mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Alkoholizmus v horoskope

neznámy
neznámy | 25.2.2014 09:50
Zaujala ma táto téma... Poznám totiž človeka, kt. má viacero aspektov v natívnom horoskope naznačujúcich, že môže mať problémy s alkoholom, drogami, resp. omamovaním sa a utiekaním pred realitou. Ten môj známy má napr. Mesiac (rak ,10. dom) v opozicii s Neptúnom (kozor., 3. dom), ďalej Neptún v napätí s ascendentom (váhy) a Slnko (panna, 12. dom). Celkovo u neho prevažuje vodný živel. Celkovo je ten človek veľmi na seba citlivý, až precitlivelý, náladový a ťažko znáša stres. Problém s alkoholom zjavne má, lebo pije dosť často a veľa, aj keď jemu sa to nezdá. Chcem sa vás spýtať, či poznáte aj vy niekoho, čo má podobné aspekty v natíve, prípadne má náchylnosť podľahnúť alkoholohu a omamovaniu sa? Inak, ešte jedna otázka: čo sa dá robiť proti tomu, keď to má človek radixom v podstate "dané", ako tomu predchádzať?
neznámy
neznámy | 25.2.2014 10:13
Poslat ho do Norska na poloostrov .
adelaida
adelaida | 25.2.2014 10:26
Znám člověka, co měl problém s alkoholem a vůbec se střídmostí (přehnaná sexuální náruživost) Učebnicový příklad co se poškozeného Neptunu týče.
Neptun ve Štíru v prvním d. v konjunkci s Asc. - opozice Venuše a Slunce(7.d.blíženci)
Teprve velký otřes v osobním životě a zdravotní problémy způsobily, že dnes už vůbec nepije. Ale k tomu se musel asi prochlastat. K té otázce - co se dá proti tomu dělat, když to má někdo v radixu? První předpoklad je znát svá slabá místa, uvědomit si je a pak se tomu předchází snadněji než když nevíš anebo spíš nesnažíš se pochopit jak funguje tvoje psychika, jakými nevědomými impulsy jsme poháněni. Proto by bylo skvělé, kdyby každý znal svůj radix.
neznámy
neznámy | 25.2.2014 10:35
Ja som si vsimla, ze zavislosti su skor temou spojeni Slnko-Neptun (aj vratane harm.aspektov). Alebo ak je 12.dom nejakym sposobom dolezitym/dominantnym v radixe...

Tak ci onak, to ze ma niekto nejaky "predpoklad" v radixe, nemusi nutne znamenat ze bude tak zit. Tak ako napr. pri osobe s talentom na tanec neznamena ze sa z neho aj naozaj stane tanecnik, tak osoba so sklonom k "uvolnovaniu" sa navykovymi latkami sa nemusi nutne stat alkoholikom/drogovo zavislym.
martinbd
martinbd | 25.2.2014 10:35
zdravím, ja mám tiež náchylnosti v horoskope na omamné látky,
Slnko opozícia Neptún, Neptún kvadratúra ASC,
v mladosti som si tým prešiel, ale teraz je to naopak, som abstinent,
podľa mňa sa toho nedá zbaviť, človek sa musí opájať, otázka je, ale čím sa bude opájať, môže sa opájať napríklad aj umením ... Podobne drogy ponúknu človeku vhľad do jemnejších rovín, ale za to musí draho zaplatiť, ale dá sa ten vhľad získať aj duchovnou prácou odriekaním, a ak ho získa, po drogách už nezatúži, veď tie sa musia zdať len ako šedivý odtieň toho, keď si získa mimozmyslové zážitky prirodzenou cestou spevňujúcou charakter ...
neznámy
neznámy » adelaida | 25.2.2014 10:46
Tak to by bolo pekné, keby každý poznal svoj radix a bol dostatočne uvedomelý na to, aby sa vyhýbal veciam, kt. mu neprospievajú :)... No realita asi bude taká, že keď to má niekto v radixe dané predpoklady, že bude podliehať alkoholou al. celkovo omamovaniu sa a unikaním pred realitou, tak sa tomu asi nevyhne, najmä v mladosti nie. Ako aj píšeš, že ten človek sa k poznaniu a uvedomeniu si svojej situácie musel doslova prechlastat. Ako sa hovorí, keď je človek už na úplnom dne, vtedy mu dojde, že niet inej cesty ako cesty nahor. Je tiež pravda, že únikové cestičky sa dajú hľadať aj inde, ako napr. vo filozofii, duchovne a pod... ktovie.
nikav
nikav | 25.2.2014 11:17
Poznám človeka, ktorý je silno disponovaný na alkoholizmus, je negativistický, plný komplexov, depresívny, bez vlastných názorov, bez zmyslu života, nepraktický, bez predstavivosti, spomalený, ale hlavne pasívny - "prečo Niekto zázrak neurobí, veď Ja peklo prežívam" - jeho slová. Môžete si urobiť jeho horoskop a pochopíte. Narodený v Trenčíne 21.apríla 1951 o 2.45. Je to práve na prelome znamení, ale je to Býk.
neznámy
neznámy | 25.2.2014 11:21
mna napr. drogy velmi lakaju, sice ich neberiem aj ked cosi som skusila ale uprimne povedane, ak by neslo o navykove tvdre drogy tak s tym problem nemam

mam slnko v 7. dome v kvadrature na neptun v 3.
tiez neptun kvadratura asc. vladca asc - venusa v rybach v 5ke, ktora tomu mozno pomaha v zmysle, ze chapem drogy ako pomocnika umeleckej tvorby
luna v 12tke v trigone s neptunom...

alkohol ma nelaka a pijem zriedka, ked tak pivo alebo vino pre chut
neznámy
neznámy | 25.2.2014 11:25
Poznala jsem hodně lidí, co měli problémy se závislostí, někdy mám pocit, že je jich víc, než těch "normálních".

Moje máma celý život pije, resp. od doby, co potkala tátu, který jí pít naučil. Bohužel jí to nenaučil moc dobře, protože na ní to jde narozdíl od něj hodně vidět. Přes den tedy normálně fungovala, chodila do práce, nebyla těžký alkoholik, jen prostě každý večer musela pít, dokud nebyla přiopilá. Při pohledu na její horoskop není divu Slunce v Raku je ve 12.domě v kvadrátu na Neptun ze 3.domu, na ASC. má Saturn a Pluto v opozici s Lunou. Docela depresivní, svazující aspekty v kombinaci se sklonem k únikům.

A sama jsem žila s člověkem, který strašně pil, ale to byla spíš reakce na situaci, než že by to měl dané. Měl Lunu v Raku ve 12.domě, a převahu ohně, což určitě není dobrá kombinace, velká zranitelnost a mnoho energie na sebedestrukci, když pil, tak jedině tvrdý alkhol v obrovském množství.

Ještě mám známého těžkého alkoholika.. Je to Ryba s asc. v Rybách, Neptun v konj. se Saturnem v opozici na Venuši a Mars......Jinak těch lidí jsem potkala fakt moc, jen neznám jejich horoskopy.

O sobě ani nemluvím, kdo se koukne na můj horoskop, tak ho to asi musí hned napadnout, jestli nejsem na něčem závislá, silný 12.d., Měsíc v Rybách. Sklony mám určitě velké, ale možná díky tomu, že mám málo země a hodně vzduchu, tak ničemu až tak hluboce nepropadnu a jsem schopná změny.
nikav
nikav » nikav | 25.2.2014 11:25
Ešte k tomu prispieva silná nerovnováha živlov v horoskope.
neznámy
neznámy | 25.2.2014 11:31
Znám.. retroNeptun, 4. dům Střelec, opo Slunce, kvádr ASC, trigon Mars tomu nepřidává, sextil Pluto.. Není snad na světě lihoviny a patáčku, kterých by ještě neokoštoval, nejlíp pěkně pohromadě -WALL- co s tím nevím, když nechce sám, tak asi nic -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 25.2.2014 11:51
Nesúhlasím, minimálne u mňa to neplatí.
Môj horoskop je silno pod vplyvom Neptúna. Neptún trigón Slnko, trión Luna, trigón Jupiter, trigón Chiron, sextil Urán, kvadratúra ascendent. V Rybách mám Slnko, Merkúr, Chirón. Mala by som byť ťahaná k závislostiam, ale nie je to tak. Môj otec bol alkoholik, obaja rodičia dlhú dobu fajčiari. Neprebrala som ani jednu závislosť na seba, hoci som príklad mala.
Možno práve preto, že som silno neptúnska, nemám potrebu vyhľadávať nič, čo by ma do tej energie vtiahlo ešte viac. Stačí mi, čo mám. :)
Možno by som hľadala potrebu neptunizovať sa u ľudí, ktorí sú príliš uzemnení vo svojich znameniach a živloch, pretože sa tam dá očakávať potreba vyrovnať energie občasným únikom do nenaplnených oblastí. A ak sa nájdu aj slabšie vôľové vlastnosti a sklony k pasivite, závislosť je takmer istá.
neznámy
neznámy | 25.2.2014 11:54
Však píše :-) Tak ci onak, to ze ma niekto nejaky "predpoklad" v radixe, nemusi nutne znamenat ze bude tak zit.
neznámy
neznámy | 25.2.2014 11:57
Ja som chcela skôr naznačiť to, že to, čo pozorujem ja, je nehľadať cez Neptúna ale cez zemské znamenia a živel.
To len na zamyslenie, viem, že závislosti sa spájajú s Neptúnom, mne sa to nezdá až tak presné. :)
neznámy
neznámy | 25.2.2014 12:04
Zaujimave... nielen radix ale aj vplyv prostredia/rodicov vela urobi, kedze dava akusi vonkajsiu formu resp. relativne ohranicenie vyvoja tomu, co mame v radixe dane. Mozno prave tym ze si bola konfrontovana so zavislostou u rodicov, prave to bola akasi vnutorna motivacia ktora ti ukazala ako ty sama NECHCES a NEBUDES spracovavat svoju neptunsku energiu.
martinbd
martinbd | 25.2.2014 12:10
akurát ako píšeš ten Neptún máš výborne ožiarený, závislosti by som čakal
skôr pri problematických aspektoch, takto sa asi prejaví pozitívnejšou formou, možno až na ten ASC,
ale s ASC je to vždy dosť otázne, kde sa presne nachádza ...
neznámy
neznámy | 25.2.2014 12:11
No jo, ale trigony jsou v pohodě aspekty:). A nepsala jsi, že máš Slunce konj. Saturn? Možná díky tomu jsi disciplinovaná, uzemněná.
neznámy
neznámy | 25.2.2014 12:33
Slnko konjunkcia Saturn. Ano. :)
neznámy
neznámy | 25.2.2014 12:39
Tá posledná veta, čo si napísala, veľakrát som nad tým uvažovala. Prečo je to tak.
Poznám dosť takých, ktorých práve rodičia strhli zo sebou. Otec alkoholik, syn alkoholik, prípadne zvyk fajčiť tiež som poznala dosť príkladov.
Je veľa toho, čo sa akoby automaticky prenáša z pôvodnej rodiny, tiež to patrí medzi vzorce správania.
Otázka je, prečo sú niekedy tieto vzorce podvedome preberané a inokedy pôsobia práve naopak. A nemusí ísť len o závoslosti.
neznámy
neznámy | 25.2.2014 13:08
Netuším čím to je, ale ako vzorka do Tvojho výskumu môžem poslúžiť :)
Moji rodičia boli tuhí fajčiari, otec už nežije, mama fajčí doteraz a veľmi veľa stále.
Ja som fajčila ako mladá, pár rokov, skôr mesiacov, prestala som ihneď, ako som zistila, že som tehotná. Mala som 23.
No a odvtedy už vôbec.
Fajčí aj sestra, tiež už dlhé roky a veľa.
Tak si to nejak skús vysvetliť podľa môjho horoskopu, možno tam niečo nájdeš :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...