto sa venuje bojovým umeniam, alebo by chcel ako je na tom s polaritou?
marcie
marcie » Dogi | 8.4.2015 10:12
ja mám tiež okrem kvadrátu mars-pluto aj mars-uran ... :) a prevahu ohňa v horoskope :), pre ženu strašná kombinácia -ROLL-
marcie
marcie | 8.4.2015 10:14
... a samozrejme prevahu mužskej polarity -LOL-, mám pocit, že som musela byť v nejakom minulom živote generálom !!! :D
marcie
marcie | 8.4.2015 10:18
to ma práve fascinovalo na karate - vybitie fyzickej energie + učenie sa sebadisciplíne a pokore :) + obdiv k autoritám ( skutočným ), takého majstra bojových umení je prečo obdivovať :)
neznámy
neznámy | 8.4.2015 10:36
Dobre cvičené a vedené bojové umenie nie je určené na vybitie energie, ale na učenie sa, ako zvládnuť seba samého.
Už som zažila viac cvičencov s kadejakými pásmi, ktorí boli veľmi agresívni. Treba vyberať opatrne.:)
Dogi
Dogi » marcie | 8.4.2015 10:41
:-) Treba tú rozbušku využiť pozitívne
neznámy
neznámy | 8.4.2015 10:47
poznam dvoch ludi, co sa s miernymi prestavkami venuju takmer doteraz bojovemu umeniu... ten prvy je bratranec a ma slnko v bykovi, ale stelium merkura, luny, venuse a marsu v baranovi v 7.dome...a kedze je asi najzaujimavejsi ten mars v baranovi, tak ten ma v konjunkcii s merkurom, lunou a v opozicii s plutom v 1.dome... ked to pocitam, tak ma 7 planet v muzskych znameniach plus ascendent...
druhy je moj kamos... ten ma slnko v baranovi....a mars ma v levovi (retrogradny) v konjunkcii s jupiterom, uzlami, dalej v kvadrate s uranom a v trigone s neptunom...mozno este je zaujimave, ze ma lunu v skorpionovi, saturna na ascendente a pluto v 1.dome...
a pomer muzskych a zenskych znameni... 4:6 v prospech zenskych znameni (plus ma este aj ascendent v zenskom...).
neznámy
neznámy | 8.4.2015 11:03
Ten kámoš, hoci má polaritu viac ženskú ako mužskú, tie ostatné veci sú poriadne výrazné. To beriem. Slnko aj mars v ohnivom znamení, navyše mars v konjunkcii s Jupiterom. Keďže mám Lunu v konjunkcii s Jupiterom, viem z vlastnej skúsenosti, že Jupiter v konjunkcii výrazne podporuje energiu planéty, s ktorou konjunkciu tvorí.
Všetky tie aspekty akoby ukazovali, že jeho prístup k bojovým umeniam asi bude skôr o tom vybití energie telesnej, a o zvládaní energie duševnej, viac ako nejaká filozofia.
Alebo sa mýlim?
neznámy
neznámy | 8.4.2015 12:05
Energia a agresivita nie je to iste, mars mojho syna je v panne a je vyrazne aspektovany. ma vela energie, odvahy a odhodlania a urcite nejavi znamky agrasevity, to ze charakter cloveka ktory uci a vedie je dolezity je predsa samozrejme
neznámy
neznámy | 8.4.2015 13:00
I agresia je v bojových umeniach výsledkom nesprávne vedenej, alebo zanedbávanej, či podceňovanej energetiky.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...