mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Astrologia ako diablovo dielo

neznámy
neznámy | 29.1.2014 18:59
Na poslednej svatej omsi nam pan farar kazal a upozornoval nas, aby sme sa takymto veciam vyhybali ako sa len da. Lenze pre kazdeho zakazane ovocie chuti asi najlepsie, tak som tu. Oplati sa verit na nieco, co je v moci satana?
martinbd
martinbd | 29.1.2014 19:33
O akú cirkev ide?

Mne zasa nikto z ľudí, ktorí boli na strane cirkvi a spýtal som sa, nevedeli odpovedať na jednoduchú otázku, prečo je toľko zverokruhov v kostoloch, keď je cirkev akože proti astrológii?
Osobne som zverokruhy nafotil vo Francúzsku

http://www.astrologia-mbd.sk/fotkyznameni.html

ale je ich samozrejme viac, aj vo Vatikáne sa nejaké nájdu.

Ďalšia vec, nebol Giordano Bruno náhodu upálený za heliocentrický pohľad na svet?
Geocentrický pohľad na svet je vlastne astrologický pohľad na svet.

Ešte sa chcem spýtať na dôvody, ktoré udal pán farár, prečo sa máte vyhýbať astrológii. Aké sú teda?
neznámy
neznámy » martinbd | 29.1.2014 19:52
Stavitelé katedrál

Výstavbu katedrál řídili lidé, kteří patřili mezi nejvzdělanější osoby ve společnosti. Tito lidé byli obeznámeni i s takovými disciplínami, jako je alchymie či astrologie, které byly nedílnou součástí tehdejší vzdělanosti. Je proto logické, že ve výzdobě katedrál nacházíme i alchymistické či astrologické motivy.


Dokonca aj v našom kostole, ktorý má len čosi cez 100 rokov sa astrologické motívy nájsť dajú, len treba mať oči otvorené.
Pre mňa je odpor cirkvy proti astrológii taká schizofrénia súčasnosti. :)
neznámy
neznámy | 29.1.2014 20:00
Nedávno som bola na svätej spovedi, kde ma spovedal asi 85 ročný kňaz.
Mi povedal, že aj zaoberanie sa astrológiou je cesta duchovného hľadania. Veľmi otvorený bol aj v iných otázkach, ktoré sa týkali môjho života.
A čo ma totálne prekvapilo, že som s otvorenými ústami ostala naňho kukať, tak to bola poznámka po asi hodinovej spovedi, keď mi dal rozhrešenie a poznamenal: "Tých vašich hriechov zas nie je až tak veľa."
Zlatý. Nie je kňaz ako kňaz a občas aj prísny kňaz usmerní, nie vždy a každému uškodí kázeň, hlavne ak človek prepadne fanatizmu, a to už je jedno, či je to fanatizmus týkajúci sa astrológie, alebo náboženstva.
Mávala som sklony k extrémizmu, ale dáko ma to tiahne poslednou dobou k hľadniu zlatej strednej cesty. Život mi akosi sám ukazuje, že všetkého veľa škodí.
martinbd
martinbd | 29.1.2014 20:10
To nie je žiadne vysvetlenie, čo oni nedozerali na to, čo tam v kostole inštalujú?
Bolo im to jedno, keď sú proti tomu? To sa mi nedzá ...
neznámy
neznámy » martinbd | 29.1.2014 20:31
No asi práve to chcela tou citáciou povedať, že im to najskôr kedysi jedno nebolo a že chrámy boli stavané pod kontrolou niekdajších duchovných hodnostárov...
V podstate ani traja králi (Gašpar, Melichar a Baltazár), resp. prví pohania, ktorí uverili v Ježiša, neboli vraj králi a je vôbec otázne, či boli traja. Sú to pojmy tradície, nakoľko sa predpokladá, že tí, čo piršli osláviť Ježišove narodenie boli traja. Mená boli vymyslené a číslo tri sa zdalo adekvátne darom (myrha, kadidlo a zlato), ktoré bábätko dostalo. Taktiež symbolika čísla tri je analógiou vody a jej troch skupenstiev.
Ale aby som sa dostala k podstate, v kresťanstve sa mieša mnoho tradícií, ktoré sa nakoniec stmelili vo východnej a v západnej tradícii. Dokonca i tie sa v slávení sviatkov rozchádzajú, viď slávenie Vianoc v pravoslávnej cirkvi podľa juliánskeho kalendára...
V podstate je katolické náboženstvo postavené na veľmi podobných symboloch, na akých stojí astrológia, keďže bola jedným zo základných komponentov, na akých vznikali viaceré svetové náboženstvá.
neznámy
neznámy » martinbd | 29.1.2014 20:41
martinbd
martinbd | 29.1.2014 20:57
Čo sa týka tých kráľov, tak som sa stretol aj s tým, že ich berú ako mudrcov, dokonca astrológov, pretože sledovali hviezdu. Niektorí sa domnievajú, že sledovali na nebi konjukciu Saturna s Jupiterom, čo znamenalo narodenie kráľa, ale asi v tom nepanuje konsenzus.
martinbd
martinbd | 29.1.2014 21:01
Pred pár rokmi som bol na prednáške Emila Páleša o sfinge, zdá sa že tento autor čerpá od neho ...
neznámy
neznámy » martinbd | 29.1.2014 21:07
A Páleš čerpá zase z obrovského množstva faktov, uvádzaných v rôznej literatúre, z rôznych historických prameňov.
Kniha Angelológia dejín je v podstate aj knihou o astrológii, alebo o princípoch fungovania sveta a zákonitostiach prírody, o cykloch a archetypoch, proste o všetkom, čo astrológia ako kráľovná vied v sebe zahŕňa. :)
huŽvak
huŽvak | 29.1.2014 21:19
Upevňovanie moci cirkvi spočíva v strachu a v neznalosti ľudí. Interpretácia viery a náboženstva môže byť rozličná a od každého iná. Zároveň terajších kňazov nepovažujem za zvlášť sčítaných a vedomých aj iných vecí ako teológie (výnimkou môžu byť tí starší). Berú to skôr ako povolanie-biznis a sú dokonale vymytí. Ako tu už aj bolo povedané, kresťanstvo je jedno z mladších náboženstiev a čerpalo z mnohých ideológií a iných náboženstiev, rovnako prevzalo mnoho zvykov pohanských náboženstiev. Otázka, či je niečo v moci satana je podľa mňa smiešna. Čo je vlastne v moci satana ? a čo je ten satan ? Myslím, že každý má iný rebríček dobra a zla a zároveň inde postavenú hranicu medzi týmito protikladmi.
Áno vyzerá to dosť proti, no z môjho pohľadu to voči kresťanstvu aj tak je. V konečnom dôsledku môj názor nie je podstatný, každý má svoj vlastný rozum a mal by sám uznať čo je správne a čo nie. Myslím, že na to žiadne náboženstvo, či učenie nie je potrebné. Záleží na každom samotnom, ako sa k tomu postaví. Mne osobne astrológia dáva väčší význam ako náboženstvo. Ale to je môj subjektívny názor. Bez urážky všetkých prítomných.
nikav
nikav | 30.1.2014 19:19
Máš môj obdiv, ako si pekne a výstižne opísala Pálešovo dielo.
nikav
nikav | 30.1.2014 19:40
Dokonca aj iniciálky G-M-B , latinsky Christus Mansionem Benedicat znamená -
Kristus nech požehná náš príbytok. Citujem z návodu "Požehnanie domov v čase
sviatku Zjavenia Pána /Pre súkromné požehnanie laikmi./ V kostole bola k dispozícii
svätená voda aj krieda.
nikav
nikav | 30.1.2014 19:40
Dokonca aj iniciálky G-M-B , latinsky Christus Mansionem Benedicat znamená -
Kristus nech požehná náš príbytok. Citujem z návodu "Požehnanie domov v čase
sviatku Zjavenia Pána /Pre súkromné požehnanie laikmi./ V kostole bola k dispozícii
svätená voda aj krieda.
nikav
nikav | 30.1.2014 19:55
Aj Tomáš Akvinský podľa knihy P.Berlinga Dejiny astrológie "považoval astrológiu za dôstojný predmet štúdia a videl v nej na základe jej kozmologických predstáv
doplnok k teológii".
neznámy
neznámy » nikav | 30.1.2014 20:12
Iba na doplnenie, pre tých čo nevedia.
Tomáš Akvinský, nazývaný aj učiteľ cirkvi. :)

http://www.zivotopisysvatych.sk/tomas-akvinsky/
neznámy
neznámy | 31.1.2014 12:18
pod lampou je najvatsia tma/mam na mysli Vatikan/:)
marcie
marcie | 31.1.2014 14:11
naozaj si nemyslím, že je niečo na tom zlé, keď chce človek lepšie spoznať sám seba, ak to robí s dobrým úmyslom pracovať na sebe:), ale pravda je, že o tom, že sa zaujímam o astrológiu vie len úzky okruh ľudí, ktorí majú podobný názor, inak o tom nehovorím s rodinou a ani v práci, fakt je ten, že stále väčšina ľudí pozerá na astrológiu ako na niečo podozrivé, tajné a nebezpečné :)
neznámy
neznámy | 31.1.2014 14:30
Tak tam kde chodim ja do kostola je to uplne ine. Knaz zavrhuje vsetko co nie je v svatom pisme, lebo to je jedna pravda bozia. Len pri spovedany je dost cudne z jeho ust potom pocut, ci som masturbovala a kolkokrat. Ja som velmi hanbliva a introvertna zena a toto mi nie je moc po chuti. Mate aj vy podobne skusentosti?
neznámy
neznámy | 31.1.2014 14:38
opět skvělá ukázka manipulace církvi. Budte v temnotě, neučte se , nerozvíjejte, abychom mohli s váma lépe manipulovat.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...