mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Ako sa vobec vyznate v tranzitoch?

neznámy
neznámy | 27.5.2015 15:01
Vidim, ze tu celkom interpretujete taketo veci.
Nepoznam stranku, ktora by mi vysvetlila kazdy tranzit.
Ak mam napriklad planetu v urcitom znameni a dome a dnes mi tranzituje na iny, tak to mam brat, akoby sa povodny vyznam bil(kvadratura) alebo spolupracoval(konj) s aktualnym postavenim planet? Alebo sa ma menit vplyv stale podla toho, ake je postavenie?
martinbd
martinbd | 27.5.2015 15:34
Tu by mali byť všetky tranzity vysvetlené

http://www.cafeastrology.com/transits.html

Neviem ako iný, ale tvojej otázke som neporozumel.
Dogi
Dogi | 27.5.2015 16:32
Význam a interpretácia tranzitov je popísaná a v praxi odskúšaná v zásade. Literatúry je dosť a aj internet je plný informácií.
Neviem, či rozumiem správne otázke, ale ak sa pýtaš, či sa mení význam tranzitu podľa toho, aké je postavenie planéty v horoskope narodenia, tak v zásade nie. Treba si ale uvedomiť, že typ energie, ktoré tranzity predstavujú sa môžu prejaviť v reálnom živote človeka rôznym spôsobom a to závisí jednak od postavenia planéty v okamihu narodenia, jednak od toho, kde tranzit prebieha a aký je to typ tranzitu (konjunkcia, sextil, kvadratúra, atď...) a tiež od toho, akým spôsobom človek žije, v akej etape života sa práve nachádza a čo už má za sebou (skúsenosti a miera ich spracovania).
Uvediem príklad. Jupiter kvadratúra Slnko. Keď sa pozrieš do výkladov, dozvieš sa, že môže znamenať rozvod, prehratý proces, porušenie zákona, zhoršenie charakteru, lenivosť, nechuť do práce, poškodenie povesti, zdravotné problémy kvôli nesprávnej výžive, neúspechy (napr v práci), konflikty, problémy kvôli preháňaniu a neprimeranej expanzii v nejakej oblasti. A to, ako sa to presne prejaví a v akej oblasti závisí práve od tých vecí, čo som uviedla vyššie. Treba si uvedomiť, že čo predstavuje v horoskope Jupiter a čo Slnko, aký typ spojenia predstavuje kvadratúra, kde tranzit beží a aká je realita v živote človeka. Keď máš v horoskope narodenia planétu ťažko postavenú so zlými aspektmi je predpoklad, že tranzit bude náročnejší, ako keby bolo postavenie dobré. A tiež je treba si uvedomiť, že 1 tranzit obvykle nebeží samostatne. Tých procesov je obvykle viac a vzájomne sa ovplyvňujú. Takže treba vnímať tranzity a ich význam v rámci celkového "obrazu". No a to je na tom práve to ťažké, čo si vyžaduje nie len znalosti a skúsenosti, ale aj talent pre analýzu, syntézu, dedukciu a vhľad, cit.
milan08
milan08 | 30.5.2015 11:35
nevyznam sa! chodi mi zo zverokruhu vysvetletene ake mam denne konstelacie a funguje to akjo i teraz nie a nie predat dom,mam kvadraturu nepriaznivu na predaj domu
neznámy
neznámy » Dogi | 30.5.2015 19:23
Asi musím nabrať skúsenosti.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...