mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

antipatia v synastrii

neznámy
neznámy | 5.12.2017 09:39
-THUMBSUP- A co jupiter??
neznámy
neznámy | 5.12.2017 09:40
Když pomíjíme celé kolečko, myslím, že antipatie může být o kterémkoliv "principu". Někdo, kdo je v zásadě submisivní, nepotřebuje prosazovat svou osobnost, naopak, dává přednost tomu být veden, spíš silného Marse u toho druhého vyhledává a na interakci mu příliš nezáleží. Někdo zase nevnímá rozdílnost estetického, dokonce hodnotového hlediska.
Může to být i o Merkurech, pokud člověku záleží především na tom, aby se "domluvil". (No, a o Lunách a Sluncích se už psalo).
Jinak bych mohla potvrdit Martinova slova, že kvadráty Saturnů se nemusí projevit okamžitě, je to velice tvrdý aspekt a myslím, že dřív či později se přihlásí, třeba za čtyřicet let... Vzájemné opo či kvádry Marsů a Plutů jsou také mizérie.
neznámy
neznámy | 5.12.2017 10:02
v podstate kazda planeta moze vyvolat antipatiu, ale specialne dvojica mars a venusa je o tejto teme... napriklad ked spominas jupiter...jupiter je o prestavach o stasti, o nejakych idealoch, o raste a expanzii, o poznani... a clovek, ktory moze na tieto jupiterske principy sliapat, tak asi moc sypaticky pre toho druheho nebude... ale ako hovorim mars a venusa (a mozno saturn a pluto), to je hlavna tema o antipatii... ostatne planety nemaju taku silu v tomto smere...aspon som nevidel v praxi, ze nejake silne napatove aspekty v synastrii boli klucom k nejakej velkej averzii...muselo tam byt vzdy nieco ine...
neznámy
neznámy | 5.12.2017 10:14
marion march, jedna z najpopularnejsich a najrespektovanejsich americkych astroloziek, napisala doslova vo svojich strucnych pravidlach synastrie asi toto:
" nikdy neodhovaram pari, ktory maju aj velmi napatovu synastriu, aby do vztahu nesli... jedinu vynimku mam pri napatovom spojeni marsa a pluta v synastrii...vtedy par upozornim, ze nech si to dobre rozmyslia, ci pojdu do toho... tato konstelacia casto robi vztahy vyslovene nebezpecne..." osobne si vsak myslim, ze akakolvek synastria sa moze za urcitych okolnosti prehupnut do antipatie a naopak... ved existuju pripady, kde ludia svorne bok po boku spolu zili desiatky rokov a zrazu nastane nejaka udalost, ktora cely ten vztah rozbije a obidvaja si nemoze prist ani na meno...
otazka vsak znela, ze ktore konstelacie, ci pripadne faktory mimo horoskopu, ukazuju na to, ze ludia hned OD ZACIATKU maju k sebe averziu...
neznámy
neznámy | 5.12.2017 10:25
-YES--THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 5.12.2017 15:00
Pokud je Jupiter v kvadratuře s Merkurem a to oboustranně, může tam být pohrdání názory toho druhého. Pokud je Merkur toho ve vlastním horoskopu v VII.domě u Descendentu, a na něj kvadrátuje Jupiter od druhého, co to znamená? Projekce nereálnosti toho druhého? Nešťastný vztah? Je to napětí od Jupiteru na planetu v VII.domě, Merkur ve Vodnáři. Z druhé strany je taktéž Jupiter v kvadrátu na Merkur - Merkur je vládce Descendentu. Tedy oboustranné napětí od Jupiteru na vazbu k VII.domu. Nešťěstí ve vztahu, dalo by se přeložit... Harmonie od Jupiteru: štěstí v neštěstí. Toto je opak, souhlas?
neznámy
neznámy | 5.12.2017 15:02
Přesně - Venuše = páčí/nepáčí. Je to povrchní koketa, někdy též běhna.
Venuše v konjunkci s Martem v synastrii - tam si Mars nabodává Venuši na svůj šíp a Venuši se to líbí! Když je Venuše muž, zůstává v pasivní pozici a není iniciativní, nedobývá, nechává se penetrovat, což je divné.
neznámy
neznámy | 5.12.2017 15:43
Ak je venuša žena a mars muž, je to dobré. Viac než dobré.:)

Venuša ako povrchná koketa, to je iba jedna tvár venuše. Ako už vyššie tuším rudi spomínal, venuša je aj o hodnotách, estetike, umení.
Osobne mám veľmi dobrú skúsenosť s aspektom venuša- venuša v synastrii na priateľskej úrovni. Prejavuje sa rovnakým vkusom, estetickým cítením a spoločnými umeleckými záujmami. Na hodnotovej úrovni ide vzťahy, v ktorých si niektoré základné životné hodnoty a postoje ani netreba vysvetľovať.
neznámy
neznámy | 5.12.2017 15:47
Súhlasím s tebou, aspekty pluto-mars, saturn- mars, nebodaj ešte obojstranné, to je masaker.
Väčšinou sa v synastrii sústredujem na pozitívne aspekty, a aj v tých záporných hľadám pozitívnu stránku, ale po niektorých skúsenostiach si na spomínané aspekty tuším začnem dávať pozor.
neznámy
neznámy | 5.12.2017 16:49
To s tym plutom a marsom od marchovej som pred rokmi nasla a neverila. Ja pluto opo mars. Ex ma pluto konj mars a na tom jeho marse bolo to moje pluto. Dlhe roky mi zastierali oci slnko luna na asc dsc a to obojstranne. Ja s nim problem nemam kedze sa z neho stal ex. On ma nenavidi.


Ale inak super ze ma naucil rozoznavat co rozhodujem ja. Za to som mu vdacna.
joulutahti
joulutahti | 5.12.2017 17:31
ja mam napr. pluto opo mars v native (7 stupnov rozdiel) a mam problem pre to pluto ako generacnu planetu...vsetci moji cca rovesnici ju mavaju na takom stupni ze na moj mars robia opoziciu...cize by som sa podla tohto predpokladu mala vyhnut vlastne generacii cca 1984-1991..

Kolko stupnov opozicie je potom rizikovych? viem ze cim tesnejsie tym horsie, ale dajme tomu taka 5 stupnova by sa uz nemusela prejavit, ci ano?
neznámy
neznámy » joulutahti | 5.12.2017 17:49
Tak urcite ze cim tesnejsie tym silnejsie. Ale myslim ze cim vnimavejsi tym vecsi orbis. To je ale skor otazka na astrologov. Osobne mozem povedat a nielen voci chlapom ze ak ma clovek mars na mojom plute leze mi na nervy. Alebo mars v opo na mars a ked sa este pridruzi plutko na lunu tak po rokoch vznike z lasky nenavist. A to preto lebo mi ti ludia zacnu diktovat. Ja sa ohradim a uz je ohen na streche.
No a teraz uz chapem preco nic s rovesnikmi nemam. Dosial to islo same. Asi nevedome.
Moj mars je v domicile a ked vidim niekoho prispateho alebo nervozneho tak utekaaaam.
Myslim ale ze najprv tieto aspekty velmi pritahuju a pravda vyjde na povrch az po rokoch. Dokonca si uz na tento aspekt davam pozor ako na prvy zo vsetkych. Ak ho ma niekto z kolegov bocim pokial sa da..
martinbd
martinbd | 5.12.2017 21:43
Mal som na mysli, že Mars je principiálne antipatia. Tak ako je Venuša principiálne sympatia, ale keď sú už ide o aspekt, tak tam ide aj o charakter aspektu, kvadratúra je napríklad Marsický aspekt. Tiež ide o to, čo si pod antipatiou kto predstaví. Ak napríklad domicil Venuše je v Býkovi, ktorý je o prijímaní, hrdle a prehĺtaní a domicil Marsu je v Škorpiónovi, ktorý je o vylučovaní, tak vo vylučovaní vidím antipatiu a v prijímaní, prehĺtaní sympatiu.
martinbd
martinbd | 5.12.2017 21:45
áno, aj v 1. dome :)
neznámy
neznámy » martinbd | 6.12.2017 08:20
Keď si už spomenul príklad, tak presne takto to mám v radixe. Venuša v býkovi v opozícii na mars v škorpiónovi.
Neviem, ako si to teda vyložiť z tvojho príkladu. Nejaké pnutie medzi sympatiou a antipatiou? Lebo ak áno, tak tak nefungujem.
Ako by si to vyložil ty?
neznámy
neznámy | 6.12.2017 08:35
V tomto kontexte to skôr vyznieva ako bulimia :D
Mňa by skôr zaujimalo, na čo táto tvoja opozicia naráža v martinovom radixe...
Je ťažké hovoriť o sympatii či antipatii v ramci radixu, na to treba vzťah, a je zrejmé, že odpudivosť je často príťažlivá a naopak príťažlivosť odpudivá
neznámy
neznámy | 6.12.2017 08:42
Takže poschovávať nože......-NOSMILE- tiež mám zdvojený napäťovy aspekt s partnerom, zapojené sú v nich i svetlá..... Nenávidíme sa i milujeme, je v tom oboje..,
neznámy
neznámy | 6.12.2017 08:47
No veď práve. Mala by som asi nejako prelietavať medzi zbožňovaním a odporom vo vzťahoch, lebo aj v radixe by to malo mať nejaký prejav. Ale práve toto u mňa fakt neplatí.
A tejto vete nerozumiem. :-)
Mňa by skôr zaujimalo, na čo táto tvoja opozicia naráža v martinovom radixe...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...