mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

antipatia v synastrii

neznámy
neznámy | 30.11.2017 09:00
Velakrat tu boli temy co spobuje sulad medzi dvoma ludmi v synastrii ale co tak aspekty k antipatii ake aspekty ukazuju na to ze dvaja ludia su na seba od prveho momentu "alergicky"? ake mate skusenosti?vy?alebo jednostrannu naklonnost co byva signifikatorom jednostrannej pritazlivosti?:)
martinbd
martinbd | 30.11.2017 21:14
na tú tému som spravil video https://youtu.be/qN_hnNh6ulM

K antipatii patrí Mars je to protiklad k sympatii, ktorú predstavuje Venuša.
Mal som silnú vzájomnú antipatiu s jedným chalanom, jeho vládca ASC Merkúr v opozícii na môjho vládca ASC Mars :).
neznámy
neznámy » martinbd | 30.11.2017 21:41
zaujimave ja mam teda malu vzorku na porovnanie hlavne od ludi ktori ma irituju alebo vytacaju uz len tym ze sa ku mne priblizia od takych tazko zozeniem horoskop -PUH- a co taky saturn jedneho na ASC druheho ci vzdy tam ide o mars v negativnom aspekte?
neznámy
neznámy | 30.11.2017 22:13
Ano je to ten mars, ako pise martin, ja teda nemozem povedat ze by ma niekto priam vytacal, no ja vytacam, teda moj mars vo vodnarovi...naopak vsimla som si ze ludom so slnkom v tomto znameni vyhovujem:)
neznámy
neznámy | 1.12.2017 00:08
No ja mam tiez mars co vodnarovi:D dokonca aj venusu Ale to co spominal napriklad martin ze opozicia niekoho marsu na mojho vladcu Asc merkura tam by antipatie moc z mojej strany byt nemali bo dotycna osoba s marsom by robila trigon na moju venusu tak asi skor tie kvadre musim kuknut;)
neznámy
neznámy | 1.12.2017 21:36
Blízké osoby její Mars v opozici na můj Merkur a Venuši a můj Saturn a Neptun v kvadratuře na její Merkur a Venuši.
Je nemožné po dobrém s dotyčnou vyjít - musí se hádat, ráda se strefuje a zraňuje a dle mého Saturnu se chová nezrale (v nativu Uran kvadratura regent Merkur, takže taky labilně).
neznámy
neznámy | 1.12.2017 22:54
Tak to sa necudujem mne staci uz len ta kvadratura merkurov s takym cloveka sa ja nedohodnem snad nikdy ( akoby sme nielenze hovorili inou recou ale este aj hovorili kazdy o inom) a nieto este ked su dotoho u teba pripletene take planety ako saturn,venusa atd a na to stelium opozicia niekoho marsu uf vyhybat sa jak cert krizu;)
martinbd
martinbd | 2.12.2017 18:06
Saturn na ASC môže fungovať v prípade, že človek zo Saturnom je starší, je to muž, alebo učiteľ, niekto, kto má autoritu. Ak človek s ASC prijíma autoritu Saturna, môže to byť v pohode, ale ak to tak nie je, tak sa môže ten s ASC cítiť obmedzovaný a časom sa asi pokúsi oslobodiť sa. Problém je v tom, že Saturnské aspekty v synastrii sa môžu prejaviť až po rokoch, a potom je to už neúnosné.
neznámy
neznámy » martinbd | 2.12.2017 19:55
Nefunguje :)je to zena je starsia aj ked mentalne by som povedala opak a tam bude asi ten zadrhel-ROLL-
neznámy
neznámy | 4.12.2017 09:15
hmmm, podla mna sa to tak lahko z kolecka nepozna... dakedy som si myslel, ze ked je v synastrii vela marsovskych aspektov, tak to automaticky znamena antipatiu... ale kdeze... poznam vela ludi, ktori maju silne napatovu synastriu, ale antipatiu k sebe necitia...mozno je tam viac sporov, nedorozumeni a hadok, ale ziadnu nenavist, ci nieco podobne k sebe necitia...skor naopak (plati hlavne pre kamaratske vztahy)... pri skumani antipatii v synastrii sa postupuje presne ako pri vyklade synastrie...cize hned ako prve si vsimame radixy osamostatnene... niektore horoskopy a ich majitelia maju sklony vyvolavat antipatiu, respektive im samym castejsie nepadne niekto do oka ako je to bezne... casto je to u horoskopov, kde je silna marsovska, saturnska, ci plutonska dominanta a casto luna a venusa, ktore si naopak vedia ziskat sympatie, su v kolecku zakrpatene (ale treba pozerat horoskop ako celok)...ak by som mal vymenovat konstelacie, ktore casto vidim v synastriach, kde je antipatia, tak su to napatove konstelacie (hlavne kvadratury) rovnakych planet medzi sebou (Slnko-Slnko, Luna - Luna, Merkur - Merkur, Venusa - Venusa a specialne Mars - Mars). Tiez su caste spominane Marsovske a Saturnove napatove aspekty na osobne planety a hlavne osy, ale podla mojich pozorovani nie tak casto ako u vyssie spominanych... Tiez je dost casta kvadratura slnka jedneho a venuse druheho...mozno nejaku ulohu tu hra aj pluto a lilith, kedze tie su casto spajane s nasim psychologickym tienom... na druhu stranu aj ked je vela tychto konstelacii v synastrii, ci v radixoch, tak to nemusi znamenat automaticky antipatiu, pretoze v tejto otazke hra velmi dolezitu ulohu aj faktory, ktore proste z horoskopu nejdu vycitat... v prvom rade je to eticky, ci moralny kodex, ktory je v kazdom z nas iny... hodnoty, ktore vyznavame alebo dosiahnuta uroven vedomia... ak sa stretnu dvaja ludia, ktori maju tieto ukazovatele uplne odlisne, tak tam samozrejme je velka pravdepodobnost, ze si nepadnu do oka... tiez zalezi na nasom vyvoji, hlavne ktore psychologicke tiene mame slabsie spracovane...a ludia, ktori nam tieto tiene ukazuju, nam nemusia moc vonat... a aby toho nebolo dost, tak clovek, ktory prekroci spolocensko-kulturnu rovinu (podla humanistickej astrologie) a zacina sa pohybovat na individualnej alebo nebodaj transpersonalnej rovine, tak automaticky zacina drazdit okolie a tym padom moze vyvolavat antipatie, respektive on moze pocitovat antipatie k ludom, ktori sa stale pohybuju na spolocensko-kulturnej rovine... proste tych premenych je vela a nedaju sa vsetky vycitat v kolecku... v kolecku sa daju vycitat trecie plochy, ale ci ti ludia sa znenavidia alebo ci budu brat konflikty a nedorozumenia ako motor k nejakemu vyvoju, ci ako prijemne spestrenie statickeho zivota, tak to uz v kolecku nenajdes-PUH-
neznámy
neznámy » martinbd | 4.12.2017 09:44
Spomína sa tu stále mars v súvislosti s antipatiou, nemyslím si to.
Dajme tomu synastria, kde sú marsy zúčastnených v kvadratúre, kde obaja majú mars v trigone na ascendent a ešte majú synastricky veľký trigon merkur-merkur-pluto.
Prejavuje sa to formou vášnivých vzájomne obohacujúcich diskusií. Nijaká antipatia tam nie je, práve naopak. Ani nepriateľstvo.
Tie marsy sa môžu vybiť rôzne, záleží od všeličoho ďalšieho, čo v synastrii aj mimo nej je.
neznámy
neznámy | 4.12.2017 09:51
Tak logicky kazdy z nas ma to kolecko ine preto kazdemu to funguje inak preto aj zalozenie tejto temy Aby ste sa podelili o skusenosti ;)
neznámy
neznámy | 4.12.2017 09:54
Veď práve to robím, delím sa o skúsenosť.
A ešte dodám, že pár krát som bola svedkom toho, že sa to občas preklopí, hlavne ak ide o muža a ženu. Poznala som pár takých ľudí, kde sa antipatia zmenila na príťažlivosť. Najprv sa nevedeli vystáť a potom nevedeli bez seba byť.
neznámy
neznámy | 4.12.2017 10:25
Jj to je ten lepsi pripad ;) smutne je ked je to naopak najprv nemoct byt bez seba a potom ani v jednej budove nieto este v miesnosti-NOOO-
neznámy
neznámy | 4.12.2017 10:39
Sú aj typy ľudí, takých ktorí lietajú medzi sympatiou a antipatiou úplne neriadene.
Takže ja by som príčinu hľadala skôr v radixe ako v synastrii.
neznámy
neznámy | 4.12.2017 10:42
Ano, mars sa prejavuje rôzne.
Pre mňa je často príťažlivý taký muž, čo ma v synastrii dráždi;) svojím marsom (opozície, konjunkcie s lunou, venušou).
Mám mars v 5.dome a Dsc v baranovi, no.
martinbd
martinbd | 4.12.2017 17:00
Spomína sa tu Mars v súvislosti s antipatiou, pretože Mars je antipatia.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.12.2017 18:45
Neviem ako myslíš, že mars je antipatia.
neznámy
neznámy » martinbd | 5.12.2017 08:18
ten Saturn môže byť aj v 1. dome ? To má syn a ja mám Urán :) viete si to predstaviť ? :) je o 20 rokov mladší, ale je taký charizmatický a vážny ,že niekedy mám pocit , že naše úlohy rodič- dieťa mali byť opačné :)
neznámy
neznámy » martinbd | 5.12.2017 09:11
dakedy som si myslel, ze antipatia je o marse, ale teraz tomu neverim... podla mna antipatia moze byt aj o venusi... venusa je princip ktory hodnoti a porovnava...paci sa mi/nepaci, mam to rad/nemam to ra, chuti mi to/nechuti, je mi s nim prijemne/nie je mi s nim prijemne... ak by som to mal porovnat, tak antipatie venuse vznikaju skor z estetickeho, ci z hodnotoveho hladiska (napr. ja mam na sebe koselu a tam ten sedlak furt na sebe nosi osumenu mikinu...fuuj) a antipatie marsu zas vzniikaju skor v konkurencnom boji, ci v rozdielnosti aktivit, ci cinnosti, ktore vykonavame...mars je o presadeni svojej osobnosti a jej tuzob a kto mi odporuje, tam moze vznikat antipatia...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...