mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

ascendent a arogancia

neznámy
neznámy | 14.12.2013 22:50
Dá sa určiť ascendent iba z toho ako človek vystupuje, pokiaľ ho nepoznáme viac do hĺbky a nevieme čas narodenia? Či je to viac ako nemožné triafať?
...plus, zaujímalo by ma..čo spôsobuje aroganciu a povýšeneckosť človeka?
martinbd
martinbd | 15.12.2013 08:44
S určovaním ascendentu bez presného času sú opatrní aj skúsení astrológovia. Čisto z vystupovania sa to síce dá tušiť, ale miera istoty je malá. Na približné určenie ascendentu sa skôr používa fyziognómia človeka, ale aj tam je miera istoty malá.
Povýšeneckosť by som priradil skôr k ohnivým znameniam. Lev je pán kráľ, takže sa môže cítiť viac ako ostatní. Baran chce byť zasa vodca, byť prvý a Strelec si môže namýšľať že je múdrejší ako ostatní. Ale určite existuje ešte veľa iných možností ...
neznámy
neznámy » martinbd | 15.12.2013 09:30
Ascendent korešponduje s tvárou, to tu spomínaš vlastne aj Ty, ale počula som aj taký názor, vraj vyjadruje hlavne to, čím by sme chceli byť a nie sme. Myslíš, že je to možné?
U mňa to ozaj sedí, mne ozaj ten Lev moc nesedí, Panna mi je bližšia.
martinbd
martinbd | 15.12.2013 13:03
ten názor je možno len zdanlivo iný. Aj u mňa to sedí že tým Baranom by som skôr chcel byť, ale tým že sa o to snažím, tak sa ním vlastne stávam ...
jana799
jana799 | 15.12.2013 19:21
Tak já slyšela názor, že člověk by chtěl být spíše MC, že proto tam směřuje, že ho to tam táhne. Je to takový jeho pomyslný cíl. A u mě to teda celkem sedí. Mám ho ve Střelci konjunkce Neptun, je pro mě symbolem lidsky a duchovně vyspělé společnosti bez těch chimér, které lidstvo na zemi má. Ascendent mám v Rybách a spíš se snažím se od nich odpoutat, ale to bude tím, že mám Severní uzel v Panně, naproti.
neznámy
neznámy » martinbd | 16.12.2013 21:48
je to celkom komplikovanejšie, pri všetkých tých ostatných rozloženiach planét určiť k čomu to prináleží. Mám známeho, so Slnkom v baranovi. Ascendent je mi záhadou. Na prvý pohľad je povýšenencký, po čase na to človek zabudne a tá vlastnosť sa stráca v uzadí, lebo má aj iné osobné prednosti a tá arogancia je istým spôsobom aj sympatická. Keď ho stretnem po dlhom čase, znova si všimnem tú vlastnosť. To je taká fyzická arogancia, neuráža ostatných, nevyťahuje sa dôležitosťou a slovami..ale "ramenami", vystatuje sa, upozorňuje na seba...
V horoskope na to nenaznačuje nič, skôr vidím príjemné sextily mesiaca-venuše, mesiaca-merkúra, venuše-merkúra, jupitera atď...možno kvadratúra marsa s plutom?
neznámy
neznámy » jana799 | 16.12.2013 22:47
Aj ja mám MC v Strelcovi, konjunkcia Neptun a ascendent v Rybach -THUMBSUP-
Už som z toho mierne zmagorená, čo vlastne vyjadruje to, kam má človek spieť.. či k descendentu či MC -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 16.12.2013 22:50
Ascendent je nasa maska, to, ako sa prejavujeme v spolocnosti a pod, podla mna ASC neurcuje to, kym mame byť alebo aký máme byť, skor z Ascendentu vychádzame, to je náš základ.
neznámy
neznámy | 16.12.2013 22:52
To, kam má človek spieť, vyjadruje v prvom rade Slnko. Ale na to astrológia v poslednom čase akosi zabúda. Slnko je stredobodom celého radixu a ono je cieľom, ku ktorému by mal človek smerovať. Slnko by sa malo naplno rozžiariť, lebo keď Slnko nežiari, človek nie je šťastný.
Pri tomto skúmaní všetkého možného sa na to najpodstatnešie - čiže Slnko, akosi zabúda :).
Slnko je napr. odpoveďou na každú opozíciu v radixe, keď osoba nevie "kudy kam" a energie ju ťahajú z jednej strany na druhú.. Všetky napätia vie upokojiť hlavne uvedomenie si vlastného Slnka..
neznámy
neznámy | 16.12.2013 23:05
No áno, ale podla mna netreba zabudat ani na ine planety a na Lunu, napr. v mojom prípade, kedze mám aj tvar horoskopu Lunárne vedro.. Ked su v horoskope dominatne nejake ine aspekty a planety tak to cele asi nebude iba o Slnku.
neznámy
neznámy | 16.12.2013 23:11
Samozrejme, že to nie je celé iba o Slnku. Ale na Slnko netreba zabúdať, ani ho podceňovať. Predsa len je stredom radixu a vždy bude.
Vyskúšaj niekedy, keď budeš mať ťažšie dni, zamyslieť sa nad cieľom svojho Slnka v Strelcovi. Prináša to úľavu a za pokus nič nedáš :).
neznámy
neznámy | 16.12.2013 23:18
ludia mi zvyknu hovorit, ze skor ako ma spoznali som na nich tak posobila.....v horoskope si to najst neviem....z toho co bolo spomenute tak som akurat baran a tu kvadraturu mars/pluto mam tiez

taku realnu aroganciu neviem co moze sposobit, zatial nemozem povedat, ze poznam osobne nejaku arogantnu osobu, vzdy to bol niekto kto tak posobil a nakoniec sa ukazalo, ze taky nie je po blizsom spoznavani...a ti zas maju ine aspekty....kamoska ma velmi silne pluto, 8. dom a zvyknu to u nej ludia casto hovorit (i ked taka nie je)
neznámy
neznámy | 16.12.2013 23:22
U mna Strelec predstavuje slobodu a bezstarostnosť, srdečnosť ale tiež nepozornosť a neopatrnosť a veľké ideály.. A zase záleží aj kde je Slnko umiestnené a napr. ja keby nechám to moje Slnko v Strelcovi zažiariť v 10.dome (v ktorom je aj Neptún), mala by som strach že by som nasledovala len moje ideály a nakoniec by som sa na verejnosti zosmiešnila..len tak v skratke.
neznámy
neznámy | 16.12.2013 23:32
neviem kde sa to dá v profile potvrdiť, ale podľa postavenia planét si narodená 6.4.90 že?...úplne presne ako môj známy, o ktorom je reč... on, to ani nie len mojim videním, je povýšenecký, nebude sa baviť len tak s hocikým...nezahodí filtre nadľudskosti dokým mu za to človek nestojí...
neznámy
neznámy | 16.12.2013 23:36
7.4. ....suhlasim s tym, ze ludi si vyberam ale zas som slusna aj ked ma clovek nezaujima, len poznamenam nieco zo zdvorilosti ak zacala konverzacia a odidem...alebo necham slovo inym....nejake verejne zhadzovanie druheho cloveka, to nie...co som si vsimla na niektorych baranoch tak mavaju vyraznu mimiku, mozno aj to budi dojem povyseneckosti, ked sa nejak divne mracia alebo dvihaju obocie alebo zapoja vsetky svaly v tvarovej oblasti
martinbd
martinbd | 17.12.2013 07:35
Akože nič nenaznačuje, veď Slnko je v Baranovi. Ináč ja som o arogancii nepísal, lebo vlastne neviem čo to presne je, skôr intuitívne. Mars s Plutom by mohlo byť že ide cez mŕtvoly, ale záleží aj na znameniach a domoch, kde sa to odohráva.
martinbd
martinbd | 17.12.2013 07:43
Ja to chápem tak, že ASC znamená fyzické telo, prvý dojem, to čo človek vníma keď ho dajme tomu stretne. MC zasa to, ako vystupuje na verejnosti, teda povolanie, niekto vystupuje na verejnosti ako politik, iný zasa ako diplomat a podobne. DSC podľa mňa znamená, aký je človek v rovnocenných vzťahoch, partnerstvách. Tak napríklad ľudia s ASC vo Váhach síce pôsobia navonok milo, ale vo vzťahoch môžu byť dosť drsní.
DSC by ešte mohol vyjadrovať vzhľad partnera, teda ako keby ASC partnera ...
neznámy
neznámy » martinbd | 21.11.2015 15:51
A co moze v horoskope este naznacovat, ze clovek posobi na prvy dojem povysenecky, alebo ludia ho vacsinou oznacuju za velmi arogantneho?
neznámy
neznámy | 21.11.2015 16:00
najcastejsie aspekty jupitera, ci slnka... napriklad jupiter kvader slnko, ci luna... ci slnko na ascendente... proste aspekty, ktore prinasaju prilis velke sebavedomie, ktore sa lahko moze premrstit do arogancie...
ale tiez napriklad aroganciu moze sposobovat saturn, ak sa jedna napriklad o nejaky komplex, nedostatok, ci kompenzaciu niecoho (napr. nizkeho sebavedomia, strachu...). neptun zas moze posobit, ze clovek sa idealizuje... niekedy az zboznuje... citi sa ako holywoodska hviezda...
preto ak vidis arogantneho cloveka, tak horoskop ti skor povie pricinu jeho arogancie...
neznámy
neznámy | 30.12.2015 21:31
Mala som jednu známu, ktorú väčšina ľudí opisovala ako arogantnú ... mala ASC v Kozorozcovi. Nebola pritom arogatná v tom pravom zmysle slova, vo vnútri, len tí ľudia čo ju tak opisovali, tí nespadali do jej uznávanej komunity a hierarchie, alebo ako to nazvať, a tým pádom ona nimi akoby pohŕdala, a to bolo ostatnými považované za aroganciu...kostrbato vysvetlené -SHAME-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...