mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Astrologia a astronomia

neznámy
neznámy | 24.6.2011 23:02
Nedavno som oprasil moje stare hobby - astronomiu a nacital si nejake veci o slnecnej sustave. Vsimol som si zaujimave suvislosti s astrologiou, niektori uz mozno poznaju.

- Uran planeta radikalov, nekonformistov a originality je v slnecnej sustave skutocny rebel. Ked je na Urane leto, jeho severny pol smeruje priamo na Slnko. Uran si doslova "lahne".

- Jupiter je velky dobrodinec. Ako druhe najvecsie teleso v slnecnej sustave svoj gravitaciou vnutorne planety zachranuje od bombardovanie desiatkami komet a asteroidov, ktore odchytava. Bez Jupitera by na zemi nebol zivot, pravidelne by ju pustosili dopady asteroidov.

- Jupiter je zaroven velmi expanzivny a vie byt lahkovazny. Ak by mohol najradsej by bol blizko pri Slnku, cim by pohltil vnutorne planety, vcitane zeme. Ze sa tak nestalo je vdaka Saturnovi, ktory ho drzi za golier. Saturn vytvara gravitacnu protivahu a brani Jupiteru aby sa k Slnku pritiahol blizsie.

- Pluto je extremista, jeho obezna draha je oproti ostatnym planetam nezvycajna jak naklonom voci slnku tak splostenim. Druha jeho vystrednost je ze vlastne tazisko ma mimo svoju masu, vo volnom vesmire. Plutove tazisko sa nachadza sa na pol ceste medzi nim a jeho mesiacom Charonom, vytvaraju tak jediny znamy bi-planetarny system.

Kto viete dalsie zaujimave suvisloti medzi astrologiou a astronomiou sem s nimi :-)
neznámy
neznámy | 25.6.2011 17:48
tak napriklad Venusa pri obehu celym zverokruhom vdaka retrogradnemu pohybu vytvori pat zastavok, ktore ak si nakreslis do horoskopu a navzajom ich spojis, tak ti vyjde PENTAGRAM - symbol zmyslov (a teda jeden zo zakladnych principov planety Venuse).
alebo planeta Saturn, je poslednou planetou slnecnej sustavy, ktora je viditelna volnym okom, teda symbolicky predstavuje urcite hranice a obmedzenia, teda presne to, za co zodpoveda v astrologii...;)
neznámy
neznámy | 25.6.2011 20:38
Toto su velmi zaujimave veci, dava to astrologii novu dimenziu. bohuzial sa s takymto prepojenim v maloktorej literature da stretnut ..
neznámy
neznámy | 25.6.2011 20:38
Super,tak takto si to viem aj predstaviť a hlavne zapamatať.Len tak dalej oprašuj staré hobby a podeľ sa aj s ostatnými .:)menej skúsenými ...
neznámy
neznámy | 25.6.2011 22:30
myslím, že fyzikálnych asociácií medzi astrológiou a astronómiou je oveľa viac. na túto tému mimochodom poznám jednu aspoň pre mňa fascinujúcu vec. ale ešte k tým fyzikálnym vlastnostiam... keď si spomenul, že Jupiter je ľahkovážny, mal si úplnu pravdu. Jupiter je super ľahučký aj keď v končnom dôsledku má najväčšiu váhu zo všetkých planét. avšak jeho špecifická hmotnosť je veľmi nízka. je ako keby z ľahkého materiálu. aj astrologicky je ako nafúknutý balón. hlavne ak ide o kvadratúru na slnko. vtedy sa prejavuje ako nafúkanec, ktorý veľmi ľahko spľasne, respektíve prehnané zdôrazňovanie osobnosti je kompenzáciou nízkeho sebavedomia.

ale čo je pre mňa fascinujúce je toto - dajte si slúchadlá na uši, alebo si napojte PC na kvalitný zvuk. toto sú skutočné vibrácie planét na elektromagnetickej úrovni prenesené do zvukovej podoby ako sa to robí bežným rádiovým visielaním:

http://www.youtube.com/watch?v=e3fqE01YYWs&feature=related />
Jupiter je v indickej astrologii guru. za najvyssiu mantru vo vesmíre je povazovana mantra óm, ktorou sa zacínaju takmer vsetky mantry. touto mantrou vraj vybruje celý vesmír.

http://www.youtube.com/watch?v=LswSW60Zd4g&feature=related />
táto nahrávka je v jednom krátkom úseku hudobne doplnena, ale inak su to vybrácie Saturna. Saturn v astrologii je neprijemny v tom ze nam dava pocit stiesnenosti, nedostatocnosti a strachu. sme utlacený a skrytý aoby zamurovaný pred svetlom stastneho sveta. formou nedostatku je tiez samota, ktorou clovek vacsinou trpi pod vplyvom Saturna. Saturn sposobuje depresie. vypocujte si to ake pocity vyvolavaju jeho frekvencie zvukovej vlnovej dlzky. je to nahoda?

http://www.youtube.com/watch?v=80Ngl2RY8sA&feature=related />
urán je astrologicky jediná planéta ktora vystupuje len len vo vzdušnom živle. je to teda planéta vzdušného živlu. vypočujte si ju čo nám šepká ;-)

no a nakoniec zlatý klinec programu... toto je prosím pekne Neptún, Boh mora:

http://1m1f.com/video-fmt18/rwnpXll_A_E/Neptune-sounds.html

no coment...
neznámy
neznámy | 26.6.2011 01:34
Pecka! Uzasne :-) Este by to chcelo Mars, Merkur, Venusu a Pluto. Ale i tak je to super. Rozdiely medzi planetami su fakt obrovske, Saturn ma strasne kvilivy zvuk, za to Jupiter je ako meditacny ambient. Neptun ako tiche more a Uran mi pride ako svistiaci vietor. Este sa do toho musim zapocuvat viac. Diky za zdielanie :-)
neznámy
neznámy | 26.6.2011 09:28
mal som aj link na zvuky uránovho prstenca, ale z dôvodu nejakých autorských práv (pravdepodobne autorských práv Uránu) už tento link nefunguje. možno sa to nájde niekde inde. NASA inak natočila cédečko s takýmito zvukmi. možno sa ešte niekde nájde na nete toho viac. mysím celé cédečko, lebo viac sa toho nájde určite. ešte som počul aj nejaké zvuky mesiacov planét, ale nepoznáme astrologické kvality týchto planét a ich význam je tiež asi minimálny.

inak k tomu neptúnu.. počuť tam akoby náznaky ezoterickej hudby ktorá sa akoby na sekundu vynorila z mora a zase ponorila do nekonečna. dokonca tam počuť aj trúbiť loď, alebo nejaký hudobný nástroj. je to akoby z pod mora. a počuť tam aj zvuky lietadiel z druhej svetovej vojny
neznámy
neznámy | 26.6.2011 20:03
Mňa už dávno zaujala jupiterova podobnosť zo slnkom.
Má podobné chemické zloženie ako slnko a vydáva o 60% viac tepelnej energie ako sám zo slnka prijíma. Čiže je v slnečnej sústave jediná planéta, ktorá sama aktívne vytvára energiu a nie len pasívne prijíma ako ostatné planéty.
Tak ako slnko.
Preto ho astrológovia považujú za dobrodinca?
neznámy
neznámy | 30.6.2011 20:03
Aj preto urcite. Ale pochybujem ze stary astrologovia ktori riesili aka planeta co robi vedeli ze Jupiter je riedky a vydava energiu do okolia. To mozno skor rudi alebo sokrates vedia ako to zistili astrologovia, ja som skor skeptik materialista o ezoterik som sa nikdy zvlast nezaujimal a odpoved bude lezat najskor tam.
neznámy
neznámy | 8.7.2011 17:02
ďakujem za túto diskusiu. Mám z nej zimomriavky. Je to pre mňa veľmi dojímavé ale sama nemám čím prispieť. Ešte sa musím veľa učiť.
neznámy
neznámy | 31.8.2011 12:59
Naozaj skvelá stránka, ja tiež ďakujem, že sú tu ešte nejaký aktívny ľudia. Všetky stránky ktoré som navštívil už zanikajú. Dúfam, že s touto sa to nestane.
Mňa stále upúta krásna nočná obloha. Mám chuť si ju odfotiť, zvečniť (niekedy to aj robím, ale na fotkách aj tak nieje nič vidieť :D)
No proste milujem sa na to pozerať. Vždy si predstavujem, že tam niekde ďaleko možno niekto je a tiež premýšľa na podobných veciach, ako ja. Proste by ma nesmierne zaujímalo, ako vznikla celá galaxia... môj brat chce byť astronóm a asi preto na mňa takto vplýva, ale proste si neviem predstaviť krajšie, ako nočnú oblohu plnú hviezd:D
neznámy
neznámy | 31.8.2011 15:28
súhlasím s tebou GOjohnny, aj ja mám veľmi rada také veci ako ty, preto som vždy pripravená napríklad na padanie hviezd :P a to znamená, že vždy nosím so sebou mobil s kvalitným fotoaparátom :P a všetko si môžem pozrieť ešte raz :D
neznámy
neznámy | 7.9.2011 11:48
To máš aký mobil? Mňa by to strašne zaujímalo. Totiž, ako som už písal, ja keď spravím nejakú fotku, tak na nej nič nieje vidieť. Ako vieš fotiť s mobilom? veď obyčajné LEDy nepomôžu. Led mám v mobile aj ja, ale hviezdy s tým nafotiť neviem
neznámy
neznámy | 7.9.2011 14:09
To máš pravdu, LED ti nepomôže veľa keď chceš fotiť v tme. Ja mám teraz SE Xperia Neo, to je niečo také, ako Xperia Arc, ale na to som nemal peniaze! :P Neo je novší a aj lacnejší (neviem ako to spravili, ale pre mňa je to dobré). S mojím telefónom sa dá spraviť dobrú fotku v tme, lebo je v ňom vecička nazvaná Exmor R a stým sa dá pekne fotiť (to neviem, že prečo, nie som expert na mobily). Takže keď chceš fotiť veľa v noci a nechceš si kúpiť na to dobrí foťák, tak potom môžeš používať aj Neo.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...