mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Astrológia a zdravie

kozorozka
kozorozka | 11.8.2014 19:04
Máte niekto skúsenosti s výskytom či zhoršením sa chorôb počas tranzitu planét cez 6. , 8. či 12. dom?
Zaujímajú ma najmä pomalé planéty-Pluto, Urán, Neptún, príp. vplyv Chiróna na zdravie.
Potvrdil vám osobný horoskop konkrétne ochorenie, ktoré sa vám vyskytlo počas života?
Myslím chronické, či vážne, život ohrozujúce ochorenie. Napr.rakovina a podobne
martinbd
martinbd » kozorozka | 11.8.2014 19:17
Prekvapuje ma niekedy, aká presná diagnostika sa dá z niektorých horoskopov dostať. Ale horoskop neukazuje chorobu, len určitý potenciál choroby, alebo zdravia, citlivé orgány - dajme tomu. Ak má niekto v radixe predispozície na nejakú chorobu, tak ju môže spustiť práve tranzit, alebo direkcia. Napríklad môj horoskop v tomto smere zafungoval ukážkovo a boli v hre práve pomalé planéty Pluto, Urán a Neptún.
kozorozka
kozorozka » martinbd | 11.8.2014 19:31
U mňa tak isto.
Mám natál. Pluto /6.d-Váhy/ čo poukazuje na och.pár orgánov/obličky, nadobličky atď/ a ako planéta pôsobiaca na generácie môže ísť o genet.ochorenie, čo sa u mňa potvrdilo.
Ale zároveň rovnaké och. majú aj ďalší členovia rodiny a oni to postavnie planét nemajú
Ako sa to dá vysvetliť, že rovnaké och v rodine sa u jedného ukáže a ostatných nie? :)
V natáli mám ešte aj v 8.dome Neptún,v Strelcovi, a vďaka tomu som našla dg, ktorá potvrdzuje zas ďalší môj zdr. problém, na ktorý MUDr.nevedeli prísť. Teraz som už len zvedavá, či sa potvrdí.
Momentálne mi 12 domom tranzituje ešte Urán, Neptún, aj Chirón.
Tranzitujúci Urán je v kvadratúre na natál. Pluto, a cítim, že už nevládzem utiahnúť takéto divoké "reformy".
martinbd
martinbd » kozorozka | 11.8.2014 20:00
či sa u jedného ukáže a iného nie, to by bolo potrebné preskúmať celý horoskop. Niekto môže mať tú istú vec, ale iným spôsobom.
Ani mne nevedeli lekári diagnostikovať (teda niečo zistili, ale nie všetko) čo mi presne je, na základe horoskopu a pocitov v tele som sa diagnostikoval sám a asi dobre, lebo som nasadil bylinky na daný problém a ustúpil.
Ináč problémy obličiek sú problémy so vzťahmi - poväčšine.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » kozorozka | 11.8.2014 22:33
Ja nie som špecialistka na astro a zdravie, ale čo som postrehla poslednú dobu, tak ja som pôvodne alergik...a s tým súvisiace časte zápaly priedušiek v detstve... Od 18 rokov som relatívne zdravá, len raz ročne nejaká chrípka alebo iná viróza, ale nič komplikované... No posledné asi 3 roky trpím bolesťami chrbtice, aj moja alergia sa zmenila - mám viac alergénov, ako som mala, pribudla astma, a najnovšie mám aj arytmiu. Vyskytli sa aj ženské problémy, ktoré som do minulého roku nejako neriešila... A tranzity? Pluto konjunkcia Mars v Koze v 6. dome...Mars mám v native v konj. s neptúnom... Jupiter bol minulý rok v opozícii s marsom a prechádzal do 12. domu... to som bola hospitalizovaná prvýkrát v živote...
Dúfam, že onko ochorenie sa mi vyhne, lebo sú veci, ktoré som mala riešiť chirurgicky (lekár ma odporúčal), ale ja som sa rozhodla sa nedať rezať (neverím chirurgom...) a hlavne kým som nebola ešte matka, tak si tam nechcem dať šprtať... ale skrátka dúfam, že to nebolo chybné rozhodnutie... Som svedkom úmrtí aj u mladých žien s onko diagnózou práve reprodukčných orgánov :/
Inak som zdravá žena, snažím sa už aj športovať, pestovať si výdrž, čo som ako dieťa teda nebola - bola som riadne pohodlná... taký typický Býčok.. ale paradoxne mám leví Ascendent.... možno sa začal prejavovať až posledné roky :D
martinbd
martinbd » Žabkažabulienka | 12.8.2014 06:11
Odhliadnuc od tvojho celého horoskopu, ASC je dôležitý bod, čo sa týka zdravia, takže znamenie, ktoré je na ASC predstavuje určitý citlivý orgán. Takže Lev - srdce, chrbtica, oči.
neznámy
neznámy » martinbd | 12.8.2014 07:08
Asc je velmi významný bod a určitě hraje roli v diagnostice zdraví.

Označuje ale vždy oblast hlavy, očí. Znamení planety a aspekty na asc + v 1.domě (a ve znamení berana) pak určují jakým způsobem je hlava ohrožena nebo naopak. Ukazuje dispozice hlavy k nemocem, úrazům atd.
Takže když je lev na asc, není to srdce ale znamená to že hlava je ohrožena například záněty.
Lev s očima nemá přímou vazbu. Ovládá oblast srdce. Ale vlivem tepla v oblasti hlavy (asc) se může jednat o záněty očí, spojivek atd. Takový člověk bude mít "horkou hlavu", i když ne tak horkou jako asc. beran. U asc beran hrozí náhlé poškození např.úrazy hlavy a očí.
Asc lev bude vřelý a srdečný. Jeho hlava - obličej bude zářit jako kdyby to byl lev. Ale má ze lva jen toto záření (hřívu). Což může klamat, zbytek těla například srdce může být zcela opačný. Do určitého věku. Pak může takový člověk přejít prakticky jakoby do znamení lva celý, jelikož se tak celý život snaží chovat. Stáváme se tím na co myslíme.
Srdce je ohroženo například infarktem když v 5.domě je beran nebo neharmonicky aspektovaný mars.

Důležitá je ale taky oblast znamení - berana, je li v beranu mars anebo saturn jde taky o ohrožení hlavy. Pak se rozlišuje jestli to ohrožení přichází z vnějších příčin (prostředí) anebo z vnitřních (psychologických).
Důležité jsou živly jejich poměr a rozložení, z toho lze určit základní konstituci + metabolický typ a náchylnost k chorobám.
neznámy
neznámy | 12.8.2014 07:54
Zajimalo by me,zda se nekde da vycist/najit prehled asc vs zdravi.Popisujes lva a berana.tak dalsi znameni.Hezky popsano:-)
neznámy
neznámy | 12.8.2014 08:01
asc = hlava (beran)
býk = krk a šíje
blíženec = paže ruce komunikace pohyblivost obecně
rak = ..

kozoroh = kolena
panna = střeva a zažívání

a tak dále ale pozor rozdělení astrologické není stejné jako rozdělení jógické tam je to jiné.
martinbd
martinbd | 12.8.2014 08:07
Samozrejme, že treba brať do úvahy celý horoskop, preto som napísal odhliadnuc od celého horoskopu. ASC v Levovi nie je len o hlave, ale aj o srdci a chrbtici, a horoskopy mi to potvrdzujú. Čo sa týka astrodiagnostiky, je veľa prístupov, napríklad trochu ináč to môže byť v indickej astro-medicíne. Každopádne, podľa logiky, ak má niekto ASC v Levovi, tak bude mať, ako aj píšeš, určité vlastnosti Leva, navonok bude pôsobiť, alebo ako píšeš, bude sa snažiť pôsobiť dôstojne, vznešene, sebavedomo, atď. Vlastnosti ale súvisia s orgánmi. Sebavedomie súvisí so srdcom. Ak niekto hovorí o sebe, tak ukazuje na srdce, to je sídlo nášho Ja. Chrbtica je o dôstojnosti. A oči majú súvis tiež s Levom, okrem iného, aj s inými znameniami. Stačí len uvážiť, načo oči slúžia, na videnia svetla a najväčším zdrojom svetla je Slnko. Tiež bylinky so Slnečnou signatúrou liečia oči, ako napríklad čakanka - otáča sa za Slnkom - čo je sigantúra Slnka a lieči mimochodom aj oči. Takže ak má niekto tému, rozvíjať sebavedomie, dôstojnosť a dajme tomu to nerobí, tak sa ozve srdce alebo chrbtica.
To že sa dá brať dajme tomu 5. dom ako dom Leva beriem ako doplnok, v prvom rade beriem do úvahy zastúpenie znamení, pretože znamenie predstavujú časti tela a domy predstavujú životné oblasti. Ale nepriamo sa na zdraví aj domy podieľajú.
neznámy
neznámy | 12.8.2014 08:08
tady je to pěkné popsané i v tabulkách
klasické rozdělení částí těla znamením
nemoci signifikované planetami
nemoci signifikované ve znameních a domech

super článek musím si ho sám přečíst :-)

http://www.kaduceus.cz/online/astrologie/241/zaklady-astromediciny-jak-se-utvarel-zodiakalni-clovek.aspx
neznámy
neznámy | 12.8.2014 08:22
Dekuji,to je ono..
neznámy
neznámy | 12.8.2014 10:04
mozete to prosim zhustit?
co ma najvacsi vplyv?
kozorozka
kozorozka | 12.8.2014 10:06
Ja mám ASC v Baranovi, čo by aj vysvetľovalo moje silné opakujúce sa migrény, a iné problémy s hlavou, tlak v hlave, atď.
Mám zdr.problémy, ktoré nikto nevie presne zadefinovať, ale naposledy mi na vyš.mozg aktivity (EEG) našli nejaké malé epi-výboje, ktoré by v podstate potvrdzoval aj ASC v Baranovi (oheň? elektrické výboje?).

V čase diagnostiky mi tranzitoval retro.Mars 6.domom.

Natál. Mars mám v 10.dome v Kozorožcovi a je pravda, že som dosť tvrdohlavý pracant, pedant, ak sa mi čosi nedarí tak som ako "drak" a napätie vypývajúce z pocitu zodpovednosti mi spúšťa migrény -WALL-

A aký máš názor na vplyv Chiróna v konj. na ASC?

Mňa z astro veľmi zaujíma zdr.stránka.
Ja vždy vravím pokým je človek zdravý, môže dosiahnúť všetko :)
neznámy
neznámy » kozorozka | 12.8.2014 10:38
Ano souhlasím když je člověk zdravý může dosáhnout vše i osvícení, když ne, chybí mu k tomu energie.
Nedávno mi tranzitoval jupiter přes asc + slunce s lilith ve lvu. Při přechodu slunce přes asc jsem mněl potíže s levým okem praskla žilka. Nic velkého ale nepříjemné.
Po pár dnech se vše úplně upravilo. Roli hrál jistě i přesný kvadrát marse na můj asc.

Bolesti hlavy při tranzitech přes asc jsou běžné. Napětí, neklid, migrény..
Asc ovládá přesně řečeno střed hlavy, řídící centrum. Mozek a oči. Výboje při tranzitech (jakoby elektrické povahy) jsou typické. A to i při přechodu marsu 6.domem.

Zdraví se v astrologii spojuje s domem 6, pak 8 a 12. Kyždý trochu jinak.
Takže i při tranzitu marse 6.domem lze čekat potíže zhoršení zdraví, mars se považuje za tzv. "malého škůdce" a v domě zdraví 6 rád řádí.
Člověk má sklon přetěžovat se, krátkodobé zápřahy které můžou mít za následek přetížení hlavy očí atd - např. nárazová práce přesčas u počítače..možný pracovní úraz...

Chiron x asc. Vždy když je prvek v konj s asc je tímto prvkem "zasažena" celá bytost.
Je to vidět na celkovém fyzickém vzhledu. Viděl jsem několik lidí se saturnem na asc a vždycky první dojem byl, to je saturnský člověk. Chiron, řekl bych že tento člověk bude poznamenán léčitelstvím. Má to zakódováno v sobě jako nálepku, přirozenost, je takový a chová se tak, je to léčitel. Pak hrají roli další vlivy nakolik se tento talent rozvine. Chironský léčitel je bolestná role. Mně se více líbí léčitelský přístup venuše. :-)
neznámy
neznámy » kozorozka | 12.8.2014 10:56
Mám letos poměně potíže s úpony, odstartovalo to kolenem resp stehenní povázkou po tréninku na 1/2M, teď se připojila rotátorová manžeta v obouch ramenních kloubech. Myslím, že by to mohlo být způsobeno tranzitem Jupitera kvádrem na natální Mars, ve smyslu přijímání výzev (1/2M je dobrý způsob jak si dokázat, že jsem prostě dobrá :-D -WALL-), překonávání sebe sama a přepínání se (..když nemůžu běhat, tak aspoň plafčo a dáme si pěkně pořádně do těla). I v nativu mám aspekt Jupitera a Mars, ale tu jde o sextil. Pravdou je, že nevydržím dlouho v klidu, potřebuju pohyb k životu, bez něj jsem unavená, nervozní, necítím se psychicky dobře. Tím kvádrem je to vyhrocený o to, že teď je mi mizerně i po tom sportu. Docela se těším až tohle odezní. Cítím se jak, tisicletá ruina :-D
neznámy
kozorozka
kozorozka | 12.8.2014 11:24
:D "Nabudúce" si vyberiem liečiteľský prístup Venuše aj ja :D
Nateraz musím byť "spokojná" s Chirónom. :D
Celý môj život je v podstate ovplyvnený zdravím-chorobami, či nemocnicami.
Nemyslím, že by som tam strávila celý život, v detstve to boli bežné detské choroby, ale od puberty sa permanentne zaoberám čímkoľvek, čo má spojitosť so zdravím.
Dokonca som pracovala v zdravotníctve.I keď tam už nepracujem, stále mam tendenciu niečo/niekoho "zachraňovať".

Keď som si spätne pozrela tranzity planét v období, keď som mala vážne zdr.potiaže, tak v 12.d som mala Slnko, Mesiac, Merkúr, Venušu aj Saturn.
V 8 dome mi tranzitovalo Pluto a v 6. Chirón aj Mars.

Hlavnú rolu hralo och, ktoré som spomínala v hlavnom príspevku/Pluto-6d-Váhy/
ale prejavy boli život ohrozujúce problémy s krv.tlakom, silnými bolesťami hlavy, a inými problémami s energiou.

Všetko skončilo vážnou operáciou.
Tranzit. Saturn /12.dom/v konj. s ASC
- v opozícii nat. Pluto
- kvadr. Luna + Mars
-tranz. Chirón v opozícii na ASC + opozícii na nat. Chirón + kvadr. s nat.Slnkom.
Bola som prinútená prehodnotiť a všetko zmeniť..
Celkovo mi toto "Plutónske" ochorenie narušilo hospodárenie s energiou v tele -CONFUSED-
kozorozka
kozorozka | 12.8.2014 11:25
Ďakujem -FLOWER-
kozorozka
kozorozka | 12.8.2014 11:32
-WALL- Táto ikonka mi je asi najbližšia :D
Kozorožci, a môžeme my za tu našu kozatú tvrdohlavosť? :D

Ja aj keď nevládzem, tak jednoducho aj tak "vládzem" -WALL- :D
No len stalo sa mi teraz to, že telo proste vypovedalo službu, nechce fungovať tak ako má. Už nevládzem vôbec, a tak pátram v astroške a pýtam sa: "Kdepak soudruzi z NDR udělali chybu" :D
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...